Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 6 (0 members and 6 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #76
  Intelsat 12 (IS-12) @ 45° East  Cu inclinatie de 1.4°,Intelsat 12 nu mai foloseste spotul Europa,ci numai cel de Orient Mislociu.Din acest motiv pachetele Viacom(vezi precedentul post) au fost mutate la Intel 904 si,deci banda 11400-11700 MHz(pol V) nu mai e utilizata.A mai rams banda de 12 GHz,folosita mai mult pentru transponderii de date,acum,activi-12527 V,32726,3/4,32APSK si 12650 V,34284,3/4,32APSK.Cel putin atit am gasit cu aplicatiile dvbs.Se pare ca vine de pe micul spot,abia observabil pe harta,din,ca sa vezi,nord-estul tarii noastre?Cu semnal de peste 10dB,imi place sa cred ca-l captez de pe acel spot.Trebuie verificat de catre cei din zona respectiva si vazut ce le intra?
  satelescu

  Comment


   #77
   Galaxy 11 @ 44.9° East   Iarasi un satelit cu probleme de receptie din cauza semnalului slab dar si pentru ca se afla prea aproape de cel invecinat incit pare ca se suprapune.Cu siguranta ca cei cu antene offset vor avea mari probleme sa elimine total interferentele de la satelitii apropiati.In partea de jos,intre 10950-11200 H,semnalul puternic de la AzerSpace va afecta hotaritor,atenuind semnalul slab pe care il are acest Galaxy.Iar pe linga asta,nici n-ai ce gasi si scana.Si cu antena de 150cm e dificil de inchis semnalul pe cei citiva transponderi de date,toti pe orizontala.Cel mai puternic fiind la 11162 H,12000,1/2,urmat de 11006 V,20000,1/2,Dvb-S2,ambii cu programele 20500 si 40000,al providerului american AOL.Noroc ca parametrii utilizati de acesta sint accesibili,in primul rind fec-urile mici,de 1/2 Ks.Eu cred ca acestia sint pe spotul Africa de Nord.
   In schimb,transponderii de date la 11734 H,20100,2/3,16APSK,11751 V,10500,3/4,8PSK si 11900 V,32726,3/4,32APSK sint pe cel din Europa.Dar in ciuda acestui fapt primii doi nu i-am putut inchide,doar 11900 V,deoarece are un semnal tare si stabil.Chiar daca nu prezinta interes,cei interesati si de acest tip de receptie o pot realiza si cu antena de 110cm.   satelescu

   Comment


    #78
    Originally posted by satelescu View Post
    Inseamna ca antena e instalata la Buzau,Brazi sau in ce localitate?

    satelescu
    BZ = Buzau. Si... Multumesc pentru sfaturi, intotdeauna sunt binevenite.

    O idee: poate ar fi util de atasat la postari fisiere cu frecventele gasite, atat in format ini (pentru DVB dream de ex) si xml (satellites.xml pentru enigma2).
    Asa multi din cei care nu au rabdare sa scaneze fiecare satelit (sau nu au o placa dvb sau un tuner usb) ar putea sa adauge feedback-ul lor pentru frecventele receptionate (SNR, antena, locatie) sau macar sa incerce sa scaneze cu receptoarele lor acei sateliti. Pofta vine mancand.
    Si cel mai bun exemplu este cel personal: urmare a postarilor din acest topic, am invatat pe repede inainte cum sa folosesc un tuner usb (5925) cu aplicatiile aferente, ce sa caut, cum sa fac fine tuning. Asa am mai adaugat la colectia de sateliti unii pe care nici nu i-am incercat pana acum sau am gasit noi servicii tv sau radio. In plus m-am decis sa mai investesc in niste jucarii (6903 si 5520SE sunt deja comandate/platite). 5925 nu ma incanta prea mult: se misca destul de lent la scanare + nu stie blindscan2.
    Recunosc ca hobbyul acesta e boala grea, odata virusul luat nu mai scapi

    Comment


     #79
     Türksat 3A/4A
     Privind hartile de mai sus ai impresia ca Turcia vrea sa acopere aproape toata Europa cu semnal dth prin satelitii ei Türksat 3A/4A.Cel putin in zona tarii noastre receptia e posibila si cu antene mici,probabil si de 85cm in unele locuri.Spre deosebire de satelitii prezentati anterior pe topic,de asta data nu mai avem dubii cu privire la receptia de pe spoturile pe care le au acesti doi sateliti turcesti.Chiar si cel local,al Turciei,este receptionabil la noi.Cum si cit o pot face cei care sint in zone mai indepartate de acest spot.
     Cea mai mica antena pe care o am la indemina si de pe care as putea face teste de semnal de la 42.0E este Toroidala(T90) .Chiar daca incarc si mai mult thread-ul cu poze,totusi am sa postez semnalul pe care-l obtin cu aceasta antena la 42.0E.Nu vreau sa gasesc o scuza ca T90 meu n-a inchis semnalul pe toti transponderii,dar sint convins ca daca as putea schimba lnb-urile vechi,sau/si sa am acces(fizic) la toroidala mea,as fi sigur c-as obtine semnal mai tare pe toti transponderii care acum apar pe analizor ca Unlocked,chiar in situatia,precum se vede in poza de pe link,lnb-ul pentru pozitia 42.0E este la marginea antenei.
     Nu e cazul sa insisit prea mult asupra toroidalei mele.Am adus-o in discutie numai pentru a demonstra ca Turksat 3A/4A e accesibil si cu antenele mici.
     Cu antena de 110cm,cum e si normal,semnalul e foarte tare in zona mea.Pentru cei din acesta zona sau mai la vest,postez si lista cu transponderii gasiti si snr-urile obtinute cu ea.     satelescu

     [email protected],
     Propunerea ta este buna,dar intentia mea cind am deschis acest topic e mai mult de prezentare a satelitilor ce-i pot receptiona cu echipamentul meu.Si sper ca reiese clar acest lucru din ce-am postat pina acum.Iar acolo unde a trebuit sa subliniez un lucru sau aduc clarificari,am dat linkurile necesare.Iar pentru cei care au probleme in a descifra liniile rosii sau verzi,adica polaritatile,pe analizor,desi nu vad nicio dificultate,am adaudat si lista-text cu parametrii transponderilor gasiti.
     Si mai este o mica problema,sper ca nu:hosturile de poze si altele,pentru fisiere,cu toate ca majoritatea sint gratuite,nu asigura permanenta gazduirii materialelor postate de useri pe site-urile lor.Teama ca oricind pot fi sterse aceste materiale ma pune pe ginduri incit mi-e teama ca si acest topic,ca multe altele chiar pe RDI,va fi vaduvit de cea mai importanta proba/material didactic,daca nu-i prea mult spus,de care au nevoie cei care urmaresc acest topic.Fara aceste ilustratii,tot demersul meu ar fi inutil.
     Dar daca ne spui ca dispui de dispozitive si aplicatii asemanatoare cu ale mele,nu vad de ce n-ai putea sa postezi tu acele liste cu transponderii gasiti de tine in formatul dorit?
     cele bune.
     Last edited by satelescu; 17 September 2018, 14:56.

     Comment


      #80
      OK, nu vad nici un impediment sa adaug lista cu tp pentru satelitii scanati de mine, dar trebuie tinut cont si de limitarile legate de marimea antenei mele (1.4m), pozitia geografica si, de ce nu, reglarea antenei care oricand poate fi imbunatatita. Pe de alta parte ma gandesc ca o sa arate cam ciudat daca eu sau altcineva, vom posta rezultate despre 34.5W sau 85E imediat dupa un post despre 13E. Topicul o sa fie cam greu de urmarit. Mai bine nu intervin cu comentarii sau feedback-uri (am ezitat inainte de a posta in acest topic, totul arata ca o poveste spusa atat de bine).

      Poate ca o idee si mai buna ar fi daca un moderator ar permite crearea unui prim post in care sa fie prezentate si actualizate doua fisiere:
      1. fisier satellites.xml cu tot ce se poate receptiona de la est la vest in Romania
      2. tabel separat cu SNR pentru anumite frecvente "alese" ca etalon sau ca "provocare" pe un anumit satelit. Tabelul sa mentioneze satelitul, frecventa, polarizarea, SNR, tip serviciu, marimea antenei, locatia antenei si instrumentele de receptie hw si sw.

      Nici eu nu stiu cum ar trebui facut mai bine... Sau daca trebuie facut ceva pana la urma.

      Exista site-uri de unde iti poti downloada un fisier satellites.xml dar acesta e de cele multe ori fara actualizari si cu o gramada de frecvente care nu spun nimic pe analizor adica feeduri temporare sau si mai rau, frecvente sau parametrii care nu mai sunt de actualitate. Eu oricum imi fac propriul satellites.xml pentru enigma2 dar asta nu implica un commitment sau garantarea ca acest fisier este optim pentru fiecare sau fara erori.

      Maestre, pana la urma cred ca cel mai bun lucru este totusi sa continui periplul pe curba lui Clarke. Eu sunt recunoscator si de abia astept postarile tale viitoare cu experiente sau comentarii despre urmatorii sateliti.

      Comment


       #81
       Ti-ai dat singur raspuns la postul anterior;sa deschizi un topic dedicat unor astfel de fisiere de sateliti de unde cei care doresc sa le descarce.
       Intr-adevar,ar fi cu totul in afara scopului meu ca topicul sa fie "poluat" cu alte teme decit cel pentru care l-am deschis,dar nici nu trebuie sa fie considerat un fel de "muzeu" in care "exponantele" sa fie numai ale mele.Dimpotriva,reactia altor useri este binevenita desi pare un demers personal.
       De fapt topicul este deschis tututor celor care sint chiar interesati de receptie si vor sa afle daca pot sa receptioneze mai mult decit au crezut initial.Iar contributia fiecaruia care intervine pe topic ar fi de valoare si pentru alti amatori in masura in care ne ofera rapoarte de receptie si tot ce cred ca merita a fi stiut si de altii.Mai multe informatii,cu atit mai bine.

       satelescu

       Comment


        #82
        Express-AM7 @ 40° East
        Express-AM7 are mai multe fascicole pe diferite continente,insa ce ne intereseaza pe noi si poate fi tangibil din zona noastra,in banda Ku,sint cele doua de mai sus,spotul #1 si #2.Mai sigur e #2,pe Europa,care cuprinde banda intre 10950-11200 H,si este receptionabil si cu antene mai mici.Din pacate sint activi doar transponderii de date,putini la numar(vezi mai jos).Acestia,in special 10972 H,15000,3/4,8PSK, ar prezenta interes doar daca am putea "limpezii" streamul generic purtatoare de continut media.Intimplator am descoperit si ca Digi24 ar folosi acest transponder,probabil ca feed(?).Evident ca la astfel de streamuri n-ai ce vedea in clar si din aceasta cauza sint deocamdata (aproape) inutili,la care se poate aduga si faptul ca nici nu sint regulate.Pentru amatorii de curiozitati tehnice si care au un tuner performant,ar putea incerca sa inchida fec-ul de 320 Ks la 11162 H.In acest moment numai acesti transponderi sint activi pe acest spot #2,dar din cind in cind apar si dispar si altii.Tot in acesta parte de banda se mai fac teste de semnal pe diferiti transponderi,fie de date,fie cu programe tv,care si au o viata scurta.
        In schimb cei cu antene mari,de peste 2.20m,au mari sanse sa le intre fascicolul #1-Rusia si,eventual,sa vada citiva transponderi cu programe tv.Cu cea de 150cm reusesc sa identific astfel de semnale insa fara a spera la mai mult,cum e la 11658 V,1652,5/6,8PSK.Semnal putin mai puternic e pe polaritatea Verticala,numai ca e fluctuant.Este imposibil de-a-l capta permanent.E ca un "spiridus" care e produs de jocul naturii si-l vezi cind ai norocul sa dai peste el.Fenomen valabil la multe pozitii unde semnalul parca apare ca o Fata Morgana.Trebuie rabdare si un tuner sensibil ca sa-l prinzi.Nici o urma de semnal la 12633 V,6663,3/4 cu minimuxul NNTV

        satelescu

        Comment


         #83
         Daca e posibil de postat, care ar fi "sursa" de inspiratie pentru tabelul cu transponderi? Adica frecvente, numerotare tp, spoturi. Vad ca ai un tabel cu tp activi si distribuiti pe spoturi cam pentru majoritatea satelitilor.
         Foarte util daca nu chiar imperios necesar de stiut pentru o mai usoara identificare a unui satelit sau altul in functie de o frecventa receptionata.
         Merci.

         Comment


          #84
          Hellas Sat 2/3 @ 39° East
          De cind ASCO(Arab Satellite Communications Organization) a devenit proprietarul lui Hellas Sat semnalul pe polaritatea orizonata a crescut considerabil intre 11400-11700 MHz,ceea ce acum favorizeaza receptia si cu antene mici.De asemenea banda de frecvente intre 12100-12500 MHz a fost activata,incit acum sint transmisii cu pachete si programe tv cu semnal tare pe zona noastra de receptie.Acelasi semnal puternic avem si in banda superioara de 12GHz,dar acum partea asta e mai degajata,astfel ca au mai ramas putin transponderi activi cu pachete pe ambele polaritati.In schimb feedurile sint tot mai frecvente.Intr-un cuvint toti transponderii pe care-i gasim la aceasta pozitie sint accesibili cu antene mici.Singurul care pune probleme este la 12593 V,10410,3/4,8PSK-NURTS Bulgaria.De fapt o transmisie multistream pentru receptia caruia e nevoie de un receptor/dispozitiv capabil sa citeasca codul PLS-Root:218997.


          satelescu

          [email protected],de aici poti afla tot ce te intereseaza despre sateliti,inclusiv tabele cu...

          Comment


           #85
           Eutelsat 36B/36C (Express-AMU1) @ 36° East
           Avind atitea spoturi pe diferite zone,unele acopera bine Romania,altele mai slab,receptia acestora este diferita in tara noastra.Din acest motiv rapotul meu despre receptia acestei pozitii este relativ valabil si pentru alte zone,insa trebuie privit cu rezerve,in functie de zona.Daca cu antena de 150cm nu-s probleme de receptie pentru spotul Euroasia ce acopera atit banda 11 GHz(10950-11750 MHz),cit si 12 GHz(12500-12750 MHz),cu antene mai mici,de 110cm,citeva frecvente din partea superioara de banda nu pot fi inchise,cu toate ca semnalul in banda 10950-11700 MHz este receptionabil si cu antena de 100cm,sau chiar cu 90cm in partea de est a tarii.Majoritatea transponderilor sint pentru date,citeva pachete tv,SCPC si multe feeduri in banda 12 GHz.
           Receptia lui Express AMU1 ,adica pachetele Tricolor si NTV+,s-a imbunatatit considerabil odata ce satelitul a devenit operational in 2016 si poate fi receptionabil si cu antene mici daca se foloseste lnb pentru banda Ku-circular sau cu placuta,ai s-o numesc(la #36), "EXCALIBUR" . Eu am folosit un lnb ku-circular la toroidala T90,pozitia 3-a de pe sina(lateral),si precum se vede,confirma,daca mai e nevoie,ca semnalul este puternic si pentru antene mici.Dimineata semnalul e putin mai tare.
           Cit priveste fascicolul Sub-Sahara(Africa),este evident ca nu poate fi receptionat in tara noastra.Eventual cu antena de peste 5m.
           satelescu

           Comment


            #86
            Eutelsat 33E @ 33.1° East            Semnal tare pe zona tarii noastre,receptionabil cu toate marimile de antene.Ca parametrii,doua tipuri de receptii sint interesante la 31.1E:transponderul cu extenisa S2x,la 12598 V,10058,25/36,DVB-S2X/8PSK-pachetul Globcast,din pacate codat ******, si utilizarea codului PLS pentru feedurile Antenei 3,atunci cind sint,cum e la:12508 v,2500,5/6,8PSK,cod-Gold 113344.Recent a fost activat pachetul Eutelsat Cirrus,ce foloseste codecul HEVC,la 10758 V,27500,5/6,Dvb-S2/8PSK,HEVC.Tot aici avem un un feed italian permanent-Sky24TG-cu stream generic,la 12541 V,1703,5/6,Dvb-S2/8PSK.
            Acest Eutelsat are avantajul ca are un semnal puternic dar si ca operatorul de satelit francez il foloseste si pentru experimente tehnice de transmisie de tot felul.Deocamdata predomina transponderii de date.Putem sa ne asteptam ca oferta de pachete tv sa creasca.Pe scurt,e de vizitat mai des aceasta pozitie.
            satelescu

            Comment


             #87
             Astra 5B @ 31.5° East             Hartile de acoperire ale Astra 5B ne arata ca semnalul este puternic pe Romania.Nu-i de mirare ca un operator,Orange Romania,a ales satelitul si pozitia cea mai favorabila pentru o receptie buna si sigura cu o antena mica.Eu m-am folosit de antena de 110cm pentru demonstratie.Sper ca valorile afisate sa fie mai mult sau mai putin la fel pentru toate zonele de la noi.

             satelescu

             Comment


              #88
              Maestre, multe multumiri pentru noile postari!

              M-ar interesa ce setari folosesti pe dm920 pentru lnb-ul circular de pe 36E. Probabil conteaza si ce imagine ai. Pe dreamOS (imagine gemini mai exact) nu exista optiunea de Ku circular. La mine merge ca Universal LNB dar afisarea frecventei precum si polarizarea sunt afisate aiurea. Iar pentru a receptiona toate frecventele a trebuit sa dau blindscan cu network. Folosesti cumva o setare "custom LNB"?
              Aceiasi intrebare pentru configurarea LNB-ului in EBS si crazyscan - acolo vad ca sunt setari pentru Ku circular, merge fara modificari ale valorilor implicite? Asta cred ca e o intrebare retorica, cred ca merge din prima dar eu inca nu am incercat cu aplicatiile de placa/tuner USB, LNB-ul meu circular are o singura iesire, trebuie schimbate cablurile, inginerie complicata

              Comment


               #89
               Nu pot folosi acum Berry Allen pentru a testa mai multe imagini pentru configurarea lnb-ului circular.Deocamdata,pentru ce m-ai intrebat,e suficient si DreamElite.Iata cum arata setarea lnb-ului in snapshotul de mai jos,valabil pentru toate imaginile dreambox.In DreamElite este,precum vezi,"User defined" pentru ku-circular si l-am setat la LOF/L si H-10750 MHz.La Gemeni,trebuie sa schimbi setarea la "Custom LNB",asa cum am facut eu la "User defined"
               Pentru EasyBlindScan si Crazyscan,setarea lnb-ului circular este la indemina oricui.Sper sa te convinga pozele de mai jos.In cazul antenei mele toroidale,unde am lnb-ul circular pentru 36.0E,a trebuit sa configurez diseqc 1.1 la pozitia 3(pe sina),precum vezi la EBS.Acelasi lucru l-am facut si la Crazyscan.La tine va fi mai usor daca ai un singur lnb circular conectat direct la tuner.In meniu setezi numai 10750.

               satelescu

               Comment


                #90
                Merci, frecventele sunt OK acum dupa schimbarea setarilor asa cum ai sugerat. Si nici nu a fost nevoie de editarea sau reconstruirea buchetelor cu canale, s-au updatat cu noile setari de frecventa. Ca detaliu, canalele au trebuit totusi uploadate cu ftp intr-un nou folder, altfel in dreamboxedit se afisau tot frecventele gresite.
                Pacat ca nu se poate configura sa apara R si L dar nu e nici o nenorocire, are numai o importanta estetica.

                Comment                Working...
                X