Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2

Thread: Adio Pontiac

 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Adio Pontiac

  Pontiac, marca auto de traditie in SUA, cunoscuta pentru masinile sale puternice "cu muschi", asa-zisele muscle-car si-a incetat oficial activitatea luni, scrie BBC. Pontiac poarta numele orasului din Michigan unde marca a luat fiinta acum 84 de ani, iar cei mai buni ani au fost acum trei decenii, cu vanzari anuale de un milion de unitati. In ultimele doua decenii a urmat declinul, iar GM a sacrificat marca ca parte a planului de a iesi de sub protectia legii falimentului.

  Pontiac a luat fiinta in 1926 si a devenit cunoscuta pentru masini "cu muschi" automobile mari, cu motoare puternice si consum urias, adevarate simboluri ale puterii clasei de mijloc din SUA. Pontiac a devenit celebra cu masinile sport Bonneville, GTO sau Firebird TransAm, iar in anii cei mai buni vanzarile s-au apropiat de un milion de unitati (1969 si 197.

  Dupa anii de apogeu a urmat un declin accelerat si de problemele tehnice aparute la masini, dar si de faptul ca gusturile cumparatorilor s-au schimbat, migrand in SUA si spre SUV-uri. In 2008 vanzarile au ajuns la circa 270.000 de unitati, iar in 2009 GM a anuntat ca va renunta la Pontiac ca parte a planului prin care se angaja sa isi restranga mult activitatile pentru a scapa de faliment. Pontiac nu a fost singura marca sacrificata: Saab, Saturn si Hummer au iesit si ele din portofoliul companiei care zeci de ani a fost cel mai mare producator auto mondial.


  1966 Pontiac Bonneville  1966 Pontiac GTO  1985 Pontiac Firebird TransAm


 2. #2
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  6,011
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mi-a placut la nebunie GTO-ul negru din TripleX. RIP
  Adblock Plus detected! Please help support Console Discussions by adding our domain to your whitelist or disabling ad blocking software. Ads are a way to cover server costs.Thank you!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top