Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2007
  Location
  Bucuresti/Pajura
  Posts
  173
  Posts Thanks / Likes

  Default Ajutor si mie la multidvb-s !!!

  1) Intr-o vila este o singura conexiune la internet. Ce se intimpla daca din router pleaca patru fire spre patru receivere ? Vor functiona avind in vedere ca unicul ip, care si el la rindul lui prin dyndns sau no-ip va fi tot unic ? Ce se intimpla daca in toate patru receivere ar fi o linie unica, identica in toate patru ?

  2) Unele receivere au mufa in care intra o antena si alta similara de iesire (ceva). As putea conecta un fir din antena apoi sa ies din fiecare (cele trei receivere ramase) prin mufa "de iesire" !? Se va vedea un singur post sau pot schimba pe fiecare receiver individual canalele ? Sau ce se intimpla ?

  3) As dori sa cumpar trei lnb-uri QUAD (cu patru picioare) din care sa trimit unul spre fiecare receiver. Am nevoie de un diseqswich. Pe un sit scrie ca se folosesc cu "multiswich". Este vorba tot de diseqswich sau se refera la altceva !? Vad ca sint si alti parametri acolo: "V-High, V-Low, H-Low, H-High". La ce se refera ?

  4) Ce receiver modest dar bun imi recomandati pentru schimb de linii si sa fie HD ?

  5) Ce lnb imi recomandati in afara de Invacom care-i peste doua milioane (vechi) ?

  6) Rog daca-mi puteti spune o varianta ieftina combinata intre siturile peruvision si elstar.

  7) E vreo restrictie in Romania ? Referitor la sharing...  Multumesc !
  Last edited by vladro2; 9th December 2010 at 04:42. Reason: added
  area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Austria
  Posts
  9,517
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ai 2 posibilitati ca sa legi 4 receivere independente la o antena cu 3 LNB-uri:
  1. Daca ai numai 4 receivere, solutia optima este cu 3 LNB-uri Quad si 4 buc. diseq switch (cu 4 intrari si o iesire). Iti recomand diseq Spaun, sunt cele mai bune.
  2. Solutia cu multiswitch si LNB-uri Quattro (astea au ceea ce ai vazut tu acolo V-High, V-Low, H-Low, H-High) este mai costisitoare si renteaza numai pentru multe receivere. Iar multiswitch-ul are nevoie de alimentare la 220V, deci consuma ceva (cam 20-30W permanent).
  La prima varianta ai avantajul ca oricand poti instala inca un LNB Quad (oricum mai ai o intrare libera in diseq-uri). Switch-urile diseq se pot monta sus la antena, astfel incat cobori numai cu 4 cabluri, cate unul pentru fiecare receiver.
  Uita de solutia in loop (cablul dintr-un receiver in altul) fiindca atunci nu mai sunt receiverele independente (se uita toti la canalele cu aceeasi polarizare, banda si de pe acelasi satelit).

 3. #3
  just for fun... Teacher
  Join Date
  Mar 2010
  Location
  Wolverhampton, UK
  Posts
  343
  Posts Thanks / Likes

  Default .. sfatul meu

  Quote Originally Posted by vladro2 View Post
  1) Intr-o vila este o singura conexiune la internet. ...
  2) Unele receivere au mufa in care intra o antena si alta similara de iesire...
  3) As dori sa cumpar trei lnb-uri QUAD...
  4) Ce receiver modest dar bun imi recomandati ...
  5) Ce lnb imi recomandati ...
  6) Rog daca-mi puteti spune o varianta ieftina ...
  7) E vreo restrictie ...
  de la inceput iti spun ca nu am o experienta foarte indelungata in domeniu, insa de o vreme ma preocupa si pe mine subiectul! iti pot impartasi ce cred la acest moment ca e ok, si anume:

  1. Da, vor functiona toate, selectarea unuia sau a altuia facandu-se prin portul de forwarding; trebuie sa configurezi in felul urmator:
  - Receptorul x va avea o adresa locala proprie IP (ex. 10.0.0.10x), dar si un port propriu de comunicare, de ex 1200x, lucru pe care trebuie sa-l faci sa corespunda si in setarile de router de mai jos; setarile se fac cu telecomanda, direct pe receptor
  - In router cauti setarile pentru port forwarding; astea se mai pot numi Network address translating (NAT), Applications server sau alta denumire apropiata; bine ar fi sa consulti manualul routerului tau sau sa citesti putin aici; deci setari: pentru adresa receptorului x aloci portul 1200x; poti alege si altele, dar sunt cateva dedicate (lista), trebuie sa ai grija; mai exista o setare legata de protocoale (TCP si UDP)e bine sa le pui pe ambele, dar daca esti doar client de share, merge si doar pe TCP

  2. Iesirea acea este mai dificil de folosit, din cate am citit (n-am testat insa am de gand sa testez); depinde de receptor, unele ofera conectarea unui alt receptor, cu conditia ca primul sa fie in standby sau oprit, insa sigur nu simultan. Logica este simpla: nu este permisa comnada unui acelasi LNB cu 2 receptoare (e vorba de controlul acelor parametrii). Pentru a folosi cele 4 iesiri ale celor 3 LNB-uri ti-a zis Kroky ce trebuie sa faci, subscriu

  3. vezi la 2

  4. Eu m-am gandit la un moment dat sa-mi iau un Amiko SHD 8000 Ethernet, dar am ales pana la urma ceva pentru calculator (Technotrend 3600), o alta optiune interesanta este Optibox Panthera

  5. Eu iti recomand un Inverto Quad Black-Premium desi e mai putin performant decat varianta Black-Ultra ; motivul este geometria acestor 2 variante, o aranjare a iesirilor paralel cu antena facand ca sa ocupe mai mult spatiu cand le pui alaturate, distanta minima dintre centrelor fiind mai mare decat cand iesirile sunt perpendiculare pe antena, LNB-ul fiind in cazul asta mai lung, dar mai ingust si deci incap mai bine cand le pui pozitii foarte apropiate, sau chiar lipite

  6. nu pricep.. produsele le poti comnada si din strainatate, ca-s tot alea
  7. sharingul este ilegal oriunde in lume, orice informatie pe care o vei primi cred ca va fi cu scop doar educativ

  bafta!
  Last edited by Luke_MS; 9th December 2010 at 12:51.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2007
  Location
  Bucuresti/Pajura
  Posts
  173
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Multzam frumos ! O sa incerc variante cit de curind posibil. Promit ca zic si rezultatul, daca ma apuc de treaba asta propusa.
  area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2007
  Location
  Bucuresti/Pajura
  Posts
  173
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De Optibox (am vazut pe Elstar) sau Openbox HD dar cu antene de wireless incorporate (sau cu adaptoare wifi) ce-mi puteti spune ? Sa mearga cccam si sa fie compatibila cu toate cardurile criptate (Nagra, Conax etc)... O solutie mai ieftina dar tzeapana calitativ ! Provideri cu poze ? Neaparat wireless !
  Last edited by vladro2; 18th December 2010 at 12:43.
  area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

 6. #6
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2007
  Location
  Bucuresti/Pajura
  Posts
  173
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Dap, as avea nevoie de oferte clienti wireless, stickuri wifi sa intre in usb-ul receiverului si sa-i poata fi instalate driverele... Sa scap de cabluri.
  area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top