Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Astra 2D, 2E, 2F, 2G la 28.2° E

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 4 (0 members and 4 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • satelescu
  started a topic Astra 2D, 2E, 2F, 2G la 28.2° E

  Astra 2D, 2E, 2F, 2G la 28.2° E  Hi All,

  Hi All.

  Imi cer scuze moderatorului ca deschid un topic nou pentru Astra 2D,dupa ce mai jos este unul despre acelasi subiect.Insa surpriza este prea mare ca sa n-o impartasesc si altor impatimiti ce-si doresc acelasi lucru,si anume sa prinda programe de pe Astra 2D,satelitul cel mai dificil de receptionat,care pina acum s-a crezut ca-i imposibil in zona noastra geografica.Dar spre surpriza mea,nici eu nu speram ca voi reusi atit de repede,pe o vreme inchisa,cu multi nori si un vint moderat,la Cluj,ce imi/ne doream cel mai mult s-a intimplat.Dupa ce am vazut semnalul relativ puternic pe trsp.10936V,22000,5/6{am si pus o poza in topicul de mai jos},am trecut la ceilalti transponderi,cel mai puternic mi s-a parut cel de 10877V,22000,5/6,la care semnalul/calitate a urcat pina la 32% pret de juma de minut,cu o mica stabilitate in jur de 30%-31%,dupa care am dat memorare.Procesul de cautare si fixare mi s-a parut cam mult,ceea ce,imi spuneam,ca,cine stie,...poate,poate,acum e momentul,si...Bingo,doua programe au intrat!Din cauza ca semnalul e la limita,si cum stim asta,indiferent de receptor,atunci cind semnalul nu-i puternic receptorul memoreaza cifre,precum se poate vedea din fotografie,dar si semnalul ${codat},dar asta e partea secundara a testului.Ce-i important e reusita,si asta s-a putut cu o antena de 1.5m!,cu lnb Invacom,si receptor Strong4500{nu-l pot lauda indeajuns pentru tuner-ul extraordinar de sensibil si pentru modul cum a fost conceput meniul!}.
  Doresc din inima ca si altii sa reuseasca,iar daca nu pretind prea mult,ar fi bine sa posteze pe acest topic incercarile si reusitele lor.

  satelescu
  Last edited by satelescu; 19 March 2020, 18:30.

 • arsenal83
  replied
  Imaginea parca s-a mai clarificat. Aceeasi frecventa receptionata 10906 . De data asta am prins mai multe imagini. Pare ca ora optima de receptie este dupa ora 22.00 . Binenteles ca ajuta si vremea mai rece.


  Leave a comment:


 • satelescu
  replied
  Nu-s prea sigur ca vei obtine imagini clare de pe transponderii receptionati.Mai important e ca ai reusit sa ai semnal pe care si-l doreste un adevarat dxer,cu atit mai meritoriu ca l-ai obtinut cu antena de 1.8m.Alti pasionati,din alte zone ale Europei,nu reusesc sa capteze fascicolul UK.
  Nu stiu cit timp va dura perioada asta favorabila receptiei.De aceea e bine sa incercam acum,cind in toata Europa vremea,de mai multe zile, este senina,si din din acest motiv sint acelasi conditii atit la uplink cit si la downlink de la satelit peste tot pe continentul nostru,ceea ce e prielnic pentru receptia de la mai multe pozitii.Am impresia ca in aceasta fereastra meteo a fost si este posibil captarea unui semnal de pe spoturi indepartate,cum e si cel din Albion.

  satelescu
  Last edited by satelescu; 10 April 2020, 21:13.

  Leave a comment:


 • arsenal83
  replied
  Din nefericire nu am putut obtine imagine buna. Am doar macroblocuri. E doar o realizare faptul ca am putut scana un transponder. Pot confirma ca desi ziua scade semnalul destul de mult inca exista licarire de semnal pe receptor ceea ce ar confirma existenta relativ constanta pe parcursul zilei si n-a fost doar o intamplare. Si eu astept pe cineva cu o antena mai mare sa confirme. Daca prind vreo zi cu propagare mai buna poate am imagine buna. Deocamdata postez pozele din momentul receptiei din seara din postul anterior chiar daca nu se vede nimic in imagine.

  Leave a comment:


 • satelescu
  replied
  Felicitari arsenal83 pentru reusita Incearca sa postezi si poze cu receptia lor.
  Daca cu antena de 1.8m se poate receptiona un semnal de pe spotul UK,cu atit mai mult ar fi de stiut ce reusesc cei cu antene de peste 2m?Astept capitala...

  satelescu

  Leave a comment:


 • arsenal83
  replied
  Am urme de semnal pe spotul UK 2E polarizare verticala. Aseara erau mai puternice semnalele si pe frecventa 10996 am avut macroblocuri si chiar am putut sa o scanez. Pe celelalte am doar licariri pe satfinderul de la receptor.

  1) 10818 V 22000
  2) 10906 V 22000
  3) 10936 V 22000

  Arges. Antena offset 1.8m/ Inverto black ultra

  Leave a comment:


 • satelescu
  replied
  Nu aduc nimic nou cu postarea de fata.Actualizez semnalul asa cum il receptionez in zona mea cu antena de 150cm de pe cele doua spoturi-UK si European,mai putin Orientul Mislociu,de pe Astra-le de la 28.2E.Desigur ca spotul UK nu-l pot inchide cu antena mea,dar urme de semnal foarte slab se poate observa pe analizor.Pe ce-i interesati ii rog sa compare ce-i de comparat in zona lor.
  Oare 007/Ro mai reuseste sa capteze semnalul acum de pe spotul UK(#1590),pe care l-a inchis cu doi ani in urma,in 2018? Sau EXCALIBUR cu antena lui de 3m?
  Un pasionat din Oradea a reusit,in anumite intervare orare,sa receptioneze citiva transponderi cu antena de 2.24m!

  satelescu

  Leave a comment:


 • amic
  replied
  Amândouă sunt programe axate pe călătorii, dar conținutul este diferit. După un timp Travelxp devine plictisitor. Sunt aceleași 5 - 6 emisiuni ale căror episoade se repetă la nesfârșit. Pe siteul lor menționează că postul va avea traducere și în limba română, dar cine știe dacă se vor ține de cuvânt. Arcadia nu prea am urmărit, nefiind pe satelit.

  Leave a comment:


 • cristianio
  replied
  Da, semnal slab.
  Nu vi se pare ca există o asemănare între acest Travelxp și Arcadia TV. Eu consider ca sunt identice, format TV.

  Leave a comment:


 • vuplus
  replied
  Originally posted by cristianio View Post
  Travelxp se poate prinde cu 0,9 m lingă București?
  Recomandabil 1.20....


  Leave a comment:


 • Sommersby
  replied
  citeadata prin provincie ... dar numai la 49 km de bucuresti . ! ! !

  Leave a comment:


 • cristianio
  replied
  Travelxp se poate prinde cu 0,9 m lingă București?

  Leave a comment:


 • gladix
  replied
  recomand 192tv pe 23 est

  Leave a comment:


 • BKL2007
  replied
  Scade numărul canalelor de muzică. Vintage TV nu se știe când revine pe satelit iar Capital TV / Heart TV s-au închis. https://www.broadbandtvnews.com/2018...tv-operations/

  Leave a comment:


 • BKL2007
  replied
  Nou pe 11.509 V 23000 2/3: FreeSports HD - sub denumirea 55278

  Leave a comment:Working...
X