Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Problema pozitioner sau motor ?

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Problema pozitioner sau motor ?

  Dupa numeroase invartiri se pare ca ceva a cedat...pe orice buton apas pe telecomanda pozitionerului geotrack gp580 face un click si se stinge...la fiecare repornire acelasi simptom...am dat reset , nicio schimbare...am scos firele de contact , cu cele 2 fire sensor legate si cu un fir motor pozitionerul afiseaza E2 la apasarea butoanelor si ar da impresia ca ar misca, in momentul cuplarii ambelor contacte de la motor pozitionerul se stinge...suspectez un scurt pe undeva , desi cablurile par intacte...sau a cedat motorul ?

  #2
  Doar o banuiala de-a mea ar fi ca ai un circuit ars. Trebuie intai verificat motorul cu o sursa de 12-24V de curent continuu. Daca motorul e ok si firele pana la el sunt ok ramane pozitionerul. Eu mizez pe pozitioner din prima. Daca ai putea sa desfaci pozitionerul si sa pui poze cu placa poate sunt pe aici oameni care sa poata da o mana de ajutor in repararea lui. Problemele cele mai uzuale sunt releele si un circuit integrat pentru tensiunea de iesire.
  Last edited by arsenal83; 14 May 2020, 08:38.
  gladix likes this.
  (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
  (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

  Comment


   #3
   o fi dus releul reed ?

   Comment


    #4
    Mai mult ca sigur!Este principalul defect la pozitionerele normale,nu H-H!
    sigpic

    Comment


     #5
     Pardon,actuator!
     sigpic

     Comment


      #6
      Chiar ca nu mai inteleg nimic ...am deconectat firele...am mutat pozitionerul langa antena cu fire scurte...motorul a inceput sa functioneze...am recablat firele anterioare...si totul merge ca inainte...ma gandesc ca s ar putea ca si cauza o supraincalzire a pozitionerului care si in stand by e cald pe carcasa...poate e recomandat sa l mai scot din tensiune

      Comment      Working...
      X