Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  21,227
  Posts Thanks / Likes

  Default [email protected] 3 19-24 ianuarie 2007

  Filmele saptaminii

  Cine stie cistiga
  O viata la capatul firului
  Orele
  Complot de familie
  Stare de soc
  Podurile din Madison County
  Jean de Florette
  New York, New York
  Hannah si surorile ei


  Vineri – 19 ianuarie, TVR Cultural, 23.00
  Cine stie cistiga / Quiz Show– nom. Oscar, nom. Globul de Aur
  Drama, SUA, 1994
  Regia: Robert Redford – nom. Oscar, nom. Globul de Aur
  Cu:
  John Turturro – nom. Gobul de Aur
  Rob Morrow
  Ralph Fiennes

  [3] nom. Oscar
  [4] nom. Globul de Aur

  “Evocare a unui scandal care a zguduit lumea televiziunilor americane, prin 1956. Un po****r concurs TV, care aduna in fiecare seara 50 de milioane de telespectatori, s-a dovedit trucat. Mitul tinarului universitar, miracol de cunostinte si capacitate de memorare, prototipul posibilitatilor exceptionale ale intelectualului american, se dezumfla intr-un scandal in care au fost mani****te sume imense. Captivanta tema – dar filmul e lipsit de nerv dramatic si expresivitate cinematografica.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Simbata – 20 ianuarie, TVR Cultural, 14.00
  O viata la capatul firului / The Slender Thread
  Drama, SUA, 1965
  Regia: Sydney Pollack
  Cu:
  Sidney Poitier
  Anne Bancroft

  [2] nom. Oscar
  [1] nom. Globul de Aur

  “Alan, student la Seattle, se ocupa volunatr de o linie telefonica pentru situatii de criza. Intr-o noapte, el primeste apelul unei neveste casnice, dar sinucigase, Inge Dyson, care luase o doza masiva de somnifere. Alan va face tot ce e omeneste posibil pentru a o localiza si a o salva pe femeie, care reprezinta, de fapt, cel mai dificil caz al lui Alan.” (PRO TV Magazin)

  Simbata – 20 ianuarie, TVR 2, 22.10
  Orele / The Hours – Globul de Aur, nom. Oscar
  Drama, SUA, 2002
  Regia: Stephen Daldry – nom. Oscar, nom. Globul de Aur
  Cu:
  Nicole Kidman – Oscar, Globul de Aur, Ursul de Argint la Berlin
  Julianne Moore – nom. Oscar si nom. Globul de Aur pt. rol secundar
  Meryl Streep – Ursul de Argint la Berlin, nom. Globul de Aur pt. rol secundar
  Ed Harris – nom. Oscar si nom. Globul de Aur pt. rol secundar

  1 premiu Oscar [9]
  2 premii Globul de Aur [7]

  The hours – regizat impecabil de Stephen Daldry (Billy Elliot) si jucat superlativ de Nicole Kidman, Julianne Moore si Meryl Streep – este ecranizarea unui roman de Michael Cunningham. Nu l-am citit, dar presupun ca filmul nu e prea departe de carte. Si aici sta, cred, mica lui valoare cinematografica: The hours nu este ‘Mare Arta’ – desi se inspira din Ea. Nu este un mare film – desi are ‘ticurile’ sale (imagini frumoase, etc). Este (doar) un film bun – un fel de teatru bine (foarte bine) scris (David Hare), montat si splendid ‘acompaniat’ de muzica lui Philip Glass. (…) Kidman face un rol impresionant (ca Virginia Woolf, cu nas cu tot), Moore este formidabila ca intotdeauna (inclusiv imbatrinita cu 40 de ani), iar Streep e Streep...” (Alex. Leo Serban) (Libertatea, iunie 2003)

  “Dincolo de ceea ce poate aparea morbid (si livresc, si da, uneori afectat si iritant), exista acolo un elan, o darnicie, o plenitudine – ginditi-va la felul in care regizorul Stephen Daldry va umple ochii recunoscatori cu imagini ale celor trei femei: Julianne Moore intr-un halat bleu cu trandafiri, Meryl Streep linga un zid acoperit de graffiti, Nicole Kidman cu o tigara fara filtru si cu miini socante, patate, de femeie batrina. Si ce fac aceste zeite, in timp ce ne umplu privirile? Cel mai adesea privesc in gol. Poate ca dupa asta se recunoste o zeita a ecranului (ginditi-va la Garbo, la Dietrich), – dupa cit de bine stie sa priveasca in gol: Kidman culcata in iarba, fata in fata cu o pasare moarta; Moore, prezenta si totodata absenta din bucataria ei perfecta, insorita, californiana; Streep privind in golul ramas la fereastra de unde prietenul ei i-a zimbit extatic, chiar inainte de a se arunca. Zimbetul acela – darul lui de despartire – e una dintre imaginile-cheie ale unui film care reuseste sa transforme plumbul in aur, caderea in inaltare.” (Andrei Gorzo) (Dilema, nr. 531, 6 - 12 iunie 2003)

  “Nicole Kidman (de nerecunoscut sub masca inedita ce o uriteste tot pe atit cit isi imbogateste ea personajul), Meryl Streep (ca totdeauna fascinanta si in postura de literata sfisiata intre sacrificiu si daruire), Julianne Moore (izbutind sa innobileze banalitatea unei existente anoste) conduc spectatorul prin meandrele metafizicii umane. Un univers sensibil la care au acces si inocentii, si initiatii ce vor fi tentati sa refaca traseul subiectivitatii, ajungind cu siguranta la constatarea ca asista la implinirea aspiratiei secrete a scriitoarei ce visa sa nu tradeze realitatea.” (Irina Coroiu) (Ziarul de duminica, nr. 20 (151), 30 mai 2003)

  “Nicole Kidman (cu nas de latex) reuseste o performanta memorabila in chip de Virginia Woolf: un rol ‘de caracter’ care-i dezvaluie talentul cameleonic, deja intrezarit in Moulin Rouge sau The Others si confirmat definitiv cu Dogville.” (Alex. Leo Serban) (Romania literara, nr. 28, 16 - 22 iulie 2003)

  “O magistrala opera originala, ce tinde sa capteze si sa ofere spectatorului caracterul inefabil al unei fericiri pierdute, propunind intacte ecourile prozei celebrei scriitoare. Departe de programul VHS (Violenta, Horror, Sex) propus de micile ecrane, filmul lui Stephen Daldry merita vazut nu doar o data.” (Calin Stanculescu) (Romania libera, 28 mai 2003)

  Simbata – 20 ianuarie, TVR Cultural, 23.00
  Complot de familie / Family Plot
  Thriller, SUA, 1976
  Regia: Alfred Hitchcock
  Cu: Barbara Harris – nom. Globul de Aur

  "Complot de familie poate fi privit ca un veritabil testament - o evaluare retrospectiva a metodelor sale, intreprinsa de regizorul insusi - care duce, prin desprinderea esentialului de neesential, la o decantare a intregii sale opere anterioare. Un indiciu de baza este oferit de titlul de lucru al filmului - Inselaciune - ce isi gaseste expresia maxima in imaginea finala, cind Barbara Harris face cu ochiul spectatorului. (...) Gratie preciziei cu care Ernest Lehman a scris scenariul, filmul functioneaza ca un mecanism fara cusur si fara pata, care isi expune la vedere natura si inteligenta operatiunilor. (Jonathan Rosenbaum, 1976, Sight and Sound)” (www.port.ro)

  Simbata – 20 ianuarie, TVR 1, 23.10
  Stare de soc / Fearless – Mentiune speciala la Berlin
  Drama, SUA, 1993
  Regia: Peter Weir
  Cu:
  Jeff Bridges
  Isabella Rossellini

  Traumatizat de un accident de avion, eroul dramei pierde… spaima de moarte si, impreuna cu ea, instinctul de conservare. Si totusi, viata lui atirna… de o capsuna la care personajul face alergie! Un Accidental Hero lipsit de umor, drama a reactiilor umane in fata catastrofelor, deci bizara, marcata de un misticism indefinibil si inconsistent. Minor pentru filmografia unui cineast de talia lui Weir.” (Dictionar universal de filme, 2002)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  21,227
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Duminca – 21 ianuarie, TVR 1, 20.10
  Podurile din Madison County / Bridges of Madison County – nom. Globul de Aur
  Film de dragoste, SUA, 1995
  Regia: Clint Eastwood
  Cu:
  Clint Eastwood
  Meryl Streep – nom. Oscar, nom. Globul de Aur

  [1] nom. Oscar
  [2] nom. Globul de Aur

  “Este remarcabil cum un campion al virilitatii si violentei ca Eastwood are ambitia sa se rascumpere printr-un personaj de barbat fragil si vulnerabil, erou de melodrama. Totusi, in pofida succesului enorm de la premiera, filmul se vadeste, cu trecerea vremii, o abila mani****re ‘cardio-lacrimala’.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Marti – 23 ianuarie, TVR 2, 22.10
  Jean de Florette BAFTA
  Drama, 1986
  Regia: Claude Berri – nom. BAFTA
  Cu:
  Gérard Depardieu – nom. BAFTA
  Daniel Auteuil – César, BAFTA
  Yves Montand – nom. BAFTA
  Ewmanuelle Béart – César

  2 premii César
  4 premii BAFTA [8]

  Inspirat de Apa colinelor’, un roman de Marcel Pagnol, filmul – ciudat, original si fermecator – e o istorie a luptei dinte cultivatorii de garoafe si crescatorii de iepuri, reflectie indepartata a razboiului dintre agricultori si pastori. Dar, in aceeasi masura, si o infruntare directa intre zbuciumul creatie si neroada viclenie a rutinei, subiect de extensie universala. Daca visatorul Quasimodo al lui Depardieu e un vizionar exaltat, Montand impune prin realismul masurat al jocului sau, redind un taran cu picioarele atit de bine infipte in pamint, ca nu mai reuseste sa si le desprinda intr-un pas inainte. In cea de-a doua serie, Manon de Sources, Daniel Auteuil profita de absenta lui Depardieu pentru a-si impune personajul grotesc si tragic, distins cu César.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Miercuri – 24 ianuarie, Cinemax, 12.55
  New York, New York – nom. Globul de Aur
  Drama, SUA, 1977
  Regia: Martin Scorsese
  Cu:
  Liza Minnelli – nom. Globul de Aur
  Rober De Niro – nom. Globul de Aur

  [4] nom. Globul de Aur

  “Panoplie nostalgica, dulce-amaruie, a amintirii jazzului din anii ’50 cu fuziunea dintre mai vechile linii melodice si ineditul formatiilor de culoare ale primelor discoteci. Peste 20 de slagare (de John Kander si Fred Ebb), imagine si culori magnifice confirmind profesionalitatea lui Martin Scorsese, dar si multe lungimi ‘omagiale’. Interesanta creatia lui De Niro intr-un paroxism abia retinut si interpretarea vocala a lui Minnelli.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Joi – 25 ianuarie, Cinemax, 12.50
  Hannah si surorile ei / Hannah and Her Sisters – Globul de Aur, nom. Oscar
  Comedie, SUA, 1986
  Regia: Woody Allen – BAFTA, nom. Oscar si nom. Globul de Aur pt. regie, Oscar si nom. Globul de Aur pr. scenariu
  Cu:
  Woody Allen – nom. BAFTA
  Mia Farrow – nom. BAFTA
  Michael Caine – Oscar, nom. Globul de Aur si nom. BAFTA pt. rol secundar
  Dianne Wiest – Oscar si nom. Globul de Aur pt. rol secundar

  3 premii Oscar [7[
  1 premiu Globul de Aur [6]
  1 premiu BAFTA [5]

  “Divizata in capitole subtitrate ironic, povestea infatiseaza destine, iubiri, adultere, zbateri existentiale ale unor muzicieni, actori, pictori, scriitori, dar si o subtila declaratie de dragoste adresata New Yorkului, caruia ii e dedicat, chiar, un minidocumentar arhitectonic. Comediograful isi regaseste temele dragi: umorul, muzica, lirismul, distribuindu-le alaturi pe sotia si soacra sa, ca mama si fiica.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  “De obicei mai admirat in Europa decit acasa, Woody Allen recucereste cu acest film publicul din Statele Unite. Academia Americana de Film ii recunoaste meritele, acordindu-i Oscarurile pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun rol masculin (Michael Caine) si cel mai bun rol secundar feminin (Dianne Wiest). Prezentat la Cannes in afara concursului, Hannah si surorile sale declanseaza entuziasmul regizorului francez Jean Luc Godard care ii dedica lui Allen un documentar de 20 de minute si in propune sa joace rolul bufonului intr-o ecranizare dupa Regele Lear.” (Dana Duma, Woody Allen: bufon si filosof)


  Alte filme

  Hotii de diamante / After the Sunset (2004), cu Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson Vineri, HBO, 16.10
  “Comedia de actiune ‘After the Sunset’ incepe acolo unde majoritatea filmelor ce implica jafuri de mare amploare se sfirsesc: doi indragostiti fug in paradisul tropical pentru a se bucura de roadele muncii lor. Dar in momentul in care un agent FBI, care i-a urmarit timp de sapte ani, este convins ca pun la cale un furt de un milione de dolari, incepe un joc de-a soarecele si pisica.” (PRO TV Magazin)

  Abracadabra / Bell Book and Candle (195, cu James Stewart, John Lemmon, Kim Novak – Vineri, PRO Cinema, 17.00; Simbata, 12.15
  Adaptare a unei piese de John Van Druten care o serveste pe Novak cu unul dintre dintre cele mai potrivite roluri din cariera: cel de taumaturg. Actrita stie sa fascineze mai ales cind are in brate cotoiul nelipsit oricarei vrajitoare care se respecta.” (Dictionar universal de filme, 2002)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  21,227
  Posts Thanks / Likes

  Default  Un bacsis de 2 milioane / It Could Happen to You (1994), cu Nicolas Cage, Bridget Fonda – Vineri, Acasa, 20.30
  “Divertisment sprintar, inteligent si bine jucat, basm in traditia lui Frank Capra, cu dialog spumos si liric. Privirile de hipnotizat ale lui Cage si plutirea serafica a ultimei descendente Fonda fac din acest basm modern despre generozitate si lacomie un spectacol cuceritor.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Jesus Christ Superstar (2000), cu Glenn Carter – Vineri, TVR 1, 23.20
  “Din 1970, muzicalul rock, semnat Andrew Lloyd Weber, a cunoscut mai multe variante cinematografice si de scena. Pelicula din 2000, ce contine povestea suferintelor lui Iisus, istorisita de Iuda, este o reorchestrare moderna - atit de sunet cit si de imagine - inspirata de filmul cult al anilor '70.” (www.port.ro)

  Maverick (1994), cu Jodie Foster, Mel Gibson – Simbata, PRO TV, 13.15; Duminica, 10.45
  “Realizatorul extrage comicul mai curind din fizionomii decit din gaguri, dind actorilor, pina si celor mai episodici, posibilitatea prezentei. Cum Gibson ramine limitat de expresia vulpoiului candid, filmul apartine mai mult lui Foster care intrece, in comedie, performantele sale anterioare. Cine n-a vazut Maverick nu-i cunoaste calibrul de actrita.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Armasarul salbatic / The Silver Brumby (1993), cu Russell Crowe – Simbata, TVR 1, 14.20
  “Film pentru copii, adaptarea unui roman al scriitoarei australiene Elyne Mitchell. Un tinar armasar salbatic de o mare inteligenta si frumusete reuseste sa scape din toate incercarile oamenilor de a-l captura. Cind e ucis de unul dintre indirjitii sai urmaritori, calul se transforma intr-un duh care incepe sa bintuie tinuturile unde traise cindva. In anul 1993 filmul este nominalizat la premiul AFI (Australian Film Institut) pentru ‘Cel mai bun scenariu/Cea mai buna adaptare’.” (www.port.ro)

  Eu, tu si Ovidiu (1977), cu Florin Piersic, Vasilica Tastaman, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu – Simbata, PRO Cinema, 16.45; Duminica, 12.45
  “De retinut, din aceasta comedie, poate cel mai frumos cuplu muzical din istoria filmului romanesc alcatuit din afonul, dar atit de muzicalul Piersic, alaturi de Violeta Andrei, aparitie suava, voce proaspata si emotie patrunzatoare intrebindu-se unul pe altul: ‘Cine esti tu?’ pe versurile Flaviei Buref si muzica lui Temistocle Popa.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Un echipaj pentru Singapore (1981), cu Gheorghe Cozorici, Gheorghe Visu, Stefan Sileanu, Florin Zamfirescu, Jean Constantin – Simbata, TVRM, 20.00
  Un comandant de nava, scapat ca prin miracol dintr-un naufragiu, ajunge, din nou, la cirma unui vas datorita accidentarii unui coleg. In drum spre Singapore, el se confrunta cu un secund ostil, iar echipajul se crede in drept sa-si puna intrebari cu privire la competenta sefului, cu atit mai abitir cind acesta se apropie, in plina furtuna, de o nava avariata pentru a da ajutor. Probleme de constiinta, intr-o dramaturgie care imbina reminiscenta cu tensiunea prezentului, in redarea unui cineast obsedat de fotogenia mediului marin.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Marea hoinareala / O Brother, Where Art Thou? (2000), cu George Clooney, John Turturro, John Goodman – Simbata, TVR 1, 20.10
  In 1937, trei detinuti inlantuiti intreprind un voiaj plin de peripetii, incercind sa-si regaseasca libertatea si casa. Dar vicleanul politai Cooley nu-i slabeste nici o clipa. Coen isi defineste comedia ca o ‘versiune moderna si originala a Odiseei’, desigur o gluma, fiinda in afara de numele unuia dinte ei (Ulysse), de cel al guvernatorului (Homer) si de faptul ca in film misuna orbi, nimic nu mai trimite la clasic.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Singur impotriva presedintelui (1994), cu Harrison Ford – Simbata, Prima, 21.00
  “Constatarea unei interventii ilegale a Casei Albe pe teritoriul unui alt stat il pune pe directorul CIA in neplacuta postura de a se gasi ‘singur, impotriva presedintelui’ in adincul junglei columbiene. Cu o asemenea ipoteza, s-ar fi putut obtine un captivat thriller politic. Nu insa si de la autorul lui Sliver. Nestiind sa frazeze corect un decupaj, regizorul il complica pina la incoerenta.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Fara control / Derailed (2005), cu Clive Owen, Jennifer Aniston – Simbata, HBO, 21.05
  “Charles Schine face naveta la Chicago. Viata lui ordonata i se schimba intr-o zi in care pierde trenul. Il ia pe urmatorul si o cunoaste pe seducatoarea Lucinda Harris. Dupa alte citeva intilniri intimplatoare, amindoi dau friu liber atractiei pe care o simt unul pentru celalalt si ajung intr-o camera de hotel. Aventura lor ia o intorsatura complet nebuna cind peste ei intra un individ…” (PRO TV Magazin)

  Mafia te prinde / Catchfire (1990), cu Dennis Hooper, Jodie Foster – Simbata, PRO Cinema, 22.00
  “Anne Benton (Jodie Foster) asista la o lovitura data de Mafie si cheama imediat politia. La sectie isI da seama insa ca un om al Mafiei era infiltrat acolo, asa ca decide sa fuga. Urmarita de politie, care ii cere sa depuna marturie, si de un ucigas platit de mafioti, Anne fuge in Mexic, dar descopera ca acesta nu este refugiul potrivit. Ucigasul incepe sa se intereseze de tot ceea ce tine de viata ei, de tot felul de detalii care sa il ajute sa o localizeze. In cele din urma o gaseste dar propunerea lui nu este deloc... ’atragatoare’: ’fie o ucide, fie devine sclava lui.” (www.port.ro)

  Darling Lili (1970), cu Julie Andrews Duminica, Cinemax, 14.55
  “Comedie sofisticata, montura pentru stralucirea lui Andrews, mai ales in numerele muzicale. Totusi, un precedent interesant in a imbina spionajul cu musicalul, filmul de aviatie cu vodevilu.” (Dictionar universal de filme, 2002)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  21,227
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Fostele iubite ale iubitului meu / Little Black Book (2004) – Duminica, HBO, 18.10
  Stacy Holt, producator asociat al unui talk-show de zi, e macinata de incapatinarea cu care iubitul ei Derek refuza sa-i vorbeasca despre fostele lui relatii. Asistata de colega sa Barb, Stacy intra in intimitatea lui Derek prin organizerul lui personal. Isi noteaza numele si numerele de telefon ale ex-elor si isi stabileste interviuri cu fiecare - totul in incercarea de a-si cunoaste mai bine barbatul, insa se trezeste complet dezvaluita atunci cind se imprieteneste cu una dintre femei.” (www.port.ro)

  Cum ti-e scris / Only You (1994), cu Robert Downey Jr., Marisa Tomei Duminica, Acasa, 21.30
  “Basm, fabula, parodie subtila, Only You arata ca romantismul mai are resurse de supravietuire.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Terapie in grup / The Dream Team (1989), cu Michael Keaton – Duminica, PRO Cinema, 20.20
  “Patru pacienti ai unui spital de psihiatrie pleaca impreuna cu doctorul lor intr-o scurta excursie. Planuita sa dureze doar cinci ore, drumetia se prelungeste datorita disparitiei neasteptate a medicului terapeut. Din acest moment conducerea grupului este preluata de unul dintre cei patru; peripetiile se tin lant intr-un ritm ‘innebunitor’.” (www.port.ro)

  O idioata fermecatoare / Une ravissante idiote (1964), cu Brigitte Bardot, Anthony Perkins – Luni, TVR Cultural, 20.00; Marti, TVR Cultural, 00.05
  “Tinarul Harry Compton e un lucrator de banca amabil, timid si indragostit. Fara sa indrazneasca sa-si declare sentimentele, el suspina dupa o fermecatoare blonda, pe care nici macar n-o cunoaste. Ramas fara slujba, Harry isi aminteste brusc ca e nascut dintr-o mama englezoaica si un tata rus si hotarste sa-si ofere serviciile spionajului sovietic.” (PRO TV Magazin)

  Arme si traume / Gun Shy (2000), cu Liam Neeson, Sandra Bullock – Luni, TVR 2, 22.10
  “Charlie, agent sub acoperire, a rezolvat multe cazuri de-a lungul carierei. Obosit, el vrea sa se retraga, dar sefii ii impun o ultima misiune foarte periculoasa. Ajutat de o infirmiera, Charlie isi recapata increderea in fortele sale si incepe sa studieze tabara adversa, un cartel de droguri. El se imprieteneste cu insusi seful cartelului, un gangster stresat de viata pe care o duce. Dorinta de a se retrage ii apropie pe cei doi, iar viata fiecaruia capata sens.” (PRO TV Magazin)

  Dulce razbunare! / The Revenger’s Comedies (199, cu Sam Neil, Helena Bonham Carter, kristin Scott Thomas – Marti, TVR Cultural, 20.00; Miercuri, 00.05
  “Un somer, gata sa se arunce in Tamisa, raspunde strigatelor unei alte sinucigase. Vindicativa, ea ii atrage atentia ca razbunarea e mai dulce decit sinuciderea, si ii propune ca fiecare dintre ei sa-l distruga pe dusmanul celuilalt, otravindu-i viata. Nastrusnica piesa de Allan Agekbourn pe care o ecranizeaza Mowbray, desi vag inspirata de schema hitchcockiana a crimei incrucisate, e o comedie plina de umor si neprevazut pe care protagonistii o joaca jovial.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Comoara nationala / National Treasure (2004), cu Nicolas Cage – Miercuri, HBO, 21.40
  Ben Gates (Nicolas Cage) trebuie sa fure Declaratia de Independenta pentru ca pe spatele ei este codat locul unde sta ascunsa o colosala comoara. Bineinteles ca el are concurenta in Ian, unul din asociatii sai, plus o echipa FBI. Chiar daca Ben pare varianta masculina la Lara Croft sau a personajului din serialul tv ‘Vinatoarea de comori’, filmul promite (macar) mult mai multe si mai bune efecte speciale.” (www.port.ro)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top