Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Randament antena satelit VSAT vs una normala

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Randament antena satelit VSAT vs una normala

  Antenele VSAT sunt folosite in general pentru emisia si receptia fluxului de date. Am vazut pe la loterii cel mai adesea. Au o forma mai ciudata decat antenele mormale offset. Distanta focala este mai mare. Ce am vazut pana acum mai ales pe site-urile de anunturi au fost antene vsat de dimensiuni mici pana in 120cm. Am dat peste un anunt cu o antena de vanzare la 240cm diametru. Am gasit unele documente pdf cu specificatiile antenei la vanzare. Este foarte grea . Desi poate mi-as dori pe viitor o antena mai mare nu ma ajuta cu nimic sa fie grea daca o pun pe motor. Deci anuntul nu este valabil pentru mine si nu sunt interesat. Daca o va cumpara cineva de pe acest forum chiar sunt curios daca ne va spune ceva despre performantele ei.

  Anuntul de vanzare antena se gaseste aici. Nu stiu pretul de vanzare si nu sunt prieten cu vanzatorul. Nu am idee cine este. Ma intereseaza doar performantele antenei. Antena este un model din fibra sticla cred din 4 bucati. Daca se demonteaza pentru transport se poate instala fara sa fie afectate performantele fara sa folosim un calapod ?

  Dupa cum arata antena pare sa fie un model Prodelin 1244 si a fost folosita cu sistem multifeed. Curiozitatea ma face sa intreb pe forumul acesta la ce distanta maxima credeti ca ar merge pus un lnb fata de focar tinand cont de dimensiunea antenei ? Ar putea ajunge la 30 grade intr-un focar lateral cu echivalentul unei antene de 90cm?
  Last edited by arsenal83; 26 April 2020, 07:35.
  (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
  (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

  #2
  Distanta focala este mai mare.
  poti argumenta ideea ?

  focar lateral
  ce spui ?!

  Comment


   #3
   Legat de distanta focala se vede in pozele din anuntul de vanzare ca e destul de mare distanta de la suprafata antenei pana la lnb. Ma gandesc ca se intampla asta din cauza adancimii antenei.

   Partea cu focar lateral nu stiu daca nu s-a inteles sau nu m-am exprimat eu bine. Ma refeream la unghiul maxim fata de focarul principal care s-ar putea receptiona decent tinand cont de dimensiunea antenei. De exemplu reglam lnb-ul principal pe 23E pentru maxim semnal. Oare putem ajunge dintr-un focar secundar ( lateral ) la 5w ? Daca da cu ce performante estimative ? Echivalent antena 90cm sau mai mult. Pentru ca nu m-am jucat deloc cu sistem multifeed cu mai multe lnb-uri chiar nu pot face vreo estimare si de aceea eram curios cat de repede se pierde semnalul util. Din poza de pe anunutul de vanzare se observa ca a avut sistem multifeed pe antena cu minim 8 ( atatea cabluri coaxiale numar eu ) lnb-uri. As fi vrut comparatia asta pentru ca antena e destul de putin adanca. Ajuta sau incurca pentru lnb-uri in focar secundar ?

   Raportul f/D al antenei ar parea sa fie 0,8 desi n-am gasit in specificatiile oficiale.
   Am gasit ceva specificatii utile aici.
   Poate ma insel. Am gasit date aici.
   Last edited by arsenal83; 26 April 2020, 13:47.
   (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
   (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

   Comment


    #4
    Aceste antene au un ghid de unda special pentru ele in functie de banda in care lucreaza, C Ku sau Ka, si in functie de raportul f/d care este de 0.8. Dupa acel ghid de unda se monteaza filtrul de depolarizare sau un separator de polaritati. Dupa separarea polaritatilor una este folosita pentru Rx si cealalta pentru Tx. Bineinteles, lnb-urile vor fi din categoria celor profi si la bani si la specificatii.
    Referitor la antena, am vazut pozele dar nu stiu cat de bine a reusit proprietarul sa receptioneze cu acele lnb-uri, tinand cant ca acele lnb-uri au ghidul de unda calculat pentru f/d de 0.6.
    Uite un exemplu de rceptie pentru banda C.
    https://www.satellitescommunity.de/t...f2b63517a73a2b
    In ultima poza din dreapta se observa ca polaritatea verticala nu poate fi folosita pentru Rx deoarece este Intrare pentru Tx.
    Evident, preturile unui astfel de sistem sunt destul de ridicate, dar, pentru noi utilizatorii de rand, poate nu merita investitia avand in vedere beneficiile.
    val likes this.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

    Comment    Working...
    X