Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Montare antena pe perete cu polistiren

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Montare antena pe perete cu polistiren

  Salutare dragi colegi.
  A-si dori sa va intreb cum a-si putea sa montez o antena pe un perete izolat cu polistiren fara sa deteriorez izolarea? Exista cumva niste suruburi speciale cu care se poate prinde suportul de perete?
  Mentionez ca peretele nu este al meu si nu doresc sa deteriorez izolarea. Multumesc.
  Brasov, 1.2m offset, 0.8m offset
  Digi Extra Complet; Sky Entertaiment De; HD+

  #2
  prima data e nevoie sa stii cit de gros este stratul de izolatie, in functie de el alegi suruburile
  exista in raioanele de instalatii sanitare niste suruburi de fixare, o parte au filet metric in timpe ce cealalta este filet pentru dibluri. au saibe si piulite in set, cred ca si niste saibe din plastic dar de care nu ai nevoie.
  daca izolatia e subtire cauti suruburile (de mai) sus potrivite.
  continarea e clasica, asezi suportul pe perete dai cele 4 gauri, pui dibluri si montezi suruburile. suruburile care ies din izolatie trebuie sa fie suficient de lungi ca sa poti pune 2 piulite si 2 saibe la care se adauga grosimea suportului.
  pe surubul montat pui o piulita, apoi o saiba, suportul, o saiba si ultima piulita cu care faci striungerea. intre prima piulita si izolatie este ideal sa ramina 2-3mm.

  daca izolatia e foarte groasa se pot folosi bare filetate si dibluri de metal cu interior pe filet metric in aceeasi maniera.
  Dan70 and satelescu like this.

  Comment


   #3
   Nu stiu daca e valabil in cazul tau,dar pot sa spun ce-am facut eu in doua cazuri similare si care,sper,sa te orienteze,daca nu se potriveste cu situatia ta.
   Trebuie sa precizez inainte de toate ca suportul pentru antena avea/au o talpa patrata sau indiferent de forma geometrica;sint cele care se gasesc si se vind la magazinele de materiale de satelit si pe care le vezi peste tot unde sint antene,in special la blocuri cu sau fara izolatie.Intr-un astfel de bloc,cu izolatie destul de groasa,am decupat foarte atent cu un cutter o bucata de izolatie de marimea acelei talpei de suport,avind grija ca patratul de izolatie desprins din perete sa ramina intreaga,sau cel putin sa nu se farimiteze.In acel loc de pe perete de unde am scos izolatia,am pus suportul antenei,dind patru gauri cit avea talpa,ca si cum lucram pe un perete fara izolatie.Dupa ce-am strins bine holsuruburile iar suportul era bine fixat pe perete,am facut o gaura,cit grosimea tevei suportului,in bucata de izolatie pe care am decupat-o inainte si cu mare atentie am introdus pe teava bucata de izolatie decupata pina ce am umplut patratul din perete mascind foarte bine talpa suportului.
   Daca cumva ai un suport cu intarituri sudate pe teava,atunci decupezi in functie de forma lor.Pentru a-ti usura munca,poti sa tai in doua patratul de izolatie si il ajustezi in functie de acele intarituri sudate lateral ca bucata respectiva sa se potriveasca in locul de unde l-ai decupat.

   satelescu
   mariust5, Dan70 and 2 others like this.

   Comment


    #4
    Cam la fel am procedat si eu, precum colegul satelescu. Dupa ce am dat gaurile am injectat ancora chimica si apoi am introdus conexpandurile. Am lasat sa se intareaasca solutia si apoi am reglat suportul folosind 2 piulite (si mai multe saibe) pe fiecare surub.
    Dan70, nirolf and satelescu like this.
    TBS 6903 si 6909-X
    Satlink WS 6980
    Amiko Viper 4k, Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, Optibox Dm 3800, 100.5E-45W
    mi ste®

    Comment


     #5
     Uneori montajul poate costa mai mult decāt sistemul de recepție, antena. Dacă peretele e din caramida cu gauri, atunci cumperi ancoră chimică, tije filetate, dibluri plasa, piulițe șaibe etc. Pe mine pentru un suport de toroidala ma costat 150 de lei doar materiale. Nu am pus la calcul manopera și un tub de adeziv ancoră chimica, care era expirata (pe tub era īn termen). Altădată am avut de un tub expirat, dar era bun cind a fost folosit.

     antena triax td110 pe
     1 W

     Comment


      #6


      Aici am montat pe 16 est o antenă de un metru din aluminiu. Tijele filetate au fost de 33 cm lungime iar īn interior a fost introdusa ancoră chimica. Termoizolata avea 12 cm grosime iar burghiu a mai săpat īncă 10 cm. Antena a fost montata după 2 ore, timp de uscare a adezivului, etc
      Spor la treaba....
      mariust5 and ntire2000 like this.

      antena triax td110 pe
      1 W

      Comment      Working...
      X