Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

tv-out cat mai "pur".

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  tv-out cat mai "pur".

  Salut,

  Am vazut ca monitoarele mai profi cu diagonala mare au pe langa intrarea VGA si intrare component (RGB) cu 5 mufe BNC (R, G, B si inca doua HD si VD).
  Presupun ca exista si un cablu care la un capat are VGA si intra in placa video si in celalalt capat are astea cinci mufe BNC.

  Intrebarea este daca intr-un televizor bunicel, care are scart-uri ce nu sunt numai de forma, s-ar putea introduce in acelasi sistem semnalul din placa video (pe componente) si daca da care este corespondenta lor (pentru cele 5 mufe) pe pinii de la scart.
  Ma intereseaza sa obtin un tv-out cat mai "pur".


  multzam
  grab

  #2
  Uita ideea deocomdata!

  Comment


   #3
   uit, da...

   incerc sa uit da vreau sa-mi spuna cineva clar ca e o tampenie si mai ales de ce....

   multzam
   grab

   Comment


    #4
    Cele 5 cabluri de care povestesti sunt

    R-rosu
    G-verde
    B-albastr
    HD-frecventa horizontala
    VD-frecventa verticala

    La televizor aceste frecvente sunt fixe, pe cind la un monitor variaza foarte tare. Ar fi o posibiliatate daca ai scrie un program prin care sa coordonezi procesorul de PAL de pe placa video sa iti iese pe mufa frecventele televizorului, 50Hz respectiv celalalt care nu stiu exact cit este.

    Comment


     #5
     Post subject: tv-out cat mai "pur".

     Salut.
     Problema nu e simpla si din cite stiu eu nu exista la ora actuala televizoare cu asemenea tip de intrari.
     Cea mai buna optiune este sa utilizezi S-Video (o mufa mica rounda cu 4 pini) printr-un cablu de buna calitate.Majoritatea placilor cu TV-Out au o asemena mufa, iar majoritatea televizoarelor o au si ele.Personal folosesc o Nidia Geforce4 Mx440 pe un Tv Sony de 72 si calitatea e super.Conteaza f. mult cablul video.Cel care vine cu placa video (daca vine ) e exclus.La unii merge bine.Cred ca depinde si de placa si cati paraziti ai prin jur.Eu am avut probleme si l-am schimbt cu unul ecranat de calitate medie (180.000 lei).
     Aici iarasi exista doua optiuni.S-Video consta in separarea semnalelor de culoare de cel al imaginii propriuzise.Daca ai un televizor bun amestecul se va face de acesat daca folosesti S-Video.Pe SCART aceasta optiune este valabila la Tv-uri mai noi, dar atentie nu toate cablurile au conexiunile necesare(merge numai Alb-Negru).Daca ai o placa video meseriasa atunci po-ti face amestecul pe calc si sco-ti direct VIDEOCOMPLEX care merge pe orice mufa SCART (standard pentru TV).S-video aduce o imbunatatire visibila culorilor si stralucirii deci e o optiune buna daca ai o asemenea mufa pe placa video si TV.
     Cele 5 intrari BNC la monitoare se folosesc deoarece si pe mufa VGA semnalele sunt identice.Nu e nevoie de nici un fel de conversie.Singurul motiv este ecranarea F. buna a celor 5 semnale pentru a micsora influentele reciproce.Cu un cablu de calitate buna calitatea e identice si pe mufa standard VGA.

     Sper ca acuma te-am lamurit sa renunti la idee.Pur si simplu nu este posibil din motive tehnice.Ca sa-ti formezi o impresie cele 3 culori ar trebui conectate in amplificatorul final RGB ( de multe ori e pe "gitul" tunului cinescop) si asta nu ar fi o problema chiar asa mare.Sincronizarile 50Hz (Baleiaj Vertical) si 16Khz (baleiaj orizontal) ridica probleme serioase intr-un televizor.Aici e de fapt problema reala si de aceea toata lumea foloseste semal intermediar video (VIDEOCOMPLEX sau S-Video) care contine toate aceste componente, ultimul avind totusi o forma de separare.

     Bafta si sper ca te-am ajutat in vreun fel.
     Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

     Comment


      #6
      multumesc

      Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

      Acum sunt pe deplin lamurit.
      grab

      Comment


       #7
       Am si eu o intrebare : am STRONG 4355 cu iesire pe SCART in RGB si in CVBS. Televizorul are SCART cu optiunile Normal si S-VHS ( sau S-Video , nu-mi amintesc acum cum scrie exact). Eu folosesc la TV setarea Normal iar la receiver oricare din cele doua (nici o diferenta vizibila intre ele) Am incercat sa folosesc setarea S-Video la TV dar imi da imagine alb-negru (indiferent de cum setez receiverul). Este normal sau e din cauza cablului? Cablul SCART pe care il folosesc are toti pini conectati.

       Comment


        #8
        RGB/S-Video/EuroSCART

        Salut,

        Si eu am cautat raspunsuri la aceasi problema. In final mi-am facut un cablu s-video -> euroscart (cred ca mai am schemele de la mufe pe un cd). Sint 2 tipuri de conectari la mufa Euroscart (una de Video si una de Satelit). Pe una se vede alb-negru pentru ca nu corespunde returnul de crominance (masa de culoare - mi se pare ca pe un scart intra pe red return si pe celalalt nu). Poti sa unesti masele la crominance si luminance: capteaza mai usor parazitii (trebuie folosite 2 fire coax. 75 ohm de calitate si 1 fir de masa pentru izolare) dar iti va merge color indiferent de mufa Euroscart din TV.


        Calitatea e urmatoarea:
        1. RGB - semnal pur digital (televizoarele noi - HDTV ready - au intrari)
        2. S-Video - semnalul intra in TV ocolind convertorul Composite/S-Video
        3. Composite - cel mai slabut: se produc 2 conversii => in placa video de la s-video sau rgb -> composite si in TV de la composite -> S-Video. Daca unu din convertoare e de proasta calitate (tv vechi sau placa video slaba) imaginea e calitativ slaba.

        La mine se vede OK dupa ce mi-am facut un cablu S-Video - Euroscart din cablu de retea cat5e (imi trebuia si sunet in tv si fir de masa) cu o lungime de aprox. 15 m (tv e in alta camera). Problema mea a fost ca televizorul avea un tunner slab si capta paraziti de la provider-ul de cablu. Intimplator pe la 3 noaptea m-am impiedecat de cablu si l-am tras din tv si brusc s-a vazut OGLINDA si se auzea CLAR! Nu am gasit alta rezolvare pentru asta deocamdata (nu am bani de un TV nou) asa ca scot cablul din tv cind vreau sa vad un film de pe comp (am si tunner satelit pe comp si merge super in aceasta forma).

        Comment


         #9
         Am gasit un site cu niste scheme electronice in acest sens:
         www.epanorama.net.Mai departe trebuie cautat ca nu mai stiu unde e.

         Comment


          #10
          ajutor

          Cum indentific cei 4 pini de la mufa S-Video si cu care pini de la EUROSCAT trebuie legati ?

          Comment


           #11
           TV OUT

           Va recomand sa folositi softul de la www.tvtool.de (versiunea 8.2.5 sau chiar 9) merge super! Tot acolo pe site gasiti si scheme si un F.A.Q. in domeniul asta!

           Comment

           Your contribution will be used to pay for our hosting service.
           THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


           Working...
           X