Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2003
  Location
  Totdeauna aici
  Posts
  87
  Posts Thanks / Likes

  Default BellTV + FTA + HH90 pe acelasi cablu

  Iaca problema mea: pana acum aveam un viewsat care controla motorul HH90 al antenei de 90" iar la receiverul vs inseriasem un 6131 de la Bell. Mergea bine cu un Disecq si cu LNB-ul QPH-031.
  Cum mai binele este dusmanul binelui, a aparut si un HDTV pe care am incercat sa-l fac sa vada canalele HD de pe ambele nimicuri (91W si 82W). 6131 nu suporta diseqc si nici motor, asa ca nu mai am acum nicio sansa sa inseriez receiver-ele iar solutia temporara e ca am adaugat un al 2lea LNB pt Bell, am pus un sw21 in loc de diseqc si am bypassat motorul pt ca oricum nu-l mai invarte nimeni. Acum nu pot sa ma uit decat la bruma de canale de la Bell si motorul rugineste degeaba dar macar pot sa zapuiesc de pe 91w pe 82w fara probleme pt ca am 2 lnb-uri circulare fiecare cu satelitul ei.
  Era frumos daca puteam sa inseriez SW21 cu Diseqc-ul dar cum nu merge, intrebarea este, exista vreo smecherie (super-switch-diseqc) care sa suporte si protocolul de sw21 si diseqc in asa fel incat sa ma intorc la fericita situatie cand zburdam pe sateliti cand voiam si cand nu faceam nimic ma intorceam pe bell (acum si cu hdtv) ?
  Sigur ca o alta solutie ar fi sa pun un al 2lea lighean doar pt bell si sa bag inca o gaura cu a 2a sarma in casa doar ca sa imi las FTA-ul in pace dar iernile pe aici uneori nu sunt usoare si nu prea vreau sa-mi ciuruiesc peretii...
  Mersi mult pt orice sugestie sau comentariu.
  Aegyssus
  _________________

 2. #2
  Bătrîn fără minte Expert
  Join Date
  Dec 2002
  Location
  Calare pe măgar
  Posts
  1,712
  Posts Thanks / Likes

  Default

  e greu sa mai pui un cablu ?

  PS:
  mam uitat acum cum sint legate la mine
  primu e SW42 are 4 intrari
  pe intrarea 1 leg SW21 cu b3v 91 si 82
  la 2 si 3 pun 110 si 118.7
  la 4 globecast
  dar nu folosesc motor
  so in loc de diseq incearca un sw42
  si daca inseriezi receiverele al doilea ala care e in serie vede numai transporderi pe care primu e pus adica daca primu e pe canal cu transporder vertical al doilea receiver vede numai canale care sint pe vertical e figura cu 12v si 18v care intra in lnb sau 0 si 12 v

 3. #3
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  4
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu as folosi un PUSH BUTTON SWITCH,care e in jur de 3CAD,pus la capatul cablului din interior,si asa ai putea selecta or receiverul original 6131,ori receiverul VS.Apropo de inserierea lui SW21 cu diseq-ul,SW21 trebuie pus primul dinspre LNB caci altfel nu functioneaza(nu intru in detalii tehnice).Sper sa ajute sugestia.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top