Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #31
  Multumesc pentru apreciere. Postez acelasi segment de pe 70.5E, scanat acum cu CrazyScan


  <br>

  Comment


   #32
   La rescanare crazycat a inchis 12 transpondere. Este vorba de un feed temporar pe 12539 V 2219 de la U-NEWS
   a<br><br>
   Last edited by dingo31; 31 August 2018, 15:22.

   Comment


    #33
    Reporterița de la U-News așteptānd să intre īn emisie 70.5E, 12539V2219    Comment


     #34
     85E HORIZONS 2 & INTELSAT 15


     Toate frecventele se inchid, dar multe sunt transpondere de date. Conditiile de receptie locale sunt acum destul de proaste, atmosfera incarcata si nori josi.

     Comment


      #35
      Intelsat 20 (IS-20) @ 68.5° East
      Iarasi un satelit pentru toate antenele,atit fiindca semnalul e destul de tare in multe zone ale tarii dar si pentru ca parametrii de transmisie(mode si fec) sint accesibili chiar si cu primele receptoare digitale.E si explicabil daca tinem seama ca majoritatea programelor tv transmise pe acest satelit sint cu continut religios,sau daca vreti,propagandistic.In modul QPSK si fec-uri de 1/2 sau 2/3,de pilda,poti inchide semnalul si la 2.0dB.
      Toate cele trei spoturi de mai sus acopera cu intensitate diferita si Europa.FlySat si Lyngsat stabileste ca banda 12GHz,adica transponderii cu pachetele de programe tv sint pe beamul Europa/Africa,chiar daca puterea lui este de aproape 46dBW pe zona noastra,acest semnal fiind dupa parerea mea prea slab pentru antenele mici.Dar asta nu-i o piedica sa le vezi cind ai astfel de parametrii.Cred ca din aceasta cauza se si folosesc,alta valabila tehnic nu gasesc.
      Insa mai puternic este cel din Rusia.Din pacate cu programe tv regulate aproape inexistente,in schimb feedurile,nici astea prea multe,insa dese atunci cind sint evenimente in zona lor,par sa le tine loc.Ai impresia ca este o risipa de semnal la puterea pe care o are pe zona foarte intinsa,desigur ca si pe Europa.Este tot atit de adevarat ca sint destule frecvente cu parametrii neindetificati de analizor.
      In schimb din spotul Orientul Mislociu avem multi transponderi de date,cu deosebire intre 10950-11700 MHz,desigur ca detectabili cu aplicatiile dvbs folosite pina acum si mentionate la inceput.
      Cei care au incercat sa prinda cu citeva luni in urma pachetul SABC la 12722 H,28747,5/6,8PSK si n-au reusit,daca n-au stiut de schimbare,le spun ca acum se poate receptiona si cu antene mici 12722 H,26660,1/2,de asta data cu un alt pachet,DamSky Satellite,tot religios.La 12634 H,1358,1/2 a mai aparut un program religios-Ark of God,insa cu semnal slab,dar,culmea,la 2dB cu cit il inchide antena de 110cm,el poate fi vizionat cursiv.Mai jos aveti receptia cu antena de 110.
      Dar mai bine sa vedeti lista cu semnalul obtinut cu ambele antene folosite de mine,150cm si 110cm,IBU cu inele scalare.Si comparati ce-i de comparat.

      cu antena de 150cm:      cu antena de 110cm:
      satelescu
      Last edited by satelescu; 24 October 2018, 21:39. Reason: adugat fp

      Comment


       #36
       Doar o mica remarca la postarea de mai sus. Ark Of God are S/R 1357 in loc de 1258, cum se vede si din screenshot. Probabil eroare de redactare.

       Comment


        #37
        Intelsat 17 @ 66° East Beams
        Nu stiu cit de interesati sint entuziastii de anumite pozitii,dar mie,Intelsat 17 la 66.0E parca ar fi,cu o expresie bine cunoscuta,un satelit unde nu se intimpla mai nimic cu toate ca semnalul pe cele doua spoturi,Rusia si Europa/Orientul Mislociu,e destul de bun pentru zona noastra.Programe TV/Radio sint putine dar cu o viata scurta,cel mai vechi pachet de radio e la 12601 H,2000,5/6,spot Rusia,urmat de un altul,la 11193 V,2000,1/2-SkyMedia Broadcast,pe spotul Europa.Deci toti acesti transponderi si cele citeva feeduri rusesti ce mai apar cind si cind pot fi receptionati,verificati de mine,cu antene de 110cm.Chiar 12609 V,pachetul STN,cu semnalul cel mai slab,poate fi receptionat.Se prea poate ca pachetul STN sa fie receptionabil si cu antena de 90cm bine reglata si intr-o zona favorabila.
        Postez doar semnalul inchis si transponderii gasiti cu aplicatia Crazyscan si EBS cu antena de 110cm.Daca cineva ar fi interesat de semnalul obtinut cu antena de 150cm,sa intervina pe topic.


        satelescu

        [email protected],multumesc pentru observatie .Am corectat symbol rate-ul la 12634 H.
        Daca vrei sa postezi pe topic lista de transponderi gasiti de Crazyscan care sa arata si SNR-ul,este bine/recomandabil sa bifezi Crazyscan2 la format "Transponderi",fie AltDVB,DVBDream,etc ca mai jos:

        Last edited by satelescu; 24 October 2018, 21:43. Reason: adaugat fp

        Comment


         #38
         Pentru comparatie, am scanat si eu pozitia 66E, INTELSAT 17 cu crazyscan si EBSpro, avand locatia in Sud Est si antena 180, placa TBS 5927 cu urmatoarele rezultate:

         Pe intervalul 10950 - 11700 crazyscan a descoperit doar 17 transpondere, nu a gasit 11056V33560 si 11392V9749 dar care nu au fost inchise nici in exemplul anterior si nu sunt mentionate in lyngsat.

         Scanarea cu EBS a gasit 25 de transpondere pe tot intervalul 10700-12750 MHz, dar nu-mi explic diferenta prea mare de timp dintre rezultatul meu si cel al maestrului satelescu.

         Multumesc maestre pentru utilul sfat de salvare al transponderilor, eu foloseam formatul dvbdream care nu accepta "optional info format", dar prin altdvb optiunea este activa. Niciodata nu e prea tarziu sa mai afli ceva Totusi nu am inteles ce este cu crazyscan2, din cāte stiu acel utilitar este doar pentru cablu si terestru și nu l-am folosit. Ce folosesc eu este 1.0.2.156

         Comment


          #39
          Originally posted by dingo31
          ...Totusi nu am inteles ce este cu crazyscan2, din cāte stiu acel utilitar este doar pentru cablu si terestru și nu l-am folosit. Ce folosesc eu este 1.0.2.156
          Placile/dispozitivele dvbs care au demod STV091X based au suportul total(RFScan,BLScan,IQScan,SignalInfo) in libraria lui CrazyCat,odata cu aparitia versiunii StreamReaderEx-BDA 1.2.2.1248 (Beta) si a lui CrazyScan 1.0.2.112 (Beta),acum patru ani,cind a fost implementata scanarea Ultra-Fast si accurate BLScan2.Asta inseamna ca aplicatia poate detecta transponderii ce nu pot fi inchisi din cauza semnalului slab sau la limita.Acesta e Blindscan2(BLScan2) ce-l vezi in Crazyscan.Daca il bifezi atunci scanarea este rapida,functie de pasii(step) pe care tu ii alegi in Interval,si-ti va afisa frecventele gasite,fie cu semnal inchis(locked),fie neinchise(unlocked).Aceasta optiune e folosita tot timpul de pasionati fiindca aplicatia arata si transponderii ce nu pot fi inchisi,receptionabili.Insa daca debifezi functia BLScan2 din Crazyscan scanarea este mai lenta si va afisa numai transponderii inchisi.
          Utilitarul Crazyscan2 de care vorbesti este intr-adevar o aplicatie pentru dispozitivele de cablu/terestru care au demod CXD2820R based,Si2168 based,Si2183 based.De pilda Crazyscan2 se poate folosi cu placile tbs6522,tbs6590,si altele cu demod Si2183.Foloseste aceiasi librarie dar in loc de BLScan,BLScan2 pentru satelit are implementata functia AirScan pentru Cab/Terr.
          Discutiile pe marginea acestor aplicatii sau placi dvbs e bine sa fie purtate la sectiunea dedicata lor.E bine sa citesti topicele deschise acolo.

          Originally posted by dingo31
          ...Scanarea cu EBS a gasit 25 de transpondere pe tot intervalul 10700-12750 MHz, dar nu-mi explic diferenta prea mare de timp dintre rezultatul meu si cel al maestrului satelescu...
          Important nu e atit numarul de transponderi gasiti de utilitar,desigur ca si acest aspect conteaza,cit calitatea semnalului,adica SNR din dreptul fiecaruia.Probabil ca ai stabilit pasi de cautare la scanare destul de mari,sa zicem,de 5MHz indiferent de calitatea semnalului si de pe ce spot vine.Or e bine sa tii cont ca pentru semnale slabe sau transponderi apropiati e recomandabil ca pasii de cautare sa fie mai mici,de pilda 1MHz sau chiar in KHz,pe care ii poti stabili in EBS.Este bine sa te uiti pe lista de transponderi gasiti de utilitar,acesta iti va arata calitatea SNR-ului obtinuta cu antena ta.De pilda,la 70.5E,EBS tau arata un semnal general de 12.2dB.Iata un indicator util de care trebuie sa tinem cont cind ne reglam antena.
          Diferenta la timpului de cautare e urmare a faptului ca eu folosesc pentru acest material placa tbs6983,iar tu usb5927,si cu toate ca ambele dispozitive au aceasi inzestrare hardware,viteza de cautare la placa e mai rapida decit cu a usb-ului,dar,cum am si mentionat in review-ul meu despre 5927,rezultatele pe care le ai cu acest usb sint la fel cu a placii,minus viteza.
          Am mai spus-o cu alta ocazie,cu Crazyscan sau alte utilitare dvbs,semnalul afisat de acestea este cel real,drept pentru care recomand ca la reglarea antenei sa fie folosite dispozitivele care au suportul acestor aplicatii.Ai sanse sa-ti imbunatatesti semnalul urmarind fereastra cu semnalul(la Constelatie) in timp real.E adevarat ca iti trebuie multa rabdare sa-l poti obtine.Si e bine ca reglarea s-o faci cind vremea e absolut calma,fara nicio adiere de vint.Ai sanse mai multe sa scoti semnalul cel mai tare dar si real din sistemul tau de receptie.Tot cu aplicatia Crazyscan poti sa verifici exact daca polaritatile sint separate complet cind umbli la skew.Se elimina astfel zgomotul introdus de una din polaritati.Una din cauzele care contribuie la atenuarea semnalului util.
          Acum poti vedea ce important sa postam lista cu semnalul pe care il avem cu antenele noastre chiar daca sintem la distante apreciabile,sau poate tocmai din aceasta cauza.

          satelescu

          Comment


           #40
           Amos 4 @ 65° East           Dintre cele trei harti ale lui Amos4,spotul India este cel mai provocator pentru pasionati.Celelalte doua,chiar si cu semnal relativ bun,mai spre seara,nu prea ne rasfata cu transponderi activi,iar cei in functiune acum sint putini si fara continut interesant.De fapt sint de date,si doar 11393 V,9750,1/2 este pregatit sa aiba un program tv,acum o imagine cu o bara.Dar de fapt este un test,cum de altfel putem gasi deseori astfel de test carrier.Insa perioada de test dureaza de foarte mult timp.Chiar si cu imagine statica,el e totusi interesat pentru cei care vor sa obtina semnalul cel mai bun la aceasta pozitie fiindca are si cel mai slab dintre transponderii activi.Asta din punct de vedere tehnic,ca sa zic asa.
           In schimb,cum spuneam,pachetele tv Dish Home din India nu te pot lasa indiferent atita vreme cit ai o antena de peste 2.5m.A fost un moment fast acum trei an cind cu antena mea de 150cm am inchis un astfel de transponder,10789 V,44900,2/3.Incercarile mele ulterioare de-a mai prinde un transponder indian au esuat,dar semnalul n-a disparut complet incit imi lasa impresia ca mai pot inchide inca unul.Ca la pescuit,vezi pluta ca se misca si astepti ca pestele sa muste.Si nu-i trebuie sa-i pui momeala multa,e suficient sa treaca peste 1dB pe unele frecvente ca sa-l vezi prins.Si asta datorita parametrilor favorabili,cu un QPSK2 si fec de 1/2 sau 2/3,sansele cresc.
           Am sa postez o poza cu urmele de semnal de pe spotul India pe care mi le arata din cind in cind(nu de fiecare data) analizorul si,cine stie,poate unul mai norocos,ajutat de o antena mare,sa reuseasca si el.           satelescu
           Last edited by satelescu; 24 October 2018, 21:47. Reason: adugat fp

           Comment


            #41
            Am incercat si eu o scanare pe AMOS 4, nimic din spotul indiano-nepalez . Ceva transpodere cu date din celelalte doua spoturi si cam atăt intră īn antena mea.            Comment


             #42
             @dingo31,n-are rost sa postezi spectrometru de pe satelitii laterali.E o incarcare,iarta-ma ca-ti spun,inutila a topicului.Relevant pentru cei care ne citesc e ce receptionezi in zona ta pe satelitul ce-l postez.Din acest motiv afisez numele si pozitia satelitului cind trec pe topic urmatorea pozitie.
             Nu stiu din ce cauze nu-ti intra cel putin un transponder de pe Amos 4,sa zicem,11234 H,2000,1/2,care are cel mai puternic semnal fata de ceilalti de pe lista,in jur de 11dB seara,iar in cursul zilei scade cu citiva decibeli,dar la marimea antenei tale,de 1.8m,ar trebui sa ai tot timpul un semnal util,si nu conteaza ca e un transponder de date.Iar daca tin seama ca te situezi intr-o zona favorabila fata de spotul Orientul Mislociu,atunci imi pun intrebarea,sper sa gresesc,ca ceva nu-i corect la antena ta?!Mai poti pretinde sa receptionezi transponderii de pe spotul Indian!?
             Pentru a fi eficient si a stii exact pozitia/satelitul pe care-l scanezi,ti-as recomanda,daca nu tii cont de ce postez eu,sa consulti lista de sateliti de la FlySat si nu Lyngsat.FlySat listeaza toti transponderii gasiti de pasionati,adica si cei de date,chiar daca unii n-au mai fost actualizati.Dar,te asigur, ca e mult mai de folos decit Lyngsat.Acesta,desi are o reputatie buna cistigata din anii '20,si o are si acum,din pacate are o alta politica de actualizare a informatiilor primite de la contributori,ignorind cu buna stiinta tot ce n-are legatura cu canale si feeduri,adica transponderii de date,considerind probabil ca acestia nu prezinta interes pentru amatori.Un mare WRONG din punctul meu de vedere.
             Fara a intra in amanunte si,eventual,a intra in polemica cu cei care ma citesc,eu zic totusi sa urmaresti actualizarile FlySat-ului.Si nu-i intimplator ca el este preluat zilnic de toate forumurile de receptii!Fiecare satelit listat acolo prezinta transponderii activati pe banda stabilita de operator,cum e si Amos 4,adica lucreaza numai pe o anumita parte de banda,care are urmatoarea configuratie:10700-10950 MHz,11200-11400 MHz si 12500-12750 MHz,acesta deocamdata nefolosit.
             Iata unde se poate stabili limitele de scanare in Crazyscan functie de banda folosita de satelit:             Deci,dupa parerea mea si fara a dori sa dau tema de casa ,va trebui sa vezi daca e cazul sa schimbi/corectezi ceva la echipamentul tau de receptie.
             Intr-un post anterior vorbeam de cum se poate atenua semnalul daca polaritatile nu sint bine separate.Ilustrez o astfel de situatie,care,cum spuneam,la receptoare nu se poate observa,dar pentru ca ai placa dvbs si aplicatie,poti elimina suprapunerea aceluias semnal pe ambele polaritati,si apare indeobste cind pe o polaritate avem un semnal puternic care se manifesta si pe cealalta!Adica aceasi parametrii sint afisati pe ambele polaritati!Pentru corectare,trebuie umblat la skew.             satelescu
             Last edited by satelescu; 2 September 2018, 19:24.

             Comment


              #43
              Multumesc mult pentru instructiuni, nu stiu de unde este problema. La scanare manuala pe dvbdream, cu transponderele actualizate manual am semnal de date destul de bun pe 11234H2000-65E, dar crazyscan 1.0.2.156 nu vrea sa-l vada. Am incercat si cu TBS 5925 dar rezultatul este acelasi. Mai caut, sa gasesc de unde este eroarea.
              Inca odata, multumiri pentru suportul acordat.

              Comment


               #44
               11394v/9749-auto dvb-s2 qpsk e singurul inchis pe amos 4-5,7 db
               1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k/2m circular dish/motorizet 0,85 gilbertini dish/redline ts 200hd....and more

               Comment


                #45
                E tot de date. Se inchide si 11234H2000 mentionat de maestru, dar toate sunt numai de date. Nimic TV, nimic radio.
                Last edited by dingo31; 2 September 2018, 21:22.

                Comment                Working...
                X