Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Reuseste cineva sa vada pe Hispasat canalul Canal Fan3?
  Eu il prind dar n-am imagine si nici sonor.
  10810 H
  DVB-S2/QPSK
  DVB-MPE
  MPEG-4
  MIS:21
  30000 8/9 Atres Media w 67-67 30W-5
  Europe
  42-54 dBW
  FAN3
  SHALOM

  Comment


   Originally posted by isr2002 View Post
   Reuseste cineva sa vada pe Hispasat canalul Canal Fan3?
   Eu il prind dar n-am imagine si nici sonor.
   10810 H
   DVB-S2/QPSK
   DVB-MPE
   MPEG-4
   MIS:21
   30000 8/9 Atres Media w 67-67 30W-5
   Europe
   42-54 dBW
   FAN3
   Mai sus,la #393,ai o imagine a modului cum se poate obtine imaginea cu streamul FAN3 de la 30.0W.Pentru asta am folosit placa dvb si aplicatia TSReader.
   Ai doua moduri de a reusi sa vezi imaginea acestui stream:1.daca ai ultima versiune a TSReader,care poate reda in timp real acest stream(sau orice stream iptv), si 2.prin inregistrarea pidului acestui stream si apoi vizualizarea lui cu un player.In imaginea de mai sus am aratat cum se poate face acest lucru.

   satelescu
   isr2002 and nirolf like this.

   Comment


    Originally posted by satelescu View Post
    G-Sat 9 @ 97.3 East


    ...
    Si in ciuda acestei situatii (indoielnic)lamuritoare si pina la proba contrara,am sa adaug,totusi, pe lista mea de receptii si pe G-Sat 9 la 97.3E pe acest topic.Sper sa ma confirme odata cineva mai bine situat geografic si cu sistem de receptie mai performant.
    ...
    Am reusit in cele din urma sa receptionez pachetul afgan la 11492 V,2600,5/6,8PSK,si totdata,un feed,de asta data-Madani TV,la 11655 V,2400,5/6,8PSK.De fapt acelasi transponder pe care l-am inchis prima oara,Digital 1.
    Acum nu mai trebuie sa am confirmare din alta parte pentru ca prima mea receptia(mai sus) este de la 97.3E,ci numai o antena putin mai mare pentru a avea o receptie permanenta a putinelor programe tv sau feeduri transmise pe G-Sat 9.Si chiar daca nu avem o harta a footprintului acestui satelit,pot infera ca semnalul receptionat de mine vine de pe fascicolul Asia Central,cu toate ca nu e mentionat in nicio specificatie a operatorului indian.Forumisti indieni au confirmat,indirect,ca receptia mea este de pe acest satelit,mai putin fascicolul,si ei fiind din acest punct de vedere tot in "bezna",ca si alti pasionati din alte zone geografice.
    Trebuie sa adaug un lucru care,sper,i-ar putea ajuta pe acei pasionati care doresc sa receptioneze satelitii extremi,la elevatii mici:sa fie rabdatori cind ajung cu antena la aceste pozitii cu elevatie mica;este bine sa aiba dispozitiv cu tuner sensibil,care sa arate semnalul cel mai slab in timp real,iar daca reusesc sa-l vada pe bara,sa "calareasca" pozitia pina ce vede ca creste.Am observat asta la acesti sateliti extrem-estici,si la fiecare am constatat ca semnalul este destul de tare,iar pentru receptia sigura a lor e obligatoriu o antena mare.Marturisesc ca din aceasta cauza nu am stiut pina acum daca receptionez G-Sat 9,cu toate ca treceam cu antena pe linga 97.3E spre 100.5E fara sa stiu ca e posibila receptia acestui satelit.
    Unii din transponderii ce apar pe analizor sint fara indoiala chiar de pe spotul India.Cu putin noroc i-as putea inchide,semnalul ajungind si la 7dB,dar pentru a-i receptiona,e nevoie de cel puti 8->9dB.
    Incercati si nu veti regreta.


    satelescu
    Last edited by satelescu; 3 November 2020, 20:20.
    EXCALIBUR, Victor64 and 5 others like this.

    Comment


     Originally posted by satelescu
     ...Si chiar daca nu avem o harta a footprintului acestui satelit,pot infera ca semnalul receptionat de mine vine de pe fascicolul Asia Central,cu toate ca nu e mentionat in nicio specificatie a operatorului indian.Forumisti indieni au confirmat,indirect,ca receptia mea este de pe acest satelit,mai putin fascicolul,si ei fiind din acest punct de vedere tot in "bezna",ca si alti pasionati din alte zone geografice...
     Am gasit harta lui G-Sat 9 pe un forum ucrainean.Banuiala mea ca semnalul la 11492 V,2600,5/6,8PSK vine de pe un spot care acopera Afghanistanul,se confirma.Semnalul pe acest transponder a atins si 12dB!,dupa care,evident,a scazut,ceea ce intareste parerea mea ca el vine de pe spotul afghan.Asta nu exclude posibilitatea ca unele feeduri,chiar si pe cele pe care le-am scanat azi,desigur fara a le putea inchide,sa fie pe spotul India.
     Daca as avea o antena mai mare n-ar fi imposibil sa captez semnalul,nu stiu in ce masura l-as inchide(?),la 11232 V,4444,5/6,chiar daca acopera zona din est a Pakistanului.Trebuie sa recunoastem ca e o provocare pentru multi pasionati din Europa.Imi pare rau ca cei din sud-estul tarii noastre nu au antene mari,sau daca au,nu-i intereseaza.
     Voi incerca sa monitorizez pozitia recent descoperita si vreau sa sper ca mai incolo,in alta perioada,sa gasesc acelasi semnal promitator la 11492 V ca acum.

     satelescu
     Dan70, nirolf and crursu like this.

     Comment


      Originally posted by satelescu View Post

      Imi pare rau ca cei din sud-estul tarii noastre nu au antene mari,sau daca au,nu-i intereseaza.

      satelescu
      Sunt limitat la 90-91E din pozitia actuala. As putea sa instalez o antena de 1.4 sau 1.5m in alta parte, cu deschidere directa spre 97E dar deocamdata nu am timp.
      satelescu likes this.

      Comment


       Daca se pastreaza nivelul semnalului la 97.3E,destul de tare,pe zona noastra asa cum e acum,sint sanse ca cei din zona est si sud a tarii sa-l receptioenze si cu antene mai mici,poate si cu 110 cm in Constanta(?).
       @dingo32,la elevatia de 6.64 in Dobrogea,ai sanse sa prinzi semnal si cu antena mai mica.Daca in zona mea semnalul poate ajunge si la 12dB cu antena de 150cm,iar in mod obisnuit el se pastreaza pe bara mult timp in jur de 7dB,cred ca nu-ti trebuie o antena prea mare,de 1.40/150cm(!?).Daca ai una mai mica la indemina,eu zic sa incerci.Pachetul tv,precum vezi din poze,contine programe tv interesante,preluari de filme si evenimente sportive americane.Probabil,canalele sportive din pachet sint si pentru trupele americane din Afghanistan,cum e WWE Smackdown).
       Am incercat cu DM920 UHD si playerul dvb,AltDVB.

       satelescu
       Dan70, dingo31 and 2 others like this.

       Comment


        Rascom-QAF1R @ 2.9 East

        Odata cu reactivarea programului Globo TV Africa,de asta data la 10900 H,1500,3/5,8PSK,cu un semnal puternic,peste asteptari,in jur de 11dB,am sa postez situatia transponderilor activi pe care i-am gasit in acest moment.Daca vreti,este o reactualizare a receptiei a ceea ce se poate prinde in zona mea la pozitia 2.9E.Si cred ca e recomadabila o astfel de revenire la fiecare pozitie de pe arc pentru a vedea ce noutati avem/gasim in materie de semnal si transponderi in functie de anumiti factori fizici(temperatura,vreme,anotimp,etc).
        Acum e un moment favorabil,cu vremea rece si fara intemperii,de aceea recomand celor interesati sa mai incerce o receptie la aceasta pozitie daca n-au reusit pina acum.In zona mea nu receptionez toti transponderii listati la site-urile de profil(Lyngsat,FlySat,etc),dar faptul ca gasesc un semnal puternic,cum e si la acesta,10900 H,i-ar putea incuraja pe altii sa incerce.Iar cei care au dispozitive ce pot inchide si prelucra transponderii de date,pot compara(sper in bine) semnalul din zona lor dupa spectrumul pe care-l afisez mai jos,care nu-i altceva decit o fotografie a unui moment de receptie,din multele pe care le facem de-a lungul anului.Fiecare poate sa ne ofere surprize placute,sau deceptii.
        satelescu
        nirolf, Dan70 and Victor64 like this.

        Comment


         Originally posted by satelescu View Post
         Rascom-QAF1R @ 2.9 East

         ...Globo TV Africa,de asta data la 10900 H,1500,3/5,8PSK,..

         satelescu
         Intra si la mine, insa doar cu 32APSK. Vu Duo4K. Doar imagine statica, aceeasi ca in imaginea de mai sus. 1.125m.
         Dan70 and satelescu like this.
         SHALOM

         Comment


          Satelit Rascom QAF1R-3E.
          Cam asta intra pe litoral, ora 1700, cer senin, calm. Antena 1.8m f.usor dereglata.

          Dan70 and satelescu like this.

          Comment          Working...
          X