Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Ajutor, va rog ! SkyStar2

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Ajutor, va rog ! SkyStar2

  Sa fiu, pe cit posibil, scurt :
  Vreau sa imi iau placa Skystar 2 si sa iau un calculator care sa mearga cu ea. Cum nu ma dau banii afara din casa (o sa iau PC second hand dar cu placa de baza de calitate, nu rideti de mine) as dori niste raspunsuri :
  1. mai pot decoda acum ceva cu ea; ce?
  2. configuratia minima pentru decodare si inregistrare fara probleme; aici am gasit in infoSatelit 2 si3 din 2003 doua sfaturi : in 2/2003 :
  - 750 MHz, 256 MB RAM, 10 GB pe HD(pt. inreg.), placa video AGP cu acc. grafic, placa de sunet.


  In 3/2003 :
  - AMD Duron/750 MHz

  Cineva (care nu se pricepe la sateliti dar se pricepe la calculatoare mi-a facut urm. config. :
  Duron/750MHz/ 128 RAM/ 8M AGP MATROX, G 200 (video). E buna? (cred ca mai trebuie memorie?)
  Acum : eu nu ma pricep la calculatoare iar la SAT nu am deloc experienta in decodare, acum e prima tentativa si sint plin de speranta si entuziasm, dar am experienta in FTA si stiu teorie 

  Ce ma sfatuiti ?
  Multumesc.

  #2
  Esti cam la limita cu configuratia, ar fi de preferat sa treci de 1000 MHz si sa mai adaugi ceva ram, 256 ar fi de ajuns.

  Semnatura se incarca...

  Comment


   #3
   Eu am urmatoarele configuratii:

   Calculator 1: Athlon XP 1800+, placa de baza MSI KT133, 256 RAM SDRAM, HDD 40 GB IBM 7200 rpm, VGA ATI VIVO (Video In, Video Out) SS2 rev 2.3. Soft WinXP Pro, MyTheatre 2.75 filtre grafice pentru video nVidia 2.55 iar audio Intervideo Windvd. Programele merg fara nici o problema si cele FTA si cele codate. Filtrul nVidia pe video foloseste acelerare hardware MPEG2 din placa ATI (aici ma mir si eu cum se intampla asta dar se intampla) SI INCARCAREA PROCESORULUI ESTE MAXIM 50%. Mentionez (nu radeti) ca acest calculator nu il mai folosesc

   Calculator 2 Athlon 800 Mhz, placa de baza Chaintec 7AIA-0 (veche de vreo 3 ani), 256 RAM SDRAM, HDD 40 GB MAXTOR 5400 (banuiesc ca e 5400 oricum sigur placa de baza nu stie mai mult de ATA 66), VGA ATI ALL IN WONDER RAGE 128 PRO, SS2 rev 2.6B. Soft WinXP Pro, MyTheatre 2.75 iar ca filtre grafice aceleasi ca mai sus. Si in aceasta configuratie filtrul nVidia foloseste accelerare hardware ca si la cealanta placa. Incarcarea procesorului este cam la fel. Explicatia mea este decodarea hardware a fluxului video mpeg2 de catre filtrul nVidia si placa ATI. Tot aici cred ca contribuie un pic si noua placa SS2 rev 2.6B. Acest PC il folosesc in acest moment pentru ca ATI are si tuner tv incorporat si altfel am un fel de dreambox ii zic eu. In plus va recomand cu caldura telecomenzile produse de baietii de la www.telecomenzi.go.ro compatibile girder si telecomanda pilot 909y.

   In concluzie decodarea merge si pe calculatoare mai slabute cu filtre grafice corepunzatoare si placi cu accelerare hardware. Filtrul de la nVidia il folosesc din 2 motive:

   1. Are un deinterlacing excelent (mai ales la meciuri de fotbal se simte treaba)
   2. Sub WinXP foloseste accelerarea hardware a placi video ATI pe partea de mpeg2 (acelasi lucru nu l-am putut realiza sub Win2000 profesional)

   MyTheatre 2.75 il folosesc pentru ca doar in aceasta versiune se pot schimba canalele de la telecomanda mea (si am mai testat si winlirc si telecomanda de la PCTVSAT si acelasi lucru), iar in versiunile ulterioare acest lucru nu mai este facut de program.

   O configuratie nu as putea da insa mai sus v-am zis ce folosesc eu acasa.

   Succes la configuratii.

   Comment

   Your contribution will be used to pay for our hosting service.
   THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


   Working...
   X