Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Astra 2D, 2E, 2F, 2G la 28.2 E

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 4 (0 members and 4 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  @satelescu: cu ce antena ai obtinut rezultatele din urma?

  Comment


   @gigi-4476,

   Trebuia sa spun de la inceput:am folosit antena de 1.5 m.Apelez la ea doar cind sint conditii deosebite de receptie,citeste dificile,teste sau feeduri.Mai am una cu putin mai mica dar deocamdata sta in "parcare" pina se mai incalzeste vremea.Despre celelalte vorbesc atunci cind e sa verific/vizionat programe sau pentru feeduri.

   satelescu

   Comment


    Originally posted by satelescu View Post
    Astra 1N ne ofera,prin spotul pan-european,o siguranta la receptie la transponderii cunoscuti deja din acest topic pe care n-o aveam inainte nici dimineata.Ba mai mult,constat-sper sa nu fiu singurul-ca acest spot este mai puternic seara decit a fost dimineata{vezi mai sus}cu aprox.10%.
    Pe aici nu putem face aceleasi constatari despre Astra 1N. Mai spre est se pare ca e si mai rau. Nu ne ofera o siguranta la receptie 1N deoarece a scazut semnalul pe unii transpoderi, in special la cei transferati de pe spotul nordic al Astra 2B.
    Am observat si o scadere de semnal noaptea intre orele 9-10:30 pe transponderii de pe 1N iar acum a revenit la valori mai normale semnalul si e in crestere. Am vazut o variatie mai mare de 1.5db(aprox. 10-12%) a calitatii semnalului in intervalul orar mentionat ceea ce inseamna ca nu e stabil deloc semnalul la mine in zona ( si nu era de la conditiile atmosferice).
    Cert este ca nu doar cei 10 transponderi au fost transferati pe 1N cum apare pe flysat sau lyngsat, nr real este de 20 sau mai mult, dar nu toti au ajuns pe 1N. Asteptam sa apara mai multe updateuri de la siteurile de specialitate.
    Cel mai ciudat este transferul catre 1N cand 2F este gol cu capacitate mare de 48 transponderi. Probabil s-au schimbat planurile sau 2F e defect.
    PFA 1.4m+IBU 85E->37.5W / PFA 3.0m Ku&C band, 103E->40.5W/Dreambox 500 HD/TBS 6903/5925

    Comment


     Hi EXCALIBUR,

     Asa-mi trebuie daca vorbesc pentru toti uitind ca altele sint conditiile din sud-est fata de cele din zona mea.Si-mi pare rau pentru voi,dar te asigur ca semnalul este foarte bun pe transponderii trecuti acum pe Astra 1N.Daca inainte aveam,sa zicem,la 12148 H un snr de 8 dB,de asta data el a ajuns la 13 dB!Cam la acelasi nivel de semnal sint si ceilalti transponderi.
     Eu n-am urmarit in aceasta perioada cind si cum s-au facut transferurile de transponderi de pe 2B pe 1N.Am fost ocupat cu altele,dar eu cred ca colaboratorii care au trimis rapoartele catre FlySat si Lyngsat nu le-au trebuit o aparatura sofisticata pentru a observa schimbarea puterii semnalului la diferite ore ale zile si noapte daca au monitorizat de mult ani aceasta pozitie.Cu aceleasi misloace au sesizat aparitia si schimbarea unor frecvente cind Astra 2F a fost lansat oficial in decembrie trecut.Nu intimplatori englezii au facut o harta a receptiei a lui 2F si 1N pe diferite zone ale Europei,dar in ciuda fluxului mare de informatii,amestecate cu multe semne de intrebari,venite din toate partile continentului,la care s-a adaugat retinerile operatorului de satelit de-a confirma sau infirma ce schimbari aduce Astra 2F si 1N in cadrul flotilei de la 28.2,inca nu avem informatii sigure si de aceea plutim intr-un ocean de informatii contradictorii!Le ramine acestor contributori entuziasti ai site-rile de sateliti sa umple golurile de informatii cu misloacele ce le au la indemina.Ei cauta sa puna cap la cap aceste informatii pentru a sti spre ce sa ne orientam.Deci sa nu ne mire ca sintem putin bulversati de schimbarile aparute in aceste zile.E suficient sa constatam noi insine,in partea noastra de Europa,in bine sau in rau,ce ne-a adus acesti doi sateliti.Si fara sa trag spuza pe turta mea,cind s-au facut teste cu Astra 2F la 43.5 E am spus ca spotul pan-european 1 si 2 are un semnal bun si ca probabil el va ramane acelasi cind satelitul va ajunge la destinatie.S-a intimplat ca semnalul pe spotul european sa ramina acelasi numai ca acum se foloseste Astra 1N si nu 2F asa cum credeau toti{ma includ}cei care monitorizase atunci satelitul.Intr-un fel n-ar trebui sa ne surprinda acest fapt deoarece 1N,prevazut sa se alature satelitilor de la 19.2 E,are spotul pan-european exact cit sa acopere zonele Europei unde sint clienti atit ai BSkyB-ului dar si ai Astra de la 19.2 E.
     Se prea poate,deasemenea,asa cum banuiesti,ca Astra 2F sa fi suferit un "accident" sau technicenii ce monitorizau satelitul in perioada de teste sa fi constatat unele hibe ale unor transponderi care acum nu mai poti fi utilizati.
     Who knows,poate speculam prea mult pe chestia asta doar pentru ca asteptarile noastre n-au fost indeplinite?Si pe buna dreptate,cel putin voi din sudul tarii,aveti o dezamagire mare in privinta lui 2F si 1N.Si tousi nu inteleg cum mesajele unora mai la sud de voi,din Grecia si Turcia,spun ca semnalul pe spotul european este mai mare decit a fost inainte?Este tot un semn de intrebare,ca multele ce le avem,la care nu putem raspunde cu certitudine atita vreme cit nu sintem insiderii fenomenului la care participam.Adica,spus pe sleau,chibitam ca multi englezi,incepind cu Rob,cel cu prezicerile "sigure" de pe site-ul lui,si terminind cu cine vrei,adica cu mine

     satelescu

     Comment


      Azi de dimineata aveam undeva la 40% pe 12012 SkyPremiere HD ....dar se pare ca scade inspre dupa-masa . O sa verific mai incolo sa vad ce fluctuatii sunt pe timpul zilei.
      **************************************************
      ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
      offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

      Comment


       Re: Astra 2D, 1N, 2F la 28° E

       sky premiere hd(8'5db)(55%)
       offset 1.2

       Sent from my Android using Tapatalk 2
       1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k/2m circular dish/motorizet 0,85 gilbertini dish/redline ts 200hd....and more

       Comment


        Originally posted by gladix View Post
        sky premiere hd(8'5db)(55%)
        offset 1.2

        Sent from my Android using Tapatalk 2
        zona? la mine la ora 12 s-a dus semnalul....la ora 8 aveam 40%
        **************************************************
        ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
        offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

        Comment


         Originally posted by dan de burgh View Post
         zona? la mine la ora 12 s-a dus semnalul....la ora 8 aveam 40%         ( Bucuresti > Prime Focus > 2.2m > Inverto Black > DM800 SE )
         Last edited by 007/Ro; 26 January 2013, 11:36.
         RDI-Boards XtraFM !

         R
         TVDXRO
         DXinfo Feeds Keys
         RDI

         Comment


          la mine la ora 14.00 este 10.30 db, si snr 64%. in jud. Arad. offset 1.2

          Comment


           @007/Ro: poti sa imi spui ce semnal ai pe 12168v, 12246v, 12324v ?

           Comment


            Este bine ca cei cu antene mari,cum e si @007/Ro,care pe linga acum renumitul referent pentru sudisti,si nu numai,cu antena lui mare,de 3 m,l-am numit pe @EXCALIBUR,intervin cu rapoarte si informatii ce-i pot ajuta pe userii din zona de sud-est a tarii interesati de receptia satelitiilor Astra de la 28.2 E!Pentru toti cei de acolo nu numai Astra 2D,acum disparut din peisaj,dar de fapt toti satelitii de la 28.2 E,dar si recentul 2F sau 1N,reprezinta acum o problema in plus de receptie daca migrarea de transponderi de pe un satelit pe altul,la aceasta pozitie,continua mai ales ca spoturile pan-europene,sa nu mai vorbesc de cel UK,au o configuratie ce nu le sint favorabile!Aproape ca semnalul pe frecventele ce parea pina recent cele mai sigure si se apropia ca putere{relativ vorbind}de al unui dth ,cum ne spunea @EXCALIBUR,devin problematice,intrind acum in categoria celor de ...dx-eri.Se pare ca politica comerciala a comanditarului englez,l-am numit pe BSkyB dar si a BBC-ului,prin drepturile de proprietate,face viata grea atit consumatorului obisnuit de programe TV din Europa,ne includem si noi,romanii,dar si pasionatilor de receptii extreme.Cu alte cuvinte daca vrem sa vedem programe tv va trebui sa schimbam instalatia din dotare,majoritatea relativ ieftina,de consum,cu antene mai mari,si sa devenim ce multi nu-si doresc: pasionati de semnal si nu de programe?Cunosc pe cineva care si-a instalat o antena mare doar sa fie sigur ca prinda anumite programe ale englezilor de la 28.2E!Daca acum avem probleme de receptii cind sintem in anotimpul rece,cind stim cu totii,ca el ne este favorabil,ce se va intimpla dupa outage de la inceputul primaverii!?Tot o antena mare ne va salva din situatie creata de altii,nu-i asa?
            Am verificat semnalul pe trps.12012 V pentru @gigi_4476,pe la amiaza,si dupa cum ma asteptam,el este mult mai bun decit ieri seara,precum se poate vedea din poza:            satelescu

            Comment


             La mine (Tg Mures, 3 antene- 1,1 si 1,2m) semnal zero in continuare pe 11758H, 11836H, 11856V, 11914H, 12382H sau 12460H (care oricum nu si-au modificat acum satelitul/ spotul), din pacate semnal zero si pe 11992H, 12012V sau 12480V (care pana ieri mergeau!), dar e o mare bucurie ca acum merg canalele (in majoritate HD) de pe12070H, 12090V, 12168V, 12226H sau 12324V (care pana ieri aveau semnal zero!) cu semnal stabil toata ziua. Deci, per ansamblu acum e mai bine

             Comment


              Originally posted by gigi_4476 View Post
              @007/Ro: poti sa imi spui ce semnal ai pe 12168v, 12246v, 12324v ?

              Probabil este si un pic de zapada in reflector.
              Last edited by 007/Ro; 26 January 2013, 15:32.
              RDI-Boards XtraFM !

              R
              TVDXRO
              DXinfo Feeds Keys
              RDI

              Comment


               @007/Ro : mersi mult, si inca o intrebare, spotul 2A Southern Europe (11720H, 11798H, 11720H) il receptionezi?
               @satelescu: intradevar, semnalul e mai crescut astazi pe 12012V, la mine cu triax de 1.1m e 55%, ma mira ca @rpit nu receptioneaza nimic in centrul tarii.
               e clar ca imi trebuie o antena mai mare, dar problema e unde o pun, dezavantajul statului la bloc...

               Comment


                Originally posted by satelescu View Post
                Cu alte cuvinte daca vrem sa vedem programe tv va trebui sa schimbam instalatia din dotare,majoritatea relativ ieftina,de consum,cu antene mai mari,si sa devenim ce multi nu-si doresc: pasionati de semnal si nu de programe?Cunosc pe cineva care si-a instalat o antena mare doar sa fie sigur ca prinda anumite programe ale englezilor de la 28.2E!Daca acum avem probleme de receptii cind sintem in anotimpul rece,cind stim cu totii,ca el ne este favorabil,ce se va intimpla dupa outage de la inceputul primaverii!?Tot o antena mare ne va salva din situatie creata de altii,nu-i asa?
                Nu este chiar asa de rea situatia pe aici in zona Bucurestiului. Cea mai mare scadere a semnalului este cum am mai spus pe transponderii mutati de pe fascicolul nordic al Astra 2B pe care aveam inainte aproape 10db, iar acum a scazut semnalul cu minim 3db (cu antena de 0.9m). Inca este posibila receptia pe toate frecventele la 28 E (exclus spot UK) cu antena de 0.9m pe tot parcursul zilei. La vara se poate sa apara ceva probleme pe frecventele mai slabe. Cu o antena de 1.2m cred ca se asigura receptia si vara si chiar ramane si ceva rezerva de semnal pe toate frecventele pt vreme rea. Deci situatia nu e asa rea cum este in alte zone ale tarii.


                O alta problema observata de mult timp la mine e interferenta semnalelor de la 26 E cu cele de la 28 E (nu are legatura cu schimbarile de transponderi din ultimele zile).
                Deci pe frecventele 11914 H, 11934 V, 11992 H, 12012 V, 12090 V, 12148 H, 12246 V de la 28 E nu receptionez cu semnal maxim pe pozitia corecta ( pe care se receptioneaza ceilalti transponderi de pe Astra 2A,B 1N ) ci trebuie sa dau antena 2-3 pasi din pozitioner mai spre est pt a obtine semnal maxim. Frecventele astea se regasesc pe ambii sateliti (11914 H, 11934 V, 11992 H, 12012 V, 12090 V, 12148 H, 12246 V) doar ca pe 28 E semnalul este mai slab iar pe 26 E este mai puternic. Diferenta intre sateliti este de doar 2 grade si probabil de aceea apar interferente pe antene de diametru mic. Cu antena mare de 3m care are focalizare mult mai precisa nu apar aceste probleme.
                Daca sunt useri care pot sa faca acest test (pe frecventele mentionate mai sus), asteptam rezultate aici sa vedem daca apare problema la toti (doar pentru cei din sud si sudest unde semnalul pe Badr este puternic, si slab la 28 E) .
                PFA 1.4m+IBU 85E->37.5W / PFA 3.0m Ku&C band, 103E->40.5W/Dreambox 500 HD/TBS 6903/5925

                Comment                Working...
                X