Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default TVR sustine că Telesport nu are motive să rezilieze contractul

  Contractul pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I pentru returul sezonului 2006 2007 şi pentru sezonul 2007 -2008, ncheiat ntre Televiziunea Romnă şi compania Telesport, este n continuare valabil, potrivit unui comunicat difuzat de TVR.

  n urma analizării documentelor care au stat la baza rezilierii contractului de către Telesport, TVR a constatat că notificarea de reziliere unilaterală a contractului n cauză este nelegală şi abuzivă şi că, n prezent, contractul şi produce pe deplin efectele. Televiziunea publică a transmis companiei Telesport o informare n acest sens n data de 6 februarie 2007.

  Sunt uluit de modul n care a ales Telesport să procedeze n acest caz. Este evident că nu se pot face astfel de abuzuri dect din rea-voinţă. n plus, avem informaţii că existau negocieri (dacă nu cumva s-au şi finalizat) ntre Telesport şi un alt post tv n ce priveşte cedarea drepturilor de difuzare a acestor meciuri şi chiar preluarea canalului Telesport, ntr-o negociere la pachet. Mi se pare inadmisibil ca interesele cluburilor de fotbal din Liga I să fie prejudiciate major prin rezilierea acestui contract din motive care ţin strict de interese personale. Refuz să cred că suporterii, sponsorii echipelor, conducerile de club vor fi indiferenţi n ceea ce priveşte acoperirea naţională a postului tv cu care Telesport negociază, asta prin comparaţie cu TVR. Cred că TVR a dovedit n timp că este un partener serios şi pe care se poate conta n sprijinul fotbalului romnesc, aşa că singura concluzie e că la mijloc este rea-voinţă, a declarat Tudor Giurgiu, preşedinte-director general al TVR.

  n perioada dintre anunţul făcut de Telesport privind rezilierea contractului cu TVR şi constatarea nulităţii actului de reziliere, cele două părţi au discutat posibilitatea să ncheie un nou contract de cesiune a drepturilor pentru meciurile din returul sezonului Ligii I şi din sezonul viitor, opţiunile 1 şi 4. TVR nu a primit vreun răspuns la oferta făcută companiei Telesport n acest interval.

  TVR a anunţat, n data de 2 februarie 2007, că Telesport a reziliat contractul pentru cedarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, după ce persoanele responsabile de efectuarea plăţilor din cadrul Direcţiei Economice a TVR au omis, din neglijenţă, să emită ordinele de plată pnă n data de 10 ianuarie 2007. n urma acestui incident, preşedintele - director general al televiziunii publice a demarat cercetarea disciplinară prealabilă pentru sancţionarea persoanelor responsabile de nerespectarea clauzelor contractuale de către TVR.

  TVR precizează nsă că, n conformitate cu clauzele contractului ncheiat cu Telesport, astfel de evenimente nu puteau conduce la rezilierea imediată a contractului, existnd remedii de natură contractuală, obligativitatea ca părţile să soluţioneze orice diferend pe cale amiabilă şi mai ales termene, de care Telesport era ţinut nainte de a notifica rezilierea contractului.

  Rezilierea a fost aşadar abuzivă, Telesport ncercnd ieşirea din contract pentru a putea negocia cesiunea drepturilor către o altă televiziune, la un preţ mai mare. Suntem decişi să acţionăm n justiţie pentru recuperarea prejudiciului produs, pe care l evaluăm la cteva milioane de euro şi, dacă este nevoie, pentru blocarea pe cale judiciară a oricărei ncercări de cesionare a drepturilor către o altă societate, a declarat Tudor Giurgiu.

 2. #2
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  1
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Are si TVR-ul dreptatea lui

 3. #3
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  eu sunt curios daca TVR-ul a platit totusi banii... si as mai vrea sa vad clauzele din contract legate de rezilierea unilaterala... nu cred ca telesport putea sa rezilieze asa usor contractul...daca ar fi in contract asa clauze, eu zic sa-si schimbe juristii...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top