PATCH un risc asumat !

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  PATCH un risc asumat !

  Asa cum am mai spus-o cu ocazia unui thread despre patchuri ca moda sau necesitate ... instalarea unui patch implica si asumarea unui anume risc ! Hai sa vorbim un pic despre acest risc !

  - patchul este adesea "opera" unui grup de meseriasi entuziasti care-si focalizeaza atentia pe aspectele de emulare a sistemelor de codare , chestie care le absoarbe tot timpul in competitia de zi cu zi cu contraatacurile providerilor ! asa ca mici disfunctionalitati in meniuri , diseq, ... nu mai are cine sa le rezolve !
  - patchul este in general nedocumentat ! asta duce adesea la erori de instalare ! nimeni nu stie cu exactitate care sint incompatibilitatile ...ele devin cunoscute pe cai "folclorice" dupa un numar suficient de experiente nefericite ! unele pot fi fatale !
  - unele patchuri , din motive obiective nu au drum de intoarcere ! necazul este ca asta este o linie de minima rezistenta si risca sa devina o regula ! totul depinde si de conceptia initiala a placii de baza ... cu boot loader in doua trepte ( ROM + FLASH ) sau nu ( numai FLASH ) ...
  - patchul are o durata de viata care este determinata de aderenta grupului autor la idee ( vezi cazul Humax 5400z) sau pur si simplu de un interes care se reduce in timp si patchul moare incet ... incet ... prin evolutia fireasca a sistemelor de codificare
  - foarte rare sint patchurile care au in spate , evident mascat , chiar echipa realizatoare a firmware-lui original ! evident din punct de vedere tehnic jos palaria ! dar viata lor tine cat tine si interesul comercial pentru respectivul model !

  Patchul este iata o decizie asupra careia merita sa va aplecati cu oarecare precautie ! asta mai ales daca sinteti incepatori sau nu stapiniti mijloacele de recuperare de "avarie " !

  Mihai

  #2
  De acord si sfatuiesc si eu pe cei interesati sa păciuiască dar nesiguri pe actiunea lor, să incerce să tină cont de sfatul lui mihaip chiar daca tentatia e mare... Dar din păcate multi nu il vor lua in seama cum nici eu nu m-am gandit prea mult inainte de a incerca a păciui. Rezultatul a fost nefast si acu' caut solutii in stanga si-n dreapta.

  ______________________

  Nu se poate castiga nimic fără să fi pierdut ceva
  Pentru a castiga ceva trebuie sa pierzi altceva de valoare echivalentă

  Comment


   #3
   Mare dreptate ai @mihaip sper sa mai citeasca si alti acest topic pentru a vedea la ce se expun pentru-ca cel putin in zona Transilvaniei la fiecare colt de strada se gaseste cate un individ care cica "schimba soft" si imi da mie nopti de lucru sa mai pot recupera reciverele dupa ce in memoria lor au fost obligat scrise toate versiunile posibile de soft care demulteori sunt departe de cuvantul "Compatibil cu"

   Comment


    #4
    Proverbe ....

    Un vechi proverb chinezesc spune asa " intzeleptul nu va intra niciodata in situatia din care cel inteligent ... se descurca ! " .... din pacate putini sint aceia care sa-l cunoasca ... si mai putini il aplica ! Eu mi-am insusit un vechi si intelept dicton care sta la baza meseriei de medic " inainte de toate ... sa nu faci rau ! " .... RAUL POATE FI FATAL ! ... RECUNOSC CA AM FACUT TOATE GRESELILE POSIBILE ... FIECARE, INSA , M-A INVATAT CATE CEVA !

    Comment


     #5
     Foarte util ceea ce a scris MihaiP...
     Asa- romanu` stie de toate cica

     Comment     Working...
     X