PCHOME.RO

Collapse

Problema comutator Diseq 2/1 cu SS2 rev. 2.6

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Problema comutator Diseq 2/1 cu SS2 rev. 2.6

  Am o antena offeset pe care am montate 2 LNB-uri - pentru Hotbird (cel din centru - deci LNB 1) si Astra (cel din dreapta cum ma uit de la antena la LNB-uri - deci LNB2). Am incercat toate tipurile de combinatii pentru cele 2 lnb-uri in pagina de Diseq a progDVB-ului si nu am reusit sa scap de o problema: Cand trec de la un satelit la altul, nu am semnal de loc pe nici un canal pana nu incerc un canal FTA. dupa aceasta semnalul e normal pe toate canalele. Problema exista si la trecerea de pe Astra pe Hotbird si invers.
  Totusi cu o placa Hercules Smart TV Satellite nu am nici un fel de probleme. Setez Diseq-ul din progdvb pe custom si pun Hotbird la LNB1 si Astra la LNB2. Trecerea de la un satelit la altul se face fara nici un fel de probleme.. daca nu as avea doua liste separate de programe (pe sateliti) nici nu mi-as da seama ca am schimbat LNB-ul.

  Mai are cineva problema asta? si daca da.. a reusit sa o rezolve cumva?

  P.S. am intalnit problema pe 2 sisteme diferite, fiecare cu PC-ul, SS2-ul, comutatorul, antena si LNB-urile ei.

  #2
  Normal ca ar trebui sa mearga asa cum spui, dar unele Diseq-uri nu comuta prea bine. In general se foloseste Astra pe LNB1 si HotBird pe LNB2, cam toate receiverele sunt programate asa... Este mai usor cand folosesti alt receiver. Dar trebuie sa te duci la antena si sa inversezi cablurile intre LNB-uri si Diseq. Incearca si tu asa, poate merge.
  La mine Prog DVB merge perfect cu un Diseq 4x1 (Astra, Hot, Sirius, Thor).

  Comment


   #3
   Asezare lnb

   Si eu am 4 lnb cum ma sfatuiesti sa pun lnb-urile? Pentru Astra, Hotbird, Thor si Sirius?
   Lnb1 care sa fie (centru antenei?)
   eu am antena de 0.6.
   Echosmart 791, Antena offset 0.60, 4 LNB, SS2, AMD 4600 DualCore, 2G RAM

   Comment


    #4
    La antena de 60 cm nu prea ai cum sa pui 4 LNB-uri, ti-ar trebui cam de la 85cm in sus. Ce sateliti vrei sa prinzi? In general in centru se pune satelitul cu semnalul cel mai slab, dar trebuie sa ai grija ca LNB-urile sa fie de o parte si de alta a centrului. Daca sunt toti de o singura parte, cel mai indepartat va primi un semnal foarte slab.

    Comment    Working...
    X