Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6

Thread: Idee de afacere

 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  448
  Posts Thanks / Likes

  Default Idee de afacere

  Nu stiu daca s-a gandit deja cineva la acesta, dar cred ca se poate castiga ceva cu o astfel de afacere: intermediar pt. plata facturii (Digi si nu numai). Ideea e ca pentru o suma lunara sau un procent al facturii intermediarul anunta din timp pe consumator despre ce are de platit, aduna banii de la el si plateste factura la caserie/banca/etc.
  Intermediarul acesta ar putea emite propriile facturi complexe (deci pt. mai multe servicii) in ideea ca aceasta poate fi platit la oricare posta/banca, si/sau ar putea merge la domiciliu pentru bani, si/sau ar oferi posibilitatea platii online/atm.
  Clientul scapa de cozi, nervi si despre uitatul platii. In cel mai rau caz plateste totul la un singur loc si o singura data, in cel mai bun caz plateste de acasa prin calculator sau direct intermediarului.
  Sigur setarea infrastructurii si a contractelor intre intermediar si prestatori costa bani, timp, etc. dar cred ca ar fi clienti destui. In prima faza (si de aici a venit ideea), primesti informatia despre ce trebuie sa platesti de la client insusi (de exemplu el spune ca are abonament full la Digi pe un an), si in fiecare luna merge la Digi, plateste factura si pe urma recupereaza banii de la client.
  Sper ca m-ati inteles.
  Daca e offtopic, poate fi mutat acolo.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Austria
  Posts
  9,517
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si uite asa apare inca o patura de paraziti care fac ceea ce ar trebui sa faca Digi in mod normal. Dar ca Digi sa-si poata face datoria cu facturile, ar trebui sa fie pus la punct sistemul bancar, fiecare factura sa poata fi platita la orice banca, sau cu extragere automata din cont, sau prin netbanking. Asa apar firmele capusa, de intermediari, care iau de colo si dau dincolo fiindca dau spaga la fabrica producatoare ca sa le livreze doar lor.

 3. #3
  zzzzzzzzzzzzz Expert
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  rdi
  Posts
  4,391
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ce nu face romanul sa scoata bani de pe urma "prostilor"


 4. #4
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  448
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu ma intelegeti gresit, n-am facut astfel de afacere.
  Totusi pana cand va fi ca in "vechiul" UE (in Finlanda stiu ca era asa si acum 7 ani), cand prin internet banking, ATM-uri, la ORICE banca sau direct pe siteul comerciantului poti plati ORICE factura (si primesti factura), cred ca ar fi un lucru binevenit pt. multe oameni.

 5. #5
  Mi se rupe Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  2,968
  Posts Thanks / Likes

  Default

  iar intermediarul asta , ar trebui sa-si angajeze si citiva recuperatori ca altfel ori o sa ia bataie de la clienti , cind se trezesc cu el la usa , ori o sa aiba o gaura in kont , de toata frumusetea.

  buna afacere.

 6. #6
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  badboy tocmai a intuit si a doua afacere...firma de recuperare datorii, cartele, receptoare si oale de la toti cei care au "profitat" ca e "superoferta" si au luat dth-uri si pe buletine expirate...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top