Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

5G

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  5G

  Pentru cei din jurul Clujului,se fac teste pentru rețeaua 5G find afectat tot spectrul de la 0,6 GHz pīnă la 26 GHz.Ma intereseaza banda C,Ku si Ka cit va fi de interferata in timpul probelor.Acestea durează pīnă la jumătatea lunii.Multumesc.
  satelescu likes this.

  #2
  Am reusit sa dau peste,cred,o frecventa de test in banda de cablu,la 575 MHz.Din pacate,numai semnalul si parametrii i-am vazut pe analizor(vezi poza)insa fara a vedea constelatia si continutul(vorba vine) In momentul cind am dorit sa vad constelatia,semnalul a disparut.Deci am prins doar sfirsitul testului,cred ca era pe la ora 21:00.Dar dupa mode,16QAM,se pare ca testul are legatura cu experimentul cu reteua de care amintesti? 16QAM il gasesc deseori pe unii sateliti si fireste ca din lipsa de aplicatii adecvate nu-l pot valorifica.
  Deocamdata n-am intilnit interferente de la furnizorul nostru de 5G in banda Ku in peregrinarile mele satelitare.Cele pe care le am frecvent sint pe satelitii unde semnalul este foarte slab,de pe spoturi indepartate,in special in partea estica a curbei,intre 11550-11630 MHz si 12650-12750 MHz.Daca semnalul util de pe satelit este mai tare,atunci nu sint probleme de receptie si interferentele sint diminuate.
  Nu stiu daca mai am timp sa fac teste in banda Ka sau C in perioada de teste de 5G.  satelescu
  nirolf likes this.

  Comment


   #3
   Testele RCS/RCS care se fac in aceasta perioada sint pe mai multe frecvente.Am cautat sa vinez o frecventa care sa contina minime informatii despre aceste teste.De fiecare data cind am inchis un semnal,el a si disparut,incit n-am reusit sa aflu ceva semnificativ.Acelasi lucru s-a intimplat si cu acele frecvente cu parametrii pe care analizorul i-a memorat.Acestea sint in mode 256QAM si folosesc diferite valori ale symbol rate-uri,nu aceleasi cu cele pentru cablu,de 6900.
   Iata cum arata aceste frecvente pe care le-a capturat cu analizorul.Ii las pe cei care stiu cum sa citeasca aceste semnale.   satelescu
   mariust5 and nirolf like this.

   Comment


    #4
    Multumesc draga @satelescule pentru verificări.In orice alt oras ar fi fost testele nu avea rost sa ma agit īntrucīt nu există amatori,doar in Cluj treaba stă un pic altfel mulțumită tie.Vroiam doar să arunc o privire in viitor legat de interferentele din UIF. Oricum nu sīnt telefoane in 5G acum la testare sa īncarce UIF-ul.O fi fost ceva tranzitoriu,este posibil sa fie o testare mai discretă sa nu agite prea tare spiritele.Cind va fi funcțională rețeaua va rupe pe 600-800 MHz de atīția repetori pe clădiri la distanțe mici īntre ei și la noroc pentru fiecare in functie de ce frecventa aleg să conecteze pădurea la magistrala.Acolo īntre 3 și 26 GHz nu e de stat,nu au cum sa dea pe fascicul īngust pentru fiecare in parte si cred ca va termina satelitul pe clădirea respectivă.Chiar nu mai este de stat la ultimul etaj.
    satelescu likes this.

    Comment


     #5
     Te agiti inutil.

     La fel ca atunci cand s-a lansat 4G-ul , si acum, pana la aparitia pe piata a noilor antene si preamplificatoare pt UIF prevazute chiar din fabrica cu filtre LTE 5G, va fi nevoie de intercalarea noilor filtre intre antena si preamplificator sau TV pt.. a inlatura aparitia intermodulatiior. ( overload )
     Eventual coroborata cu utilizarea unor cabluri coaxiale mai bune, cu dubla ecranare.
     5G-ul oricum va fi implementat.
     Asadar nu te mai agita inutil si documenteaza-te

     Vezi aici


     Se gasesc si de cumparat deja filtre ...     Stai linistit si cu receptia din satelit ...

     Daca tu te consideri " amator " si te lamentezi ca nu mai sunt altii decat in Napoca, de ce nu iei in considerare faptul ca poti sa admiri si sa studiezi foarte usor spectrul din antena ta chiar tu insuti, fara sa te mai lamentezi aiurea, cu ieftinul si banalul deja stick bazat pe RTL2832U-R820T pe care-l gasesti chiar si la 5-6 $ pe net.
     Chiar daca "real-time sampling bandwidth is limited to 3 MHz" la SDR-urile ieftine si pt. o banda mai mare trebuie sa faci analiza pe bucati.
     Crede-ma ca la ce iti trebuie tie e suficient, se vad pe grafic atat " ciomegele " de la 4G cat si cele de la 5G din spectru, printre multe alte semnale.ca DVB-T, HD Radio, DAB, DRM, sateliti meteo, s.a.m.d.

     Link

     Desigur ca e mai usor sa stai cu mana intinsa la altii, sa primesti de-a gata ba chiar si sa spurci daca nu-ti da lumea de pomana in loc sa prestezi chiar tu insuti !
     Pune osul la munca si lasa cersetoria, ofera tu munca ta gratis la altii si nu te mai lamenta de pomana !     Ingrijorarea fireasca si majora pt cineva care gandeste, legata de 5G, e de cu totul alta natura nu de meschinarii tehnice.
     Si anume ca va oferi celor care controleaza sistemul o capacitate enorma de monitorizare, control si manipulare asupra populatiei,
     Exact ceea ce si-au dorit cu ardoare papusarii globalisti !
     Un fel de comunism planetar controlat de ei.
     Last edited by 007/Ro; 11 July 2019, 09:45.
     Iceman and iosi like this.
     RDI-Boards XtraFM !

     R
     TVDXRO
     DXinfo Feeds Keys
     RDI

     Comment


      #6
      Eu nu inteleg de ce un operator ar face "teste" pe o retea CATV functionala, sau e vorba de "interferente" involuntare care afecteaza si reteaua publica de cablu? Poate nu am citit eu totul.

      Si apropos, din cand in cand la scanarile DVB-C cu TBS 5520SE mai descopar semnale ciudate cu modulatie 16 QAM. Eu le-am considerat anomalii ale placii. Placa asta e ciudata rau, ba merge, ba nu merge blindcsan-ul din crazyscan2.

      @ 007/ro, nu ma pot abtine sa nu comentez:

      5G-ul e doar un suport/tehnologie de comunicatie. Cum este si 3G, 4G sau 10/100/1000 BaseTx. Nu vad cum sa te "manipuleze" cineva prin simpla prezenta a unui modem capabil 5G intr-un dispozitiv aflat in posesia ta.

      Mai degraba accesul (muuuuuuuult mai rapid cu 5G) la aplicatiile de socializare, folosirea de programe care au reclame si culeg date de utilizator sunt problema. Dar nu 5G-ul!

      Dar lasa omul sa intrebe, poate are vreo antena pe bloc sau pe langa casa si se simte asa rau de i s-a incalzit creierul…

      Pana la urma de asta e forumul asta, mai vorbim de una alta, poate mai invatam ceva!

      LE: Trebuie de asemenea avut in vedere ca aceste retele de cablu sunt in mare parte retele de fibra optica, cam greu de crezut si inteles cum o radiatie radio din banda UIF se poate propaga "involuntar" prin reteaua de cablu.

      Oricum subiectul mi se pare hilar. Ma si mir ca satelescu si 007/ro au postat pe marginea acestui topic. Dar o fi ceva, ce stiu eu?
      Last edited by xyzzyx; 11 July 2019, 21:06.

      Comment


       #7
       Nu sti nimic si faci confuzie,stiu doar cei care īnvīrt la antene de cīnd se stiu.Dar ca sa stii si tu iti spun eu,perturbatile din rețeaua catv de cartier care da in frecventa direct programe tv analigic peste care se suprapune convertoatele fibra-catv care ocupa aceleași frecvente peste care vin interferențe GSM in toate g-urile posibile,plus interferențe de la emitatoare FM ,plus alte nespuse fac spectrul terestru in FIF si UIF un coșmar pentru oricine da la recepții terestre.Radiaza interferentele astea tot si toate,de la cablu coaxial pīnă la antene.Peste tot numai cablisti in eter.Acum stii.

       Comment


        #8
        La 700 MHz e mult mai usor sa faci un wavebubble dacat la 1800/2100, apoi vezi agitatie )
        “Imagine a world without the greed of the old”
        Pierce Brown

        Comment        Working...
        X