Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Originally posted by xyzzyx View Post
  Cum se poate vizualiza serviciul de pe frecventa 12543V, 1704, 5/6 de pe 33E? Cu TS Reader "vede" numai TX1 MI dar pe flysat "zice" ca ar fi 2 programe.
  Cu VLC este o imagine neintiligibila...
  Deocamdata n-avem posibilitatea sa vedem in clar astfel de streamuri generice atita vreme cit n-avem aplicatii sau dispozitive dedicate.Cind am descoperit acest feed italian la 5.0W acum doi ani si ceva imaginea era in clar,cu taieturi mai mult sau mai putin dese, si astfel se putea vedea ce continut are.Aproape ca nu parea sa fie un stream generic.In general erau transmise stirile de la Sky24.Apoi,dupa ce a devenit operational acest Eutelsat,feedul a fost activat si la 33.1E,avind un timp transmisii pe ambii sateliti.
  Intr-adevar ca nu ne dam seama ca este un dual stream fiindca playerele sau aplicatiile ce le folosim noi,amatorii,nu pot sa faca analiza acestui tip de stream.Si totusi,chiar in atare conditii,cu ce avem la indemina,putem detecta parametrii si continutul acestuia.Cele mai des uitlizate pentru astfel de transmisii sint TSReader si/sau TS Analyser.Fara sa fiu sigur,pentru ca nu l-am intrebat,dar contributorul(slovak),care,in paranteza fie spus,viziteaza din cind in cind forumul noastru,a raportat acest feed la FlySat,si cred ca s-a folosit de aplicatiile pomenite si astfel a vazut ce contine acest transponder.
  Ce spun mai sus se poate demonstra cu cele doua aplicatii;cu TSReader avem informatia de pe primul stream,si anume-TX1 MI,iar cu TS Analyser avem stream-TX2 MI 97.De fapt,daca nu gresesc,aceste doua initiale sint indicatoare pentru cei care folosesc aceasta transmisie si inca odata,sper,sa nu ma insel,sint procesoare si/sau camare video cu care se vizualizeaza streamul.
  Iata ce-am reusit sa surprind de pe aceste doua streamuri.Cu SmartDVB am scanat de doua ori si am obtinut acelasi lucru ca si cu primele doua aplicatii.QED.


  satelescu

  Va rog sa-mi spuneti cum se poate edita(de pilda,a sterge o imagine) pe acest buletin?Multumesc.
  Last edited by satelescu; 30 April 2019, 00:35.
  xyzzyx and nirolf like this.

  Comment


   Originally posted by satelescu View Post

   Cu SmartDVB am scanat …
   O intrebare tehnica: vad ca folosesti aplicatia SmartDVB 0.5.1.38 pe 32 de biti. Merge mai bine decat SmartDVB 0.5.1.1 pe 64 biti? Ce OS ai pe PC? Win10 64 sau 32 bits? Eu folosesc Win10 64 bit si am crezut ca e firesc sa utilizez pe cat posibil aplicatii pe 64 biti. Sau merg mai bine cele pe 32 biti? Nu am incercat niciodata variantele pe 32 biti daca existau variante pe 64 biti dar poate ar trebui. Mai ales ca am instalat ambele variante de Win10 (64 si 32 biti).
   Desi nu sunt prea multe variante de incercat mi-ar prinde pinde ceva impresii/experiente personale in acest sens.

   Comment


    Desi unii dezvoltatori au versiuni de playere dvb-s si pentru 64bit,eu ma folosesc de cele de 32 bit,cu toate ca ruleaza pe un Win 64 bit.Si asta pentru ca una din problemele pe care le au acestia este si optimizarea codecurilor si combinarea lor,mai ales pentru Win 64 bit.Mi-a recomandat chiar unul dintre ei,@Prog,cind i-am spus cu ani in urma ce probleme am cu playerul lui la versiunea de 64bit.De atunci instalez numai versiunile in 32 bit indiferent de player.
    Daca dezvoltatorii au implemetat noi functii(MIS,etc) in playerelor lor,atunci nu sint diferente mari intre cele doua versiuni.Aceste functii sint implementate in ambele versiuni si,deci,pot fi folosite fara a vedea diferentele intre ele.Doar combinarea nereusita intre diferite codecuri sau cu render-ul folosit mai da erori la vers.in 64 bit,mai ales cele in UHD,si-n unele cazuri,chiar in HD.Pe linga acest aspect,majoritatea dintre acesti dezvoltatori de playere n-au cumparat drepturile de utilizare,expressis verbis,a codecurilor,lasind la latitudinea utilizatorilor cum sa le foloseasca.Doar DVBViewer iti instaleaza codecurile daca ai cumparat licenta playerului.ProgDVB iti da voie sa utilizezi Elecard-ul gratis pe o perioada de 21 zile.
    SmartDVB instalat acum este versiunea 0.5.1.38 win 32 portable.Cu acesta am facut teste pe transponderul de mai sus.N-am avut timp sa verific versiune 0.5.1.1.x64 Beta.Si,deocamdata, cred ca nici nu e nevoie mai mult pentru ceea ce trebuia demonstrat cu acest stream generic.
    Si cu DVB Dream se poate scana ambele streamuri,insa din pacate pe acest stream singura combinatie codec-renderer care reda pe moment imagine este Lentoid/Strongene si Renderer 9,urmat de crash-ul playerului.De ce pe acest stream,care nu-i UHD,am imagine,cu acest codec HEVC,fie si pentru citeva clipe,si cu alte combinatii de codecuri nu am nicio imagine,cu toate ca ambele streamuri sint in H264?
    Iata o problema care poate aparea la toate playerele dvb-s cind trebuie sa redea diferite tipuri de streamuri.Pina acum,se pare,singurul @jackjavo,creatorul lui SmartDVB,este cel mai preocupat de implementarea la "virgula",ca sa zic asa,a librariei lui CrazyCat,pentru ca playerul lui sa fie folosit pentru toate tipurile de streamuri,ca sa nu mai vorbesc ca el poate fi folosit si ca analizor de semnal,si nu numai.
    Din lipsa de timp nu ma pot ocupa de aceste playere sau de altele ca sa gasesc combinatia de codecuri si renderer video/audio cea mai potrivita care sa redea cit mai clar astfel de imagini,care oricum nu vor reusi sa redea cursiv un stream generic.Daca ai timp si ai curiozitati de aceasta natura m-as bucura sa ne spui ce descoperi.Pina atunci,iti doresc succes chiar in acesta faza de inceput


    satelescu
    nirolf and xyzzyx like this.

    Comment


     Multumsc frumos pentru toate aceste detalii, cu siguranta folositoare si pentru alti pasionati.
     Confirm si eu ca smartdvb pe 32 biti marge mai bine decat varianta pe 64 biti. Am probat pe Turksat 8k de pe 50E, rezultatele sunt cele mai bune obtinute pe acel stream cu bit rate de peste 120 mbps (placa tbs 6903).
     Am incercat sa gasesc aplicatia TS Analyzer de care pomeneai mai sus dar fara success. Poti te rog sa imi spui de unde poate fi downloadat? E free sau cu licenta?

     Comment


      Din pacate ai nevoie de licenta pentru TS Analyser! TransEdit,cel mai des folosit de catre entuziasti si care ne ofera continutul unui stream,se poate utiliza dupa ce-ai instalat DVBViewer cu licenta si se instaleaza in folderul acestuia.

      satelescu
      xyzzyx and nirolf like this.

      Comment


       Multumesc frumos. Stiu ca majoritatea aplicatiilor bune costa. Pe PC eu nu am aplicatii crakuite sau cu keys de pe net. Prefer sa platesc licenta daca imi trebuie acel soft sau daca vreau sa folosesc o anumita aplicatie. Ce e gratis ori nu e bun ori nu tine mult ori vine la packet cu virusi. Desigur, sunt si multe alte aplicatii bune care sunt free (de ex smartDVB sau vlc).

       Daca poti, da-mi te rog mai multe detalii despre aceasta aplicatie TS Analyzer. Daca nu poti aici, trimite-mi te rog un pm. Ramane la latitudinea mea daca merita sau nu o "investitie" in acest programel.

       DVBviewer nu m-a impresionat. am testat o versiune demo. Asa cum nu m-a impresionat nici DVBdream pentru care am platit licenta. Acesta din urma nici nu l-am mai instalat dupa ce am reinstalat windows-ul. Nu e o prioritate, probabil il voi instala mai tarziu.

       Revenind la receptia satelitilor, zilele acestea am scanat 62E si spre surprinderea mea am reusit sa inchid 2 frecvente de pe spotul 1, cel cu IRIB. Pentru mine e o premiera, nu mi-a mai intrat acest spot. Inclusiv pe dreambox am scanat si memorat serviciile de pe 10999 V si 11009V. 11009V intra chiar bine, fara intreruperi, 10999V e la limita. Mai jos cateva capturi (screenshotul vlc e de pe 11009V):       LE: Desi vremea nu e tocmai potrivita pentru astfel de receptii la limita (vant si cer innorat), am scanat din nou 62E pe dm920 si acum vad ca imi mai intra si 11006V si 11555V (inclusiv canalele HD):


       LLE: Pentru a memora serviciile de pe 11006V si 11555V, avand acelasi transponder id, trebuie editat in dreamboxedit, fie serviciile de pe 11006 fie de pe 11555, astfel incat sa nu aiba acelasi TSID. Eu am modificat TSID pentru 11555V si am setat flagul "keep".
       Last edited by xyzzyx; 1 May 2019, 11:47.
       Militianu, satelescu and nirolf like this.

       Comment


        Felicitari pentru receptia transponderilor IRIB la 62.0E
        TS Analyser de la Dualz este foarte scump,cam 1500 euro,e adevarat ca are multe functii interesante pentru un profesionist,cum ar fi:PSI/SI analysis,CA, Multiviewer, 24/7 monitoring, multiple channels, black frame, feeze frame,audio silence, in-depth analysis, tr290, alarm interface, snmp.
        Iata cum arata streamul de la 12543 V-Tx1 MI cu aplicatia lor,SAM Probe:        O alternativa la aceasta foarte scumpa aplicatie,e adevarat mai simplu,este Promax TS Analyser.
        Iata ce ne arata de pe streamul Sky TG24(12543 V,1704,5/6,8PSK):        Este foarte bine ca avem acces,cu licenta sau gratis,la mai multe playerele Dvb-S,fiecare putind alege ce-i convine cel mai mult.Si ar fi deplasat sa polemizez/i care din acestea e cel mai bun.Desigur ca unele nuante se impun cind e vorba sa le comparam.Si nu-i cazul sa le subliniez in acest moment,cel putin in privinta celor doua de care ai pomenit,DVBViewer si DVB Dream.Insa trebuie sa tii seama ca daca vrei sa folosesti,de pilda,TransEdit,foarte buna aplicatie pentru analiza unui transponder sau stream,pe care-l are orice pasionat,fiindca e accesibil,va trebui sa-l ai instalat in calculatorul tau,Si sint convins ca nu vei fi dezamagit,iar daca vei avea si DVBViewer cu licenta,te vei bucura de o multime de aplicatii adiacente,pe care nu le gasesti in alta parte,plus ca playerul are multe functii pe care versiunea Demo nu le are,probabil cea incercata de tine.Nu intru in detalii,fiindca nu vreau sa-i fac reclama,dar sa stii ca acest player a fost gindit(o treaba nemteasca) sa fie pe placul si amatorilor,adica consumatorilor de programe tv,dar si entuziastilor.
        Despre DVB Dream as putea sa spun citeva cuvinte bune,dar nu-i cazul,pentru ca,nu-i asa,nu e ontopic.
        Mai important pentru mine,si sint convins pentru multi vizitatori al acestui thread,e faptul ca postezi rapoarte de receptie de pe satelitii pe care-i receptionezi in zona ta.Este ceea ce mi-as fi dorit sa gasesc pe acest forum,inca de la inceputul RDI-ului.Daca nu gresesc,cred ca la asta s-a gindit @Fanta,cind a infiintat acest forum in anii 2000!Iar daca nu,atunci imi place sa cred ca asta si-ar fi dorit,el sau altii,dintre cei care s-au inregistrat la inceputul forumului.
        satelescu
        xyzzyx, Militianu and nirolf like this.

        Comment


         Tot "offtopic" dar cum tine tot de hobbyul nostru, as mai avea cateva intrebari legata de aplicatii pe care le-am putea folosi pentru a exploata la maxim capturile noastre. Fara aceste softuri nu ramane decat sa comparam nivele de receptie si numarul de canale/serviicii. Cam primitiv...

         Ce parere ai despre softul facut de Enensys/test-tree? Cu modulul t2-mi aplicatia lor costa chiar mai mult decat SAM TS Monitoring de la dualz.

         Tot cu prefixul "SAM" sunt si aplicatiile de la decontis/dvbtools. Sunt mult mai ieftine. Singurele impresii pe care pot sa mi le fac pana acum sunt doar de estetica, nu stiu cum merg, nu le-am testat. Uitandu-ma prin meniuri pare posibil sa legi modulul SAMbuddy T2-MI de modului SAMbuddy RF connection. Tu ai testat/folosit aceasta aplicatie?

         O sa incerc din nou DVBviewer sa vad ce poate face. Am fost cam subiectiv, nu mi-a "placut" interfata GUI. Greseala mea, mai fac din astea...

         Ca sa ma lumuresc, streamul t2-mi pe care l-ai analizat cu SAM probe si Promax TS analyzer a fost live (direct din tunerul RF) sau a trebuit sa faci streaming IP de pe tuner pe portul aplicatiei de monitorizare? Sau poate offline, analizand captura salvata pe hdd?

         Multumesc frumos

         Comment


          Depinde cum pui accentul;eu ma folosesc de aplicatii pentru a valorifica receptia chiar daca pare "primitiv",cum spui,eu i-as spune repetitiv(ce sa-i faci,pasiunea e una si "oarba",se auto hraneste din aceiasi iluzie,crezind ca e vesnica ),ce face un dxer,cautind semnalul si comparindu-l in diferite perioade de timp,sezon,etc.;ceea ce in cazul tau,se pare,ca e invers?!Spun asta nu cu intentia de a judeca optiunea ta,daca am inteles bine ce-ai vrut sa spui prin "primitiv".
          La drept vorbind,pentru mine nici nu conteaza acest aspect,deoarece te consider tot un pasionat de receptii atita vreme cit cauti si reusesti sa receptionezi ceea ce multi amatori n-au interes atit de apasat pentru receptii extreme.Restul sint secundare pentru mine.Adica cum valorifici semnalul pe care-l gasesti si-i inchizi.Iar daca ii gasesti o valore practica,folosindu-te de tot felul de aplicatii,cu atit mai bine.Si e foarte bine ca te preocupa acest aspect al receptiei,fiindca,impartasind si altora,aici,pe forum,ii poti capta si pe alti amatori sa intre in aceasta "hora",din pacate,la noi,cu foarte putin participanti.
          Mai pe ocolite,am ajuns la intrebarile tale care se refera la aplicatiile pentru analizarea streamurilor.Nu am timp si resurse materiale sa investesc pentru aceste aplicatii.Daca le pomenesc in postarile mele o fac doar pentru a scoate in evidenta suportul fizic si aplicatia cu care s-ar putea valorifica semnalul receptionat si modulul lui,oare e bine spus?,de intrebuintare.Din acest moment fiecare pasionat e obligat sa-si imparta timpul in functie de acel "accent",de care aminteam la inceput.
          Sa revin pe scurt la intrebarile tale:
          1.Enensys(DVBTool) e un buna aplicatie pentru ce ne intereseaza,dar n-am avut timp sa-l testez in extenso din cauza timpului foarte scurt de testare pentru Demo.
          2.M-am folosit de SAM Probe,cit si Promax TS Analyser avind streamul inregistrat.Poate ca ambele aplicatii au,dar poate n-am observat sa aiba conectare direct la tuner.E adevarat ca n-am avut timp sa explorez toate functiile.Apropo,legat de acestea,la SAM Probe,pentru fiecare se plateste separat.
          Daca ai timp,bani si curiozitati pentru aceste aplicatii si/sau altele,astept sa le testezi si apoi se ne spui ce si cum!

          satelescu
          nirolf and xyzzyx like this.

          Comment


           Multumesc frumos pentru impresii si sfaturi. Intotdeauna mai e ceva de invatat. Iar rezultatele obtinute de un pasionat cu mult mai multa experienta in domeniu nu sunt decat de natura sa ma motiveze, sa imi doresc sa imi imbunatatesc performantele obtinute pana acum. Eu le iau ca referinta.

           Cand am scris cele de mai sus eram concentrat pe streamurile astea T2-MI. Ma deranja imposibilitatea de a scoate ceva util din ele. Dar m-am calmat. Aplicatii de analiza a streamurilor am vazut ca sunt nenumarate. Am testat cateva softuri dar m-am enervat rapid. Unele nu am reusit sa le fac sa mearga, altele imi furnizau o groaza de statistici si informatii pentru abreviatii de max 3 litere (PAT, PMT, CRC, SID, PTS, TS, etc). Nu ca ar fi fost un dezastru sa ai detalii si statistici despre ce si cum se transmite, dar mie nu mi s-a parut prea distractiv si am abandonat rapid idea de a incerca softuri care pana la urma nu fac ceva ce mi-ar placea. Eu sunt preocupat mai mult de partea practica, sa vad si ce contine streamul respectiv. Adica sa pot vedea cu imagine si sunet acel feed/program daca nu pe un STB standard, cel putin pe PC. Mai precis, streamurile T2-MI mi-ar placea sa le pot vedea live pe PC. Dar daca nu se poate, mergem mai departe. Si ce nervi mi-am facut cu T2-MI! Acum si daca imi ofera cineva gratis o solutie cum se poate valorifica un stream t2-mi, nu ma mai intereseaza.

           Back on-topic: Cu suportul vechi, cu joc groaznic pe ax, nu am putut sa scanez decat pana la 85E. Dupa ce il schimb (sper ca saptamana viitoare sa fie gata suportul modificat) am sa pot posta si alte rezultate. Exclus despre streamuri T2-MI. Sa nu mai aud de ele! Sunt moartea pasiunii!

           O seara buna tutuuror!

           LE. Intre timp am reusit sa scanez din nou 100.5E. Nu e un reper pentru reglarea antenei (in cazul meu am sa folosesc 90E pentru reglare pe est) dar e o dovada ca acest satelit intra usor daca ai antenna pozitionata correct. Mai jos cateva capturi. Am reusit sa scanez si cu dm900 3 servicii, 2 cu imagine si sunet (cum imi plac mie). Pe PC initial a intrat bine si 12400V, ba chiar am avut si imagine pe vlc. Mai jos cateva capturi:           12400V cu vlc (7 News HD).           Last edited by xyzzyx; 3 May 2019, 17:11.
           ANDREI, satelescu and 2 others like this.

           Comment


            Express-AM6 @ 53° East

            Originally posted by [B
            xyzzyx[/B]]...streamurile T2-MI mi-ar placea sa le pot vedea live pe PC. Dar daca nu se poate, mergem mai departe. Si ce nervi mi-am facut cu T2-MI! Acum si daca imi ofera cineva gratis o solutie cum se poate valorifica un stream t2-mi, nu ma mai intereseaza...


            Nu stiu daca impulsivitatea si nerabdarea sint ingredientele unei pasiuni adevarate,cu siguranta-nu,dar se pare,ca motivatia (poate gresesc) pe care o ai fata de receptii(si extreme) vine mai mult din factori externi,te provoaca o situatie sau cineva,si nu dintr-o combustie interna(iarta-mi barbarismul),chiar daca ai vointa cit incape sa realizezi ce-ti propui.
            Nu mai dezvolt ideea pentru nu vreau sa-ti fac profilul,fiindca,nu-i asa,am cele mai mari sanse(cu siguranta) sa gresesc.La o prima citire
            asta e impresia pe care o lasa citatul reprodus mai sus.Daca aveai rabdarea si "buchiseala" sa citesti cel putin interventiile mele de la sectiunea "Placi DVB" sau alte thread-uri deschise de mine sau altele despre satelitii receptionati,si sint multe pe acest forum,ai fi putut afla ce aplicatie poate valorifica streamurile T2-MI.Si e vorba de 4T2 Content Analyser,folosit de citiva ani de majoritatea pasionatilor cind descopera astfel de streamuri.Si sint cu duiumul,mai ales pe satelitii folositi de Rusia,Express-urile si Yamal-urile,in K- si C-band,de la diferite pozitii,pe care-i receptionam relativ bine in tara noastra.
            4T2 Content Analyser se poate descarca si utiliza gratuit incit e la indemina oricui doreste.
            Cu antena pe care o ai si locatia ta,plus ca ai suportul fizic(placa dvbs,etc) ai sanse mult mai bune sa obti semnal bun de pe acesti sateliti,fie la 90.0E sau 40.0E in C-band,ori la 53.0E in Ku-band,incit poti inchide semnalul si apoi sa te folosesti de aplicatie pentru aceste streamuti T2-MI in timp real.
            Am folosit aplicatia,recent,la 53.0E-Express-AM6 pe transponderii RTRN/S in banda Ku si iata cum arata.Important sa ai un semnal tare,de peste 7.5dB,cu cit mai tare cu atit mai bine,pentru ca streamul sa ruleze cursiv,fara a pierde pachete.
            In paranteza mentionez ca in zona mea semnalul pe acesti transponderi e ceva mai tare catre miezul noptii si se poate receptiona cu antene mari,cel putin de 150cm.La 40.0E semnalul e mult mai puternic in banda C incit intra fara probleme si cu antene mai mici(vezi si la #816 }

            satelescu
            xyzzyx, iosi and nirolf like this.

            Comment


             Streamul t2-mi de pe 33E se poate deschide cu aceasta aplicatie? Tu ai mentionat numai TS Reader si TS Analyzer care nu dadeau decat informatii tehnice despre ce se transmite, nu generau o imagine utila in playerul asociat. 4T2 Aanalyzer am avut-o instalata dar nu mi-a vazut placa tbs, probabil cand am instalat-o, am validat si instalarea driverelor pentru tunerele abc. E nevoie de "buchiseala", cum zici tu.
             Acum, daca toti pasionatii stiu de acesta aplicatie iar eu nu, cf regulii de 3 simple, rezulta ca eu nu am cum sa ma numar printre acestia. Sunt un novice in domeniu, nu le stiu pe toate. Acesta e si principalul motiv pentru care postez pe acest forum: sa invat din experienta altor utilizatori, eventual sa impartasesc din experienta proprie, si asta chiar cu riscul unor aprecieri mai putin positive.
             Multumesc oricum pentru detaliile tehnice ref la streamurile t2-mi.
             Mergem mai departe, cu sau fara t2-mi, mai ales daca vin de la rusi.
             satelescu, Militianu and nirolf like this.

             Comment


              Observatiile mele le puteai lua cel putin cum grano salis si nu in raspar cu ce-am scris in mesaj.Nu pune la inima tot ce citesti,chiar si atunci cind,poate,nu reusim/esc sa gasim/sc cuvintul sau expresia cea mai potrivita,cu atit mai mult cu cit merg de la prezumtia ca fiecare avem bune intentii cind vream sa raspundem la intrebari sau nelamuriri din partea unui user sau altul.Si,precum stii,in felul cum comunicam,fie si anonim,cum credem ca sintem pe forumuri,fara sa vrem "tradam" ceva din firea noastra,sau daca nu,cel putin intentia care ne mina sa intervenim.
              Si-mi permit sa fac aceste observatii,fara sa mi le ceri,si se prea poate sa le consideri indiscrete,fiindca eu chiar cred ca doresti sa inveti si esti dispus sa accepti "ritualul" prin care dobindesti cunostiinte noi.Fiindca,nu-i asa,numai prin "umilinte" putem avea acces la o alta treapta de intelegere a lumii si a mediului in care ne formam.Nici eu nu sint scutit de aceste trepte de cunoastere.Si,oho,cit mai am de urcat...
              Revenind la intrebarile tale:
              1.Daca te referi la 12543 v,1704,3/4,8PSK,la 33.1E,despre care am mai discutat mai sus,la #227,atunci trebuie spus ca el are un stream generic,or 4T2 Content Analyser nu deschide nici un astfel de stream,cel putin cu versiunea pe care o folosesc amatorii.Deocamdata,cel putin dupa stiinta mea,nu avem nicio aplicatie pentru noi,amatorii,care sa poate reda in clar un stream generic.
              2.TSReader si TSAnalyser asta si ofera,informatii despre stream,dar totodata,atunci cind contine si video,ele ne pot reda si imagini.De pilda,TSReader,cel de care ne folosim cel mai des si este integrat in diferite aplicatii,in Crazyscan,de pilda,ne ofera posibilitatea sa vedem imaginea invocind playerul VLC.El poate rula/scana independent daca ai sursa placii dvb-s si,apoi,dupa ce-a scanat/gasit streamul video,il poti vizualiza tot cu VLC,care in paranteza fie spus,este implementat in aplicatie.
              Sau scanezi cu Crazyscan si apoi iti alegi transponderul cu video,dupa care invoci TSReader,si din acesta,pe VLC.
              3.4T2 Content Analyser este numai un analizor de (decapsulat)streamuri PLP,si deci nu vede placi dvbs,ci prin Crazyscan,EBS,IQmonitor,etc, sau cu ajutorul un fisier/stream inregistrat,putem avea acces atit la infomatiile din stream cit si la imagini/video.
              satelescu
              xyzzyx likes this.

              Comment


               Es’hail-2 @ 25.8° East

               La #203,#204,#205,pe acest topic,am semnalat prezenta unor transponderi cu cele mai "neobisnuite" caracteristici tehnici pe care le folosesc diferiti "amatori",in special din Anglia,care,imi place sa cred,au drept scop sa testeze parametrii care altfel nu sint folositi,deocamdata,la transmisiile obisnuite,fie si pentru feeduri.De pilda sa poti transmite imagine cursiva la simbol rate-uri mici,sub 1000 Ks,este,trebuie sa recunostem,o performanta tehnica deosebita,sau daca vreti,inedita.Incercarile,in special pe satelitii rusesti,de pina acum de-a folosi aceasta combinatie de parametrii,symbol rate de 750 sau 800 Ks,n-au tinut prea mult,din cauze pe care nu le stim de la ei,dar putem presupune care sint acestea,desigur fara a fi siguri...
               Dar lasind deoparte speculatiile de natura tehnica ce se pot face in aceasta chestiune,un lucru e sigur,faptul ca utilizarea unor transponderi de test in aceasta parte de banda este in sine o noutate,care ne si incurajeaza sa urmarim experimentele ce se fac la aceasta pozitie-25.8E si pe transponderii,care sint (re)activati din cind in cind cu tot felul caracteristici tehnici.
               Recent am si dat de un transponder cu symbol rate de 1000 Ks care transmitea imagini folosind codecul HEVC,utilizat mai mult pentru rezolutii mari,in special la 4K sau 8K,dar pe acest feed era una obisnuita,de 720x576.
               Din fericire cei care cauta acesti transponderi la 25.8E,au posibilitatea sa-i gaseasca daca dau peste 11492 H,2000,2/3,Dvb-S2,fiindca acesta este activat tot timpul.Dar pe linga asta,mai trebuie si suportul tehnic adecvat(placi sau dispozitive dvbs) capabil sa prelucreze valori tehnici dificili si totodata sa capteze un semnal suficient de tare pentru a-l inchide cu aceste dispozitive.

               10495 H,1000,1/2,Dvb-S2,
               11498 H,500,2/3,Dvb-S2.
               satelescu
               Last edited by satelescu; 8 May 2019, 15:06.
               xyzzyx, tdy_sat and 2 others like this.

               Comment


                Yamal 401 @ 90° East

                O noutate pentru noi,amatori de receptii satelitare,este receptia primului transponder cu modulatia S2X/64APSK,cu RollOff de 0.10,pe care l-am detectat si inchis cu ajutorul placii dvb-s TBS6903X,cu demod STiD135:11437 H,10000,32/45,RollOff-0.10,in mode CCM,de gasit la pozitia 90.E,pe satelitul Yamal 401.Are un singur stream generic encapsulat,pe care analizorul il indica doar cu un singur pid ts,invariabil-280.Deocamdata nu putem afla continutul acestui stream cu aplicatiile pe care le folosim(TSReader,TransEdit,etc).
                Placile dvb-S2X cu demod Silab gasesc numai streamul in 8,16 sau 32APSK pe aceasta frecventa.
                satelescu
                nirolf and xyzzyx like this.

                Comment                Working...
                X