Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

C-band

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Intelsat 10-02 @ 1° West

  Salut,am receptionat pachetul BBC de pe 1W. 3985 R 11340 semnal 5 db
  https://picr.me/image/VmQepQ
  ANDREI, satelescu and Dan70 like this.
  Oradea City
  C-band dish 1,5m/LNB Star Sat 13°K
  Receiver Amiko 8800/8900/Impulse H265. T2
  Offset dish 0,8/1m/1,2m KU Band

  Comment


   Originally posted by satelescu View Post
   Eutelsat 10A @ 10° East

   Ca de fiecare data cind am scanat banda C la 10.0E semnalul pe transponderii de date a fost suficient de tare incit n-a pus nicio problema de receptie chiar la marimea antenei mele de numai 150cm .Cel putin pentru cei care folosesc placile dvbs.Subliniez dimensiunea antenei fiindca pentru aceasta pozitie,de fapt pentru majoritatea transmisiilor in C-band,este obligatoriu antene de cel putin 180cm,mai ales daca vrem sa receptionam transponderi cu programe tv.Nu face execeptie si Eutelsat 10A.Avem aici multe pachete cu programe tv,iar pentru a inchide semnalul pe transponderii cu pricina,ne cam trebuie un snr de peste 8.5db,dar mai bine de peste 9.5dB.Asta la limita.Si sa nu uit,fara interferente!Tare mult mi-as fi dorit sa pot vedea semnal la 3676 R,unde avem multe streamuri PLP din Mozambic,cu parametrii,e adevarat,pretentiosi,dar care pot fi surmontati cu o antena mare si fara Wimax in zona!Din pacate prima conditie imi lipseste,iar a doua o am din belsug Singura solutie pentru astfel de situatii "deplorabile",este o antena suficient de mare incit semnalul util sa fie mai puternic decit zgomotul altor semnale indiferent de sursa lor.
   Deocamdata trebuie sa ma consolez,totusi,cu faptul c-am reusit sa receptionez si sa inchid unii transponderi din cei cu programe tv.Am avut semnal si de peste 9.5dB la 3768 R,8476,5/6,pachetul StarTimes TV(Uganda),cu o mica rezerva,recunosc,cam fragila dar suficient sa pot vedea imaginile fara intreruperi.La limita aveam semnal bun si de la 3778 R,pachetul New World, si 3478 R,alt pachet StarTimes TV.
   Transponderii cu un singur program tv i-am putut scana si vizualiza numai daca i-am cautat manual chiar daca la cautarea auto n-au fost gasiti.Unii din acestia aveau semnal si de peste 8dB,chiar si de 10dB la scanare manuala.De pilda,3649 L,pachetul CCTV,apare cu semnal slab pe analizor,dar la scanare el ajunge si la 10dB.As mai aduce si alte exemple,dar ma opresc aici.
   Am dorit sa subliniez ca semnalul la 10,0E este suficient de mare incit ar putea fi receptionabil si cu biata mea antena daca n-ar fi afectat de interferente!Sau asa imi place sa cred.Cu alte cuvinte,eu recomand sa insistati pe acest Eutelsat daca in zona voastra nu sint interferente.As putea paria ca majoritatea pachetelor tv ar putea fi receptionate cu tunerele pe care le aveti.
   In cazul acesta,cel mai bun rezulatat l-am obtinut cu lnb-ul Galaxy Innovations,la care trebuie adaugat,totusi,ca o conditie favorabila,si tunerul sensibil tbs6983.
   Un bonus la scanare la 10.0E a fost un transponder cu extensia S2X,la 3853 L.2700,5/9,S2X/16APSK,Multi 1,desigur pentru date.
   Apropo,apar tot mai multi transponderi cu aceasta extensie si in banda C.In functie de parametrii,dar si mai mult de puterea semnalului ei pot fi detectati si inchisi.Daca vreti,e si un aviz celor,in special impatimitilor,care vor sa prinda tot ce-i in aceasta banda,la fel ca in Ku!
   Sper ca observatiile mele de mai sus sa-i ajute pe cei care incearca sa receptioneze Eutelsat 10A.Daca se poate,astept raspunsuri in acest sens.Mersi.


   satelescu
   Bună,
   Cu echipamentul din semnătură și fără plăcuță am recepționat doar trei frecvențe, dar nu cele care mă interesau in special.Pachetele africane nu intră, am īntre 2 și 4 db mai puțin pe 3645/R/18824 unde am reușit un 7,5 db și uneori se face 8db pe cer noros.Iată și frecvențele:
   1)3826/R/4584 cu 7,5 db
   2)3838/R/1667 cu 7,1 db
   3)3856/R/2062 cu 10 db
   Cu bine
   ​​​​
   crursu, Dan70 and 2 others like this.
   Bistrița-Năsăud
   Latitude
   : 47.2
   Longitude: 24.2
   -receptor amiko alien mini
   -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
   -lnb Pauxis c band 17 k
   -lnb IBU ku band 0,2 db

   Comment   Working...
   X