Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 0 (0 members and 0 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Originally posted by Rely View Post
  xyzzyx
  Poti folosi SmartDVB cu incredere. Stie foarte bine T2-MI.
  ...
  Intr-adevar,stie sa faca bine si rapid.Am folosit versiunea SmartDVB 0.5.3.26.
  De abia acum am avut ocazia sa fac teste cu SmartDVB pe transponderii T2-Mi mentionati in postarea anterioara.Cu semnal de peste 9dB playerul a scanat,memorat si redat pachetele T2-MI fara probleme.Aveti si o poza cum sa va setati playerul pentru scanarea acestor transponderi.
  satelescu
  romero69, nirolf and Dan70 like this.

  Comment


   Mulțumim pentru descrierile atāt de bine punctate pentru fiecare satelit īn parte, am citit aproape despre toti sateliții descriși de voi...oare ce merge īn share de pe acești sateliți ar fi ideal sa știm.... Știu ca este un post pe aceasta discuție dar nu acoperă asa bine sateliții descriși īn acest topic... Īncă o data multumim
   steaua

   Comment


    Acest post are o anumita tematica. Te rog, nu il strica!
    Despre share, in postul pe care il stii deja.
    dingo31 likes this.
    SHALOM

    Comment


     Nilesat 201 @ 7° West & Eutelsat 7 West A @ 7.3° West

     Atita vreme cit pozitia 7.0W,sau,mai precis satelitii Nilesat si Eutelsat 7 West,cu semnal pe spotul MENA,sint greu de receptionat in partea de nord a tarii,dar,de la caz la caz,valabil si in sud,pasionatii de la noi au o provocare permanenta.Cum ar veni,intr-un termen colocvial,li s-a pus pata sa receptioneze acesti sateliti cu echipamentul satelitar din dotare,care,la multi dintre ei,nici nu sint profesionale.
     Si spun asta in cunostiinta de cauza,fiindca,precum stiu cei care ma citesc,eu inca ma folosesc de o antena de 150cm pentru o receptie de dx.Ori pentru spotul MENA,la 7.0W e nevoie de una de cel putin 200cm,mai sigur de 220cm.E adevarat ca incerc sa compesez acest handicap cu dispozitive si aplicatii mai performante.Daca vreti,le numesc niste "cirje" tehnice,care ma ajuta sa fortez receptia semnalului slab in zona mea.
     Cu citeva exceptii,cele prea bine stiute de cei care au incercat la 7.3W,cu semnal destul de acceptabil pe citiva transponderi,unii chiar cu peste 11dB,cum sint:10992 V,11033 V,11157 V,iar altii cu semnal incurajator,in multe cazuri aflat la limita,insa suficient ca sa nu-i lase indiferent pe cei cred ca au sanse de receptie,in special transponderii 11559 V si 11657 V.Acestia din urma,din fericire inca sint transmisi in mode QPSK,cum sint multi pe ambii sateliti,care favorizeaza receptia si cu tunerele comerciale.Semnalul pe acestia,pe o vreme frumoasa,e peste 7dB,seara ceva mai tare.Nici 11474 V nu te poate lasa indiferent,cu semnal la limita,care cu un tuner sensibil l-ai putea aduce la prag dar fara consecinte practice.
     Despre receptia lui Nilesat 201,ce s-ar mai putea spune nou decit ca aproape a disparut din orizontul nostru de asteptari,din motive stiute de toti cei care au incercat sa-l receptioneze;semnal foarte slab pentru majoritatea antenelor noastre de amatori.Doar cei din sud au sanse mai mari sa inchida semnalul util,in primul rind transponderii in qpsk(SDTV),probabil si cei cu symbol rate de 30000,in mode 8PSK(HDTV).
     Ce-am spus acum nu sint noutati pentru cei care urmaresc fenomenul receptie de satelit la noi in tara.Eu insumi l-am abordat chiar pe topicul acesta.Deci nimic nou sub soare pentru multi.
     Dar,daca tot am pomenit de soare,trebuie sa spun ca el m-a si incurajat in ultima vreme sa fac teste la pozitia 7.0W,ca de altfel la multe altele,deoarece,precum vedem cu totii,in ultma vreme,de citeva saptamini,pe linga Coronavirus,astrul nostru e prezent pe tot parcusul zile oferindu-ne zile favorabile pentru a face receptii de tot felul,daca tot sintem obligati sa stam acasa din cauza "urgiei" invizibile ce tine ostatica o lume intreaga.Si-n toata aceasta tristete si ingrijorare ce-a cuprins pe multi oameni din cauza acestui virus,vremea buna,ca si cum ne-ar oferii o compesatie,pare sa favorizeze semnalul si sa ajute receptia,ceva mai bine decit azi iarna.Nu stiu daca la toti,dar in cazul meu semnalul e putin mai tare decit in alte perioade sau sezoane.Cum e si la 7.0/7.3W,unde a crescut in jur de 1dB.Si ca o incurajare,daca mai era cazul,postez rezultatul obtinut recent la aceasta pozitie.
     Desigur ca multi transponderi de pe analizorul aplicatiei IQmonitor ce par ca au semnal inchis,unii la limita,de fapt nu pot da imagini.Doar la 12149 V,27500,3/4 reusesc sa inchid si sa memorez programele cu imagini si,pret de citeva zeci de secunde,sa le si urmaresc.Pe lista de transponderi gasiti de Crazyscan se poate vedea ca semnalul ar putea deveni util daca el a ar fi cu cel putin 1dB si ceva mai tare.Incercati,poate aveti voi acest noroc.

     satelescu
     nirolf, romero69 and 2 others like this.

     Comment


      Desi , poate nu i locul unei constatari personale , pe nilesat in cazul meu unele frecvente au semnal mai bun daca muti antena cam cu un jumatate de grad spre vest fata de 11660. Cand am receptie stabila pe 11475 ,scade semnalul pe 11660, poate ajuta aceasta constatare pe cei care sunt interesati.
      amic likes this.

      Comment


       In nord mai exact MM eu cu o antena de 90cm veche de la AKTA si cu motor HH merg 90E-30W.
       Ca si putere semnal,pe thor nordicii semnal foarte bun la orice moment,am facut o scanare retea pe nordici si au rezultat 359 programe,26E bun in orice moment al zilei stabil,257 programe la scanare,ce nu pot receptiona este 7w unde intra doar o frecventa stabila doar dimineata,respectiv 11658/27500/v.

       ANDREI and satelescu like this.

       Comment


        Rezolvat semnal stabil si pe 7W cu LNB Inverto Black Ultra Twin. Stabil pe tot timpul zilei.
        ANDREI and mitru like this.

        Comment


         AlcomSat 1 @ 24.8° West

         Cine vrea sa verifice antena pentru o receptie la 24.8W-AlcomSat 1 o poate face acum.A fost activat recent un transponder cu un program tv(educational) test,se pare,cu un semnal neobisnuit de puternic,de peste 10.5dB cu antena de 150cm si peste 7.5dB cu una de 110cm.Nu stiu cit timp va fi pastrat acest nivel.
         Desigur ca nu-i musai sa o faceti,dar ma gindesc ca mai sint pasionati care doresc sa viziteze si pozitiile mai putin frecventate,dar mai important,sa prinda un semnal ce nu-i directionat pe zona noastra.Daca n-ar fi atit de puternic,as zice ca-i o receptie de dx.Dar cu siguranta celelalte frecvente cu programe tv sau de Date pot fi considerate,cel putin in partea de nord a tarii,ca receptie de entuziast.Cu alte cuvinte,ma adresez celor care nu cauta programe tv,ci un semnal oarecare la diferite pozitii de pe arc.
         Mai jos aveti o receptie cu antena de 110cm in Cluj-Napoca.
         satelescu
         ANDREI, Dan70 and 3 others like this.

         Comment


          Da, vad ca intra si la mine. Sunt trei programe: EDUC 1, 2 si 3. Antena de 1.15.
          ANDREI, Dan70 and 2 others like this.
          SHALOM

          Comment


           24.8W @ Alcomsat 1-12000-12500 H

           Dan70, satelescu and arsenal83 like this.

           Comment


            Eutelsat 7 West A @7,3 W
            satelescu, Dan70 and 2 others like this.

            Comment


             Amos 3/7 @ 4° West(Middle East beam)

             Iata ca a venit si clipa(nesperata) sa receptionez semnalul(si 2 programe tv) de pe spotul Orientul Mislociu la 4.0W,Amos 7.E vorba de trp 11062 H,4500,1/2,QPSK,cu cele doua programe tv religioase,METV(MiddleEst TV si ISN(Its Supernatural Network).
             Cind l-am descoperit,seara,semnalul pe acest transponder avea in jur de 2.2dB,iar dupa miezul noptii,peste 3dB,apoi,dimineata era de 1.7dB.Receptia este favorizata,precum stiti,de fec-ul de 1/2 si modul QPSK.
             Desigur ca detectarea semnalului este dificila(dar nu imposibila) cu tunerele comerciale.Am incercat mai multe receptoare pentru receptia acestui semnal,totusi,slab.Numai cu (extraodinarul) tuner Strong4500,care a memorat si redat audio,si cu Openbox SX6 HD,insa cu multa rabdare,l-a inchis si memorat,dar fara sa redea imagini.
             Pina acum numai cu tunerul placii tbs6983 se poate inchide si vizualiza(cursiv),fara probleme,cele doua programe din acest minipachet.
             Cu putin noroc,sau mai degraba,cu 10cm in plus la antena,as fi reusit sa inchid si 11052 H,8515,2/3,care avea un semnal -10,nu imposibil de inchis intr-un moment (meteo) prielnic,chiar la acest nivel mic.
             Cei care au antene mai mari au toate sansele sa receptioneze transponderii mentionati,mai ales pasionatii aflati mai la sud de zona Clujului.Parca se repeta,de asta data cu semnalul digital,ceea ce se intimplase cu receptia celui analogic in urma cu aproape 20 de ani,cind la Cluj se putea receptiona acest spot OMislociu.
             Incercati,poate veti fi rasplatiti in caz de reusita,daca nu pentru programele religioase,cel putin moral,caci,nu-i asa,n-a fost in zadar sa cautati semnale slabe,(aproape)imposibil de prins in zona noastra
             Mai adaug cu acest prilej,pentru userii interesati de programe exotice,ca se poate receptiona programul RASD TV(din nordul Africii),trp 12515 H,1666,3/4,tot pe Amos 7,care are semnal puternic in zona noastra,e adevarat ca-i pe spotul Europa Centrala,nefiind o receptie de entuziast.             satelescu
             arsenal83, Dan70 and 2 others like this.

             Comment


              Confirm receptia 11062 pe Amiko alien mini hd , semnal stabil seara.
              arsenal83, ANDREI and satelescu like this.

              Comment


               Semnalul este stabil in tot cursul zilei in conditii de vreme buna.
               OLD MAN likes this.

               Comment


                Interesant satelitul asta. Vad ca frecventa 11062 H 4500 este pe Amos 7 , noul satelit. Nu miros nimic din semnalul asta. In schimb imi intra permanent 10925 v 27500 de pe Amos 3. La cum arata spoturile probabilitatea de receptionare Amos 7 spotul Orientul mijlociu pare mult mai mica in zona Clujului si totusi se pare ca intra. Desi sunt mai aproape de zona de emisie nu intra deloc. Poate incearca si altii prin sudul Romaniei sa confirme cele 2 frecvente.
                satelescu and ANDREI like this.
                (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
                (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 34.5w-56E

                Comment                Working...
                X