Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Randament antena offset 190x170 cm

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts


  hona bagdad , o receptie dificila pt. mine , cu amiko alien mini hd dotat cu un tuner care ma baga in ceata si mi provoaca intrebari existentiale. Acest hona bagdad care intra din prima ,la limita , cu unele intreruperi , iar cand incerci sa imbunatatesti semnalul prin miscarea antenei se iveste pierderea semnalului , iar reobtinerea semnalului e o chestie imposibila , tunerul nu mai vrea...exista si situatia stiuta conform careia semnalul apare pe unele frecvente dupa zeci de secunde...insa singura chichita tehnica care uneori ma ajuta e sa vin pe frecventa care e la limita receptiei de pe o frecventa cu semnal , parca tunerul s ar hrani cu ramasitele de semnal de pe frecventa de pe care ai fost si le directioneaza spre frecventa aflata la limita.
  ANDREI likes this.

  Comment   Si pt.ca tot sunt suparat pe acest tuner neinteles , vin cu o receptie de alcomsat , pe care stiam ca o sa intre .
   arsenal83 likes this.

   Comment


    Dupa cateva ore de stat pe casa am reusit sa inchid ultimele 2 programe est cu offset 170. EUTELSAT 70.5 E


    .

    mitru, arsenal83 and ANDREI like this.
    ,,*** Time is an illusion ! ***,,

    Comment


     Eu pe o antena offset de 90 cm si un lnb simplu nu Inverto receptionez fara probleme acest satelit in orice ora a zilei. Interesanta discutia voastra!     arsenal83 and mitru like this.

     Comment


      Receptia 70,5 e e posibila si

      Comment


       pe antene mici , nu i nevoie de 1,7 m...doar daca esti la limita spotului sau e antena dereglata e sa zicem un dx

       Comment


        Da ai dreptate dar numai daca locuiesti in Bunesti , si asta nu mai e valabil daca mai esti la o distanta de circa 1000 km .
        mitru likes this.
        ,,*** Time is an illusion ! ***,,

        Comment


         Tocmai de aceea apreciez abnegatia de a sta ore intregi pe casa pt. a receptiona 2 canale tv la care oricum n o sa ne uitam niciodata , dar satisfactia unei reusite de acest gen nu o inteleg multi. Oricum , sunt privit cu ciudatenie pt un asemenea hobby si nici nu sunt la prima tinerete. Felicitari pt 70,5 e si cat timp exist ma poti considera tipul ciudat ce invarte o oala de pe casa de vizavi.
         Sommersby, OLD MAN and crursu like this.

         Comment


          Eu sunt pentru afisarea locatiei in momentul cand se face un asemenea test. Nu cred ca are relevanta daca cineva receptioneaza Astra 2E spot UK cand el se afla in UK. Intereseaza pe cineva ? In schimb daca il receptioneaza din Madagascar devine interesant. Salut ideea de a testa limitele de receptie ale antenei. Conteaza antena 1,7m daca e offset sau parabolica, lnb-ul folosit si se poate mentiona daca ai 70metri de cablu de la antena la receptor. Toate pot influenta receptia pentru canalele cu semnal foarte slab. Nici eu n-am probleme in receptionarea satelitului cu spoturile pe Europa dupa cum a mentionat si krowtr receptia ar trebui sa fie posibila cu antene mici.

          Sommersby and mitru like this.
          (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
          (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

          Comment


           Corecta observatia , insa banuiam eu ca sommersby e izolat pe ceva insula in pacific incat 70,5e sa fie obtinut cu atata truda
           Sommersby likes this.

           Comment


            Originally posted by arsenal83
            ...Un test pentru tuner este pe 1 West la 11688 H DVB-S2/8PSK MPEG-4 1110 3/4 Hona Baghdad. Acesta are acoperire mai redusa pe Romania. Totul depinde de tuner. Pe un receptor intra cu semnal bun pe altul nu.
            Intr-adevar la semnal slab e nevoie de tuner sensibil.Dar nu-i de ajuns,mai trebuie si un demodulator capabil sa-l demoduleze la un prag cit mai jos.Din pacate majoritatea receptoarelor comerciale nu-s inzestrate cu astfel de demodulatoare performante.Si am putut constata acest lucru chiar pe acest transponder.Semnalul nu-i chiar atit de slab la 11688 H,precum ne arata harta de acoperire pe spotul 2(vezi mai sus).In zona mea el poate fi receptionat stabil,chiar si cu antena de 110cm,daca vremea este buna.Desigur ca odata cu ploaia el cade sub limita de receptie.In schimb cu antena de 150cm el ramine inca inchis si cind vremea e nefavorabila.De la 10.5dB,cind vremea e insorita,el poate cadea la 7.6dB,cind ploua,si inca e la limita.Dar daca conditiile meteo nefavorabile se mentin mai mult timp,atunci nu mai este posibila receptia.Si nu trebuie sa ne mire.
            Am incercat mai multe receptoare.Din pacate chiar si cele cu tunere sensibile(DM920 UHD,Alma 2110,Openbox SX6 HD,etc)nu reuseau sa-mi-l aduca pe bara de receptie/scanare.Singurul care mi l-a aratat,instantaneu,e Strong4500,si inca cu o valoare mare a lui,de peste 55%.Din pacate nu stie modulatia 8PSK.Desigur ca exista si receptoare care stiu sa receptioneze 11688 H(vezi mitru la #137;ferice de el!).Sper sa fie si alte exemplare capabile de receptia acestui transponder.
            Iata cum arata acest semnal cu antenele de 150cm si 110cm,ambele cu lnb IBU,in zona mea pe o vreme linistita,cu un cer usor innourat.
            Cu ocazia acestor teste la 1.0W m-am ales si cu un "bonus",un post de radio arab,cu un sr-ul de 133,la 11464 H.            satelescu
            Last edited by satelescu; 7 June 2020, 16:23.
            Dan70, arsenal83 and 2 others like this.

            Comment


             Tunerul de la amiko stie cam cum stiam si eu la scoala de un 5 , numai cand vrea el inchide semnalul si o face tare rar...e un mare neinteles...azi de exemplu n a inchis deloc amos , spotul oriental ,dar se incapatana sa prinda semnal pe 28,2 e pe 10847...mai sa blocheze semnalul...e ciudatel baiatul...
             satelescu and arsenal83 like this.

             Comment


              Tunerul de la amiko stie cam cum stiam si eu la scoala de un 5 , numai cand vrea el inchide semnalul si o face tare rar...e un mare neinteles...azi de exemplu n a inchis deloc amos , spotul oriental ,dar se incapatana sa prinda semnal pe 28,2 e pe 10847...mai sa blocheze semnalul...e ciudatel baiatul...

              Comment


               mitru
               Sa incerci si 10906 V de pe 28.2 . La mine aceea e frecventa mai puternica. Intr-adevar misca si 10847. Ar mai fi de incercat cu semnal bun 11426 H DVB-S/MPEG-2 27500 2/3 . Semnalul e mai puternic seara dupa ora 22.00.
               satelescu
               Intr-adevar depinde de demodulator. Receptorul cu care intra semnalul si-l scaneaza este Vu zero 4k ( Si2166d ). Celalalt receptor care doar imi arata semnalul destul de constant si bun dar fara sa gaseasca nimic la scanare este Amiko 4k51 ( Avl6211 tuner ). Parerea mea e ca driverele nu permit SR atat de mic.

               Forumul pare sa aibe o eroare. La fiecare postare primesc mesaje de eroare.
               mitru and satelescu like this.
               (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
               (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

               Comment


                Originally posted by mitru View Post
                Cum stati cu semnalul pe dzair tv , eutelsat 10 e , 11010 v 1200 ?... m ar interesa in special cei din zona mea .
                Numai acum am putut verifica semnalul la 11010 V,1200,3/5,8PSK,Eutelsat 10A;semnal de 11.4dB cu antena de 150cm,si de 9.7dB cu cea de 110cm.Receptie la Cluj-Napoca.
                satelescu
                Dan70, mitru and nirolf like this.

                Comment                Working...
                X