O parte dintre cele mai mari televiziuni din Statele Unite, ABC, CBS şi NBC, ţin blocat accesul dispozitivelor Google TV la conţinutul lor.

Motivul refuzului e unul ct se poate de simplu: publicitatea pe internet e mult mai ieftină. Cu toate aceste piedici, analiştii cred că, n cele din urmă, televiziunile vor ceda, iar acest lucru se va ntmpla de la sine pentru că sistemul care ncorporează internetul n televizor va deveni extrem de po....r n următorii ani.

Această afirmaţie este ntărită şi de faptul că n ultima perioadă tot mai multe companii mari de electronice s-au arătat interesate să producă dispozitivele Google TV.


Net pe televizor peste un an


La noi ncă nu s-a vorbit concret despre implementarea proiectului americanilor, dar cei de la Sony au spus că sunt pregătiţi să aducă şi n Romnia Google TV. Asta ar nsemna să mai aşteptăm aproximativ un an.

Ct de bine ar funcţiona Google TV la noi? Specialiştii n IT spun că n-ar fi nicio problemă. "Dacă e vorba de streaming, ţine n primul rnd de serverele site-ului televiziunii. Acestea trebuie să fie puternice, să susţină ct mai mulţi utilizatori care accesează conţinutul. n al doilea rnd, ţine de conexiunea utilizatorului la internet, de viteză. Aici nu am avea probleme, viteza internetului e destul mare, suntem printre primii n Europa la acest capitol", a explicat Andrei Floareş, specialist IT la firma M All Net.

De anul viitor, concurenţa ar putea creşte. Pe lngă Google TV şi Apple TV, un alt gigant, Microsoft, vrea să intre pe piaţă cu o ofertă de televiziune prin internet prin intermediul Xbox 360, o consolă de jocuri.