Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

C-band

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Intelsat [email protected] est

  Buna,
  Nici macar un canal tv nu am cules de la aceasta pozitie.Singura frecventa gasita la scanarea oarba e 3726/ R/1600 cu postul Rta Afghanistan, cu putere de 99 si calitate 22 foarte oscilante.Aici sunt multe canale in t2mi conform flysat si poate in viitor or intra.
  antena aluminiu 180 cm petale Terfin, lnb Pauxis 17 k, receptor golden interstar alpha x, cer senin, ora 9:20 dimineata, 6 august 2019
  Cu bine

  Bistrița-Năsăud
  Latitude
  : 47.2
  Longitude: 24.2
  -receptor golden interstar alpha x
  -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
  -lnb Pauxis c band 17 k
  -lnb IBU ku band 0,2 db

  Comment


   NSS [email protected] 57 est Buna,
   Cu placuta din plastic pe care am lipit si ceva banda adeziva din aluminiu receptorul a memorat 4 frecvente, si anume:
   1)3641/H/2324 putere 80-calitate 22
   -pe V calitatea e 12(Walta Tv)
   2)3665/H/4000#81-33(Amhara Tv)
   3)3936/V/4034#73-40
   -pe H calitatea este de 22(Addis Tv)
   4)4095/H/11000#81-22
   -pe V dispare puterea si calitatea daca inserez placuta mai spre cele doua sonde din interiorul lnb-ului.
   Nu intra Fana tv si nici altceva de pe spoturile de pe care am receptionat frecventele de mai sus.Calitatea este mult mai mica daca las placuta mai aproape de capacul lnb.ului.De asemenea, la scanare frecventele apar dublate, atat pe H, cat si pe V.
   antena aluminiu 180 cm petale Terfin, lnb Pauxis 17 k, receptor golden interstar alpha x, cer senin, ora 9 dimineata, 6 august 2019
   Toate cele bune

   In timp ce scriam rezultatele am dat o tura si cu amiko alien mini prin frecventele deja existente pe acest receptor, avand o surpriza de proportii cand tunerul a inchis semnalul la 2,5 db pe 3798/R/19167 , frecventa care nici macar nu e gasita la scanarea oarba de alpha x.   satelescu likes this.
   Bistrița-Năsăud
   Latitude
   : 47.2
   Longitude: 24.2
   -receptor golden interstar alpha x
   -antenă simetrică al petale 180 cm Terfin
   -lnb Pauxis c band 17 k
   -lnb IBU ku band 0,2 db

   Comment


    Blagovest 1 / Cosmos 2520 @ 45° East

    Blagovest 1(Evangelistul in ruseste)/Kosmos-2520(denumire militara) este un satelit rusesc aparut pe orbita in 2017,construit la comanda Ministerulul Apararii din Rusia,plasat la pozitia 45.0 Est.Tinind cont cine este comanditarul acestui satelit,nu-i de mirare ca nu prea avem informatii operationale concrete(harti de acoperire,polaritate,banda de frecvente,etc).Stim doar ca foloseste frevente in banda Ka si in Q-band,ultimul in Frecvente Extrem Inalte(EHF),intre 30-50GHz,banda utilizata doar de putini sateliti.
    Banda C este de asemenea folosita si a fost descoperita de catre pasionatii de receptii.Din fericire semnalul este puternic pe zona noastra si poate fi receptionat si cu antene mai mici de 150cm,cea folosita de mine.Cum era de asteptat,transponderii gasiti la scanare sint de date.
    Mai jos aveti spectrul cu frecventele gasite.Dar trebuie adaugat ca fiind in vecinatatea lui Azerspace 1,la 46.0E,care are transmisii si-n banda C,se prea poate ca semnalul de pe acesta sa fie captat si la pozitia 45.0E daca antena nu-i directionata perfect spre Blagovest 1.
    Nu sint sigur dar,probabil ca semnalul ar fi putut fi mai mare daca antena ar fi avut vizibilitate totala spre satelit.Din cauza zidului de la balcon,doar cu o parte din antena am receptionat satelitul.
    Eu am folosit mai multe lnb-uri circulare(Titanium C1W,Galaxy Innovations,MTI Taiwan,ESX241) cu placute confectionate de mine si unul linear(Eurostar).Rezultatele la receptie sint in general aceleasi,cu unele diferente,unele nesemnificative.
    Blagovest 1 receptionat cu lnb Titanium C1W.    satelescu
    ANDREI, xyzzyx and nirolf like this.

    Comment     Express-AM7 @ 40° East

     O revizitare a pozitiei 40.0E cu antena de 150cm si lnb Galaxy Innovations.Ca de obicei semnal bun pe majoritatea transponderilor,mult atenuat pe cei care interfereaza cu Wimax,apropiati de 3700 MHz.
     Cu semnal de peste 8.5dB pe transponderii PLP,de fapt majoritatea pe acest satelit,se poate folosi aplicatia T24 Content Analyser si vedea programele TV necodate.
     Si cu DM920 UHD se poate scana acesti transponderi,dar nu se poate vizualiza decit programele tv libere.


     satelescu
     nirolf, ANDREI and xyzzyx like this.

     Comment


      Nimic deosebit in ultimii ani pe Arabsat-5A/6A la 30.5E;mai mult sau mai putin aceasi transponderi pentru date.Si totusi,pentru cei interesati de receptie in banda C e bine sa treceti si pe la aceasta pozitie,fie si numai sa va verificati echipamentul de receptie,iar daca aveti analizor/spectrum cu atit mai bine.Puteti sa verificati semnalul pe spotul MEA,care-i nu prea generos pe zona noastra,mai ales pentru receptia cu antene mai mici.
      Mai trebuie spus,tocmai fiindca semnalul nu-i prea favorabil pe zona mea,ca la diferite ore din zi/noapte sau perioade de an,sau in functie de lnb-ul folosit sau de alte elemente fizice din echipament,el sa aiba valori diferite ale SNR-ului.
      Ce spun acum despre acest satelit e valabil pentru toate pozitiile de pe arc unde avem mai multe spoturi.Din acest motiv e bine de stiut ca listele de sateliti de pe site-urile dedicate mentioneaza cam acelasi spot pentru toti transponderii listati acolo,cu toate semnalul,la unii din acestia,sint de pe alt fascicol.Mai mult ca sigur ca nu se cauta o delimitare stricta in privinta acestor sportui,poate si pentru ca transponderii de date nu fac obiectul principal sau de disputa pe forumuri,chiar pe site-urile care-i listeaza.Domeniul acesta,al transmisiilor de date,inca ramine,pentru majoritatea,daca nu pentru toti,la periferia interesului public.Cu siguranta si pentru ca nu exista aplicatii sau dispozitivele la indemina fiecarui user sa valorifice astfel de transmisii.Si,daca e sa-mi exprim o parere, mi se pare paradoxal ca transmisiile de date creste exponential,mult mai rapid,pe majoritatea benzilor,Ku,C,Ka,X,etc.
      Chiar in banda Ku,daca ar fi sa facem o statistica,fie si-n perimetrul geografic in care ne aflam si al satelitilor pe care-i receptionam,as zice ca transmisiile de programe tv/radio nu-s cu mult mai multe fata de cele pentru date.Listele de care pomeneam inainte sint partiale,si asta dintr-un singur motiv,rapoartele de receptie vin de la pasionati,adica de la amatori,care,fiecare cu sistemul lui de receptie,mai mult sau mai putin perfectionat,nu poate cuprinde toti transponderii utilizati si mai ales de pe toate spoturile.La acest impediment,trebuie adaugat si faptul ca majoritatea raportorilor(putini citi sint) anunta mai mult frecventele cu programe tv/radio accesibile,iarasi,de majoritatea celor care consulta listele de satelit.
      Ma opresc aici cu aceste consideratii pasagere,numai pentru a semnal un fenomen,care,deocamada,cum spuneam,nu-i de interes general.Il mentionez totusi in acest topic si la o pozitie unde toate transmisiile sint pentru date,in ideea ca poate,cu timpul,centru de greutate al interesului general pentru receptie,fie pentru o banda sau alta,sa-i capteze si pe cei care nu dau importanta acum acestui aspect.Este,imi permit sa predictionez,de fapt viitorul transmisiilor de orice fel,prin satelit/terestru/cablu.Receptoarele,asa cum le cunoastem,vor fi schimbate cu niste cutii cu minime butoane...      satelescu
      Rely and nirolf like this.

      Comment


       Badr-4/5/6/7 @ 26° East

       Originally posted by satelescu
       Doar un singur pachet TV avem la 26.0E-4100 L,20000,2/3,8PSK,receptionabil cu antena de 150cm datorita fec-ului 2/3.Restul transponderilor sint de date.Fluctuatia si wimax-ul sint factori negativi,care,in cazul meu,fac receptia nesigura pe unii transponderi chiar daca semnalul e destul de bun.Pozitia e totusi salvata de pachetul nigerian-TNT in ciuda ber-ului destul de mare.Pentru o receptie sigura a lui e bine ca semnalul sa fie peste 7dB.La fiecare scanare apar sau dispar transponderi.Cred ca sint mai multi activi,dar din cauza situatie din zona mea,trebuie sa ma multumesc cu ce receptionez....
       Singura schimbare fata de decembrie 2018,cind am postat ultima scanare la pozitia 26.0E,a fost ca m-am folosit de mai multe lnb-uri de banda C,nu numai de ESX241.Rezultatul la scanare a fost mai bun cu toate lnb-urile,incusiv cu ultimul.Nu numai ca mai receptionez inca un program tv,activ din acest an,TeleSahel,pe linga pachetul TNT,dar si semnalul obtinut pe fiecare transponder este ceva mai tare,pe unele cu 2 sau 3dB.Surprinzator a fost si faptul ca "anticul" lnb taiwanez,MTI,din anii'90,cu al sau 21°K,s-a comportat la fel de bine ca cele mai recente lnb-uri,de 13°K sau 17°K.
       A fost peste asteptarile mele.Este un fel de a spune,fiindca,daca tot s-a pomenit de placutele depolarizatoare confectionate de noi,trebuie sa spun ca in principiu n-ar trebui ca ele sa dea mai bune rezultate decit cele standard,ale producatorului de lnb.Avantajul acestuia(unul) e ca placuta dielectrica se poate plasa corect in canalele interioare ale lnb-ul incit polaritatile se separa bine.Este foarte important acest aspect indiferent de banda,chiar si la C,unde,parca,lejeritatea e la ea acasa si lasa loc la improvizatii,caci,oricum,ne spunem,tot ne intra semnal.Nu-i ca in banda Ku,unde aceasta separare trebuie sa fie completa,daca vrem sa nu pierdem ceva procente la semnal.
       Revenind,daca la o antena mai mare pentru receptia in banda C sintem mai permisivi la reglari,la cele mici,orice amanunt conteaza daca vrem sa captam tot semnalul util la marimea antenei pe care o folosim.Ori,una din solutia gasite de pasionati este chiar placuta confectionata de noi si nu cea a producatorului,care trebuie spus,nu-i miraculoasa.In schimb,bine confectionata,dar mai ales,plasata corect in canalul interiror al lnb-ului,adica perfect la misloc pe toata lungimea ei,semnalul se potenteaza cu citiva decibeli.Ceea ce spunea si colegul nostru mai vechi,@rz+,cel care a venit cu ideea acestei placute personale.
       Trebuie sa recunosc ca trebuie migala si rabdare sa poti lipi perfect fiecare bucatica de aluminiu la distanta ceruta pe un plastic de 1mm.Si apoi placuta s-o potrivesti perfect chiar pe mislocul canalului,care a fost facut pentru lnb producatorului.Daca placutele confectionate de mine nu arata de fabrica,adica se vede ca mi-a tremurat mina cind am lipit banda de aluminiu,in schimb am foarte atent de asta data cind am fixat-o in interiorul lnb-ului,sa cada perfect la misloc.Desigur,ca apoi,odata montat lnb-ul pe trepied,am incercat sa gasesc distanta optima pentru inele scalare in raport cu adincimea antenei mele.Nu stiu daca am gasit-o matematic,in schimb,dupa trei incercari,miscind fizic aceste inele inainte si inapoi,chiar si milimetric,se pare ca am aflat pozitia acestora pe gitul lnb-ului.Rezultatele obtinute,mai bune decit la alte receptii,pare sa ma confirme.Fireste ca nu trebuie uitat de skew-ul lnb-ului,tot atit de important ca in banda Ku.
       Dar mai bine postez ce-am reusit sa receptionez la 26.0E cu LNB-ul Galaxy Innovations si MTI.De asemenea m-am folosit si de DM920 UHD,pentru cei care vor sa receptioneze receptoare.Precum se vede,nu-s probleme de inchidere a semnalului.
       satelescu
       ANDREI and nirolf like this.

       Comment


        MTI,din anii'90,cu al sau 21°K,s-a comportat la fel de bine ca cele mai recente lnb-uri,de 13°K sau 17°K.
        fara buletin de analiza se poate scrie orice, cel mai bun exemplu sunt lnb-urile de banda ku de 0,1dB
        tipografia poate imprima orice
        satelescu likes this.

        Comment


         mare destept mai esti si tu florine...!
         ,,*** Time is an illusion ! ***,,

         Comment


          Arabsat-5C @ 20° East

          Originally posted by Andrei
          Arabsat @20 est
          Doua frecvente am gasit pe acest satelit si cateva programe tv pe fiecare frecventa cu placuta din plastic inserata in lnb(fara placuta, a doua frecventa avea la calitate maxim 12 si nu puteam gasi niciun program tv sau radio).

          1)3963/V/27500#putere 85 -calitate 77;
          2)3934/H/27500#81-52.
          ...
          Sper ca postarea de acum,de fapt o actualizare a listei de frecvente la 20.0E,sa te mobilizeze sa gasesti mai multi transponderi,chiar daca unii din acestia sint de date.Nu-s multi,si tocmai din acest motiv ar trebui sa poti capta semnal mai bun cu antena ta de 1.80m,cu atit mai mult cu cit acest Arabsat-5C are un semnal foarte bun pe zona noastra.Asta inseamna ca unii transponderi cu symbol rate de 27500,de la 3884 R,394 L,3963 R,au un snr foarte mare,de peste 11 si 12dB,daca ma uit pe spectrul meu,obtinut cu antena de 150cm,mai mica decit a ta.Ceea ce teoretic ar trebui sa te puna pe ginduri.Si spun asta nu pentru ca,nolens/volens,comparatia ar lasa impresia c-as diminua efortul ce-l faci pentru a valorica antena la potentialul mai bun pe care o are datorita marimii ei!Dar cu putina rabdare si o atentie marita pentru fiecare componenta din echipamentul de receptie,sint sigur ca poti obtine mai mult semnal util din antena(!?!).
          Si fiindca postarile noastre au rolul de a stimula(sper) pe cei care sint decisi sa receptioneze un satelit sau altul,comparind ce-i de comparat,functie de echipament si zona,am sa postez tot ce e mai important de la aceasta pozitie.Printre altele,am descoperit si un transponder cu extensia S2X la 4017 L,28246,5/9,16APSK.          satelescu
          ANDREI likes this.

          Comment


           Eutelsat 10A @ 10° East

           Ca de fiecare data cind am scanat banda C la 10.0E semnalul pe transponderii de date a fost suficient de tare incit n-a pus nicio problema de receptie chiar la marimea antenei mele de numai 150cm .Cel putin pentru cei care folosesc placile dvbs.Subliniez dimensiunea antenei fiindca pentru aceasta pozitie,de fapt pentru majoritatea transmisiilor in C-band,este obligatoriu antene de cel putin 180cm,mai ales daca vrem sa receptionam transponderi cu programe tv.Nu face execeptie si Eutelsat 10A.Avem aici multe pachete cu programe tv,iar pentru a inchide semnalul pe transponderii cu pricina,ne cam trebuie un snr de peste 8.5db,dar mai bine de peste 9.5dB.Asta la limita.Si sa nu uit,fara interferente!Tare mult mi-as fi dorit sa pot vedea semnal la 3676 R,unde avem multe streamuri PLP din Mozambic,cu parametrii,e adevarat,pretentiosi,dar care pot fi surmontati cu o antena mare si fara Wimax in zona!Din pacate prima conditie imi lipseste,iar a doua o am din belsug Singura solutie pentru astfel de situatii "deplorabile",este o antena suficient de mare incit semnalul util sa fie mai puternic decit zgomotul altor semnale indiferent de sursa lor.
           Deocamdata trebuie sa ma consolez,totusi,cu faptul c-am reusit sa receptionez si sa inchid unii transponderi din cei cu programe tv.Am avut semnal si de peste 9.5dB la 3768 R,8476,5/6,pachetul StarTimes TV(Uganda),cu o mica rezerva,recunosc,cam fragila dar suficient sa pot vedea imaginile fara intreruperi.La limita aveam semnal bun si de la 3778 R,pachetul New World, si 3478 R,alt pachet StarTimes TV.
           Transponderii cu un singur program tv i-am putut scana si vizualiza numai daca i-am cautat manual chiar daca la cautarea auto n-au fost gasiti.Unii din acestia aveau semnal si de peste 8dB,chiar si de 10dB la scanare manuala.De pilda,3649 L,pachetul CCTV,apare cu semnal slab pe analizor,dar la scanare el ajunge si la 10dB.As mai aduce si alte exemple,dar ma opresc aici.
           Am dorit sa subliniez ca semnalul la 10,0E este suficient de mare incit ar putea fi receptionabil si cu biata mea antena daca n-ar fi afectat de interferente!Sau asa imi place sa cred.Cu alte cuvinte,eu recomand sa insistati pe acest Eutelsat daca in zona voastra nu sint interferente.As putea paria ca majoritatea pachetelor tv ar putea fi receptionate cu tunerele pe care le aveti.
           In cazul acesta,cel mai bun rezulatat l-am obtinut cu lnb-ul Galaxy Innovations,la care trebuie adaugat,totusi,ca o conditie favorabila,si tunerul sensibil tbs6983.
           Un bonus la scanare la 10.0E a fost un transponder cu extensia S2X,la 3853 L.2700,5/9,S2X/16APSK,Multi 1,desigur pentru date.
           Apropo,apar tot mai multi transponderi cu aceasta extensie si in banda C.In functie de parametrii,dar si mai mult de puterea semnalului ei pot fi detectati si inchisi.Daca vreti,e si un aviz celor,in special impatimitilor,care vor sa prinda tot ce-i in aceasta banda,la fel ca in Ku!
           Sper ca observatiile mele de mai sus sa-i ajute pe cei care incearca sa receptioneze Eutelsat 10A.Daca se poate,astept raspunsuri in acest sens.Mersi.


           satelescu
           ANDREI and the the like this.

           Comment


            Astra 4A / SES-5 @ 4.8° East

            As zice ca semnalul in banda C la 5.0E este destul de bun incit n-ar trebui sa fie o problema de receptie.Cel putin asa imi arata harta de acoperire pe zona noastra.Numai ca la antene mici,si de 150cm,el este,imi permit sa zic,"capricios".De pilda,pe 3800 L,27500,2/3,Dvb-S2,unde gasim pachetul AFN,el parca zburda in plus sau minus,cum ii se nazare.N-are astimpar deloc,daca e sa ma exprim in aceasi nota metaforica.Chiar si cu un lnb PLL,cum e Titanium C1W,care stim ca are un oscilator mai stabil,nu prea e sigura receptia.Noroc ca fec-ul de 2/3 ne ajuta sa-l prindem si sa-l fixam pe bara.Asta depinde si ce tuner folosim si cum e calibrat.
            O alt amanunt interesant a lui SES-5,care este evident pentru cel care urmareste lista cu transponderii cu programe tv,majoritatea din Africa,este numarul lor mare,apropiati unul de altul,cam cu aceasi parametrii,in special cu symbol rate-uri sub 2000,care,teoretic,la semnal tare,de 38dBW,cit e pe zona noastra,se pot inchide la limita si cu antene de 150cm.Dar sint atitia factori fizici si tehnici care nu ne prea ajuta sa-i receptionam pe toti.La mine,nu-i mai o noutate,semnalul pe transponderii sub 3700 MHz nici nu este "mirosit" de tuner,din cauza interferentelor,cu toate ca se vede pe analizor o "movilita" cu semnal.Noroc ca destui transponderi au un fec accesibil pentru receptoarele noastre,in special cele cu 1/2,2/3,3/5/4/5,favorizante la un semnal mai slab.In functie de factorii mentionati,se prea poate sa aveti noroc la receptie,sau mai putin.E de preferat ca acestia sa fie scanati manual.De pilda la scanarea auto transponderul 3714 L,1725,2/3,cu un program TV din Guinea, nici n-a fost gasit,in schimb la scanarea manuala semnalul era de peste 10dB! Treptat,treptat,se inmultesc programele tv cautate.Sansele de receptie cu antene mari,de la 2m in sus,sint mai mari,asta si pentru ca se reduce in buna masura interferentele adiacente de la 3.1E sau cele terestre,Inca un mare avantaj al antenelor mari pentru banda C.
            Postez resultatul cautarilor facute la aceasta pozitie mai mult pentru orientarea,relativ vorbind,celor interesati de satelit,dar si pentru ca nu prea avem multe rapoarte de receptie de la 5.0E,acum cind sint transmise atitea programe tv,e adevarat majoritatea scpc,care i-ar putea stimula pe doritorii de exotisme africane sa incerce sa-i prinda.

            satelescu
            ANDREI and nirolf like this.

            Comment


             Eutelsat 3B @ 3.1° East/Rascom-QAF1R @ 2.9° East

             Cu antene mici este aproape imposibil sa poti receptionezi un singur satelit cind acesta se afla in vecinatatea unor sateliti aflati la putine grade unul de altul.Este situatia lui Eutelsat 3B la 3.1E si/sau Rascom-QAF1R la 2.9E.Si pot sa-l includ si pe SES-5 la 5.0E.La distanta de 3 grade nu-i de mirare ca semnalul de pe unul din acestia sa fie prins cu aceasi antena ca si cum ar fi venit de pe un singur satelit.Desigur ca fiecare din ei au o banda alocata si deci,teoretic,ar fi mai usor(oare?) sa stim care frecventa e de pe un satelit sau altul.Dar pentru ca semnalul este inegal pe fiecare frecventa si satelit,cu atit mai mult putem fi derutati daca pozitia antenei noastre este corecta.Chiar si cu dispozitive electronice de control al lnb-ului sau alt misloc mecanic la antena nu ne prea ajuta la fixarea cu precizie a antenei numai pe un anume satelit.
             Am facut aceasta precizare,pe care o stiu cei care au incercat banda C,pentru a-i avertiza pe cei scrupulosi sa nu-mi ceara prea multa exactitate cind e sa prezint doi sateliti atit de apropiati,cum sint cei de la pozitia 3.1E si 2.9E.As fi putut prezenta mai precis transponderii gasiti de la ambele pozitii stabilind in analizor doar portiunea de banda alocata fiecarui satelit,dar nici asa,nu cred ca se poate.De aceea ma multumesc sa postez transponderii gasiti la 3.1E si 2.9E.
             Pot spune ca Rascomul are un semnal mai puternic decit Eutelsat 3B,mai ales cei care au programe tv. Avantajul unei astfel de situatii este ca aproape nu mai trebuie sa miscam antena cind cautam programul dorit.Parca am receptiona,cum spuneam,un singur satelit desi sint doi sau trei la alte pozitii.Sint convins ca daca aveti conditii favorabile(fara interferente) puteti receptiona mai multe programe tv,daca asta va intereseaza,sau mai multi transponderi,fie si de date,daca asta vreti,unii din acestia au semnal destul de tare.
             satelescu
             ANDREI, Sommersby and Dan70 like this.

             Comment


              Intelsat 10-02 @ 1° West

              Intelsat 10-02 in banda C la 1.0W nu prea te incurajeaza sa-l vizitezi.Pachetul AFN a fost mutat la 5.0E SES-5,iar cea mai ramas de interes,daca aveti astfel de curiozitati,sint feedurile BBC.Cel de la de la 3985 R,11340,4/5 este receptionabil pe zona noastra,poate si pentru ca are fec-ul 4/5,usor de captat,iar celalalt feed,la 4032 L,1000,5/6,8PSK,are un semnal care nu vrea sa fie prins cu antena de 150cm.Cu antena de peste 2.20m se poate receptiona.
              In rest transponderi de date,printre altele si cel de promo Haivision Network la 3868 R,15360,2/3,8PSK,listat pe site-urile de sateliti,se poate receptiona,dar in momentul cautarii mele n-am gasit informatii ca acest producator ar face teste de iptv.Si chiar daca as fi prins momentul favorabil,nu m-ar fi ajuta sa vad continut media transmis,fiindca este in format(generic),inaccesibil pentru noi.
              Pentru cei care mai trec cu antena la aceasta pozitie si vor sa compare semnalul obtinut cu echipamentul lor,iata care este al meu cu antena de 150cm,in general cam la acelasi nivel ca de fiecare data cind l-am scanat cu multi ani in urma.


              satelescu
              ANDREI and nirolf like this.

              Comment


               Eutelsat 5 West A @ 5° West

               Dupa numarul transponderilor cu programe tv pe Eutelsat 5 West 1,ai zice ca acest satelit,la 5.0W,si-a pierdut pozitia centrala de care se bucura pentru operatorii africani si arabi inca de la inceputurile transmisiei in C-band,cu toate ca semnalul pe zona noastra continentala a ramas inca la un nivel mare,receptionabil si cu antene mai mici.Desigur ca n-o sa fac speculatii in privinta acestui scazut interes din partea lor.
               Ca amatori,mai important este sa stim ca e posibila receptia acestui satelit.Si,da,inca putem sa scanam cu un folos(partial) acest Eutelsat.Cele doua pachete StarTimes TV din Uganda,la 4111 R si 4153 R,nu pun nicio o problema de receptie,dar,din pacate,ambele sint codate,cu exceptia primului care inca are citeva FTA.Celalalt pachet african tv,la 3652 L,40445,2/3,8PSK,nu-l pot receptiona,semnalul e prea mic,poate si pentru ca,in parte,este atenuat de interferente,dar cu siguranta din cauza ca antena mea nu-i suficient de mare pentru un simbol mare,cit are acest transponder.A mai ramas minipachetul din Camerun,CRTV,la 3712 R,4250,5/6,pe care-l inchid manual cu un semnal puternic chiar daca,in cazul meu,el este in buna masura afectat de zona "moarta" din jurul lui 3700 MHz.In schimb Gabon 24 are semnal si cu rezerva pentru a se mentin si cind apar turbulente meteo.


               satelescu
               Dan70, Sommersby and 2 others like this.

               Comment                Originally posted by the the View Post
                Salutare,
                N-am reușit să găsesc rapid informații despre Eutelsat 8 West B at 8.0°W, poate face cineva vreo probă, văd că pe spotul C pe Romānia s-ar putea capta cu un 2.3m, mă găndeam dacă sunt șanse cu un 1.9m.
                Polarizarea este circulară...
                merci.

                Nu stiu daca cineva mai aproape de zona ta ar face teste in C-band la 8.0W pentru a-ti satisface curiozitatea.Ar fi de dorit sa mai avem rapoarte de receptie la aceasta pozitie si nu numai.Dar pina sa apara acel cineva,postez ce-am obtinut eu din alta zona a tarii,cu o farfurie mai mica decit ce-a propusa de tine.Si daca analizez ce-am obtinut la 8.0W cu antena mea si ce-ai putea realiza tu,fie si cu una de 1.9m,te pot asigura ca asteptarile tale vor fi mai mult decit satisfactoare.
                N-o sa fac comentariu de asta data despre receptia acestui Eutelsat 8 West,pentru ca n-as face altfeva decit sa ma repet si sa ma scuz,fie c-am interferente,fie ca antena e prea mica,etc,cum am facut de fiecare data cind am incercat receptia in banda C.Insa pozitia asta chiar merita sa fie luata in seama de amatorii care vor sa vada ceva in banda C.
                Daca ma iau dupa listele de programe tv transmisie la acest satelit,as zice ca furnizorii africani au gasit pozitia la 8.0W mai favorabila decit 5.0W?Asta ar explica,probabil,de ce s-au imputinat transponderii activi pe Eutelsat 5 West,despre care aminteam in postul anterior?La care mai putem adauga si faptul ca,fie si pe un continent mai sarac,telefonia mobila se raspindeste rapid si acolo,ceea ce face ca interferentele sa atinga si partea inferioara din banda C.Dar de fapt mai avem inca un motiv tehnic,si anume ca Eutelsat 8 West foloseste aproape in intregime banda C,incepind cu 3700 MHz,decit o face Eutelsat 5 West,care acopera la downlink doar frecventele intre 3600-3800 MHz si 4000-4200 MHz.Cum se vede,o parte din banda,poate cea mai importanta,ramine neutilizata.E suficient si acest motiv ca sa ne dam seama de ce Eutelsat 8 West este in atentia providerilor africani cind sint pusi sa aleaga intre cei doi sateliti apropiati si care acopera aceasi suprafata geografica.
                Dar lasind la o parte presupunerile mele,care desigur sint mai mult intuitive,am toate motivele sa cred ca tendinta pare sa incurajeze banuiala mea ca o sa mai apara si alte programe tv,deci mai multe frecvente active.Ca atare ai toate motivele sa-ti instalezi o antena mai mare,fie si de 1.9m,pentru receptia sigura a lui Eutelsat 8 West.
                Semnalul cu antena mea e la limita daca daca fac o scanare auto,dar luat individual sint destui transponderi pe care tunerul ii inchide.Noroc ca unii din acestia inca folosesc parametrii accesibil si la semnal slab.Dar cind e vorba de cei care au pachetele tv,cu caracteristici tehnici mai complicati,desigur ca e un MUST o antena mare.E suficient sa pomnesc numai de pachetul TNT Canal + Afrique,cu multe streamuri,pentru care se foloseste un symbol rate mare,de 60000,pentru a carui receptie e nevoie de cel putin 10.5dB pentru o receptie stabila si sigura,chiar daca ar putea fi inchis si la 8dB!
                Sper sa te incurajeze raportul meu de receptie la 8.0W sa incerci si tu cu antena de 1.9m,si apoi sa ne spui ce-ai obtinut.

                satelescu
                Dan70, the the and 2 others like this.

                Comment                Working...
                X