Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Germany
  Posts
  350
  Posts Thanks / Likes

  Default Derby de romania

  Salutare tuturor

  asa numitul DERBY DE ROMANIA a ajuns DERBY DE BUCURESTI
  Comentatorul de la DIGI altceva nu spune.
  Practic joaca echipe de pe locul 5 si 7,ca ele sunt Steaua si Dinamo asta e
  dar este DERBY LOCAL EVENTUAL

 2. #2
  somnambul Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Orion's Belt
  Posts
  986
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ai perfecta dreptate.

  Expresia asta - derby de Romania - este, oricum, cel mai cretin lucru pe care l-am auzit in viata mea.

  Steaua - Dinamo a fost si va fi intotdeauna o intalnire care se recomanda prin ea insasi, nu era nevoie de termeni bombastici pentru promovare... dar traim in Romania, cu televiziunile din Romania, si cu tehnici de marketing adaptate la asta, asa ca,,, no comment.
  Numai bine!

  Jucarii pentru copii:
  DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

 3. #3
  Mägar de marcä Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Bucuresti
  Posts
  7,529
  Posts Thanks / Likes

  Default

  derbi de Miticesti
  Maidanezii - steOAIA

  azi au castigat cainii
  adevärul este inventia unui mincinos

 4. #4
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Posts
  576
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Florin Calinescu, preluare de pe site-ul GSP:
  "16.10.2010 FOTBAL .Florin Călinescu: "Derby de Romānia? Ce derby? E o ruşine, o mizerie, o ofensă adusă fotbalului!"
  Actorul Florin Călinescu vorbeşte despre fundamentul greşit al derby-ului dintre Steaua şi Dinamo şi consideră că partida este doar un produs al epocii comuniste. Cunoscutul om de televiziune nu se aşteaptă la un nivel ridicat de joc īn meciul de duminică, fiind de părere că valoarea redusă a celor două echipe nu promite spectacol īn Ştefan cel Mare.
  - Īn ultimii ani, meciurile dintre Steaua şi Dinamo au fost branduite cu "Derby de Romānia". Sīnteţi de acord cu sintagma?
  - Ce derby de Romānia? E un omagiu adus Moscovei, o vizită la muzeul comunismului, o amintire a unui fotbal mincinos. Dacă se reīnfiinţau echipele de tradiţie după 1990 şi īşi disputau ele titlul ăsta, era altceva.

  - Vorbim totuşi de cel mai aşteptat meci al sezonului.
  - Aşteptat? De ce? Ce fotbal să vreau eu de la Steaua şi Dinamo? Nu de la echipele astea vin şi jucători la naţionala Romāniei? E ca un meci īntre un şchiop căruia īi lipseşte şi-o mīnă şi un orb care nici n-aude.

  - Totuşi...
  - A vorbit foarte bine Andone despre modul īn care decurg lucrurile īn Romānia. Ai salariile plătite la timp, ai fotbal. Nu ai, stai şi te uiţi. O iubeşte Kapetanos pe Steaua? Sau N'Doye ori Andrei Cristea pe Dinamo? Nici vorbă.

  "Derby? E o ruşine a fotbalului, o mizerie"

  - Cifrele dezvăluie totuşi interesul publicului pentru Dinamo - Steaua, chiar disputat īn condiţiile despre care vorbiţi.
  - Eu rămīn la părerea că e o ruşine a fotbalului şi a istoriei. N-am 18 ani, eu nu pot fi păcălit. Ca mine sīnt mulţi care ştiu cum s-a făcut şi echipa Stelei care a luat Cupa Campionilor Europeni īn '86. Au fost luaţi cu japca jucătorii cei mai buni din ţară şi duşi acolo pentru că era Partidul care hotăra tot.

  - Cu toate acestea, e cea mai importantă performanţă a fotbalului romānesc pe plan internaţional.
  - Şi Liverpoolul meu are multe Cupe, dar nu ştiu să fie vreuna luată după ce a venit Regina şi a dictat să fie aduşi jucători cu forţa pe Anfield.

  "Nici un jucător să nu fie mīndru că a jucat la Steaua sau Dinamo īnainte de '89"

  - Reducīnd meciul simboluri, pe băncile tehnice vor fi foşti fotbalişti emblematici pentru istoria cluburilor.
  - Nu cred că nici un fost jucător al Stelei sau al lui Dinamo ar trebui să fie mīndru că a jucat acolo. Īn afara celor născuţi īn Bucureşti, care poate că au īnceput fotbalul la Steaua sau Dinamo, restul nu cred că au prea multe motive. Să fi stat Andone la Corvinul să facă performanţă sau Lăcătuş la Braşov, atunci eta altă situaţie. Cum e Carragher la Liverpool.

  - Din nou Liverpool!
  - Da, sau Raul pentru Madrid. Trebuie să-ţi scoţi pălăria īn faţa lui. Nu ca Rooney care a fugit după bani de la Everton la Manchester United. Nu există să nu poţi face performanţă dacă īţi doreşti asta cu orice preţ. Banii nu contează cīnd e vorba de cinste, onoare. mīndrie.

  - E prezent acest spirit la o altă echipă din Romānia?
  - Īmi doresc să ia īn fiecare an titlul Clujul, Vasluiul, Timişoara, Bistriţa sau oricare alta. Atmosfera īn jurul acestui derby fals este "extraordinar de mult prea superioară" celei care trebuie să fie de fapt. Asta ca să găsim o exprimare sugestivă pentru situaţia de faţă Mi se pare chiar o jignire pentru celelalte competitoare atenţia exagerată acordată acestui joc, adică ceilalţi sīnt figuranţi sau ce? Repet, e o mizerie, o ruşine!"

  Este parerea unui om care a trait si a inteles ce se intampla. Din pacate sunt prea putini cei care sunt dispusi sa vorbeasca, probabil ca interesele sunt prea de mari. O placuta exceptie a fost Ioan Andone care zilele trecute a declarat ca de la echipa sa (Corvinul Hunedoara) nu avea nici o sansa sa joace in nationala, pt asta trebuia sa plece la Steaua sau la Dinamo. Trist de adevarat!

 5. #5
  Mägar de marcä Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Bucuresti
  Posts
  7,529
  Posts Thanks / Likes

  Default

  jos päläria
  adevärul este inventia unui mincinos

 6. #6
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Posts
  576
  Posts Thanks / Likes

  Default Intoleranta

  Daca nu esti cu noi nu existi!
  Adica cu Steaua sau Dinamo. Cum nu era posibila inrolarea (termenul nu este intamplator, ambele erau reprezentante ale unor forte armate) simultana la ambele, aderarea la una atragea protectia acesteia si rivalitatea dusa la absurd din partea celeilalte. Probabil ca de aici izvoraste dusmania dintre cele doua grupari, inculsiv dintre simpatizantii lor. Manifestarile sunt de domeniul grotescului, asta se poate vedea si astazi.
  Nu regret pierderea reputatiei pt ceea ce am postat, dimpotriva!

 7. #7
  superstar Expert
  Join Date
  Apr 2008
  Location
  Nibiru
  Posts
  1,345
  Posts Thanks / Likes

  Default +1

  apropo de andone,uite ca gica popescu s-a reintors la craiova si a prins si nationala

 8. #8
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Posts
  576
  Posts Thanks / Likes

  Default

  U Craiova a fost exceptia la "regula". Oltenii au facut o echipa olteneasca redutabila, chiar nationala era pe scheletul ei. Erau prea buni ca sa fie altfel, dar au fost protejati (in sensul de a nu fi "executati") de catre cineva care avea mare influenta. Craiova a dominat fotbalul romanesc cativa ani, impunandu-se prin joc pe teren si nicidecum altfel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top