Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Nu mai e nevoie, se pare ca ai postat cam in acelasi timp cu mine. TSReader-ul merge OK acum, fara erori la demultiplexarea PCR-ului de pe PID-ul 0x1000. Cred ca sunt primul care a downloadat si folosit aceasta noua versiune (prerelease). LOL!

  Legat de streamurile generice, crezi ca are sens sa intreb dezvoltatorul daca TSReaderul poate fi "invatat" sa inteleaga si streamnurile astea mai ciudate (generice, transport, whatever)?
  Last edited by xyzzyx; 3 September 2019, 23:31.

  Comment


   Ma indoiesc ca se va implica intr-o astfel de imbunatatire.Dar nu se stie.Poti sa-l intrebi.Probabil ca stie despre ce e vorba,dar e bine sa-i trimiti citeva imagini,eventual si un fisier ts inregistrat de pe satelit.Cine stie,ar fi o mare lovitura de piata daca ar reusi.Dar presupun ca e vorba si de licenta proprietara.Cel putin am stii care-i situatia cu astfel de software..
   Sa fie intr-un ceas bun

   satelescu
   nirolf and xyzzyx like this.

   Comment


    In sfirsit am reusit sa folosesc un lnb circular de Ku-band la 56.0E([email protected]).Pina acum testele la aceasta pozitie le-am facut cu lnb linear IBU si eram multumit de calitatea semnalului chiar daca tehnic nu era corect-suprapunere de polaritati,insa nu eram deloc incintat de faptul ca el nu reusea sa inchida patru frecvente-12034 L,12054 R,12073 L,12092 R.De asta data,cu lnb-ul circular,toate frecventele au fost corect gasite si inchise de pe spotul Wide,pentru Europa,asa incit i-am receptionat fara probleme.
    Marturisesc ca nu stiu si nici nu ma intereseaza(in mod deosebit) calitatea lnb-ului(EuroSky)pe care l-am folosit pentru testele de la 56.0E si 36.0E pe Express-urile rusesti,unde sint transmisii in polaritatea circulara.L-am montat pe antena,in graba,fara sa fac un reglaj important,si anume sa stabilesc corect distanta focala,de citiva cm,de cum trebuia.Si nu ma mira calitatea semnalul obtinut cu acest lnb circular la ambele pozitii(56.0E si 36.0E),care este sub nivelul celui obtinut cu cel linear.Din acest motiv nici nu pot sa emit o parere pertinenta,pro sau contra,despre aceasta marca de lnb circular-EuroSky.Si nu pentru asta l-am cumparat,desi,de ce sa nu recunosc,ca de calitatea lnb-ului depinde si receptia,mai ales unde semnalul este slab.Si cer scuze celor care doresc sa cumpere un lnb circular special pentru acest Express si nu stiu ce marca de lnb-ul ar fi cel mai indicat pentru receptie.
    Postez semnalul obtinut cu acest lnb circular de la ambele pozitii-56.0E si 36.0E-cu antena de 150cm.Poate ii ajuta pe cei care vor sa receptioneze in zona noastra acesti doi sateliti rusesti de banda Ku circular:

    satelescu
    Dan70, xyzzyx and nirolf like this.

    Comment


     Originally posted by satelescu View Post
     Thor 5/6/7 - Intelsat 10-02 @ 1 West

     Pentru cei din sudul tarii ar fi mai bine sa cititi aici ,unde e vorba de spotul Nordic.


     satelescu
     Din pacate, link-ul respectiv, mentionat la #120 pentru spotul Nordic 1W nu mai este disponibil pe forum. Se poate re-posta? Eventual actualizari sau alte referinte la Thor 1W, spot Nordic region, Thor5 T1 din diverse zone.
     Last edited by dingo31; 22 September 2019, 08:05.

     Comment


      Originally posted by dingo31 View Post

      Din pacate, link-ul respectiv, mentionat la #120 pentru spotul Nordic 1W nu mai este disponibil pe forum. Se poate re-posta? Eventual actualizari sau alte referinte la Thor 1W, spot Nordic region, Thor5 T1 din diverse zone.
      Eu zic,din fericire postul/link-ul respectiv exista(bine ca nu e sters),dar,din pacate,buletinul RDI nu-i facut sa-l gaseasca.(O mica paranteza,sa ma ierte cine s-a gindit la solutia acestui buletin,dar el este mai degraba un suport de chat decit unul de forum .
      Iata linkul despre spotul Nordic la care fac referire: https://www.rdi-board.com/forum/rdi-...t-nordic/page3. Apropo,acest spot Nordic ii poti vedea acoperirea aici:http://www.flysat-beams.com/1west-beam.php. Tot la acest ultim link gasesti si acoperirea celorlalte spoturi.Dupa aceste harti ale satelitului iti poti da seama in ce masura ai sanse sa receptionezi semnalul functie de marimea antenei tale.De fapt asta ar trebuie sa luam in calcul cind ne cumparam o antena,vrem doar semnal din zona noastra,sau din alte zone/spoturi?

      satelescu

      ps_Am crezut ca daca dau linkul direct si nu printr-un cuvint/scurtatura ai mai multe sanse sa gasesti ce cauti in trecutul acestui forum,dar,din pacate,primul link nu este gasit chiar de "gazda",adica de buletinul RDI.Cu alte cuvinte el uita ce are in "camara".Deci este inutilizabil sa cauti cu el.Nicio referire despre sine nu poate sa dea.Este fara memorie De aceea pune la cautarea prin Google :https://www.rdi-board.com/forum/rdi-...t-nordic/page2,sau simplu: 1W Spot nordic
      Last edited by satelescu; 22 September 2019, 16:09.
      nirolf, Dan70 and dingo31 like this.

      Comment


       Originally posted by satelescu View Post

       satelescu

       ps_Am crezut ca daca dau linkul direct si nu printr-un cuvint/scurtatura ai mai multe sanse sa gasesti ce cauti in trecutul acestui forum,dar,din pacate,primul link nu este gasit chiar de "gazda",adica de buletinul RDI.Cu alte cuvinte el uita ce are in "camara".Deci este inutilizabil sa cauti cu el.Nicio referire despre sine nu poate sa dea.Este fara memorie De aceea pune la cautarea prin Google :https://www.rdi-board.com/forum/rdi-...t-nordic/page2,sau simplu: 1W Spot nordic
       Buletinul acesta e demential! Link-urile precizate duc exclusiv la pagina de start a forumului, nicidecum la topicul cerut iar link-ul "1W Spot nordic " merge catre tot felul de corpuri de iluminat de 1W....., dar daca insisti ajungi unde vrei...!
       Last edited by dingo31; 22 September 2019, 17:33.
       Dan70 and satelescu like this.

       Comment


        G-Sat 15/17 @ 93.5 East

        Recent,pe G-Sat 15/17 la 93.0E au fost activati doi noi transponderi cu pachete tv,si anume:11460 H,12500,3/4 FTA si 11478 H,14500,3/4 codat.Din fericire semnalul pe acesti transponderi este mult mai stabil decit ceilalti de pe polaritatea orizontala.Asta nu inseamna ca el poate fi receptionat toata ziua.El apare treptat,dupa masa/seara, si se manifesta asa cum am spus la #4 pe acest thread si pe un topic dedicat acestei pozitii.
        As putea fi sigur ca-i puteti receptiona cu dispozitivele voastre.In zona mea cu antena de 150cm se poate prinde usor.Incercati in jur de ora 20:00.
        satelescu
        xyzzyx, Dan70 and nirolf like this.

        Comment         Rascom-QAF1R @ 2.9 East

         Un nou program activat la 2.9E Rascom-QAF1R:Bet On Numbers la 11321 H,1500,7/8,care alaturi de Cas$ Crono,la 11323 H,11485 H,1485,7/8, si avind parametrii fara pretentii,pot fi mai usor de receptionati.Numai polaritatea orizontala este vizibila de tunerul meu in acest moment.
         Trebuie sa spun ca receptia satelitului cu spotul pe Africa de nord nu-i sigura pe zona noastra,sau mai bine zis,semnalul nu-i constant,doar cei pentru date este vizibil cu spectrometru si ocazional se poate inchide.Desigur ca trebuie o antena mai mare,de la 150cm in sus.In sudul tarii probabil ca e favorabil si cu o antena mai mica.E un satelit cautat mai mult de pasionati,ca o tinta de atins din motive tehnice si de...ambitie.
         Iata care e receptia mea de la 2.9E si ce-am putut inchide la inceput de decembrie:         ]

         satelescu
         nirolf, xyzzyx and 3 others like this.

         Comment


          Amos 3/7 @ 4 West

          A revenit RASD-Radio la 4.0W pe Amos 7 cu semnal tare:12515 H,1666,3/4.Receptie cu antena de 110cm.          satelescu
          nirolf, ANDREI and Dan70 like this.

          Comment           Eutelsat 5 West A/B @ 5 West

           Actualizez hartile de acoperire ale lui Eutelsat 5 West la 5.0W odata cu mutarea transponderilor MIS(Multistream) de la Fransat pe noul satelit,Eutelsat 5 West B,operational din 21.01.2020.Asta inseamna,precum se vede pe noua harta E5WB,acum numita si Transalpine,ca se ingusteaza destul de semnificativ,sau aproape complet,aria de acoperire a semnalul in partea de est a tarii noastre,iar in zona vestica el scade cu citiva decibeli incit e nevoie de o antena mai mare pentru o receptie sigura.Cit de mare,ramine sa va hotariti daca cititi rapoartele celor care posteaza pe topicul dedicat,"Canale Multistream".
           As mentiona ca in conditii de vreme favorabila se poate receptiona si pachetul francez MIS pe 12648 V,29500,8/9,8PSK,desigur cu antene de peste 150cm.
           Mai trebuie stiut ca transponderii MIS cu canalele italiene de la operatorii Mediaset si Persidera Network au fost mutati pe Eutelsat 9B la 9.0E.Deocamdata inca sint activi si la pozitia 5.0W pe spotul Transalpine,dar cu acelasi efect negativ la receptie ca cei folositi de francezi.Desigur ca se asteapta,probabil,in acest an ca acesti operatori italieni sa renunte complet la aceasta pozitie.
           In zona mea se pot receptioana toate spoturile de la 5.0W cu antena de 150cm:Europe,Transalpine si Supe/Steerable,desigur ca ultimul cu semnal mai slab.
           Pentru cei care au probleme de semnal cu antene mai mici,le-as recomanda sa localizeze pozitia la 5.0W si apoi sa regleze antena pe transponderul 11480 V,3215,3/4,8PSL(pachet de radio),care,cu toate ca este pe lista de sateliti pe E5WB,are un semnal foarte puternic,cu peste 20dB cu antena de 150cm.
           Postez poze cu semnalul ce-l obtin in zona mea de pe cele trei fascicole mentionate mai sus:

           satelescu
           nirolf, Dan70 and ANDREI like this.

           Comment


            Arabsat-6A @ 30.5 East Beams            Arabsat 6A la 30.5E a devenit operational din luna noiembrie 2019,conform primelor rapoarte a celor din zona Africa de Nord si Orientului Apropiat.Precum se poate observa,harta de acoperire a noului satelit nu lasa loc la nicio speranta de receptie in banda Ku pentru toata zona tarii noastre,de fapt pentru Europa.Se restringe si mai mult aria de receptie decit are Arabsat 5A incit e o performanta in sine receptia celor trei spoturi(FSS,BSS,APX-30B),cu aceasi configuratie (geo)grafica pe noul satelit arab.Pe acesta s-a extins utilizarea sloturilor de frecvente pe toata banda,acum si intre 10950-12500 MHz,pe linga cei folositi in prezent de Arabsat 5A.
            Daca de pe acesta,intre 10700-10950 MHz si 12500-12750 MHz,mai reuseam sa prind semnal util,in special feeduri,sporadic si programe regulate,acum,pe Arabsat 6A, este cu mult mai dificil de-a-l inchide cu antena de 150cm.Si pentru mine este pur si simplu o minune ca,totusi,reusesc sa receptionez pachetul SBA(Saudi Broadcasting Authority) la 11429 H,27500,2/3.E adevarat ca parametrii sint favorabili,ca la celalalt pachet saudit,10923 H,17000,3/4,pe Arabsat 5A,spotul MENA,multi ani receptionabil constant in zona mea.Doar in ultimii ani semnalul e la limita si pune probleme de receptie.As zice ca operatorul saudit si are intentia de-a-l mai "scapa" pe un lob secundar(?).Este de fapt singurul semnal inchis pe care il pot receptiona de pe Arabsat 6A.Ce-i incurajator deocamdata e ca semnalul ramine constant tot timpul,in jur de 4dB,si nu pare influentat de conditii meteo.E adevarat ca nici n-am avut in aceasta perioada conditii meteo vitrege,iar pentru ca sintem in anotimpul rece e un moment favorabil de teste.Cine stie,mai incolo,spre primavara/vara,o sa fie mai greu de inchis semnalul si receptiona pachetul saudit.
            Din pacate nicio urma de semnal de pe feedurile si programele transmise deja in mod regulat intre 10950-12500 MHz.Cu antene mari,de peste 2.2m,cresc sansele de receptie.Cel putin asa ne spun rapoartele celor care receptioneaza satelitul in unele zone mai la nord de tara noastra.Cu siguranta ca in partea de sud a tarii noastre sint sanse reale ca semnalul sa fie inchis pe mai multi transponderi.Si ar fi de dorit sa avem rapoarte de la cei care incearca,daca si cum receptioneaza Arabsat 6A?Multumesc            satelescu
            Last edited by satelescu; 27 January 2020, 16:09.
            nirolf, Dan70 and ANDREI like this.

            Comment


             La o scanare pe Eutelsat 9E, am receptionat programele Italiene din streamul Mediaset. E singurul MS care a intrat ok.

             12341 V 31400 5/6 MS 1,3,4 Gold 262140

             Receptia este in vestul tarii la 20 km de Serbia, cu antena Emme Esse 1,25, si DM 920.
             Semnalul are unele fluctuatii, dar o sa urmaresc si in zilele urmatoare daca e stabil s-au nu.

             Cateva imagini cu receptia.

             O analiza a spectrului pe verticala unde sunt MS Mediaset.


             Scanat si cu ALTDVB dupa cum se vede in imaginea urmatoare.


             nirolf, satelescu and 3 others like this.
             DM 920 UHD, Emme Esse 125, TricolorTV, OSCAM, TBS 5590, TBS 5520 SE, TBS 5927.

             Comment


              Felicitari @iosi pentru reusita,cu atit mai meritorie c-ai obtinut-o cu antena de 1.25m

              Am sa fac o observatie care,sper,sa te ajute daca lucrezi cu Crazyscan:
              -stabileste limita de scanare pe o portine de banda care te intereseaza,precum vezi in poza de mai jos.Asa se scaneaza numai banda satelitului ales,sau o portiune a ei.
              -apasat click stinga(mouse),in acel moment apare verticala verde,si-l tii asa pina la portiunea din banda pe care vrei s-o scanezi,dupa care linia devine neagra,ca-n poza de mai jos,apoi click Blindscan:              Daca tot ai testat semnalul la 9E(12342 V),as cere prea mult sa faci acelasi lucru la 30.5E pe 11429 H,27500,2/3(vezi postul anterior)?Mersi.

              satelescu

              nirolf, Dan70 and iosi like this.

              Comment


               Da, mersi de informatie.

               Am scanat la 30,5 imediat ce ai postat rezultatul tau, dar nu intra nimic zero total.

               La 9 E, semnalul e instabil, cu perioade de lipsa totala. O sa mai urmaresc.

               O zi buna.
               DM 920 UHD, Emme Esse 125, TricolorTV, OSCAM, TBS 5590, TBS 5520 SE, TBS 5927.

               Comment


                Eutelsat 7C @ 7 East                In 28.01.2020 (noul)Eutelsat 7C a devenit operational.Transponderii(10700-10950 MHz si 11400-11700 MHz) pentru operatorul DigiTurk au fost mutati pe noul satelit.In poza de mai jos,subliniati in galben.Semnalul a ramas cam la acelasi nivel ca inainte,cu foarte mici diferente,in unele cazuri ceva mai bun.A se vedea comparativ ce semnal aveam in oct 2018 (#111) fata de ce am acum de pe Eut 7C.Receptie facuta cu aceasi antena de 110cm.Este o fotografie de moment.Vom vedea cum va fi in alte anotimpuri.Deocamdata este incurajator.
                Cei cu antene mai mici,sa zicem de 90cm,pot receptiona Eutelsat 7C fara probleme.Testul de semnal facut cu antena Toroidala,T90,imi arata ca el este mai mult decit suficient,avind o marja de rezerva pentru conditii meteo mai putin favorabile.
                Trebuie amintit ca au fost activati doi transponderi cu pachete tv(Chinese mux si Muvi TV) pe spotul Africa,dar cum era de asteptat semnalul nu poate fi receptionat cu nicio antena in zona noastra(si europeana).Mi-ar placea sa fiu contrazis.


                satelescu
                Last edited by satelescu; 29 January 2020, 13:10.
                Dan70, ANDREI and nirolf like this.

                Comment                Working...
                X