Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  De ce nu bifezi "Update modulation info"? Bitrate zero nu pare in regula sau se mai modifica?
  La mine cu 5520SE atat modulatia cat si FEC se mai schimba. Nu am vazut bitrate zero...

  Comment


   Originally posted by xyzzyx View Post
   De ce nu bifezi "Update modulation info"? Bitrate zero nu pare in regula sau se mai modifica?
   La mine cu 5520SE atat modulatia cat si FEC se mai schimba. Nu am vazut bitrate zero...
   ...pentru ca nu trebuie bifat "Update modulation info" in Crazyscan atita vreme cit semnalul este puternic.Mai jos ai citeva poze cu modul prin care inchizi semnalul fara sa introduci sau sa bifezi ceva in aplicatie.Daca nu reusesti,din diferite motive,fie din cauza semnalului slab,si/sau din cauza aplicatiei,atunci incerci sa inchizi semnalul prin hardlock,asa cum ai procedat pina acum,adica introduci manual symbol rate-ul gasit de utilitar la scanarea auto si atunci bifezi Update modulation.Nu intotdeuna si reuseste.In astfel de cazuri mai poti recurge la Search range(sub Frequency),stabilind pasii de la 1>10MHz..Desigur ca mai depinde si de demodulator pentru a inchide semnalul...
   E normal ca la streamurile generice acei parametrii de care vorbesti sa se schimbe in functie de mai multi factori,printre altele si de continutul streamului,sau daca sint multistreamuri.De altfel prin functia "Detect" la Modcode poti afla tu insuti ce parametrii sint folositi pe acel transponderi si care apar din cind in cind in fereasta,ca in exemplu de mai jos.
   De pilda chiar transponderul 11437 H pe care l-am prezentat este transmis in mai multe code mode si fec-uri.Iata ce-mi arata monitorul cind apas pe bulina verde.De fiecare data parametrii se schimba atit la mode cit si la fec,fiindca avem aici doua tipuri de streamuri(Packetized sau numai Data).
   Mai jos ai citeva exemple cu astfel de streamuri.La 87.5E am reusit odata sa captez un multistream generic cu vreau 6 piduri video necodate.


   satelescu
   xyzzyx and nirolf like this.

   Comment


    Cum merge placa 6903x comparativ cu 6983? Am pus aceiasi intrebare in sectiunea de placi DVB, poti sa raspunzi aici sau acolo. M-ar tenta sa cumpar o astfel de placa daca se misca la fel ca 6903/6983 pe partea de dvb-s2 standard. Am citit pe net ca nu merge (inca?) fast blindscan (blindscan2), atunci m-ar interesa cum se misca cu scanarea clasica, lenta, step by step. Descopera toate serviciile dvb-s2 la fel ca 6983/6903?
    Pentru dvb-s2x, tunerul usb pe care il am (TBS 5520SE), nu se comporta foarte stralucit. La scanare cu crazyscan parca sare din 10 in 10 MHz, spectrul e foarte zimtuit, nu descopera toate frecventele active, fie ele dvb-s2 sau dvb-s2x.
    Last edited by xyzzyx; 17 May 2019, 20:01.

    Comment


     Eutelsat 16A @ 16 East

     16.0E_11071.127 H,172,3/4-BNR_AMS.Un nou symbol rate,in locul lui 334 Ks.
     Pentru cei interesati,postez transponderii intre 11060-11072 MHz care au symbol rate-uri mici:
     Receptie cu placa tbs6983 si aplicatiile Crazyscan,EBS si VLC si DM920 UHD-11071.2 H.

     11069,232 H,354,2/3-Radio 10 TNZ si Radio 638 TNZ,
     11069.677 H,3/5,Dvb-S2-Sky Radio TNZ si Veronica TNZ,
     11070.088 H,274,1/2-Slam! Main,
     11070.274 H,274,1/2-100%NL Main     satelescu


     nirolf likes this.

     Comment


      G-Sat 15/17 @ 93.5 East

      Semnal puternic in acest moment la 93.5E.Ca de obicei semnalul este mai puternic seara.Test facut la ora 20:00,facut cu acelasi suport fizic(antena,etc) si software(aplicatii),ca prima oara,la #4 .


      satelescu
      nirolf and xyzzyx like this.

      Comment


       Felicitari pentru receptia lui 93.5E!

       Off topic:
       E inutil sa incerci sa pui link catre un post din forum. Te duce automat catre pagina de start (home page) nu catre postul respectiv. Poate rezolva cineva,
       satelescu likes this.

       Comment


        Mersi @xyzzyx.Incearca si tu sa duci farfuria la aceasta pozitie si vezi ce poti receptiona.Esti putin mai favorabil,fiindca te afli mai la est!?
        De fapt as vrea sa aflu de ce semnalul pe polaritatea veriticala e aproape inexistent in zona mea de la acest satelit.In nordul Europei el este captat mai bine,e adevarat cu antene mai mari,decit orizontala,cu toate ca ambele(V/O) sint de pe acelasi satelit,G-Sat15.

        satelescu

        ps_Sint sceptic in privinta rezolvarii problemei cu acest bulletin de forum.Nici pina azi n-am primit raspuns cind am ridicat aceasta problema.Nu inteleg de ce s-a renuntat la vechiul bulletin cu care puteam edita mai usor textele sau imaginile postate.Cu acest bulletin nu pot lucra cum mi-as dori.Am dorit sa sterg imaginile duble si nu le-am putut sterge.Pacat...
        Poate e vina mea ca nu investesc timp pentru a vedea cum se lucreaza cu intrumentele afisate pe tab-ul Advanced Editor.Din pacate timpul fizic,havuz,cum ar spune Blaga,nu este acelasi cu cel de pe internet,fluviu,tot dupa acelasi,acesta din urma pare ca dicteaza ritmul de lucru.Cum ar veni,trebuie sa invatam a conduce in momentul cind am schimbat masina Cel putin acesta e sentimentul pe care-l am cind trebuie sa postez.Nu mai sintem pe vremea creionului/stiloului...

        xyzzyx and nirolf like this.

        Comment


         Am incercat ieri, noaptea tarziu (23:00), am vazut numai tp-urile de pe H, semnal max 1.5 dB (pe primul), fara sincronizare pe TBS. Unele nu au intrat deloc (nu le gasea cu blindscan) desi se vedeau frumos in crazyscan. Cat m-am mai jucat si am tot fataiit antena la un moment dat a disparut cu totul. Nimic pe V.
         Cand e posibil sau daca nu uit, o sa mai incerc dupa 18:00 sa vad daca e vreo schimbare.

         Legat de forum, iti dau dreptate, era mai simplu cu varianta de forum anterioara. Eu cel putin ma obisnuisem cu ea.
         Un alt minus pentru aceasta varianta de forum: Acum trebuie sa recitesc tot ce scriu sau sa stau cu ochii pe ecran pe masura ce scriu: spelling-ul automat imi "corecteaza" reply-urile. Asta nu inseamna viteza sau ca e mai bine, inseamna timp irosit cu verificarea postarii inainte de a o salva.
         Nu tot ce e nou e automat si bun. Parerea mea.

         LE. Am incercat acum, cred ca sunt sanse sa "prind" aceste frecvente, pe H cel putin. La un moment dat am avut si semnal de 5 dB pe 11470H. La ce ora ai observat cel mai bun semnal pe acest satelit? Intre 19:00 si 20:00?
         Last edited by xyzzyx; 13 June 2019, 22:15.
         satelescu likes this.

         Comment


          Cel mai favorabil moment pentru receptia semnalului(in zona mea) este intre 19:00 si 20:30.Se poate mentine mai mult timp acest interval si chiar extinde.Nu-i o regula,dar cu siguranta primele semne de semnal apar in jurul orei 15:00,apoi treptat creste pina catre,citeodata,si 21:00.Cel dintii care da semne de viata e transponderul 11470 H,si altii in mode 8PSK(11510 H,11630 H,11670 H),dar pentru a-i inchide iti trebuie cel putin 7.5 dB. Insa cel pe care il poti capta mai usor este 11510 H,fiindca e in mode qpsk si poate fi inchis si la 4.5 dB.Acelasi lucru e valabil si la 11550 H,dar la mine din cauza unor interferente(terestre),chiar in partea asta de banda,imi trebuie semnal ceva mai tare.Pentru a inchide 11630 H si 11670 H iti trebuie cel putin 10.5 dB la symbol rate-urile ce-i au(32000 Ks),De fapt cu cit semnalul este mai puternic cu atit mai usor dispar interferentele,sau cel putin sint atenuate.Daca te afli intr-o zona fara interferente,poti sa te consideri fericit.Daca-i asa,poate ca-ti intra si 11550 H.Mi-a intrat odata cind am avut un semnal mediu pe toti transponderii de 9.0dB,fireste ca nu s-a mentinut la acest nivel decit pentru putin timp.La asa departare de zona noastra si in anumite conditii meteo(vint,de pilda),semnalul vine in valuri.Este momentul sa astepti si sa urmaresti valul,ca apoi sa te comporti ca un vinator de...semnal si sa-l "prinzi" cu analizorul.Pentru a nu pierde momentul de inchidere a semnalului,este bine a ingustezi banda de cautare in Crazyscan,intre 11400-11700 MHz.Deci sa te concentrezi numai pe intervalul de spectru unde ai semnalul cel mai tare,chiar daca nu-i inchis.Va veni si clipa cind o sa-l aghati...
          Iata cum arata pe analizor semnalul pe verticala in zona mea.Numai la 11630 V apare pe aceasta polaritate.          satelescu
          nirolf and xyzzyx like this.

          Comment


           Desi a fost innorat am putut scana si receptiona la limita canalele de pe 11550 H pe 93.5E. A mers si scan si memorare canale cu dm920. E foarte instabila receptia. Cert e ca se poate receptiona. Nimic pe V. 11510H e 8PSK, nu a intrat.

           Si cu asta am mai adaugat un satelit in positioner!
           willi21, satelescu and nirolf like this.

           Comment


            Intelsat 902 @ 62E
            IRIB, anumite frecvente cu servicii TV intra din nou, altele nu. Nu stiu care e ora cea mai potrivita pentru spotul ME. Cand am mai vizitat 62E intrasera mai multe frecvente cu canale TV.

            Am mai gasit cateva tp noi cu date si cam atat.


            ANDREI likes this.

            Comment


             Intelsat 902 @ 62 East

             Dimineata spre amiaza e cel mai tare semnal pe spotul-1 Orientul Mijlociu(pol. Verticala).Daca e senin e si mai bine. Se intimpla ca puterea semnalului sa se schimbe pe unul sau cel mult doi transponderi.Nu-i o regula.E bine sa schimbi pasii de la 1 MHz la 5MHz la Search range in Constelatie(Search parameters).
             Mai trebuie sa retinem ca pe acest satelit avem doua lucruri interesante pe spotul-2 Europa:
             a.Un transponder cu extensia S2X in mode 64APSK,la 11666 H H,17271,7/9,Multi 55(al doilea in acest mode dupa cel gasit la 90.0E),dar din cauza ca este un (multi)stream generic semnalul este si dificil de inchis chiar si cind e puternic,fie si cu placile tbs inzestrate cu extensia S2X.Trebuie insistat si cu putin noroc il poti inchide daca ai semnal de peste 14dB.
             b.La 11190 H,1160,2/5 vei gasi posturile de radio romanesti(Magic,Rock,Kiss FM) transmis in format IP.Daca vrei sa asculti,trebuie sa urmezi procedura descrisa de mine pe acest topic (pag 18 )
             Ar trebui sa-ti intre programul recent activat-Al Wefaq TV la 11033 H,1600,3/4,8PSK.Nu-l vad pe lista de frecvente receptionate de tine.Din cind in cind gasesti si feeduri,cel mai des pe care l-am gasit e la 11043 H,2300,5/6-Tandberg.
             Daca n-ai stiut pina acum,ti-as recomanda(ce sa-i faci?) sa citesti topicul deschis de mine acum trei ani pentru Intelsat 902 @ 62 East (pag.11)

             .

             Iata cum arata semnalul pe ambele polaritati la 62.0E in zona mea:


             satelescu

             ps_te rog sa postezi separat polaritatile,mai ales cind sint multi transponderi apropiati.Este mai usor de citit,Mersi si succes

             Catre Admin sau Moderator:
             Va rog sa-mi spuneti cum se face o trimitere prin link la pagina dorita pe acest bulletin?Trebuie schimbat acest suport!
             Imi vine sa las balta si sa nu mai postez mesajele mele de receptie.Reveniti la vechiul bulletin.
             Last edited by satelescu; 20 June 2019, 22:18.
             xyzzyx and nirolf like this.

             Comment


              11033H intra, e la pozitia 17 in lista mea.
              Banuiam ca sunt ceva streamuri DVB-S2x pe acolo, anumite frecvente apar bine conturate in crazyscan dar la blinsdscan sau scan manual nu gaseste nimic acolo.
              Stream-urile radio IP le stiu, si imi aduc aminte ca ai pomenit de ele cand ai ajuns la 62E. Merci.

              LE: Legat de formatul nou al forumului: pe langa nefunctionarea linkului catre o pagina sau post din forum, mai nou vad ca trebuie sa ne schimbam parola (mai veche de 181 zile). WTF!? E totusi vorba de un hobby nu e nevoie de securitate de business office!
              Last edited by xyzzyx; 23 June 2019, 20:05.
              Dan70, ANDREI and 2 others like this.

              Comment


               Eutelsat 33E @ 33.1 East

               12645 H,13916,3/4,Dvb-S2,Multi 3(PLS Gold-210115 sau Root 218997)-NURTS Bulgaria cu tbs6983 si DM920 UHD.
               satelescu
               Last edited by satelescu; 29 June 2019, 22:42.
               Dan70, nirolf and 2 others like this.

               Comment


                Hispasat 30W-5/30W-6 @ 30 West

                11329 H,9141,3/4,8PSK-pachet Aragon TV(FTA)-Cod PLS Gold:53850
                Receptie cu placa tbs6983 si DM920 UHD

                satelescu
                Dan70, ANDREI and nirolf like this.

                Comment                Working...
                X