Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Es’hail-2 @ 25.8° East

  Precum stiu cei care urmaresc noutatile in materie de transmisii prin satelit,in 2019 a inceput sa fie activat un transponder la 25.8E cu un program tv-"Es'hailsat promo" la 10493 H,1500,4/5,cu un semnal destul de tare,de peste 10~11db,cu antena de 150cm.Ce-l face interesat,mai bine zis,provocator,pentru cei care vor sa-l receptioneze,este,1.ca este transmis in sub-banda,intre 10490-10500 H,si,doi,ca in vecinatatea lui,se gasesc transponderii AMSAT(Societatea de Amatori de Radio din Qatar),care permite altor membrii din organizatie,din alte tari,sa foloseasca citeva sloturi de pe acest satelit.Cei mai activi sint englezii de la GI7UGV (Radio Amateur TV)-HAM TV,care folosesc un transponder de banda ingusta pentru transmisia simultana de voce pentru 180 de utilizatori.Se mai folosesc de aceste sloturi si alti membrii de radio amatori cu tot felul de acronime.
  Din punct de vedere tehnic,trebuie mentionat ca parametrii de transmisie folositi nu sint deloc prietenosi pentru cei care doresc sa receptioneze acesti transponderi cu receptoarele obisnuite.Am incercat sa setez oscilatorul local pe citeva receptoare,pentru frecventa de 10490,si,cum era de asteptat,n-am reusit.Si chiar daca o scoteam la capat cu aceasta setare,nu cred ca as fi putut scana frecvente pe o banda atit de ingusta,la distanta de 1 MHz si cu symbol rate-uri sub 1000 Ks!
  Deocamdata,dupa stiinta mea,se pot receptiona aceste frecvente doar cu acele placi dvb care au suport in aplicatia Crazyscan,mai bine zis in fisierul StreamReader.
  Am reusit la un moment dat sa scanez si sa gasesc in acelasi timp sapte transponderi activi cu symbol rate mici,chiar si de 333 Ks.
  M-am folosit pentru scanarea acestor transponderi de Crazyscan,dar si de aplicatia IQmonitor cu placa tbs6983.  satelescu
  mitru, arsenal83 and 2 others like this.

  Comment  Working...
  X