Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  261
  Posts Thanks / Likes

  Default Familia Voiculescu anunță două noi posturi TV n 2011

  Grupul Intact intenționează să deschidă, n 2011, două noi televiziuni și se pregătește de lansarea unei platforme DTH, proiect care i va permite să devină provider și pentru alte programe TV n afară de cele proprii.
  Camelia Voiculescu este șefa afacerilor familiei din 2005. O persoană cu care reușești greu să stabilești o ntlnire, iar un interviu nu poate fi ncheiat dect după un schimb de mailuri. Discuțiile rămn dominate de problemele cu care se confruntă afacerile din țara noastră. Probleme la care soluțiile nu se găsesc ușor.
  Avantajul nostru este că investițiile necesare dezvoltării afacerilor au fost făcute din surse proprii. n momentul declanșării crizei nu aveam mprumuturi la bănci, pentru că am preferat să reinvestim profitul n creșterea grupului, spune Camelia Voiculescu. Investiții care, n 2009, s-au ridicat la 20,5 milioane de euro pentru firmele din grupul Grivco. Mediul de afaceri din Romnia nu este nsă deloc prietenos, vina aparținnd autorităților, indiferent de culoarea politică, susține ea.
  Niciun guvern de după 1990 nu a avut o viziune, un program pe termen lung, arată șefa Grivco, care dă ca exemplu Turcia, unde programul inițial de privatizare nu permitea vnzarea a mai mult de 25% dintr-o companie. Managerii turci au putut astfel nvăța de la cei occidentali, iar valorificarea, n prezent, a activelor statului este mult mai profitabilă, fiind vorba de companii mature, mult mai prețioase dect n trecut.
  Problemele Europei ne afectează
  Implicarea statului n economie, n special n sistemul bancar, este nsă o necesitate n perioada de criză prin care trecem, susține Camelia Voiculescu. Intervenția statului n salvarea băncilor este indispensabilă, n contextul n care statul este acela care protejează, prin BNR, sistemul bancar. Dacă statul, prin organismul BNR, nu și onorează această obligație morală, păgubiții vor fi n final cetățenii, arată aceasta, adăugnd că este important ca banii mprumutați băncilor private pentru salvarea lor să fie convertiți n acțiuni la aceleași bănci, astfel nct să se poată recupera suma n cauză.
  n Romnia nu a fost pnă acum cazul ca statul să intervină pentru a salva vreo bancă. Dar ncordarea economică existentă n fiecare dintre aceste țări are un ecou pe plan local. Spre exemplu, regimul de austeritate din Grecia afectează și operațiunile băncilor elene din Romnia, spune Camelia Voiculescu, care mai arată că probleme vin și din Spania sau Italia, de unde muncitorii romni trimit mai puțini bani, iar n cazul Italiei, situația este mai complexă deoarece statul peninsular este un partener comercial important al Romniei.
  Pe ce domenii se mai poate paria
  Un subiect pe marginea căruia discută majoritatea analiștilor economici străini este cel al fondurilor europene, văzute ca soluție inclusiv pentru revenirea economică.
  Atragerea fondurilor europene a ajuns să nsemne o procedură mai complicată dect și-ar dori orice antreprenor romn, obstacolele fiind variate, ncepnd cu o considerabilă birocrație, spune Camelia Voiculescu. Aceasta mai arată că fondurile europene se găsesc n Romnia mai ales n afacerile mature, avnd n vedere capitalul de 30% necesar la nceput. Dar, cofinanțarea a devenit o Mecca n contextul crizei, cu precădere pentru inițiatorii mici și mijlocii. n altă ordine de idei, industria asigurărilor, sectorul energiei regenerabile și industria media cu componentă online sunt zonele economice cu perspective bune de creștere, afirmă șefa Grivco.
  Focus pe media
  n ceea ce ne privește, ne gndim serios la lansarea unui DTH (Direct To Home - sistem care permite transmiterea mai multor programe TV ntr-un pachet, direct de pe satelit - n. red.) avnd n vedere evoluția naturală a marilor companii media de la statutul de dezvoltatori de conținut la cel de provideri, declară Camelia Voiculescu, care precizează că anul viitor grupul va lansa două noi televiziuni.
  Media rămne o componentă importantă a afacerilor familiei Voiculescu n ciuda dificultăților majore prin care trece industria de profil. Media este o industrie flexibilă, performantă, iar conținutul creat are relevanță pe orice platformă. Criza va limpezi apele și va scoate la suprafață eforturile jurnalistice veritabile, declară șefa Grivco, grup care deține, prin Intact, șase televiziuni. Grupul a nregistrat profit n 2009.


  1,1
  miliarde euro este evaluarea averii familiei Voiculescu la nivelul anului 2009, n scădere de la 1,6 miliarde euro n 2008, făcută de Top 300 Capital

  Criza va limpezi apele n presă
  Capital: Care este principala problemă a companiilor din Romnia n actuala criză, scăderea cifrei de afaceri și a vnzărilor sau cea a ntrzierilor la plată?
  C.V.: Att diminuarea cifrei de afaceri, ct și lipsa lichidităților sunt generate n mare măsură de inconsecvența și labilitatea contextului general. Fiecare investitor este afectat mai mult sau mai puțin, direct sau indirect, de absența unui proiect clar de țară. năbușirea inițiativei prin lipsa de perspectivă constituie cel mai dificil obstacol, care reverberează pnă la baza piramidei. O economie lipsită de leadership este ca un organism privat de apă.
  Capital: Care este, n Romnia sfrșitului de an 2010, industria cu cele mai bune perspective și n care ați ncepe acum o afacere?
  C.V.: Perspective de creștere n viitorul apropiat au, după părerea mea, industria asigurărilor, cea a energiei regenerabile sau cea media cu componentă online.

  Capital: Cum vedeți presa romnească peste un an, vor fi mai puține ziare, reviste, posturi TV, vor continua schimbările de manageri și acționari?
  C.V.: Media are nevoie de atenție și de preocupare n profunzimea modelului de business. Criza va limpezi apele și va scoate la suprafață eforturile jurnalistice veritabile. Vor fi definitiv mai puține titluri prezente pe piață n contextul consolidării afacerii n sine și a echipelor.
  Capital: Ce ar trebui să facă presa romnească pentru a ieși din criză?
  C.V.: Din păcate, criza nu va fi depășită prin intenții bune sau prin focus pe afaceri individuale, ci prin stabilitate economică.

  Sursa: http://www.capital.ro/detalii-artico...11-142075.html

 2. #2
  soy madridista! Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2006
  Location
  Regatul Unit
  Posts
  941
  Posts Thanks / Likes

  Default

  riscanta decizie cu dth-ul.
  "Blind faith is just as dangerous as none at all."

  "Lumea este condusa de cu totul alte persoane decat cele pe care le vad neinitiatii" - Benjamin Disraeli

 3. #3
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jul 2009
  Location
  87.5 - 108
  Posts
  2,437
  Posts Thanks / Likes

  Default

  de ce nu-i duce capul sa cumpere 2 frecvente pe dvb-t si acolo sa isi puna "dth-ul". cred ca vor avea mai mult succes decat pe satelit.

  despre cele 2 canale care vor sa le lanseze, mai bine nu ma pronunt. numai porcarii au
  5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

  Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
  ATX-91 + LNA177
  Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
  My Youtube channel

 4. #4
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Romania-Brasov
  Posts
  257
  Posts Thanks / Likes

  Default

  cele 2 posturi ,vor fi antena 3.1 si antena 3.2 cred

 5. #5
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Aug 2009
  Location
  UNDEVA PRIN ..STRAINI...pe langa studiorile Rai
  Posts
  166
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Unul dintre ele poate fi cu ..concursuri telefonice ca la un moment dat aveau mari...."succesuri".Asa mai scot din pierderi si resusciteaza ...Gsp-ul

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top