Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 3 (2 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Originally posted by arsenal83 View Post
  Tunerul acesta de pe amiko 8900 e destul de bun. Mai mult ca sigur stie blindscan. .
  Da AMIKO 8900 folosind imaginea SPARK are BLIND SCAN dar dureaza o vesnicie cautarea ;(

  Comment


   La [email protected] 21B sint citeva frecvente cu symbol rate foarte mic,cu semnal doar pe spotul vestic ce nici nu atinge zona mea :
   11577 H,512,2/3-Qbit Radio,
   11599 H,255,3.4-Radio Chada,
   11614 H,376,3/4-MFM Radio.
   Daca primii transponderi ii mai receptionam din cind in cind,pe ultimul-11614 H-,desi vedeam cum semnalul fluctua,nu reusisem sa-l inchid decit la 0dB(Crazyscan cu placa tbs6983),fara sa vizualizez continutul.Iata ca,azi,dupa ce mi-am schimbat lnb-ul(de C-band),am fost foarte atent sa elimin si cel mai mic zgomot de pe cealalta polaritate,desigur cu ajutorul skew-ului.
   Desigur ca toti stiu ce inseamna reglarea acestuia in sistemul de receptie,care impreuna cu ceilalti parametrii(azimut,elevatie,etc),reglati corect,ne asigura sanse mai mari de receptie,in special a semnalelor slabe.
   Ce spun este o banalitate pentru instalatorii de antene,in special pentru profesionisti,dar simt nevoia sa repet inca odata ce spusesem cu alte ocazii,ca micile mele succese la receptie se datoreaza si insistentei pe care o acord modului cum reglez skew-ul lnb-ului.Adica imi aleg de obicei un satelit cu semnal puternic in zona mea,de pilda spotul Europa la 28.2E,pina ce obtin cel bun semnal pe un transponder oarecare,sa zicem cu polaritate orizontala.Daca la scanare analizorul vede o urma de semnal pe polaritatea verticala,care nu este activa,atunci sint obligat sa misc putin lnb-ul pina ce elimin orice rest de semnal.Ca sa fiu sigur c-am reglat corect skew-ul,mut antena tot la un satelit cu semnal puternic ce transmite pe o singura polaritate iar daca observ o mica urma de semnal,repet aceasi operatie ca la prima pozitie.
   Evident ca acest mod de reglare nu va reusi perfect (niciodata?)cu antenele noastre si cu receptoarele,auxiliare de consum pe care le avem.
   Trebuie sa recunosc ca am norocul ca sensibilitatea tunerului placii dvb (si utilitarul Crazyscan) imi ofera sanse mari de a face reglaje cit mai bune pentru ce imi doresc si ca pot vizualiza in timp real modul cum reactioneaza(instantaneu) semnalul la reglajul pe care il fac la orice parametru in momentul cind intervin asupra lui.
   Nu mai insist,dar receptia lui 11614 H,pina acum cel mai greu de inchis,e urmarea a ceea ce descriam pe scurt mai sus.Cine stie,poate ajuta pe cei care au intentia sa obtina un semnal mai bun pe transponderii pe care vrea sa-i inchida.
   Mai adaug un transponder cu symbol rate mic,la 11113 V,400,3/4,care in acest moment este gol.


   satelescu
   ANDREI, nirolf and 3 others like this.

   Comment


    G-Sat 7A @ 62.8° East

    Satelitul indian G-Sat 7A ocupa pozitia 62.8E si a devenit operational in 2019.N-am gasit harta de acoperire a semnalului pe zone geografice,dar cind l-am descoperit am dat peste un semnal destul de puternic pe zona noastra.Poate fi detectat cu aparate de masura capabile sa inchida transponderi cu parametrii pentru transmisii de date,pe care-i gasim pe multi sateliti si pozitii,pomeniti de mine adesea chiar pe acest topic.
    Pe acesta i-am gasit numai intre 11200-11400,polaritatea Verticala(sa fie fascicol Wide?).Sint listati si unii pe Orizontala,pe care nu i-am detectat.Probabil sint pe un spot asiatic.Ce-i inchisi de mine sint pe Verticala si unii sint la limita de receptie.Deocamda nu-i mare pierdere pentru cei care cauta programe tv/radio.
    Indiferent de asteptari,cei interesati de receptii pot gasi usor semnalul acestui nou satelit,fiindca el poate fi detectat chiar la 62.0E,unde avem Intelsat 33e,aproape ca se suprapun,mai ales daca antenele sint mici,in special 11290 V,2000,8/9,8PSK,cu semnal in jur de 20dB cu antena mea de 150cm.
    Iata ce transponderi am gasit si cei pe care i-am inchis:    satelescu
    ANDREI, nirolf and 3 others like this.

    Comment


     NSS-12 @ 57° East

     Trp 10975 H,11700,2/3,8PSK la 57.0E are semnal problematic pe zona mea,pe spotul Asia Centrala,de obicei sub limita de receptie,de citeva zile poate fi inchis, avind,la diferite ore si timp favorabil,si o mica rezerva,ajungind si la 8dB.Il semnalez aici pentru cei care cauta atit un semnal de dx dar si pentru pachetul tv tajik.
     Pe de alta parte ii anunt pe cei interesati ca in partea superioara de banda,12500-12750 H,sint multi transponderi de date,unii cu extensie S2X.Desigur ca nu-i tentant sa cauti astfel de frecvente,caci nu te alegi cu programe tv/radio,sau streamuri media,in schimb,pentru pasionatii de semnal,in special pentru cei cu placi dvb si aplicatii(Crazyscan,IQmonitor,EBS) e un prilej de-a le verifica,iar pe linga asta pot testa semnalul cu antenele lor de pe fascicolul Orientul Mislociu.El este distribuit inegal si se manifesta diferit incit e o proba de rabdare si indeminare ca sa-l inchizi.
     Pentru acesti cautatori de semnal si transponderi am sa postez spectrometru cu semnal de pe acesti transponderi.     satelescu
     Last edited by satelescu; 25 September 2020, 11:09.
     Dan70, khalifa and 2 others like this.

     Comment


      Doar o simpla recomandare, topicul a devenit foarte aglomerat si este destul de incomod sa mergi la un satelit anume.
      Ar putea fi restructurat pe sub-topicuri ordonate in functie de pozitia orbitala a satelitului?
      Adica sub-topicuri cum ar fi 90E.. 75E, ...., mergi direct la satelitul dorit fara sa treci prin toate cele 26 de pagini
      the the likes this.

      Comment


       Originally posted by dingo31 View Post
       Doar o simpla recomandare, topicul a devenit foarte aglomerat si este destul de incomod sa mergi la un satelit anume.
       Ar putea fi restructurat pe sub-topicuri ordonate in functie de pozitia orbitala a satelitului?
       Adica sub-topicuri cum ar fi 90E.. 75E, ...., mergi direct la satelitul dorit fara sa treci prin toate cele 26 de pagini
       Iti multumesc ca-mi urmaresti topicul cu "Receptia de la...".Cind l-am lansat acum doi ani nu ma gindisem ca pasionatii de receptii vor posta pe acest topic.L-am deschis,asa cum spun la inceput,in "Argument",tocmai fiindca nu avem pe RDI o sectiune dedicata pentru sateliti si pozitii,asa cum gasim pe alte forumuri.Iar pe de alta parte,tot acolo spuneam ca numarul celor interesati de receptiile de sateliti a scazut atit de mult incit mi s-a parut/se pare ca motivatia initiala a lui Fanta,cind a infiintat RDI,acum 20 de ani,a cam disparut pentru majoritatea celor care sint inregistrati pe RDI.Daca atunci aceasta sectiune a forumului era inima lui si angaja pe majoritatea membrilor inscrisi(era si de inteles atunci),fiecare cu contributia lui,mai mare sau mai mica,de citiva ani asistam la un fel de stingere lenta a interesului pentru receptii satelitare,poate si pentru forum(bat in lemn!).Topic-ele/urile despre sateliti deschise de pasionati de-a lungul anilor s-au rarit foarte mult,aproape spre disparitie,din cauza ca nu au fost alimentate de cei care le-au deschis,decit la mari intervale de timp incit dispareau imediat din atentia noastra,inghitite de alte teme.
       Nu mai are rost sa insist pe acest subiect,pentru ca ma apuca tristetea.Incerc sa mai intretin topicul acesta doar pentru citiva pasionati,citi mai sint pe RDI,in ideea ca poate mai merita sa ne impartasim experientele prin care trecem cind receptionam un satelit sau altul.Ca acestia gasesc in topicul meu un loc unde sa ne intilnim si-l considera important pentru ei,ma mai motiveaza sa postez in continuare.Si drept sa spun ca asta ma bucura.
       Iar de ce nu deschid sub-topicuri pe acest thread,nu stiu ce sa-ti spun.De fapt stiu,iar unul din motive l-am mentionat cu alte ocazii,si anume,RDI este un forum si nu un blog.O intrebare similara pot sa pun si eu,de ce nu avem pentru banda C sub-topicuri pentru satelitii receptionati in aceasta banda?Desigur ca-i intrebare retorica,fiindca nu stiu daca s-ar mai putea schimba structura forumului in acest moment/timp,dar si pentru ca,la fel ca in banda Ku,nu sint prea multi care sa posteze si sa intretina viu interesul pentru receptii in C-band. Iar daca totusi s-ar face modificarile pe care ni le-am dori,forumul ar pati la fel ca un forum de dx,minunat gindit,dar fara postari.Cum ar veni,mai bine inghesuiti intr-o camera,unde este activitate,decit intr-un palat cu multe camere dar goale

       satelescu
       Last edited by satelescu; 9 October 2020, 00:50.
       dingo31, Dan70 and 5 others like this.

       Comment


        Originally posted by satelescu View Post

        ... Iar daca totusi s-ar face modificarile pe care ni le-am dori,forumul ar pati la fel ca un forum de dx,minunat gindit,dar fara postari.Cum ar veni,mai bine inghesuiti intr-o camera,unde este activitate,decit intr-un palat cu multe camere dar goale

        satelescu
        Maestre satelescu, deși dingo31 are, în fapt dreptate, pentru că ar fi mult mai ușor pentru cei interesați să meargă țintit la punctul de interes, cu aceeași tristețe ca și tine mă văd nevoit să îți dau dreptate. Metafora din final este sugestivă pentru situația actuală.
        p.s. nu sunt chiar atât de puțini, totuși, cei care urmăresc topicul. A, că nu postează toți cei care urmăresc asta cred că e altceva
        isr2002 and crursu like this.

        Comment


         Originally posted by dingo31 View Post
         Doar o simpla recomandare, topicul a devenit foarte aglomerat si este destul de incomod sa mergi la un satelit anume.
         Ar putea fi restructurat pe sub-topicuri ordonate in functie de pozitia orbitala a satelitului?
         Adica sub-topicuri cum ar fi 90E.. 75E, ...., mergi direct la satelitul dorit fara sa treci prin toate cele 26 de pagini
         Originally posted by tdy_sat View Post
         Maestre [USER="141"]...or pentru cei interesați să meargă țintit la punctul de interes, cu aceeași tristețe ca și tine mă văd nevoit să îți dau dreptate. Metafora din final este sugestivă pentru situația actuală.
         p.s. nu sunt chiar atât de puțini, totuși, cei care urmăresc topicul. A, că nu postează toți cei care urmăresc asta cred că e altceva
         Incerc sa tin cont de doleanta voastra,insa marturisesc ca nu stiu cum sa fac aceea departajare pentru fiecare satelit si pozitie in topicul meu incit sa fie mai usor de gasit cind sint cautati.M-am uitat in editorul buletinului sa aflu o posibilitate de a adauga la fiecare satelit un subtopic,dar din pacate n-am gasit nicio cale de a face acest lucru.
         Nu sint sigur de asta,dar probabil numai adminul ar putea modifica structura forumul?! Dar daca ar face asta,cu siguranta altfel ar arata partea de sticky,cel putin la sectiunea "RDI-Satelit"?
         Precum vedeti,am numai semne de intrebare in privinta asta,cum ar fi posibila aceasta schimbare?Poate ca el va intra la sectiunea asta si va citi ce scriem aici si,cine stie,poate ne va spune ce si cum.Deocamdata nu pot decit sa recunosc ca nu stiu sa operez cu partea de constructie a buletinului.
         Mai trebuie sa recunosc acum ca mi s-a facut o favoare cind topicul meu a fost pus la sticky.Din acest motiv nici nu pot pretinde mai mult din partea adminului.Si chiar daca ar vrea sa faca modificara ceruta,presupun ca asta ar insemna sa deschida o sectiune speciala pentru receptii,care s-ar suprapune cu aceasta,RDI-Satelit!?La care pun intrebarea,in caz ca este dispus sa deschida o astfel de sectiune,citi dintre cei care (ma)citesc acest topic sint dispusi sa-l alimenteze in mod constat cu informatiile si experientele lor independent de postarile mele,incit sa justifice existenta lui?
         Imi pare rau ca ma repet,dar sa nu uitam ca de-a lungul anilor s-au deschis nenumarate topicuri pe forum despre sateliti si pozitii care au disparut din orizontul de interes,atit a celui care le-a deschis,dar si a celor care au postat pe el.Eu am incercat sa le mentin in viata in masura in care aveam ceva de spus,dar mai mult nu puteam sa fac.De aceea,cind am deschis acest topic si a fost plasat la sticky,m-am bucurat sa pot prezenta experienta mea pe care am avut-o,si o am,ca amator de receptii in banda Ku!Si recunosc ca favoarea facuta se datoreaza si faptului,poate gresesc,ca nu mai erau amatori dispusi sa posteze permanent despre receptii si sateliti,decit sporadic si la intevale mari de timp.Trebuie sa precizez ca ce spun acum nu-i un repros adresat cuiva.De aceea am avut impresia ca am ramas singur,stingher,cum se spune,pe ulita principala.Ori eu doream ca ea sa fie aglomerata incit sa ma pierd in peisaj.
         Sper ca @dannix,adminul nostru,si sa ne spuna ceva,sau mai degraba sa faca ceva in aceasta privinta.Cu multumiri anticipate.

         satelescu

         Comment


          Hispasat 30W-5 @ 30° West

          FAN3,stream FTA(iptv-over-sat)la 10810 H,30000,8/9,QPSK2,ACM,Multi 21,@30.0W,se poate vedea in timp real cu ajutorul applicatiei TSReader.Configurarea nu-i diferita de ce-am facut la un alt stream iptv(#122),la 27.5W.Deocamdata este singurul program tv(pentru copii) pe care l-am gasit din multele streamuri ce sint transmise la aceasta frecventa.Am subliniat cu rosu cum se seteaza aplicatia si playerul.          satelescu
          Dan70, nirolf and Rely like this.

          Comment


           Originally posted by satelescu View Post

           Nu sint sigur de asta,dar probabil numai adminul ar putea modifica structura forumul?! Dar daca ar face asta,cu siguranta altfel ar arata partea de sticky,cel putin la sectiunea "RDI-Satelit"?


           satelescu
           Nu doar pozitiille orbitale sunt inghesuite toate in RDI-Satelit, dar si alte topicuri distincte sunt bagate in aceeasi sectiune generala. Chiar si ce postez acum plus comentariile pe acelasi subiect sunt deja devieri de la titlu " receptia in banda ku...".
           Ieri am cautat pana am ametit sa ajung la o postare veche de acum 4-5ani, am ajuns doar pentru ca stiam ca exista. Cautam cum se deschid serviciile de radio IP: " https://www.rdi-board.com/forum/rdi-...e-intelsat-902 ".
           Stiu ca este usor de zis, mai greu de realizat, sper sa nu se supere cineva ptr interventie si sa-mi spuna: asta e! daca nu-ti convine nu sta aici.
           Dan70 and satelescu like this.

           Comment


            Imi pare rau dingo31 pentru ca ai probleme in gasirea topicurilor mai vechi.Eu insumi am fost/sint in aceasi situatie cind doresc sa aflu sau sa ma informez in legatura cu subiectele discutate la aceasta sectiune.
            Nu mai insist asupra acestei probleme,fiindca,drept sa-ti spun,nu stiu cum s-ar putea rezolva.Aceasi situatie am vazut-o si pe alte forumuri,si straine,care in ciuda schimbarilor de Buletin,prea multe nu se poate face.La fel ca celelalte,forumul nostru a fost construit sa corespunda nevoilor userilor de acum douazeci de ani,pe o anumita structura,care acum se dovedeste ca nu mai satisface schimbarilor aparute intre timp.Degeaba schimbi fatada,cum se spune,daca interiorul ramine acelasi,cu aceleasi incaperi folosite ca la inceputuri.Si n-ar fi asta o problema atita vreme cit membrii forumului ar fi fost tot atit de activi pe topicurile deschis de-a lungul timpului si le-ar fi alimentat continuu ca sa le pastreze in atentia celor noi veniti.Din pacate,trebuie sa recunoastem,numarul celor interesati de acest topicuri a scazut atit de mult incit nevoia unei sectiuni noi,numai pentru receptia satelitilor,ar fi fost,o spun cu tristete,un lux,sau daca vrei,o pretentie deplasata.Din acest motiv unele topice/uri sint plasate la Sticky,cum e si topicul meu despre "Receptia...",sau altele.
            Eu n-am nevoie ca el sa fie mentinut acolo,fiindca eu am incercat sa postez si sa actualizez acele topicuri deschise de mine cu multi ani in urma,dovada ca unele sint cautate si acum.Dar eu sint tot atit de convins,sa zicem,ca topicul "[email protected] 901" ar fi intrat in "anonimat" forumului la fel ca multe altele.Si spun asta nu pentru a ma pune pe mine in discutie,ci activitatea fiecarui membru pe forum,caci,trebuie sa recunoastem,indiferent la ce sectiune se posteaza,de fapt cam aceasi useri sint activi,rareori mai apare un nick nou care sa mai insufleteasca forumul.Si in acest caz,iti pui intrebarea fireasca,pentru cine sa mai deschidem sectiuni noi sau/si sa reconfiguram forumul pentru a satisface celor care numai pasager posteaza?Cu alte cuvinte,merita sa mai intretinem forumul cind activitatea lui se bazeaza doar pe contributia doar a cativa,cam aceasi,putini la numar?Intrebarea mea desi este retorica,e mai mult trista!
            Si la aceasta chestiune trebuie sa ne gindim cu totii,ca inainte de a vrea sa-l imbunatatim,cei care dorim o schimbare in bine a forumului,sa contribuim cit mai mult ca el sa nu dispara definitiv!In acest sens un prim semnal,foarte trist,l-am primit anul trecut cind a trebuit sa facem o colecta ca RDI sa supravietuiasca.Imi pace sa cred ca o stie toata lumea,ca nu prin contributia baneasca a userilor supravietuieste un forum de nisa,ci prin activitatea constanta a fiecarui membru ce il compun.Spunind asta,eu nu reprosez nimanui ca nu posteaza,ci incerc sa pun teoretic o intrebare/problema,de asta data nu retorica,care oricind poate afecta existenta forumului nostru.Si vreau sa sper ca prin aceste observatii pe care le fac(em) din cind in cind sa nu ajungem ca ele sa fie un fel de "Cronica unei morti anuntate?".Doamne fereste!

            satelescu
            Last edited by satelescu; 13 October 2020, 17:23.
            khalifa, Dan70 and dingo31 like this.

            Comment


             Originally posted by satelescu View Post
             Hispasat 30W-5 @ 30° West

             FAN3,stream FTA(iptv-over-sat)la 10810 H,30000,8/9,QPSK2,ACM,Multi 21,@30.0W,se poate vedea in timp real cu ajutorul applicatiei TSReader.Configurarea nu-i diferita de ce-am facut la un alt stream iptv(#122),la 27.5W.Am subliniat cu rosu cum se seteaza aplicatia si playerul.


             satelescu
             Am incercat cu TSR lite (versiunea gratuita) dar nu reusesc să trimit streamul-ul in player! Merge doar cu TSR standard sau pro?

             Comment


              Originally posted by dingo31 View Post

              Am incercat cu TSR lite (versiunea gratuita) dar nu reusesc să trimit streamul-ul in player! Merge doar cu TSR standard sau pro?
              Direct,merge doar cu ultimele variante,Standard sau/si Pro.Dar nu-i problema,se poate si prin varianta 1.inregistrarii pidului sau 2.prin extragerea fisierului din mux cu ajutorul aplicatiei IPcleaner.Cum se face asta,am explicat pe acel topic cind am discutat despre posturile romanesti transmise ip-over-sat la 62.0E,gasit de tine recent.
              Nu vreau sa mai discutam aci despre modul de a obtine sau de a vedea/auzi in direct prin acest tip de transmisie.Acum am sa reamintesc/ilustrez grafic cele doua moduri de a obtine un fisier prin care se poate accesa stream ip prin acest mod daca nu ai versiunea Standard sau Pro.Este bine de stiut acum ca pentru a obtine un fisier valabil doar prin inregistrarea pidului este recomandabil ca semnalul sa fie puternic,adica streamul sa nu piarda fisiere.Daca se intimpla asta,nu ajungem la niciun rezultat multumitor.Ce spun acum e valabil si daca am lucra cu varianta Standard sau Pro.Intr-un cuvint asta trebuie avut in vedere.Cea mai sigura metoda e cea cu extragerea fisierului din mux.
              Te/Va rog sa nu mai discutam pe acest topic despre placi sau aplicatii dvbs.Este o sectiune speciala,acolo trebuie discutate astfel de subiecte.Am mai spus-o,forumul trebuie sa aiba viata la toate sectiunile,nu numai pe topicul meu,ca el sa aiba relevanta pentru fiecare user care intra aici.Temele discutate pe forum sint multe si diverse ca ele sa fie ingramadite doar pe citeva topicuri.Si asta n-ar fi o problema daca intrumentele de cautare pe care le are Buletinul lui ne-ar ajuta sa gasim printr-un singur click ce ne intereseaza.Mersi.
              satelescu
              Last edited by satelescu; 17 October 2020, 15:28.
              Dan70, dingo31 and nirolf like this.

              Comment


               Türksat 3A/4A @ 42° East

               Pachetul de radio TRT(Antalya,Çukurova,Erzurum,Trabzon,Gap Diyarbakır) la 42.0E a fost mutat pe transponderii 11127-11130 V.Nimic nu-l face deosebit pentru noi decit faptul ca foloseste symbol rate-uri mici,de 400 Ks,pe citva transponderi foarte apropiati,la distanta de 800 KHz,dificil de receptionat cu receptoarele obisnuite.Cu dispozitivele de ultima generatie,cu tunere mai performante,sint sanse ca semnalul sa fie inchis,iar programele memorate.
               Avem noroc ca spotul vest sa fie puternic pe zona noastra si ca poate fi receptionat fara probleme chiar cu antene mici.Singura dificultate pe care o putem avea tine de capacitatea tunerului de a discrimina,scana si memora fiecare transponder.Cu DM920 UHD am putut salva numai patru programe radio,mai putin unul,TRT Erzurum,pe care tunerul nu l-a putut separa si salva.
               Nu-s probleme de receptie a celor cinci programe de radio TRT cu placa tbs6983,
               satelescu

               Comment               Working...
               X