Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,611
  Posts Thanks / Likes

  Thumbs down interese?? trecerea la televiziunea digitală-oficial amanata cu 3 ani

  Romānia va opri transmisiunile de televiziune īn format analogic la data de 1 ianuarie 2015, cu trei ani mai tārziu decāt termenul asumat iniţial īn faţa Uniunii Europene, potrivit unei hotărāri luate de Guvern īn data de 11 mai şi publicată la finele săptămānii trecute īn Monitorul Oficial. Pe piaţă circulau deja diferite variante neoficiale ale hotărārii, dar Guvernul şi Ministerul Comunicaţiilor - iniţiatorul deciziei, nu au dorit să facă niciun comentariu oficial pe această temă.
  Decizia Guvernului vine cu doar cāteva săptămāni īnainte ca Autoritatea de Reglementare īn Comunicaţii (ANCOM) să primească oferte de la cele şapte companii locale şi internaţionale care erau interesate să opereze primele două licenţe de televiziune digitală din Romānia. Procedura de selecţie comparativă organizată de ANCOM se desfăşura pe baza unei hotărāri emise de Guvern īn octombrie 2009.
  Caietul de sarcini fusese achiziţionat de companiile locale RCS&RDS, Radiocom, Media Sat şi Romtelecom şi firmele străine TDF (Franţa), ORS (Austria) şi General Satellite (Rusia).
  Prin televiziunea analogică terestră utilizatorii pot recepţiona gratuit cu o antenă obişnuită emisiunile transmise de posturile publice (TVR1, TVR2 etc.) şi de cele mai mari staţii comerciale (PRO TV etc.). Īn Romānia aproximativ 450.000 din cele 7,5 milioane de gospodării utilizează servicii TV analogice. Īn cazul trecerii la televiziunea digitală aceste gospodării ar fi trebuit fie să se aboneze la un operator de cablu sau satelit TV, fie să cumpere un decodor special pentru a putea recepţiona īn continuare emisiuni TV.
  Amānarea trecerii la televiziunea digitală ar putea fi astfel o veste bună pentru cele 450.000 de gospodării care nu vor fi nevoite să-şi cumpere noi echipamente pentru a urmări īn continuare la televizor emisiunile unor posturi TV publice şi private.
  Principalul beneficiar al hotărārii este īnsă SN Radiocomunicaţii (Radiocom) - compania de stat care difuzează īn prezent programele radioului şi televiziunii publice, care īşi păstrează sursele de venit şi are, teoretic, timp să găsească o formulă prin care să cāştige una dintre licenţe.
  Potrivit informaţiilor care circulă pe piaţa telecom, unul dintre motivele care au determinat Guvernul să amāne trecerea la televiziunea digitală a fost acela că Radiocom nu ar fi avut şanse să cāştige una dintre licenţe, iar īn aceste condiţii societatea ar fi riscat să īnregistreze dificultăţi financiare semnificative.
  Pe de altă parte, amānarea trecerii la televiziunea digitală duce la īntārzierea eliberării unui spectru radio care ar putea fi utilizat extrem de eficient de operatorii telecom pentru furnizarea de servicii de internet mobil. "Romānia pierde astfel investiţii şi locuri de muncă", a comentat pentru ZF un manager de pe piaţa telecom.
  "Se pierd īntāi investiţiile şi locurile de muncă īn crearea infrastructurii de televiziune digitală, şi se pierd apoi bani şi joburi care ar fi apărut pentru reţelele de net mobil."
  http://www.zf.ro/business-hi-tech/gu...gitala-7060450
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2009
  Location
  Brasov
  Posts
  345
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ca la noi la nimeni... Ce naiba sa te mai astepti de la tara asta? Totul se duce naibii...
  PS. S-a dus naibii demult...
  Numai bine ! @ Ionut_m_bv

 3. #3
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2010
  Location
  undeva in jud. mures
  Posts
  35
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Era de asteptat.De aceasta amanare vor avea de cistigat operatorii DTH.Interese mari.

 4. #4
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
  Posts
  527
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Totodata e posibil sa fie singura miscare desteapta a Guvernului amanand cu 3 ani trecerea la TDT.Se vorbeste ca 2012 era/este prevazut sfarsitul erei analogice,dupa care,la numai 3 ani tot sistemul acesta TDT sa foloseasca din nou frecventele vechi(cele pe care se emitea analogic).Ma rog,nu sunt eu mare specialist in ale TV-ului fie el analogic sau TDT,dar cam asa este prevazut de normativa europeana.
  2012-final analogic,trecere la TDT
  2012-2015 -perioada de tranzitie
  2015-?trecerea tuturor frecventelor in alt rang(sau asa ceva),cele folosite pana acum vor trece la marii operatori de telefonie si cateva la ...siguranta nationala!
  Asta se vorbeste.
  Ce castiga guvernul daca amana?Nimica.
  Ce castiga pu pu latia?Pai acum cu trecerea la TDT,in Spania,de exemplu s-au inlocuit milioane de antene terestre"vechi" cu cele "noi" + modulele respective.('jdemilioane si chiar sute de milioane de €)
  Daca in 2015 cu adevarat se vor schimba din nou frecventele alocate actualului TDT,se spune ca vor fi necesare aceleasi antene "vechi" ce se utilizau pentru receptionarea in analogic.Deci?
  Toate astea le-am "auzit" de la reprezentantii TELEVES si ANTENAS ANTARES intr-o pauza la o intrunire pe tema TDT-ului acum vreun an,aici, in Spania.
  @satenicu stiu ca e grec acum,dar poate stie mai multe el,asteptam sa vedem daca a auzit si el ceva.

 5. #5
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  ALBA_IULIA
  Posts
  3,749
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Este doar o miscare "subventionata"de cablisti si cei care detin DTH-urile.Ei sint cei care pierd.Intr-o perioada de criza cei fara mari pretentii(marea majoritate a po....tiei de la tara) ar fi renuntat la plata unui abonament si s-ar fi multumit cu cele 14 canale promise.
  P.S. chestia cu radiocom e numai praf in ochi.
  @Dinus transmisia DVB-T se face si in momentul de fata pe vechile frecvente analogice.Din 2015 se va renunta la transmisiile analogice si frecventele respective vor fi realocate pentru transmisii digitale.Problemele aparute in receptia DVB-T apar fie din cauza antenelor prost montate sau datorita faptului ca exista si zone de umbra in zona de receptie.Antenele instalate sau reglate gresit care pe analogic aveau dublura la imagine acum pe digital dau errori iar rezultatul sint multe patratele sau chiar lipsa imaginii.Antenele merg linistit alea vechi nu trebuiesc schimbate.Ca instalatorii si producatorii de antene sfatuiesc utilizatorii sa schimbe antenele e doar un mod de a mai scoate ceva bani. E praf in ochii fraierilor.Ceva in genul LNB-ului " HD-ready". 6. #6
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Oct 2006
  Posts
  462
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu stiu de ce vedeti voi interese si comploturi peste tot. Noi oricum am fost intotdeauna la ani lumina fata de tarile civilizate ale Europei. Uitati-va de cand existau DTH-uri in UE si cand au aparut la noi. Sau DAB si DRM (Digital Radio Mondiale) la care noi nici nu visam, pana si bulgarii ne-au luat-o inainte.
  Poate pur si simplu si-au dat seama ca nu suntem pregatiti dpdv. economic pentru digitalizarea completa la termenul stabilit. Cinstit acum, cati isi puteau permite sa-si cumpere STB-uri? Mai ales po....tia de la tara. Plus ca sunt foarte multe orase care n-au auzit nici macar de DVB-C!
  In ziua de azi toti se uita dupa profit, daca e posibil sa te jupoaie cat mai mult, dar sa dea ceva moka nimic!Ganditi-va ca si releele alea care vor transmite cele 20 de canale consuma curent, se intretin din ceva, ori daca operatorii respectivi stiu ca n-o sa scoata profit din acele canale, ce rost are sa le bage de pe acum?
  People tell they're sorry when the evil is already done

 7. #7
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  ALBA_IULIA
  Posts
  3,749
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by traian View Post
  Nu stiu de ce vedeti voi interese si comploturi peste tot.
  Emitatorul DVB-T care se afla acum la Sibiu era programat initial pentru Cluj -Napoca .Au fost data o spaga consistenta de catre UPC si RDS pentru a fi mutat in orice alta locatie.

  Dupa parerea ta daca o persoana de la tara are de ales intre un receptor DVB-t cu 150 ron si fara abonament sau abonament la cablu sau dth de minim 25 ron pe luna ce alege?Mai ales acum in timp de criza.Repet peste 60% din persoanele de la tara se multumesc cu 10 canale de baza. 8. #8
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2010
  Location
  undeva in jud. mures
  Posts
  35
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gymi View Post
  Emitatorul DVB-T care se afla acum la Sibiu era programat initial pentru Cluj -Napoca .Au fost data o spaga consistenta de catre UPC si RDS pentru a fi mutat in orice alta locatie.

  Dupa parerea ta daca o persoana de la tara are de ales intre un receptor DVB-t cu 150 ron si fara abonament sau abonament la cablu sau dth de minim 25 ron pe luna ce alege?Mai ales acum in timp de criza.Repet peste 60% din persoanele de la tara se multumesc cu 10 canale de baza.
  Ai dreptate,Gymi,daca apare dvbt-ul la nivel national,dth-urile si catv-urilear pierde multi clienti chiar si de la oras.Oricum marea majoritate a abonatilor (dth si catv)sint abonati la pachetul minimal(de baza),care ar vrea sa plateasca un abonament si mai ieftin(cu reducerea numarului de canale,care multe sint considerate de umplutura).

 9. #9
  Member Mentor
  Join Date
  Mar 2007
  Location
  Gammapolis
  Posts
  591
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Galisin View Post
  Ai dreptate,Gymi,daca apare dvbt-ul la nivel national,dth-urile si catv-urilear pierde multi clienti chiar si de la oras.Oricum marea majoritate a abonatilor (dth si catv)sint abonati la pachetul minimal(de baza),care ar vrea sa plateasca un abonament si mai ieftin(cu reducerea numarului de canale,care multe sint considerate de umplutura).
  Clar ca vor renunta la DTH de proasta calitate in favoarea unui dvb-t de calitate care mai e si gratis.

  [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, Wetek Play 1 & DM500S] [SelfSat H50D4 1W, Sunray4 SR4 TripleTuner+DVB-C Kabel Deutschland] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, DM525 Kombo] [Humax DIGI+C]

 10. #10
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Oct 2006
  Posts
  462
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da mai, dar totusi unii se mai uita si la discovery nu doar la alea romanesti-ca vor fi difuzate doar cele romanesti! Eu nu am ce vedea la antene sau pro tv. Asadar, de ce as alege dvb-t chiar daca-i moka?
  Sent from my GT-I5500 using Tapatalk
  People tell they're sorry when the evil is already done

 11. #11
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  569
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gymi View Post
  Emitatorul DVB-T care se afla acum la Sibiu era programat initial pentru Cluj -Napoca .Au fost data o spaga consistenta de catre UPC si RDS pentru a fi mutat in orice alta locatie
  Prostii... A fost amplasat la Paltinis (Sibiu) din cauza ca P. Cazan care era sef pe Romania la SNR in acel moment (cei din Sibiu stiu cine este si cunosc firma Verena) a vrut sa se faca remarcat in zona din care provenea. Nici nu s-a pus vre-o data problema sa fie amplasat in Cluj sau Timisoara la acea vreme. Nici mita de catre cablisti nu cred ca s-a dat privind amplasarea ca nu era cazul avand in vedere ceea ce am scris mai sus. In acest moment problema sta cu totul altfel si ma gandesc ca se da mita dar la nivel mai inalt ca sa fie intarziata cat de mult se poate aparatia multiplexurilor digitale la nivel national din cauza ca trebuie sa fie gratuite si avand in vedere ca oamenii nu mai au bani astea vor pune serios in pericol castigurile pe segmentul de CATV si nu numai.

 12. #12
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  174
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by iuliangrecu View Post
  ...Romānia va opri transmisiunile de televiziune īn format analogic la data de 1 ianuarie 2015, cu trei ani mai tārziu decāt termenul asumat iniţial īn faţa Uniunii Europene, potrivit unei hotărāri luate de Guvern īn data de 11 mai şi publicată la finele săptămānii trecute īn Monitorul Oficial...
  Aaaahahaha, ahahaaa, aaaaahahahahhahaaa, aaaahahahaahaahaaa!

 13. #13
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2010
  Location
  192.168.0.1
  Posts
  1,312
  Posts Thanks / Likes

  Default

  S-a cotizat pentru campanie...ce dreq oameni buni...STIM ADEVARUL

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top