Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

C-band

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Felicitari ANDREI pentru reusita de la 87.5E,dar mai ales pentru isprava de-a pune antena pe orbita
  Ce semnal nivel/calitate ai la 4181 V,4165,programul din Coreea de Nord?
  Daca tot mentionezi transponderii receptionati,as cere prea mult dacai ai trece SNR-ul in dreptul fiecaruia?Mai sint si alti pasionati care vor sa afle rezultatele obtinute(comparativ vorbind)la receptie in banda C.

  satelescu

  Comment


   Bună seara,
   Scuze că uitasem să precizez că după semnul diez e trecută puterea și apoi calitatea.71 putere și calitate 52 indică pe golden interstar Alpha x.In viitor voi pune valorile date și de amiko alien mini care a reușit niște performante notabile inclusiv la 5 vest și 68,5 est, dar merge greu in prezent īntrucāt am pus un backup openvision care se pare că ar reda programele de pe Hispasat.

   Toate cele bune

   Ps:am și o frecventa de pe 88 est de care menționasem intr.o postare recentă și care a apărut doar pe lyngsat.E prima frecventa de pe acest satelit pe care o recepționez (3550/V/30000 cu 75 putere și calitate 66)
   Bistrița-Năsăud
   Latitude
   : 47.2
   Longitude: 24.2
   -receptor golden interstar alpha x
   -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
   -lnb Pauxis c band 17 k
   -lnb IBU ku band 0,2 db

   Comment


    Originally posted by satelescu View Post
    Chinasat 12 @ 87.5° East

    Am incercat inca la 100.5E sa obtin un semnal cit mai bun pe polaritatea verticala cu lnb MTI,si apoi la celelalte pozitii de pe arc,pe satelitii care folosesc Linear-ul.Din pacate n-am reusit,din motive care-mi scapa acum.Nu intru in detalii.Amintesc de asta,fiindca tare mult as fi vrut sa pot inchide semnalul la RAj TV Network(4140 V,28800,3/4,8PSK) pe Chinasat 12,de asta data semnalul pe acesta mi s-a parut extraodinar de mare in raport cu ce obtinusem in anii trecuti,dar mai ales cu antena mea.Este adevarat,cum s-a vazut si-n recentele postari in banda C(mai sus),ca el se manifesta mai bine pe polaritatea Orizontala,drept pentru care am si reusit citeva mici reusite la diferite pozitii.Si in cazul lui Chinasat 12,semnalul pe orizontala a fost in unele momente chiar si peste 10dB,ceea ce a facut posibila receptia programului Yunnan Int Channel(3775 H,1800,3/4,QPSK2),pe linga cel care intra cel mai usor cu orice tuner-Voice of Strait(4015 H,1200,3/4,QPSK2),pentru ca sint numai pogramne de radio.
    As zice ca nu-i big deal ca-i receptionezi,mai ales primul,care prezinta mai mult o mira.Fireste ca acest lucru nu conteaza pentru mine,dar faptul ca si banda C,la fel ca la Ku,este posibila receptia acestui satelit in zona noastra,este,pentru cei interesati,un motiv de incurajare,macar de-a incerca.Daca n-aveti interferente si cu antena putin mai mare decit a mea,cu siguranta ca nu ve-ti scapa si pachetul indian,pe care eu nu l-am putut inchide.

    satelescu
    Buna Rdi Am revenit după un scurt periplu in banda ku tot īn partea de est a sateliților exotici pe buna dreptate din banda c și am reușit să cresc semnalul pe Raj Network de la putere 70 și calitate 44 la 71 putere și 56 calitate.Am folosit un comutator amiko 4/1 care la 65 de m de cablu pānă īn camera și vreo 12 m pānă la lnb c band nu prea face figuri,uneori scade semnalul cu doi db,spre deosebire de comutatorul 10/1 care pierde și 4 db, multe frecvente neintrand chiar deloc.Oare sa fie de la lungimea cablurilor ori trebuie sa schimb comutatoarele?Figurile astea le face cam de cāteva luni.Multumesc
    Toate cele bune
    Dan70 and nirolf like this.
    Bistrița-Năsăud
    Latitude
    : 47.2
    Longitude: 24.2
    -receptor golden interstar alpha x
    -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
    -lnb Pauxis c band 17 k
    -lnb IBU ku band 0,2 db

    Comment


     Recepti Vestul extrem
     Intelsat14 45 w
     ANDREI, Dan70 and mitru like this.

     Comment


      INTELSAT 11 43w
      ANDREI, EXCALIBUR and 3 others like this.

      Comment


       SES 6 40,5 W
       Dan70, arsenal83 and 4 others like this.

       Comment


        Primele incercari timide cu un lnb dualband sat maximum , o chinezarie care , ca si randament pare modest in contextul in care il folosesc cu improvizatie pe bratul suportului lnb , nu se potriveste pe teava rotunda. Pe 27,5 w receptionat voa tv 3718 , rtp ambele frecvente si rtg 3936. Pe frecventa 3764 pare posibila blocarea , dar cu putina insistenta. Pe 18 w receptionat rts 1 - 4094 si zbc 4018 . Pe 3 e mikuba tv 4007 , pe 5 w pachetul star times 4111 ...si cam atat pt .primele incercari. Pe banda ku , lnb ul pare a fi doar ca titulatura , cu scadere de semnal imensa , daca cu ibu am 80% cu chinezaria am 60% , iar pe alta frecventa din 90% cu ibu am 52% cu chinezul. Inca i acord circumstante datorita improvizatiei...
        ANDREI likes this.

        Comment


         insista, banda ce este mai putin pretentioasa

         Comment


          Asta o observ din rotatia lnb ului , care are in mare parte acelasi semnal in aproape orice pozitie , insa , banuiesc ca e vreo chichita la mijloc...si o eroare undeva , deoarece semnal pozitiv am obtinut doar pe 27,5 w , acolo unde pe ku merg foarte bine bbc urile...in schimb pe 5 w si mai spre est... rezultate aproape negative , desi si pe 5 w imi merg in ku multistreamurile si cu perseidele. Prima impresie e dezamagitoare...dar cum ai sintetizat...o sa insist.
          ANDREI likes this.

          Comment


           vezi ca exista niste placi care se monteaza in feed horn care uneori cresc puterea semnalului

           Comment           Working...
           X