Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Primăria Municipiului Bucuresti - Direcția Generală de Poliție Locală și Control!!!

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Primăria Municipiului Bucuresti - Direcția Generală de Poliție Locală și Control!!!

  Hi to all,

  În urma unei reclamații a unui vecin (homofob și extremist), m-am trezit cu două agente de la Serviciul de lucrări edilitare a Primăriei Capitalei la mine pe proprietate. Acestea invocând că mă aflu întro zonă protejată și conform legii contrucțiilor 50 (1991) coroborată cu modificările ulterioare, constituie infracțiune potrivit art. 24 lit. a faptul că mi-am instalat antene satelit (chiar dacă la mine pe casă) fără autorizație de construcție.
  Menționez că, conform hotărârii consiliului general privind zona protejată, nu ai voie cu antene satelit pe fațada clădirilor precum și la stardă, de asemenea eu nelocuind la stradă și neavând dispuse pe fațadă aceste antene.
  Mă rog, sunt 8 la număr (diverse mărimi). A fost un circ în toată regula cu doamnele de la primărie, în sensul că au trebuit să numere antenele și să-mi explice că pentru montajul lor îmi trebuie autorizație de construcție. Eu explicându-le că nu este construție și că este un montaj tehnic/electronic pentru o utilitate personală și privată. Deci au făcut constatarea de infracțiune și acum or să o trimită la parchet )

  Întrebarea mea este față de colegii de forum, (pasionați ai tehnologiei satelitare), dacă v-ați confruntat cu o asemenea situație și cum/dacă ați rezolvat-o?

  Vă mulțumesc și aștept păreri pentru cazul de față și pentru viitor pt. a-i pune în gardă pe alți utilizatori de recepție satelit la ce să se aștepte dacă recurg la o asemenea tehnologie, într-o asemenea situație.
  DVB-S:
  Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
  Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
  Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
  Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
  Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
  DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
  Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
  DVB-T:
  TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  #2
  proprietatea ta este delimitata?
  daca da, le poti da in judecata pentru violare de domiciliu.
  nu au voie sa intre la tine in curte decat cu mandat, sau daca le permiti tu accesul.
  nici politia nu poate sa intre daca nu au un mandat de perchezitie
  consulta un avocat si vezi ca o sa iti zica la fel.
  Tomorrow's just your future yesterday!

  Comment


   #3
   trimite-i prin posta/curier un cadou vecinului asa de "drag" tie.
   un sul de folie aluminiu cu ceva instructiuni pentru o casca de protectie impotriva psihotronicelor. daca reusesti, e bine sa nu alfle cine e emitentul.
   pe bune, daca tot e "dus cu pluta" trebuie "ajutat". eventual mai pune o antena focusata catre casa lui, impopotonata cu ceva led-uri (ptr "hipnotizare).

   in ceea ce priveste cumetrele de la primarie, important e sa nu semnezi nimic, ceea ce "constata" ele nu are nicio valoare fara o expertiza tehnica(poluare fonica/electromagnetica/etc. evident de costuri tre' sa se ocupe vecinul, altfel nici dracu din primarie nu isi asuma asemenea chestiuni

   Comment


    #4
    eventual mai pune o antena focusata catre casa lui, impopotonata cu ceva led-uri (ptr "hipnotizare).
    dr. dish avea la un moment dat un articol in legatura cu transformarea unui lnb in scopul indepartarii buruienilor de pe teren

    Comment


     #5
     Infractiune? WTF
     J.

     Comment


      #6
      Daca instalezi antena in curte la sol fara a afecta vizibil vreo constructie - mai este nevoie de autorizatie de constructie ?

      In multe tari problemele de zonare sau prin care se perturba aspectul idilic al constructiei si mai ales tantrismul vecinilor afecteaza direct amplasarea unor asemenea dispozitive pe proprietate publica sau privata.
      Incearca sa studiezi problema si nu baga in seama rautatile vecinilor...

      Succes
      Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

      Comment


       #7
       Problema este studiată, dar legea lasă loc de intepretări subiective în această privință, practic tot ce era pus, montat de mine la sol și pe casă nu conta, erau cosiderate construcții, până și de burlan s-au luat că de ce e schimbat...deci asta nu mai are treabă cu zonă protejată, ci cu monument istoric, ceea ce nu e cazul.
       https://legeaz.net/legea-50-1991/art-24
       DVB-S:
       Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
       Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
       Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
       Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
       Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
       DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
       Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
       DVB-T:
       TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

       Comment


        #8
        Scoate autorizatie pentru maximum de antene permise de lege(a) primariei de sector de care apartii.Lasa sus doar elevatile joase,eventual una mare la maxim de diametru admis de lege pe montura si restul le montezi jos dupa gard astfel incit sa nu mai deranjezi pe nimeni.Si nu te lua in gura cu ei,iti pot crea probleme nu gluma si nu are rost sa arunci aiurea banii pe amenzi.Opt sint totusi cam multe pentru Bucuresti.La englezi sint maxim doua din care doar una de o,8,din ce am mai frunzarit pe net.Si la nemti mi se pare ca este la fel.Nu am nimic imptriva antenelor,ar fi culmea,dar trebuie sa tinem seama ca vremurile se schimba si la noi,fie ca ne place, fie ca nu.Eu am trei in curte,doar una de o,6 trece de gard in sus aproape jumatate.Nu am avut probleme,dar nici nu dau motive sa apara.Este suficient ca antena terestra este vizionata de toti vecinii din jur.

        Comment


         #9
         Originally posted by mouse View Post
         Opt sint totusi cam multe pentru Bucuresti.
         pai nu are omul bani de tigle si acopera casa cu ce are la îndemâna.
         si pe urma, hai sictir, la cum arata cacatul ala de oras fix de niste antene se agata coruptele alea din primarie?
         si amenzile pe ce baza legala i le pot da? ca i-au intrat abuziv pe proprietate?
         daca omul declara ca asa a cumparat casa în secolul trecut de la niste extraterestrii cum pot alea dovedi ca antenele îi apartin?

         PS: @the the n-ai si tu vreun amic avocat sau jurist sa vezi cam ce se poate face legal? sa stai si tu linistit si sa-ti vezi de pasiunile tale?
         Tomorrow's just your future yesterday!

         Comment


          #10
          Nu ma injura, te rog frumos.In Brasov de aproape 15 e strins surubul.A trebuit sa conving ceilalti proprietari sa pun o antena mica in uscatoria blocului pentru pachetul lui Brlusconi pe 13 est.Citiva nu vroiau de loc sa semneze,le-am spus intre patru ochi ca daca nu semneaza dau drumul pa reclamatie la disciplina in costructii pentru modificari in apartament fara autorizatie.Sa se hotareaca repede,daca dau drumul la hirtie si o depun pa registratura cu numar de ordine nu ma mai pot sucii inapoi.Apoi le-am bagat sub nas sa semneze precum sint de acord cu instalarea antenutie.Vazind ca sint hotarit sa le-o trag au semnat imediat.Mentionez ca antena nu este vizilbila din strada find montata in balconul uscatoriei.Cu acordul lor semnat am mers la asociatie si am primt unda verde la instalare.Nu am mai continuat demersul si la primarie pentru autorizatie intrucit am plecat cu munca din Bv.Exista legi care reglementeaza fatadele si se aplica.Se interpreteaza diferit,e alta poveste,dar este cea mai mare greseala sa-ti pui functionarii in cap. De ambitie aplica legea cel mai drastic.In oras in Bv nu pot rupe o creanga dij parcare,trebuie cerere la primarie ,urmata de o sventuala aprobare si abia apoi vine echipa lor care taie ceea ce un inspector hotareste ca poate fi taiat.Acum 15-20 de ani luam fierastraul din debara si taiam tot ce aveam chef afara.Dupa experienta avuta in Bv puteti sa fiti siguri ca reusind sa-mi intalez aici in Bucuresti trei antene sat si una terestra mi se pare o realizare extraordinara.Putini se pot lauda la bloc cu asemenea instalari.In asa fel le-am montat incit sa fie cit mai putin vizibile de vecini.Chiar daca le reduc vizibilitatea pe curba,oricum sint pe montura fixa.Oricind si oriunde niste mosnegi pot sarii de fund in sus deranjati find de priveliste si sa ma trezesc cu reclamatii si cu primaria pe cap.Decit sa dai banii pe amenzi mai bine ii dai sa intrii in legalitate,cu autorizatie de constructie si cu proiect cu tot.

          Comment


           #11
           wow frate, ai procedat ca în "Nasul", santaj si trafic de influenta.
           Tomorrow's just your future yesterday!

           Comment


            #12
            @mouse
            Și cum obții tu autorizație DE CONTRUCȚIE pt. antene satelit? Nici nu există așa-ceva! Cel puțin eu n-am auzit de o asemenea idioțenie, că ce să vezi; nu este contrucție, pentru că definiția constucției este așa:
            constrúcție sf [At: NEGRUZZI, S. I, 9/ V: (înv) ~ióne / Pl: ~ii / E: fr construction, lat constructio] 1 Clădire executată, pe baza unui proiect, din zidărie, lemn, metal, beton, care servește la adăpostirea oamenilor, animalelor, obiectelor etc.2 (Spc) Casă. 3 Construire. 4-5 (Îljv) În ~ Aflat în cursul procesului de construire. 6 Alcătuire. 7 (Lpl) Ramură a economiei naționale care are ca obiect efectuarea de clădiri, edificii. 8 (Lpl) Ramură a tehnicii care se ocupă cu studiul, proiectarea și executarea clădirilor. 9 (Îs) ~ii de mașini Ramură de bază a industriei care produce mașini-unelte, utilaje, mijloace de transport etc. 10 Ramură a științelor care se ocupă cu studiul, proiectarea și construirea instalațiilor. 11 (Lin) Grup de cuvinte între care există anumite raporturi sintactice. 12 (Lin) Mod de a grupa cuvintele în propoziții, propozițiile în fraze potrivit regulilor gramaticale ale unei limbi. 13 (Îs) ~ geometrică Reprezentare grafică prin linii a conturului unei figuri determinate. 14 (Nob) Fizic.
            DVB-S:
            Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
            Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
            Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
            Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
            Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
            DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
            Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
            DVB-T:
            TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

            Comment


             #13
             @the the - nu mai fi si tu greu de cap...

             Orice obiect pe care il lipesti cu duct tape sau cu plat banda in ograda sau pe acoperis este prin definitie o constructie.
             Mos Gerila cand vine pe cosul de fum si ramane intepenit din cauza antenei cu care vrei sa prinzi bulgarii este si el o constructie pentru care ai nevoie de autorizatie.
             Colegul mouse a explicat foarte succint si elecvent ce inseamna sa te ocupi de hartogaria si se presupune sa ai actele in regula.

             Stii povestea indianului talpa iute ? Ei bine cam asa si cu inspectorii de la primarie.
             Sper ca ai inteles.
             Red Green: If life gives you lemons, throw 'em into a quart of vodka.

             Comment


              #14
              Ar putea fi vorba despre o autorizatie de pilon.Mi se ridica deja parul in cap,implica rezistena la vint,incarcare,ancorare,faptul ca pe dedesubt trec pietoni,poate fi extrem de complicat.Depinde ce inteleg ele prin acea lege,tipele pe care sper ca nu le-ai ttimis la mamicuta lor pe cel mai scurt drum posibil.Ele te pot lamurii.Ele au o zi de teren iar restul saptaminii fac hirtoagele la birou.Te duci la ele,iti ceri scuze pentru incident,le spui ca esti pasionat de receptii care implica antenele de satelit si atunci cind cineva se leaga de hobby iei foc.Intreaba cum poti intra in legalitate si vezi ce spun ele.Depune cerere cu numar de inregistrare la ei sa ai raspunsul lor scris chiar daca pentru o antena ori doua nu e necesara autorizate.Scris pe hirtie orice nu pe apa.Aia conteaza.Retine ca surubul se tot stringe de la an la an,autorizatia pe care o poti scoate acum nu se mai poate scoate peste citiva ani.Ceea ce spunea cineva mai sus legat de mizeria de oras nu are temei legal iar un judecator iti poate spune ca aplicarea legii incepe cu tine.Cum nu e prevazut cu cine sa inceapa aplicarea ei nu poti contesta nimica.Pierdere de timp cu avocatii.Si de lovele.Vorba dulce ,mult aduce.Eu am stat pentru o autorizatie la bloc sa-mi trag canalizarea de la bucatarie separat de coloana blocului opt luni.Fara sa sparg betoane,folosond ***** facuta de constructorul blocului.Practic am coborit cu teava mea de plastic si m-m intepat de canalizare.Inainte am depus copie la asociatie si la seful de scara.Au chemat berbecii politia ca modific fara autotizare,sperind sa mi-o traga dupa ce le-am facut cu antenuta.I-am bagat autorizatia sub nas si presa a plecat in secunda doi constatind legalitatea lucrarii.

              Comment


               #15
               daca te afli intr.o zona protejata orice autorizatie se obtine la primaria municipiului (nu de sector) si implica acordul ministerului culturii (sau cum se mai numeste acum) unde exista o super comisie care nu inteleg ce este aia o groapa de mansonare a unor cabluri, readucerea la starea initiala a trotuarului si ca nu implica vreo constructie, fundatie etc...doar o groapa si reasfaltare acesteia. P.S. a dura 8 luni avizul de la cultura.

               Comment               Working...
               X