Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

C-band

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Felicitari ANDREI pentru reusita de la 87.5E,dar mai ales pentru isprava de-a pune antena pe orbita
  Ce semnal nivel/calitate ai la 4181 V,4165,programul din Coreea de Nord?
  Daca tot mentionezi transponderii receptionati,as cere prea mult dacai ai trece SNR-ul in dreptul fiecaruia?Mai sint si alti pasionati care vor sa afle rezultatele obtinute(comparativ vorbind)la receptie in banda C.

  satelescu

  Comment


   Bună seara,
   Scuze că uitasem să precizez că după semnul diez e trecută puterea și apoi calitatea.71 putere și calitate 52 indică pe golden interstar Alpha x.In viitor voi pune valorile date și de amiko alien mini care a reușit niște performante notabile inclusiv la 5 vest și 68,5 est, dar merge greu in prezent întrucât am pus un backup openvision care se pare că ar reda programele de pe Hispasat.

   Toate cele bune

   Ps:am și o frecventa de pe 88 est de care menționasem intr.o postare recentă și care a apărut doar pe lyngsat.E prima frecventa de pe acest satelit pe care o recepționez (3550/V/30000 cu 75 putere și calitate 66)
   Bistrița-Năsăud
   Latitude
   : 47.2
   Longitude: 24.2
   -receptor golden interstar alpha x
   -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
   -lnb Pauxis c band 17 k
   -lnb IBU ku band 0,2 db

   Comment


    Originally posted by satelescu View Post
    Chinasat 12 @ 87.5° East

    Am incercat inca la 100.5E sa obtin un semnal cit mai bun pe polaritatea verticala cu lnb MTI,si apoi la celelalte pozitii de pe arc,pe satelitii care folosesc Linear-ul.Din pacate n-am reusit,din motive care-mi scapa acum.Nu intru in detalii.Amintesc de asta,fiindca tare mult as fi vrut sa pot inchide semnalul la RAj TV Network(4140 V,28800,3/4,8PSK) pe Chinasat 12,de asta data semnalul pe acesta mi s-a parut extraodinar de mare in raport cu ce obtinusem in anii trecuti,dar mai ales cu antena mea.Este adevarat,cum s-a vazut si-n recentele postari in banda C(mai sus),ca el se manifesta mai bine pe polaritatea Orizontala,drept pentru care am si reusit citeva mici reusite la diferite pozitii.Si in cazul lui Chinasat 12,semnalul pe orizontala a fost in unele momente chiar si peste 10dB,ceea ce a facut posibila receptia programului Yunnan Int Channel(3775 H,1800,3/4,QPSK2),pe linga cel care intra cel mai usor cu orice tuner-Voice of Strait(4015 H,1200,3/4,QPSK2),pentru ca sint numai pogramne de radio.
    As zice ca nu-i big deal ca-i receptionezi,mai ales primul,care prezinta mai mult o mira.Fireste ca acest lucru nu conteaza pentru mine,dar faptul ca si banda C,la fel ca la Ku,este posibila receptia acestui satelit in zona noastra,este,pentru cei interesati,un motiv de incurajare,macar de-a incerca.Daca n-aveti interferente si cu antena putin mai mare decit a mea,cu siguranta ca nu ve-ti scapa si pachetul indian,pe care eu nu l-am putut inchide.

    satelescu
    Buna Rdi Am revenit după un scurt periplu in banda ku tot în partea de est a sateliților exotici pe buna dreptate din banda c și am reușit să cresc semnalul pe Raj Network de la putere 70 și calitate 44 la 71 putere și 56 calitate.Am folosit un comutator amiko 4/1 care la 65 de m de cablu până în camera și vreo 12 m până la lnb c band nu prea face figuri,uneori scade semnalul cu doi db,spre deosebire de comutatorul 10/1 care pierde și 4 db, multe frecvente neintrand chiar deloc.Oare sa fie de la lungimea cablurilor ori trebuie sa schimb comutatoarele?Figurile astea le face cam de câteva luni.Multumesc
    Toate cele bune
    Dan70 and nirolf like this.
    Bistrița-Năsăud
    Latitude
    : 47.2
    Longitude: 24.2
    -receptor golden interstar alpha x
    -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
    -lnb Pauxis c band 17 k
    -lnb IBU ku band 0,2 db

    Comment


     Recepti Vestul extrem
     Intelsat14 45 w
     ANDREI, Dan70 and mitru like this.

     Comment


      INTELSAT 11 43w
      ANDREI, EXCALIBUR and 3 others like this.

      Comment


       SES 6 40,5 W
       Dan70, arsenal83 and 4 others like this.

       Comment


        Primele incercari timide cu un lnb dualband sat maximum , o chinezarie care , ca si randament pare modest in contextul in care il folosesc cu improvizatie pe bratul suportului lnb , nu se potriveste pe teava rotunda. Pe 27,5 w receptionat voa tv 3718 , rtp ambele frecvente si rtg 3936. Pe frecventa 3764 pare posibila blocarea , dar cu putina insistenta. Pe 18 w receptionat rts 1 - 4094 si zbc 4018 . Pe 3 e mikuba tv 4007 , pe 5 w pachetul star times 4111 ...si cam atat pt .primele incercari. Pe banda ku , lnb ul pare a fi doar ca titulatura , cu scadere de semnal imensa , daca cu ibu am 80% cu chinezaria am 60% , iar pe alta frecventa din 90% cu ibu am 52% cu chinezul. Inca i acord circumstante datorita improvizatiei...
        ANDREI likes this.

        Comment


         insista, banda ce este mai putin pretentioasa

         Comment


          Asta o observ din rotatia lnb ului , care are in mare parte acelasi semnal in aproape orice pozitie , insa , banuiesc ca e vreo chichita la mijloc...si o eroare undeva , deoarece semnal pozitiv am obtinut doar pe 27,5 w , acolo unde pe ku merg foarte bine bbc urile...in schimb pe 5 w si mai spre est... rezultate aproape negative , desi si pe 5 w imi merg in ku multistreamurile si cu perseidele. Prima impresie e dezamagitoare...dar cum ai sintetizat...o sa insist.
          ANDREI likes this.

          Comment


           vezi ca exista niste placi care se monteaza in feed horn care uneori cresc puterea semnalului

           Comment


            Originally posted by bonou2 View Post
            Lnb in banda C ---Mediastar LNB with 5G filter---

            Mediastar LNB with 5G filter

            in australia a aparut un nou model de lnb in banda C dotate cu filtru 5G

            mediastar.com.au

            https://i.postimg.cc/T3YvcwkP/5G-LNB.jpg---single input

            https://i.postimg.cc/rmbVsNkq/Dual.jpg-------------twin input
            5G Interference Asiasat 5 C Band.

            https://youtu.be/c2wkvq6ww24

            ------------------------------------------

            https://www.youtube.com/watch?v=hxGWmeAhKy0

            ------------------------------------------
            mai jos aveti impresiile a doi pasionati care detin/folosesc acest model de lnb

            I am happy to report that after mounting a new c-band LNB with a 5G filter builtin has stopped the interference to my parents AsiaSat-5 TVE reception.


            Mediastar and Satking now supply these LNB's for $100

            Thanks all for your help.

            regards
            Joe

            ------------------------------

            Thanks vk5ei, I’ve found it for $70 at DIY TradeTech in Victoria - postage would be additional.

            ------------------------------
            anul trecut va informam pe acest forum despre aparitia unui lnb care este prevazut cu un filtru antiferenta 5G.
            in perioada urmatoare se vor efectua testele de rigoare pentru a vedea eficienta sa
            acest lnb a fost comandat de pe ebay .com.au si a costat 450+79lei vama (pasiunea costa prieteni stiu de ce )            nirolf, ANDREI and 7 others like this.

            Comment


             SES-4 @ 22° West

             Ce-am scris(#913) in toamna lui 2019 despre receptia lui NSS-4 este valabil si acum,iunie 2020.Am facut iarasi teste la pozitia 22.0E in banda C si pot spune ca raportul meu de receptie de acum este mai bun,precum se poate vedea din pozele de mai jos.Am inchis semnalul la majoritatea transponderilor indiferent de tipul de transmisie si continut,in special cele de date.Daca n-as avea interferente in zona lui 3700 MHz,as zice ca receptia acestui satelit este sigura,mai ales cind nu sint intemperii.In zona mea snr-ul pe transponderii receptionati la acesta pozitie este in jur 6.5dB cu antena de 150cm si cu lnb-ul Galaxy Innovations,acelasi folosit si anul trecut.Desigur ca rezultatele obtinute sint in buna masura favorizate de aplicatiile utilizate,adica Crazyscan si IQmonitor si,evident,de placa tbs6983.Caci,daca receptia aceluiasi satelit,tot cu acelasi echipament(antena si lnb) dar cu un receptor comercial,chiar si de top,cum e DM920 UHD,rezultatul pot spune ca este mediocru;trei sau patru programe tv receptionate,unele cu imagini neclare si intreruperi.E adevarat ca acestea sint de pe transponderii aflati in zona de interferente,la care trebuie sa adaug ca nici nu au rezerve de semnal,receptia fiind la limita.Din fericire,receptia e posibila,sau cel putin semnalul poate fi inchis,in cazul acestor transponderi aflati chiar in partea de "turbulente" wimax,cu tunerul Silab21660D al receptorului DM920 UHD si tunerul Silab 2157 a placii tbs6590(sau cu oricare placa dvb cu acest suport hardware).
             Ca de obicei,pentru cei interesati de banda C,postez pozele cu receptia semnalului la 22.0W si transponderii receptionati cu placa tbs6983 si DM920 UHD:

             satelescu
             ANDREI, ntire2000 and 6 others like this.

             Comment


              S

              SES 4
              22w Receptia afost facuta cu lnb BSC 421 si dispozitivul TBS 5927


              adaugat spectrum:              ntire2000, Dan70 and 3 others like this.

              Comment


               Intelsat 901 @ 27.5° West

               Nimic deosebit n-am remarcat la 27.5W in privinta transponderilor si a programelor TV/Radio de la ultima vizita(#914).Si totusi,observ ca numarul transponderilor activi au mai scazut(cel putin antena mea nu-i capteaza),ceea ce nu-i imbucurator pentru cei interesati de banda C de la acest satelit.Semnalul pare sa fi ramas la acelasi nivel,chiar dupa schimbarea satelitului.Eu cred ca e putin mai scazut decit a fost pe Intelsat 907.E si greu sa-mi dau seama cu antena mea mica intr-o zona cu interferente puternice!
               Aceleasi pachete de programe TV/Radio de la VOA la 3718 R si 3764 R,ca in 2019,cu semnal ce se poate inchide,daca n-aveti interferente in vecinatatea antenei.Dar chiar si in atare conditii e posibil sa receptionati aceste doua pachete.RTP-ul portughez la 3831 R,mai putin 3926 R,si RTG 1-ul gabonez se receptioneaza fara probleme.
               Cam la atit se pot astepta cei care doresc sa receptioneze programele tv/radio in banda C de la Intelsat 901 cu o antena de 150cm(in zona mea) si lnb Galaxy Innovations.In rest transponderi de date.


               satelescu
               EXCALIBUR, ANDREI and 4 others like this.

               Comment


                Intelsat 35e @ 34.5° West
                • Pentru pasionatii de banda C,trebuie sa le spun ca n-am nicio informatie eclatanta de la Intelsat 35e.Ultima mea vizita la 34.5W a fost in septembrie 2019(#911)
                1. Constat ca s-au cam imputinat numarul transponderilor activi,fie si de date,dar,din fericire(sau pacate),cei doi transponderi cu pachete tv(4126 L-AFN si 4132 R-MTN Worldwide TV) pot fi receptionabili cu antene de 150cm,ca si pina acum,cel putin in zona mea.Am adaugat in paranteaz,"pacate",fiindca as fi dorit ca cei care fac incercari sa receptioneze banda C,in special aceasta pozitie(ma includ),nu sint rasplatiti pentru efortul depus ca sa vada FTA cele doua pachete de programe tv.Doar AFN-ul,din cind in cind,mai lasa sa se vada la liber(pentru o perioada scurta de timp) programele sale tv.Dar n-am vazut niciodata ca marele pachet de stiri-MTN sa fie FTA,fie si citeva ore.Sa ai la indemina o asemenea sursa de informatii din mai multe zone geografice,culturale,politice,etc dar sa nu le poti vedea/asculta e cu adevarat o mica/mare frustare.Pe moment mi-as fi dorit sa fiu un calator pe un vas de croaziera(dara fara Covit-19 ​ ) care sa poata alege un post tv din zecile transmise in acest pachet.Asta pentru ca acest serviciu este destinat acelor clienti care au o activitate maritima sau aflati la bordul unor vase/ambarcatiuni.Asa insa,ca sedentari,fie si daca receptionam semnalul acestui pachet(valabil si pentru receptia lui la 57.0E),vom avea doar aceasta singura satisfactie(amara).Probabil ca daca se transmiteau citeva programe de movies in pachet s-ar fi facut si ceva "lumina" ​ Asa insa,sa ne multumim doar cu...semnalul receptionat.E si asta,nu-i asa,o mica bucurie,mai ales pentru cei care fac primele incercari de receptie in banda C.Sa prinzi satelitii "laterali",cu semnal nu prea tare pentru cei cu antene mici,e o mica bucurie,sa-i spun,tehnica.
                2. Daca mai sint astfel de cautatori de "raritati",postez raportul de receptie la 34.5W obtinut cu antena de 150cm:
                3. ​​

                satelescu
                Last edited by satelescu; 27 June 2020, 13:56.
                nirolf, EXCALIBUR and 2 others like this.

                Comment                Working...
                X