Nokia 9701S GoldBox

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Nokia 9701S GoldBox

  Nokia 9701s GoldBox, am incercat sa scriu cu MC_MM9701S versiunea 1.1.6, acu ceva timp, am reusit .. sa schimb de cateva ori firmware-ul, in final incercand sa pun Bbox 1.3.3, dupa o scriere corecta, l-a repornirea receiverului am constatat, ca nu mai "misca". Boot stricat.
  Dupa mult timp, nervi, cautari, rtfm-uri si rugaminti pe forum si pe chat, si ajutor "oferit" de catre onorabilii membri RDI - "trimite-mi-l ca ti-l fac eu" "vinde-mi-l mie asa stricat" "doar un specialist il mai poate repara" "e prea complicat", am constatat, ca pe placa prezenta un jumper, pe care daca-l puneai il puteai reseta. Operatiune complicata, efectuata in cateva secunde, receiverul din nou "la viata", si aflat in posibilitate de lucru.

  Pus mana pe BBox 1.3.3 si 1.3.4, si instalate cu acelasi MC_MM9701S. Veti gasi bug-uri in respectivele softuri - in zona semnalului, al editarii listei de canale, al activarii emulatorului si al editarii keylor.

  Dupa ce primesc o notificare, ca ar fi cazul sa pun pe el, bbox 1.3.7 de 2 saptamani aparut, purced la lucru.

  Am folosit acum MC_MM9701S si Bootloader pt Nokia MediaMaster 9701S GoldBox (Versione 2.4). Recomandat pt. incarcarea unei liste de canale in respectivul goldbox.

  Am urmatoarea problema, acum, sunt curios daca cineva s-a mai lovit de ea, si daca are sa-mi dea vreun hint :

  Dupa ce scrierea firmware-ului, eeprom-ului, a listei de canale decurge ok. La repornirea receiverului, primesc Erroring Update sau Update error si Retrying Update. (Eu banuiesc si dau vina pe BBoX, noua versiune ca ar fi ceva in neregula cu el, sau cu site-ul de unde am reusit sa-l gasesc)

  So, CE ZICETI ?

  PS
  Pentru cei care se pricopsesc cu asemenea scula, urmatoarele informatii utile de care eu n-am putut beneficia si am fost nevoit sa le descopar singur:
  1. Cablul serial folosit este PIN-to-PIN ( legaturi directe intre pini)
  2. Activarea serialului, de pe receiver se face tzinand apasate in acelasi timp 2 taste de pe receiver ( OK+reset ) - primesti mesajul : boot-ctrl-idle. Dupa asta ti-a deschis serialul si poti scrie. - Mesajele care urmeaza sunt de forma : Send , REC, - si la sfarsitul unei copieri / scrieri - Prog, .. CRC, IDLE .
  3. Softurile necesare : serial downloader dela nokia, MC_MM9701S, Bootloader pt Nokia MediaMaster 9701S sau orice soft asemanator pentru care primiti asigurarea ca va ajuta.
  4. Imaginile, Firmware, Eeprom .. liste canale si altele, le cautati pe net
  5. Linkuri utile :
  http://members.xoom.virgilio.it/m_auro1/MM9701S.html
  sau
  http://it.groups.yahoo.com/group/MC_MM9701S/


  in final - RTFM


Working...
X