Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Originally posted by iosi View Post
  Da, mersi de informatie.

  Am scanat la 30,5 imediat ce ai postat rezultatul tau, dar nu intra nimic zero total.

  ...
  Nu mai trebuie cautat 11429 H la 30.5E,deoarece nu mai este receptionabil in zona noastra,confirmat de rapoartele unor pasionati europeni.De fapt a si fost scos de pe lista de transponderi actvi de pe Arabsat 6A.

  satelescu

  Comment


   Satelescu:

   Revenind la discutia despre 22 si 31,5W din topicul de offset deformat 190 cm, intre 11 si 14 db scot si eu pe acestia, dar in conditiile in care distanta de la noi pana la acei sateliti, este mult mai mare decat cel aflat la incidenta pentru Romania, adica 26 est. Din acest motiv nu este un etalon 27,5W nicidecum in Romania, mai ales pentru faptul ca nu are acoperire aici deloc. Ce intra prin vestul tarii e marginal. In estul Romaniei este o performanta sa ai semnale de inchis pentru sateliti care sunt la peste 50 de grade W distanta fata de incidenta, pentru ca ai cateva mii de km bune in plus pana la satelit.

   Desigur ideea este valabila si pentru est.

   Comment


    Receptie pe pozitia Eutelsat 7W, cu antena Emme Esse 1,25 si Dreambox 920.
    Am urmarit o perioada buna sa vad cat de stabil e semnalul, si cam de o luna e la fel, cu foarte mici variatii a semnalului, dar cu receptie buna.

    Frecventele sunt.

    11660 V 2/3 27500 DVB-S Spot E7WA NW Africa
    11834 V 3/4 27500 DVB-S2/QPSK Spot E7WA ME-NA
    10719 V 3/4 22000 DVB-S2/QPSK Spot E7WA ME-NA

    Am scanat spectrul si frecventele cu BlindScan pe ambele polaritati H si V, a gasit ceva si de pe Eutelsat 8W pe polaritate verticala la capatul spectrului.

    Cateva imagini.

    Receptie si cu ALT-DVB si TBS 5927.
    ANDREI, the the and 3 others like this.
    DM 920 UHD, Emme Esse 125, TricolorTV, OSCAM, TBS 5590, TBS 5520 SE, TBS 5927.

    Comment


     M-ai facut curios si am testat azi 7W.

     Cu PFA 1,4m am reusit un adevarat DX pe 11660 V 27500 cu 7,9 db, asta la ~ 2000 de km distanta de inelul cu 42 dbW care ar prinde Catania. Intra perfect toate canalele.
     Practic Romania nu e acoperita deloc de acel spot, dar Bucuresti nici atat. Este cea mai buna performanta scoasa cu parabola de 1,4m.

     La satelescu sunt curios daca intra ceva pe 1,5m, iar la EXCALIBUR daca intra E7WA ME-NA pe 3m, caci e aproape de mine ca si locatie. La mine nu miroase nimic pe E7WA ME-NA.

     L.E. Acum am vazut ca sunt 7,3 db la satelescu pe 11660 V 27500 cu PFA 1,5m.
     Last edited by gen70; 15 February 2020, 18:22.
     ANDREI and satelescu like this.

     Comment


      Originally posted by gen70 View Post
      Satelescu:

      Revenind la discutia despre 22 si 31,5W din topicul de offset deformat 190 cm, intre 11 si 14 db scot si eu pe acestia, dar in conditiile in care distanta de la noi pana la acei sateliti, este mult mai mare decat cel aflat la incidenta pentru Romania, adica 26 est. Din acest motiv nu este un etalon 27,5W nicidecum in Romania, mai ales pentru faptul ca nu are acoperire aici deloc. Ce intra prin vestul tarii e marginal. In estul Romaniei este o performanta sa ai semnale de inchis pentru sateliti care sunt la peste 50 de grade W distanta fata de incidenta, pentru ca ai cateva mii de km bune in plus pana la satelit.

      Desigur ideea este valabila si pentru est.
      Scuze pentru intirziere.Ai dreptate cind spui ca receptia unui satelit in zona de vest a tarii,cum e si cel de la 27.5W,nu-i "etalon" pentru estul Romaniei.Si intr-adevar geografia joaca in rol hotaritor cind e vorba de receptia unui semnal ce n-are acoperire pe tara noastra.Cum e si acest Intelsat 907 la 27.5W,care,precum stii,semnalul nu atinge nici zona mea,daca ne luam dupa harta.Or tocmai din acest motiv e si o provocare pentru cei care cred ca "geografia" nu-i o fatalitate de nesurmontat in multe cazuri, si care poate fi depasita prin tehnica/ologie si de rabdare,perseverenta.Astfel daca in zona mea reusesc sa receptionez acest satelit cu antena de 150cm,pentru ca ma aflu mai aproape de marginea footprintului,fiind o "receptie marginala",e logic sa presupun ca daca ai incerca cu o antena mai mare decit a mea,ai avea ceva sanse sa-l receptionezi si tu in estul tarii,chiar daca geografia nu te ajuta cu echipamentul din dotare.
      Spunind de o antena mare in cazul tau,nu fac altceva decit sa subliniez un lucru stiut de majoritatea pasionatilor,ca marginea sau centrul in care ne aflam in raport cu harta de acoperire a unui satelit e in functie de marimea antenei pe care o folosim.Cu cit aceasta e mai mare cu atit am scurtat distanta fata de footprint.Cei mai in masura sa vorbeasca despre asta sint acei entuziasti care-si cumpara antene mari tocmai pentru a depasi obstacolul fizic ce-i separa de alte zone ale continentului nostru sau altele. Si nu-i intimplator ca postez cam tot ce pot receptiona in partea asta de tara cu antena mea de 150cm chiar daca conditiile fizice si geografice nu-mi sint favorabile.Or tocmai aceasta situatie e o provocare,la care,marturisesc,as dori ca si altii sa participe.Cum si cit,fiecare dupa puteri.Si nu vorbesc de o intrecere intre noi,ci mai degraba ca o depasire de sine a fiecaruia din cei care intra in "joc",din care fiecare se alege,poate,cu un cistig...moral si/sau de cunoastere.Nu mai insist.

      Semnalul lui Eut 7WA pe polaritatea verticala in zona mea a ramas cam la acelasi nivel in ultima vreme/ani,cam 7dB,in functie de zi/noapte,in special trp 11660 V receptionat de tine cu antena de 1.4m.Recunosc ca e performanta in sine,tinind seama de distanta.Atita vreme cit si alti transponderi care sint in mode QPSK(10718 V,11474 v,11659 V),avem sanse sa-i receptionam in diferite zone ale tarii si astfel sa ne minunam ca-i receptionam.Cu siguranta ca va veni momentul cind n-o sa mai vedem semnalul pe bara.
      Transponderii cu semnalul cel mai tare sint:10991 V,11034 V si 11157 V,care au peste 10dB,in ciuda fec-ului 9/10 pe care-i au si a modulatiei de 8PSK.Spre miezul noptii semnalul creste destul de bine cit sa inchid 10718 V si 11474 V,si,ca bonus,sa am la limita semnal pe 12149 H de pe Nilesat.
      satelescu
      nirolf, Dan70 and ANDREI like this.

      Comment


       Dan70, ANDREI and 2 others like this.
       1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k/2m circular dish/motorizet 0,85 gilbertini dish/redline ts 200hd....and more

       Comment


        Cred ca e vorba de cel mai bun offset nemilitar de 1,2m, adica cel rotund, facut in Ungaria.

        Comment


         AlcomSat 1 @ 24.8 West

         La #142 pe acest topic spunem despre AlcomSat 1 la 24.8W ca sint slabe sansele de-a-l receptiona in zona noastra cu antene mici,cel putin cu 150cm,dupa ce in perioada de teste semnalul parea ca acopera bine si zona noastra.Dar n-a tinut prea mult aceasta speranta.Asa ca din toamna lui 2018 a cam disparut din orizontul nostru de receptie,cel putin in zona mea,doar din cind in cind slabe urme de semnal,in jur de 1dB,care nu te incuraja sa mai incerci cu alte ocazii.Iata ca,totusi,mai mult dintr-o obisnuinta cind mut antena de la o pozitie sau alta de pe arc,am poposit si la 24.8W si am dat o scanare pe AlcomSat 1 cu slaba nadejde ca voi gasi semnal pe cei (primii)doi transponderi activati cind satelitul a devenit operational cu doi ani in urma.Nu numai ca i-am gasit pe acestia,e adevarat cu un nivel al semnalului cum era in octombrie 2018,ceea ce nu era rau,dimpotriva,pe unul l-am si inchis,12240 H,30000,3/4,cu analizorul,dar supriza,am gasit inca doi transponderi cu semnal destul de puternic,peste 9dB,pe care i-am si memorat.In plus,tot cu el ma reusit prima oara sa dau peste citiva transponderi,cred ca pentru date,cu semnal slab.E pentru prima oara cind imi intra si acestia,desigur fara sa-i inchid.Chiar si insuficient,e imbucurator faptul ca avem transponderi cu semnal care,cine stie,in alt moment sa-i putem receptiona in conditii mai bune.Sau cel putin ne intretine speranta ca merita sa vizitam pozitia asta.
         Postez rezultatul obtinut cu aceasta ocazie cu indemnul sa incercati si voi.Dupa cum arata spectrumul,cei din sud-vestul tarii ar fi cei mai favorizati.         satelescu
         nirolf and Dan70 like this.

         Comment          different upper body workouts
          rog daca poate scana cineva,ciudati parametrii de receptie
          1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k/2m circular dish/motorizet 0,85 gilbertini dish/redline ts 200hd....and more

          Comment


           N-ai specificat parametrii "ciudati" si de pe ce satelit ai receptionat imaginea de mai sus.Daca e vorba de pozitia 16.0E(daca citesc bine textul din imagine?),atunci eu n-am gasit transponderul respectiv,12603 V(iarasi,daca vad bine ce scrie acolo?).Probabil ca a fost un feed in mode 16APSK sau un program in perioada de teste cu acest parametru.
           Important pentru tine,si ai toate motivele sa te bucuri,ca dispozitivul folosit de tine suporta un astfel de parametru si,deci,ai posibilitatea sa-l receptionezi si cu alte ocazii/sau transmisiuni.
           (Am acceptat jocul tau de-a ghicitalea.Poate e vorba de alt satelit?)           satelescu

           Comment


            eutelsat 16 est/frecventa a aparut la blindscan pe vu+/am crezut ca e o dublare a frecventei dm sat [12593 v]dar are alt sr si e 16apsk/cred ca e o anomalie dar mai incerc diseara sa vad.multumesc
            1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k/2m circular dish/motorizet 0,85 gilbertini dish/redline ts 200hd....and more

            Comment


             Nici eu nu am nimic acolo.
             Edision Mio 4k plus, Vu+ Zero 4k, Samsung UE49MU6452, Samsung QE55Q82RATXXH

             Comment


              Originally posted by xyzzyx View Post
              Cu noua versiune TSReader 2.8.55 se poate analiza si vizualiza live canalele din streamurile T2-MI.

              ...[/IMG2]
              TSReader,versiunea 2.8.55a(in perioada de teste(Beta),in special pentru versiunea Profesionala,include un utilitar pentru extragerea streamurilor multicast in formatul UDP,RTP si HRTP din fisierele PCAP si PcapNg.
              Pentru versiunea Standard,pe care am folosit-o,noutatea consta in faptul ca adresele IP primesc un port UDP prin care streamurile(din transponder) pot fi (re)transmise in timp real cu playerele implementate in aplicatie,adica VLC,POtPlayer si FFplay,iar continutul media poate fi vizualizat sau audiat ca IPTV. E recomandabil ca semnalul sa fie puternic,peste 10/11dB,ca streamul sa ruleze cursiv si fara intreruperi.In versiunile anterioare ale TSReaderul-ului streamul iptv trebuia inregistrat si apoi redat cu un player.
              Am facut teste cu aceasta versiune la [email protected] 907 pe transponderul 11610 V,4374,3/5,8PSK,ACM,care in zona mea are un semnal de peste 12dB,dimineata/amiaza,in aceasta perioada,incit toate cele trei streamuri,doua de TV si unul de Radio,pot fi redate simultan fara probleme.Providerul acestei transmisiuni la aceasta pozitie este SiminnRadio din Islanda,care mai are un stream IPTV la 3.0W ABS-3A,pe transponderul 12711 V,4048,1/3QPSK2,HEVC,ACM.
              @xyzzyz,cu recunostiinta si multumiri              satelescu
              nirolf, tdy_sat and Dan70 like this.

              Comment


               Intelsat 39 @ 62 East

               Azi semnal ceva mai bun pe transponderii IRIB la 62.0E,pe doi i-am inchis,11001 V,3500,3/4,8PSK si pachetul IRIB la 11554 V,30000,3/4,8PSK,acesta cu semnal fluctuant si totusi posibil de receptionat.Nu cred ca sint probleme de receptie stabila in zona mea cu antene mai mari.
               Pentru cei interesati de acest satelit,postez semnalul de pe ambele polaritati in acest moment :


               satelescu
               nirolf, crursu and 2 others like this.

               Comment


                Yamal 402 @ 54.9 East

                Dat fiind faptul ca Express-AM6 la 53.0E a suferit o defectiune la sistemul de control thermo,unii transponderi vor fi (re)alocati la pozitia 54.9E.Printre acestia sint sint si cei doi transponderi T2-MI-12674 H,15284,3/4,8PSK(PLP 0 si 1) si 12694 V,15284,3/4,8PSK(PLP 0 si 1),care au mai fost folositi la 54.9E inainte ca sa fie mutati pe Express-AM6 acum doi ani.Din fericire semnalul este ceva mai bun decit a fost/este la 53.0E,ceea ce ii va ajuta pe cei care au avut probleme de receptie la pozitia anterioara.Acelasi lucru s-a intimplat si cu minipachetul Mir si Moskva24,acum activ la 12705 V,2828,3/4,8PSK.Probabil vor fi mutati si alti transponderi.
                Cu antena de 150 nu-i o problema de receptie pe cei doi transponderi pomenti mai sus.Din fericire se poate inchide semnalul si cu o antena de 110cm,12694 V,peste 8dM si 12705 V;desigur ca el e fragil,mai ales pe o vreme proasta.Insa la 12674 V calitatea lui este sub prag.
                Eu am facut o scanare cu EBS pe toata banda.In zona mea polaritatea Verticala e foarte slaba intre 10950-11200 MHz,iar de pe spotul Rusia doar un transponder-11363 V(de date)-reusesc sa inchid.Poate altii pasionati au mai mult noroc si,cine stie,poate au bunavointa sa ne ofere rapoarte de receptie de la 54.9E.Le multumesc inca de pe acum

                satelescu
                Last edited by satelescu; 28 March 2020, 12:36.
                nirolf, ANDREI and 4 others like this.

                Comment                Working...
                X