Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Antena Toroidala-16 lnb-uri!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Antena Toroidala-16 lnb-uri!

  Hi All,

  Am sa pun acum citeva poze cu antena toroidala instalata recent.N-am sa intru in amanunte;am s-o fac altadata,dar va asigur ca,desi antena vine cu instructiuni de instalare destul de amanuntite,reglarea ei nu-i o treaba chiar la indemina daca vrei sa prinzi semnal util pe citi mai multi sateliti.Eu m-am oprit la montarea a 16 lnb-uri cu toate ca bara/sina pe care sint prinse ele nu permite,fizic vorbind,un numar atit de mare!Dar precum se poate vedea din poze,un lnb{cel de la 7w} este atirnat de ultimul lnb.Se mai poate adauga inca unul pe partea de est,pe primul lnb,cel de pe Turksat-42E,pentru Intelsat 12-45E,dar fiindca acest satelit nu prezinta interes decit pentru feedhunters,am renuntat.
  Deocamdata numai atit pot spune despre Toroidala.Am sa revin dupa ce voi fi terminat mutarea ei pe un alt perete.

  satelescu

  #2
  superrr !

  dar se gasesc de cumparat asemenea antene in Romania ? ce dimensiune are ?

  numai bine !

  Comment


   #3
   Frumos mai arata , am avut si eu un gand sa imi montez in balcon o asemenea antena , dar am fost foarte descurajat de faptul ca la vremea aceea nu se gaseau in bucuresti iar pretul transportului iera aproape lafel ca al antenei . Felicitari pentru bijuterie !
   www.rdi-board.com www.new-rdi.com

   Comment


    #4
    Originally posted by ambasadorul
    dar se gasesc de cumparat asemenea antene in Romania ? ce dimensiune are ?

    Se gasesc si la noi,cel putin la Cluj-Napoca.Dimensiunea ei este de de 96/108cm.Este dimensiunea ideala pentru o receptie optima.Cind voi reusi sa termin cu totul,am sa pun poze si am sa detaliez.
    satelescu

    Comment


     #5
     toroidala

     Originally posted by ambasadorul View Post
     superrr !

     dar se gasesc de cumparat asemenea antene in Romania ? ce dimensiune are ?

     numai bine !
     da,vezi la elstar,are mai sus promo...

     Comment


      #6
      eu as vrea sa stiu care swich sau multi charter ai montat , eu acum am unu cu 8 sat in si 1 decoder aut dar vreau sa montez ceva mai sanatos16 in 4 aut.....dar pt ro o antena asa nu e prea mica in diametru...a mea e reglata de la 5w pina la 45e intra tot dar mai e de lucru...

      Comment


       #7
       Originally posted by bradu
       eu as vrea sa stiu care swich sau multi charter ai montat , eu acum am unu cu 8 sat in si 1 decoder aut dar vreau sa montez ceva mai sanatos16 in 4 aut.....
       Presupunind ca receptorul tau stie protocolul diseqc 1.0 si 1.1,ai nevoie de comutator 4 X4/1 pentru cele 16 lnb-uri,activind diseqc 1.0,iar cele patru iesiri de la fiecare le conectezi la un comutator diseqc 1.1,4/1 sau 8/1,activindu-l din receptor.Pentru ultimul e bun si 8.1 EMP-Centauri diseqc 1.2.
       Se mai poate folosi si varianta de 2X8/1 pentru 16 lnb-uri,legatura cu receptorul o faci prin comutator 2X1 si tot diseqc 1.1.

       satelescu

       Comment


        #8
        super fain....ne poti da niste detalii de instalare?

        Comment


         #9
         @satelescu

         Comutator Disecq 1.1 de unde ai cumparat?
         La Digital Satelit in CJ au comutatoare 4/1, am cumparat și eu două bucăți, dar nu se specifica pe cutie daca este 1.0 sau 1.1, ci se da doar factorul de zgomot (0,2 dB).

         Comment


          #10
          Acea antena o am si eu Cu 8 LNB (1W, 4,8-5E, 13E, 16E, 19,2E, 28,2-28,5E, 33E, 39E)si un diseqc 8.1 EMP-Centauri diseqc 1.2 si Sky Star 2. Dar nu merge diseqc-ul cu AltDVB sau ProgDVB, vrea sa comute pe toate LNB doar cu My Theatre comuta toate LNB. Vroiam sa montez 2 diseqc de 8/1 dar vazind ce greu sa lasat si unul convins sa functioneze am renuntat la ideie. Comparativ la marime se comporta ca si una de 80 cm la semnal si calitate. "Se mai poate folosi si varianta de 2X8/1 pentru 16 lnb-uri,legatura cu receptorul o faci prin comutator 2X1 si tot diseqc 1.1. " Oare nu o sa aiba o atenuare prea mare a semnalului? anumite canalele se prind orcum la limita pe astra.
          LuciB

          Comment


           #11
           Centauri e o porcarie de DiseQc .

           Comment


            #12
            Originally posted by KingBlana View Post
            Centauri e o porcarie de DiseQc .
            Confirm cele de mai sus este o porcarie centauri.

            Comment


             #13
             totusi n-ar fi fost mai simplu si mai ieftin un motor....
             stiu,ar dura ceva sa-l duci de la 7w la 42e sau ar fi imposibil la mai mult de 1 receiver...

             Comment


              #14
              acilea e vorba de arta frate....motor poa sa puna tot muritoru....

              Comment


               #15
               ptiu piei satana ca am postu cu nr #666

               Comment               Working...
               X