Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
  1. #31
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Subscriu la ce a scris colegul dingo31. Gandim la fel.

    @pop_eye: Mineritul nu ma intereseaza. Dar daca ai amintit de extras keys din powervu, poti sa detaliezi un pic? Nu ca ar fi un "target" pentru mine, dar pare interesant. Desi offtopic e totusi legat de hobby. Oricum nu are sens atat timp cat oscam-ul face singur update la keys pentru power vu, dar asa cum am scris, pare interesant. Sper ca nu o sa raspunzi ca exista google, asta stiam si eu. Merci

    Si apropo, nu m-am sinchisit sa cumpar un tv 4K. Ce sa vad in 4K? Fashion 4K sau programe de shopping nemtesti? Unii ar spune RMC Sport 4K sau nu mai stiu ce alt canal de sport UHD. Dar am avut Bein sports (ce-i drept numai HD, dar tot un pachet de sport) si nu am urmarit un meci cap coada!

  2. #32
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    L'amerique du nord
    Posts
    1,228
    Posts Thanks / Likes

    Default

    oscam nu stie sa extraga fara emm key . ai nevoie de card Cuda care sa extraga aceste key din stream . Si trebuie sa cauti pe google Powervu home edition.

    Eu am luat 4K e drept la 60 Hz care face upconversion la 4K sa vad si eu cum se vede un 1080p la 24 Mbps de pe satelit. Si concluzia este ca se vede bine.

    Spor la teste.
    Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

  3. #33
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    501
    Posts Thanks / Likes

    Default Turksat 8K, 42E



    Am inregistrat de la 42E pe 19.10 clip-ul de mai sus, formatul video pe satelit fiind HEVC si marimea fisierului video de 3,6GB.
    Dupa conversia youtube-ului la VP9, clipul tot la rezolutie 8K are doar ~860MB. La mine pe VLC in format HEVC, placa video (Gigabyte GTX 1060 cu 6G ram) sta la ~95%, iar pe youtube la video-ul de mai sus sta la ~80%. Ambele clipuri functioneaza cursiv fara sacadari. VLC-ul este versiunea 4.0.0.
    PFA 1.4m+IBU twin 80E->37.5W / PFA 3.0m Ku&C band, 103E->40.5W/Dreambox 500 HD/Vu+ Solo SE V2/TBS 6903/5925

  4. #34
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,592
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu procesor i7-7700-3600 MHz(4 cores,8 threads) si placa grafica GeForce GTX 1060 6GB-4095 MB si cu ultima versiune LAV din pachetul K-Lite Codec(14.5.3),se poate rula cursiv Turksat_8K_Test cu SmartDVB.Dintre citeva playere dvbs pe care le-am testat,SmartDVB reda in timp real cel mai bine imaginile 8k,cu foarte mici intreruperi si numai atunci cind semnalul scade sub 60%.Si,precum au observat cei care au facut teste la 50.0E,el are o fluctuatie destul de mare,si de ~3dB(de la 14.6~11.2 dB),ceea ce e mult pentru a mentine constant o rezolutie atit de mare.
    Mai jos imagini cu incarcarea cpu-ului pe fiecare nucleu si cu acceleratorul hardware activ a placii video GTX 1060 in timp ce rula imaginile 8K cu playerul SmartDVB:




    satelescu

  5. #35
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,592
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by xyzzyx
    ... Nu am facut nimic manual, desi ma gandisem sa fac si aceasta "smecherie", sa editez serviciul de date ca tv. Dar nu a mai fost nevoie, spre surpriza mea cand am scanat ultima oara serviciul de "date" 8K a fost gasit si memorat si l-am vazut in lista de servicii pe dm900...
    Ai dreptate,nu trebuie "smecherie" pentru a scana transponderul in 8K;se face prin blindscan si unele cazuri se memoreaza,insa numai informatia(denumirea programului) si nu continutul.Pentru redare trebuie ca receptorul sa fie capabil pentru a prelucra si transmite un stream cu un bitrate cuprins intre 20-50Mbps (Megabits per second),in unele cazuri mai mult;depinde si de codec.In cazul nostru,tunerul lui DM920 4K UHD a citit si retinut numai parametrii,fiindca are suportul hw dvb-s2x si modulatia 16apsk.De fapt orice tuner de acest tip poate sa scaneze un astfel de transponder.Am verificat si cu receptorul Openbox S6X HD,care a si citit la scanarea oarba parametrii acestui transponder.Dar numai atit.Desigur fara nici un rezultat concret.
    S-ar putea sa-mi fi scapat,dar pina in prezent toate rapoartele de receptie a testelor 8K de pe satelit au fost realizate numai cu placi dvbs,si nu cu receptoare!Dupa stiinta mea,exista doar prototipuri(?) de demodulatoare 8k pe care le folosesc unii operatori de satelit/programe pentru teste in vederea trecerii treptate la ultima rezolutie.Testul in 8K a Turksat-ului e adresat mai mult acestora,dincolo de lovitura de imagine pe care Turcia vrea s-o proiecteze in lume.Dar indiferent de motive,reale sau banuite,este bine ca psihologic/material sa fim pregatiti a ne adapta mai devreme la noua tehnologie,care in acest stadiu,ar parea(si este un "moft",cum spunea un coleg) concurent cu 4K UHD,acesta fiind inca in faza timida de incercari din punct de vedere comercial.
    Poate parea o marota din partea mea daca repet,ca cel mai bun receptor la ora actuala pentru noi,ca amatori,e o placa dvbs si un calculator cit de cit performant.Si primele transmisiuni in 4K prin satelit au putut fi receptionate si vizualizate tot cu ajutorul acestor dispozitive.A trebuit sa treaca ceva vreme ca productorii de receptoare sa treaca la productia in serie a receptoarelor 4K!Asa se va intimpla si cu 8K daca piata va putea asimila o astfel de tehnologie.Daca nu acum,cel putin intr-un viitor nu prea indepartat.




    satelescu

  6. #36
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit pana la urma sa instalez placa 1080 ti in carcasa mea Antec, destul de veche. De fapt ca sa am loc am decupat din bay-ul de hdd si am renuntat la un HDD vechi de numai 320 GB. Placa are nevoie de minim 280 mm pe slotul PCI. Merge super. Ma rog, cred ca va trebui sa iau o carcasa mai mare sa am spatiu si ventilatie mai buna. Nu ca as pune ventilatoare suplimentare... E cam deranjant zgomotul cu cardul asta video (inainte sistemul era supersilentios, nici nu stiai ca merge).
    Mai jos printscreen cu trt 8k cu noua placa. Asa da!
    CPU statea mai jos dar i-am dat o scanare KIS full. In plus se pare ca windows-ul imi indexeaza iar HDD-urile, am umblat la porturile SATA.




    Si ca sa nu existe confuzii, monitorul e numai FHD, 1080p/60Hz...
    Last edited by xyzzyx; 8th November 2018 at 01:17.

  7. #37
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @satelescu: Stiu ca inca nu exista un receptor standalone capabil sa receptioneze si sa redea continut 8K. Nu vreau sa te contrazic dar memorarea programului 8K de pe 50E se poate face atat cu blindscan cat si cu scanare manuala, tocmai ce am probat. Pui la modulatie pe auto si gaseste programul, adica il memoreaza. E ca un serviciu de date dar dm9x0 il "descifreaza" si il memoreaza. Adica nu a fost o intamplare, e ceva cert, repetabil: DM9x0 cu imagine originala poate sa memoreze acest serviciu ca 16APSK. Poate cu o alta revizie de driver l-ar putea si deschide?! In fond e vorba de "numai" 50 mbps.

  8. #38
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,592
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tare mult as vrea sa ma insel,fiindca,nu-i asa, cine n-ar vrea sa foloseasca un receptor 4k si pentru 8K!,dar,din pacate pentru mine,eu n-am reusit sa memorez manual sau auto cu DM920 UHD programul de test 8K indiferent de imaginea folosita.In acest scop mi-am instalat mai multe imagini cu Berry Allen,printre altele si imaginea originala,fara nici un rezultat.Intimplare sau nu,nu cred ca e vorba de (numai) driver pentru a vizualiza rezolutie 8k cu receptorul,ci si de alte componente hw capabile sa gestioneze partea de imagine si streaming(?!).

    satelescu

  9. #39
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adica streaming IP? Recunosc ca nu am studiat si nici google nu am dat, dar o transmisie 8k cred ca presupune in primul rand transmisia de continut video, adica imagine. Daca ma insel, mea culpa...

    Nu vreau sa rasucesc cutitul in rana, dar chiar merge la mine. Si sper ca nu sunt singurul. Rog si alti useri sa confirme sau sa infirme. Altfel incep sa imi pun intrebari daca nu e cumva mana extraterestrilor...

    Ca sa fiu mai exact imaginea e un "all in one" adica dreamOS, GP3 si skinul Metrix, am downloadat-o mai demult de pe onestep.cc. Update la zi din blue panel. Este singura imagine instalata. Mie mi s-a parut cea mai stabila desi nu mi-a placut niciodata suportul dat de cei de la dm. Dar cel putin atunci cand apare un update stiu ca totul va fi OK.

    Last edited by xyzzyx; 10th November 2018 at 23:19.

  10. #40
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,592
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @xyzzyx,n-am pus la indoiala inchiderea si memorarea transponderului pentru 8K,ci daca ar fi posibil o vizualizare a programului cu suportul hw pe care-l are receptorul tau(si modele noi de dm9xx).Si de asta data afirm ca nu e posibil deocamdata cu suportul pe care-l are.Daca poti sa inregistrezi ce-ai memorat(cu receptorul) si sa analizezi fisierul(.ts) rezultat,atunci se poate vorbi de un stream chiar si daca unele pachete ar fi lipsa/corupte.Dar de asta data ma indoiesc ca vei obtine ceva semnificativ.Si tare as vrea sa ma insel,pentru ca si eu,poate si altii, iti dorim acelasi lucru,ca receptorul tau sa fie primul care poate nu numai memora dar si sa redea imagine 8k.
    Am incercat si cu imaginea GP3 dar numai la blindscan(ca la toate imaginile) a vazut transponderul insa nu l-a memorat.Ai lista de imagini in BA pe care le-am folosit pentru acest transponder.Cu toate acelasi rezultat



    satelescu

  11. #41
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are cum sa deschida 8k, mi-as dori eu. Si nici nu inregistreaza continutul pe receiver ca ulterior sa poti deschide fisierul *.ts pe PC. Adica inregistreza dar pe PC nu se poate analiza, sau nu stiu eu cum sa analizez. De ex o inregistrare de 26 secunde se traduce intr-un fisier de 183 MB. E interesant ca memorezaza toti parametrii disponibili, inclusiv VPID. Adica tunerul vede serviciul, il intelege dar receiverul nu poate decoda canalul. Si daca ar merge sa fac streaming de pe receiver pe PC si sa deschid serviciul, nu ar insemna mare lucru dpdv al receiverului. Totusi putem foarte bine deschide acest canal direct pe PC via unui tuner pe PCI sau USB, de ce sa mai insistam atat cu dm9xx Eu doar am afirmat ca se poate scana si se poate memora acest canal ca un serviciu TV, fara a putea fi deschis pe dm900. Atat si nimic mai mult. In cel mai fericit caz mi-as imagina ca dm900 sa fie capabil sa gestioneze o astfel de transmisiune 8k asa cum un receiver HD gestioneaza o transmisiune UHD: decodeaza cel putin sunetul fara a afisa imaginea. Dar cum pe canalul de test 8k nu se transmite sunet, nici asta nu se poate intampla. In plus modulatia la 8k e alta, o problema suplimentara si esentiala pana la urma.

    Eu zic sa mergem mai departe...

    LE. Just FYI: Dupa ce am lasat dm900 pe canalul asta de test 8k a trebuit sa repornesc hw receiverul. Incercarea receiverului de a decoda serviciul practic il blocheaza, schimbarea canalelor se face foarte greu, asta daca ai rabdare sa vezi ce se intampla dupa ce apesi un numar ca sa comute pe alt serviciu...
    Last edited by xyzzyx; 12th November 2018 at 11:39.

  12. #42
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,592
    Posts Thanks / Likes

    Default

    TurkSat 8K_Test la 50.0E,11587 H,32283,3/4,foloseste acum modulatia 32APSK,ceea ce face dificila atit receptia,dar in mai ales redarea imaginii cu orice dispozitiv.Inchiderea semnalului se poate realiza doar daca el trece de 13dB,insa,din pacate,fluctuatia foarte mare,si de peste 6dB,face dificila receptia.Am reusit,totusi,sa captez semnalul atit cu placa dvbs,dar si cu receptorul DM920 4k UHD.Si cu playerele dvbs(DVB Dream,SmartDVB,ProgDVB) am reusit sa memorez programul test 8K insa fara a avea imagine completa.Si nu-i de mirare,la o asa mare oscilatie de semnal e imposibil ca pachetele din stream sa fie pastrate integral.Trebuie cel putin un semnal de 14/15dB constant ca el sa poate fi vizualizat corect.Se poate vedea acest lucru in TransEdit(poza),la "Missing".Se pare ca e un fel de benchmark pentru parametrii utilizati pentru o astfel de transmisiune.E prea devreme sa stim in ce masura vor fi folositi in viitor.Este pentru prima oara cind o astfel de modulatie e utilizata pentru o transmisiune tv obisnuita,doar in streamurile generice se mai foloseste acest mode.
    Modelul meu de tv 4K LG-40UF7787-ZD nu suporta parametrii de transmisie folositi la 50.0E
    Testele in 8K ale Turksat-ului se fac in continuare la cele doua pozitii orbitale,42.0E si 50.0E,cu parametrii deja anuntati(11177 V,34290,2/3,16APSK,HEVC si 11587 H,32383,3/4,32APSK).Nu-s probleme de receptie si vizualizare la 42.0E-Turksat 3A.






    satelescu

  13. #43
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe 50E, vad ca fec-ul pentru turksat 8K nu mai e 3/4 ci a devenit 4/5, modulatie tot 32APSK... Si am facut "lock" cu crazyscan. La mine serviciul la ora aceasta are 16-16.6 dB si se poate urmari cu SmartDVB. De asemenea, serviciul se scaneaza si se poate memora bine merci pe DM900, desigur fara a avea imagine.

    Referitor la 42E, de cand am pus LNB dedicat pe toroidala, nu am mai mutat antena PM. Azi, ca tot am miscat antena la 50E, am dat un blindscan pe 42E pe dm900 si am gasit si memorat si eu pe receiver canalul turksat 8K. Desigur, tot fara imagine pe dm900.

    Last edited by xyzzyx; 28th November 2018 at 22:42.

  14. #44
    TBD Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pe ici pe colea...
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum se aude la voi sunetul pe 50E, pe turksat 8k?

    La mine se intrerupe, dar poate e de la mine, tocmai ce mi-am reinstalat PC-ul. Cu win10 curat parca se misca totul mai bine, placa video imi sta sub 45 de grade si nu se mai aude nici un ventilator. Dar poate oi fi uitat ceva de nu imi merge OK si sunetul pe canalul asta de test, nu stiu.

    Am scanat si pe dm900 si sunetul merge sacadat rau de tot. Daca rulez in parallel si un bitrate, sunetul dispare cu totul…. Oricum daca nu scanam, nu stiam ca au adaugat si stream de sunet.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top