Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Randament antena offset 190x170 cm

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #46
  Nesemnificativ...sub 0,01 db...deci arunca la fier vechi jucaria si cumpara una noua, buna. Eu din cauza asta m-am ferit de antene vechi, se deformeaza in timp.

  Comment


   #47
   Acum ii acord ultima sansa...
   the the likes this.

   Comment


    #48
    Daca iese treaba , ma apuc de facut burlane
    ANDREI likes this.

    Comment


     #49
     Suportul de care se prinde farfuria cu cele 6 suruburi e Ok ? Daca este deformat , la strangerea suruburilor , trage farfuria dupa el .
     mitru likes this.

     Comment


      #50
      Nici nu m am gandit ca ar putea fi , desi acum ca mi ai zis...e posibil sa nu aiba planeitate...il iau jos si pe dansul sa vad pe plan orizontal cum se aseaza

      Comment


       #51
       Pe una din diagonale , cand apesi o parte ,se ridica opusul vreo cativa mm , dar asta ma gandesc ca afectează receptia in situatia motorizarii...o sa incerc sa compensez diferenta cu cateva șaibe , intre antena si suport..suportul fiind solid , greu de indoit

       Comment


        #52

        cu ceva macroblocuri...urmeaza reglajul de finete
        ANDREI and the the like this.

        Comment


         #53
         Salut mitru.
         Am exact aceeasi antena. Spune-mi, ce elevatie ai obtinut din calcule si cum ai reglat-o si ce lnb folosesti.
         La mine, am 240.46 azimut si 17.96 elevatie cu smwlink. Din fisa tehnica, rezulta ca offset-ul are unghiul de iluminare de 25grade, asta inseamna o elevatie de -7grade pentru intelsat 27.5w.
         Cel putin, acestea sunt calculele in cazul meu, dar, vroiam sa vad cum ai procedat cu antena ta.
         Ms.
         Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

         Vand

         Comment


          #54
          Nu folosesc calcule matematice in reglarea antenei ci "forta bruta"...initial era fixata pe pozitia de receptie thor , si am invartit antena pe stalp pana sesizeaza o umbra de semnal pe 27,5 w apoi am fixat o in pozitia respectiva si elevatia i am dat o din suruburile antenei.Rezultatul a fost cel prezentat.Ulterior am incercat ca carte , antena fiind motorizata am stabilit punctul 0 pe 23,5 e cu semnal maxim ,verificand ca si pe 30w pe 10890 sa obtin un semnal puternic undeva la 84%e suficient ,desi am vazut ca ar intra si 87% .N am mai avut timp ,dar daca as stabiliza semnalul pe 87%pe 30w , ar intra cu siguranta stabil 11495 pe 27,5w. Sper ca in scurt timp sa confirm acestea.

          Comment


           #55
           Ok, am inteles. Poti sa folosesti pozitia soarelui pentru un azimut mai precis. Daca vrei, te pot ajuta.
           Pentru elevatie, poti sa folosesti un clinometru/boloboc digital, e pe la ~100lei.
           Cind ai reglat antena, pe 27.5W, ce trp ai folosit pentru semnal ?
           Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

           Vand

           Comment


            #56
            Am utilizat 2 modalitati pe trp 11495 , cu un signal finder Satlink ,desi nu are modulatie 8psk , cand detecteaza o urma de semnal pe trp , creste nivelul calitatii de undeva de la 4% spre 24% ,evident ca nu inchide semnalul , dar apoi in marja milimetrica cu antena legata la receiver blochezi semnalul prin manuirea fina a antenei si a lnb .inverto black...care nu mi se pare cu nimic mai bun decat un no name vechi , chiar mai slab cu vreo2% semnal pe orice trp.

            Comment


             #57
             Ms de info. Si eu am incercat cu o antena de 1.4m, insa, fara succes. Pentru moment, nu pot testa antenele de 1.8, care, sper, sa reusesc sa prind BBC-urile.
             Legat de Inverto, din ce am citit pe net, par sa fie de incredere, alaturi de sharp si mti. Probabil, in functie de pret, au si modele mai bune dar si modele facute la numar.
             Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

             Vand

             Comment


              #58
              Cei care au placi dvbs au sanse mai mari sa gaseasca mai usor/(sigur?) frecventele de la 27.5W.Majoritatea acestora sint cu parametrii,in special modulatia ACM,pentru Date,adica streamuri generice,greu de inchis sau vizualizat cu receptoarele obisnuite.Cel mai tare semnal este la 11609 V,4374,3/4,8PSK,in zona mea,peste 11dB.Daca il puteti vedea pe bara de semnal,incercati sa va orientati si reglati antena dupa acesta.Se poate inchide,tot in zona mea,si cu antena de 110cm.
              Ce spune Un_Q_ e valabil cind vrei sa reglezi antena ca sa urmareasca arcul.Insa odata gasita pozitia cautata,si daca tot vrei sa obti un semnal cit mai bun,reglajul se face manual,minutios,ca si cum ai regla o antena fixa,chiar daca,pe moment,poti face abstractie ca antena e motorizata.Sa nu uitam ca acest mod de cautare,mobila,a semnalului la pozitiile de pe arc este un compromis mecanic,din motive practice,mai ales pentru antenele comerciale,asa cum le avem noi.De aceea reglajul manual ne ajuta sa obtinem un semnal mai bun daca umblam la,sa zicem,la elevatie,azimut,skew,etc Si nu-i intimplator ca sint dispozitive auxiliare,unele controlate prin calculator,care ajuta la o reglare maxima a antenei pe satelit.Noi n-avem astfel de lucruri,drept pentru care tot reglajul manual ne ajuta sa obtinem semnalul cel mai tare.
              Daca va ajuta,postez spectrumul de la 27.5W.              satelescu
              ANDREI, hexs and 2 others like this.

              Comment


               #59
               Bună,
               O rugăminte către Mitru sau orice alt coleg care are timp de un test, m.ar interesa ce valori de semnal se obțin pe 26 est frecventa cu Mbc(11270 V 27500) și 11010 V 27500.Pe prima frecventa am 87 la putere și 82 la calitate cu echipamentul din semnătură și lnb Ibu iar pe a doua 85 și 22( foarte oscilanta calitatea și cu ruperi de imagine).Rezultatele le.am obținut după ce am umblat la declinație insa am pierdut semnalul pe partea vestica unde ajunsesem la 34,5 grade.Anterior modificării elevației aveam pe frecventa Mbc abia 44 calitate dar antena recepționa de la 34,5 vest pānă la 90 est in banda ku (in ambele extremități mai am totuși cam un centimetru pe tija pentru rotire dar nu mai intra alti sateliți).
               Cu bine
               Bistrița-Năsăud
               Latitude
               : 47.2
               Longitude: 24.2
               -receptor golden interstar alpha x
               -antenă parabolică aluminiu 180 cm Terfin
               -lnb Pauxis c band 17 k

               Comment


                #60
                Cu probleme de declinatie ma lovesc si eu , pt. receptia bbc urilor trebuie sa ridic antena putin , in cursa motorizata a antenei am verificat si 26 est , fara sa insist pe el, eram curios pe dubai sport ce poate scoate comparativ cu emme esse 1,15 reglata la alibi...pe emme esse am undeva la 43% calitate...cu antena mare...deformata aveam 63%..iar pe mbc uri aveam vreo 58% cu antena mare si vreo 39% cu emme esse...cu siguranta as scoate ceva mai bine daca o sa insist...e interesanta insa cealalta frecventa propusa , daca deformata o miroase pt a reusi o catalogare a capacitatii de receptie dupa deformare...momentan , dupa cum a concluzionat Satelescu , s ar comporta ca o antena de 1,5m...o sa revin cu notificari in limita timpului disponibil
                ANDREI likes this.

                Comment                Working...
                X