Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Receptia in banda Ku de la 100.5 Est la 50.0 Vest

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Hispasat 36W-1 @ 36° West  Hispasat 36W-1 e stationat la aceasta pozitie din 2017.E prevazut sa aiba 20 transponderi in banda Ku si 3 in banda Ka.Deocamdata gasim activ un singur transponder,si acesta de date,la 12520 V,27000,2/3,Dvb-S2.Si cu toate ca harta ne arata un semnal puternic pe o mare suprafata din Europa,el nu-i asa cum am sperat sa fie,cel putin pina acum.Si nu cred ca vine de pe spotul America de Sud.As zice,dimpotriva;cu antena de 150cm reusesc sa am doar putin peste 7dB,suficient cind l-am descoperit prima oara.
  Dar pentru acest topic am folosit si antena de 110cm si,ce sa vezi,ca semnalul poate fi inchis si cu antena mai mica in zona mea,care e putin peste 4dB pe o vreme senina.Sper sa-i ajute pe cei care isi duc antena mai spre vest.E adevarat ca acum pare fara un folos imediat.
  Postez semnalul captat cu antena de 110cm.
  satelescu

  Comment


   Telstar 11N @ 37.5° West   Cita emotie pentru a receptiona semnalul pentru noul venit pe arc,in 2009, Telstar 11N !Ne-am dumirit mai apoi ca semnalul avea sa fie tare atunci,cum de altminteri este si acum,dar pe spotul Europa.Ceea ce inseamna ca receptia este posibila si cu antene mici,de 100 cm,in partea vestica a tarii.Cu antena de 150cm reusesc sa detectez semnal si de pe spotul Africa de Nord,daca nu chiar de pe Atlantic? Eu am testat pozitia cu antena de 110cm si 150cm.Iarasi,din pacate tot mai putine feeduri se mai pot gasi pe acest satelit.Toti transponderii care sint activi si apar pe analizorul meu sint de date.
   Am sa postez semnalul si transponderii receptionati de pe ambele fascicole cu cele doua antene cu gindul ca alt pasionat ar putea obtine semnal mai bun decit am reusit eu,mai ales de pe spotul Africa de Nord/Atlantic?


   satelescu

   Comment


    SES-6 @ 40.5° West    Avem pe topicul dedicat lui SES-6 primele reactii si rapoarte de receptie din partea pasionatilor rdi-isti cind satelitul a devenit operatinal in 2013.De atunci si pina in prezent,2018,nu s-au produs modificari,atit la nivelul si intensitatii semnalului pe zona noastra,dar mai ales,a continutului frecventelor folosite.Ce-am comentat acolo in 2013 a ramas valabil si acum dupa cinci ani de cind satelitul e pe orbita si functioneaza.
    Eu am sa ilustrez acum semnalul si transponderii pe care-i receptionez cu antena de 110cm in acest moment.Absolut toti sint pe polaritatea Verticala si cam acestia pot fi gasiti daca dati cautare din zona noastra,fiindca spotul acopera,precum se vede limpede pe harta de mai sus,o jumatate din continentul nostru.Dar exista de asemenea semnal si transponderi pe Orizontala,ce-i drept foarte slab,care pare ca sint de pe un alt spot.Alfel nu-mi explic de ce atunci cind am dat peste astfel de transponderi,care aproape se suprapun peste cei de pe verticala,iar unii din acestia au cam aceasi parametrii?Aceasta intrebare mi-am pus-o prima oara cind am dat peste un semnal pe orizontala.Am crezut atunci ca n-am reglat bine skew-ul lnb-ului,dar,mai apoi,am primit raspuns de la unii pasionati din zona vestica a Europei,unde semnalul e mai tare si care-l receptionau bine pe acea polaritate.Deci era adevarat ca sint transponderi activi si pe orizontala.Dar pentru a-i receptiona trebuie folosita o antena mai mare in zona mea,de peste 2m!Numai ocazional si in anumite conditii,in special meteo,reusesc sa mai vad transponderi pe orizontala cu antena de 150cm.
    Amintesc de aceasta polaritatea doar daca cineva de la noi ar fi interesat sa incerce.Sint curios ce gaseste la 40.5W scanind banda Ku a lui SES-6?


    satelescu

    Comment


     34.5W


     37.5W


     40.5W


     O seară frumoasa tuturor!
     TBS 6903 si 6909-X
     Satlink WS 6980
     Amiko Viper 4k, Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, Optibox Dm 3800, 100.5E-45W
     mi ste®

     Comment


      Intelsat 32e / Sky-B1 @ 43.2° West      Despre pozitia 43.1W am postat un raport de receptie cind inca Intelsat 9 era in functie cu o inclinatie destul mare,dar,surprinzator,cu semnal tare cind revenea la normal,mai spre seara.Asta a fost in 2016,cind inca il mai puteai da peste el,ca apoi sa dispara de pe arc.Ca in 2017 sa fie lansat si sa devina operational un nou satelit,Intelsat 32e,care a inceput timid,cu citiva transponderi de date,pe care-i gasim si acum.Cei care ii putem receptiona din zona noastra se afla pe spotul "clasic",adica pe o suprafata foarte mare,care acopera Atlanticul si doua continente,Europa si America de Nord.Semnal e puternic pe zona mea,incit e receptionabil si cu antena de 110cm.In schimb,spoturile-celule sint de "neatins" cu antena mea de 150cm,chiar si de 2.5/3m?!Am vazut si la alte Intelsat-uri cu "e" in coada,care au astfel de configuratie celula,cit de dificil sint de receptionati!
      Dar,daca e sa gasim o consolare,cam toti transponderi stiuti,care sint activi pe acest satelit,sint pentru date.In acest moment am gasit cu antena de 110cm numai doi transponderi pe Verticala.Tot atitia si cu cea de 150cm.
      satelescu

      @Rely,inca odata felicitari pentru receptia satelitilor vestici si cu ce rezultate!,tinind cont de marimea antenei tale si a locatiei.Daca ai orizont deschis,fara obstacole fizice,mai departe de 40.0W,te rog incearca sa-i prinzi pe urmatorii pe care ii prezint in continuare.Dar de ce sa nu incerci si partea estica!Te afli intr-o zona favorizata de geografie pentru spoturile din Asia Centrala,Rusia,Orientul Apropiat sau Indepartat,etc.Fa-i invidiosi pe cei din vest,incepind cu mine,care n-avem "brate" asa de lungi sa atingem Orientul

      Comment


       Nu te las singur! Cel puţin pīnă la 45 W am ajuns. Sunt acolo cīteva programe radio pe care le recepționez cu semnal excelent. Dar voi posta după ce ajungi cu prezentarea acolo. Pe est am ajuns la 100.5. Aş mai avea ceva de reglat pe la antenă. Dar sunt mulţumit şi aşa.
       TBS 6903 si 6909-X
       Satlink WS 6980
       Amiko Viper 4k, Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, Optibox Dm 3800, 100.5E-45W
       mi ste®

       Comment


        43.1W

        Nu ştiu ce să zic de urma de semnal pe orizontală la 11664. De obicei se īntīmplă aşa cīnd e o frecvenţă mai puternică pe un satelit alăturat. Focalizarea pe antenele offset este vinovată. Acum īmi aduc aminte de ucraineanca de 180 cm pe care am părăsit-o undeva īn Bărăgan. Cert este că era "puţin lovită" (să nu īncepeţi cu...). Tot aştept momentul să pun la lucru o antena de 150 Terfin, tot offset. Asta cel mai devreme la primăvară. Stă sărăcuţa īntro magazie de ceva timp.
        TBS 6903 si 6909-X
        Satlink WS 6980
        Amiko Viper 4k, Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, Optibox Dm 3800, 100.5E-45W
        mi ste®

        Comment


         In Buzau, pe 31.5W acum o luna intra si 12334V, inclusiv scanat si cu imagine pe dm900. Acum doar 12284 V mai intra.

         Comment


          43.2W, numai 2 tp de date...

          Comment


           Intelsat 14 @ 45° West           Semnal foarte bun la 45.0W,receptionabil in zona mea si cu antena de 110cm.Si-mi dau seama de asta fiindca,in ciuda copacilor din fata antenei la elevatia de 5.96° cit e in zona mea,semnalul este totusi captat de antena,desigur mult atenuat,incit imi intra doi/trei transponderi,din fericire chiar pachetul de radio din China,de altfel singurul de interes pe acest satelit.Fara obstacole fizice,apropiate sau indepartate,in dreptul antenei ar trebui sa fie inchis semnalul pe toti transponderii(de date) activi.Cu ani in urma am verificat acest Intelsat cu antena mare de pe bloc.Acum nu se mai poate Sper ca alti pasionati sa reuseasca si sa posteze rezultatul.
           satelescu

           @Rely,@-xyzzyx,as recomanda sa ingustati RF din Crazyscan numai pe intervalul de frecvente pe care le are alocat fiecare satelit.Nu intimplator,linga Hartile de acoperire ale satelitilor prezentati,postez si aceasta banda.E o pierdere de timp la cautare si inutil sa scanati frecvente care nu sint prevazute pe satelitul respectiv.Stabilirea limitei de scanare din aplicatie numai pentru banda de frecvente repartizat acelui satelit ne permite sa scoatem in evidenta informatia obtinuta de aplicatie si care are relevanta pentru cititor.
           Oricum va asigur ca-mi face o deosebita bucurie ca aveti inca interes pentru o activitate care nu aduce nici un profit celui care o practica,decit,eventual,unul moral.Asta in caz ca nu sinteti instalatori de antene.Singura rasplata pe care o are un pasionat este reusita.Sper sa o aveti,daca nu tot timpul,cel putin cind e mare nevoie de ea!

           Comment


            45W

            Ciudat că Dvbdream scanează şi reda canalele radio pe 11605 H 989, dar īn lista CrazyScan nu apare frecvenţa respectivă.


            TBS 6903 si 6909-X
            Satlink WS 6980
            Amiko Viper 4k, Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, Optibox Dm 3800, 100.5E-45W
            mi ste®

            Comment


             Am rezolvat problema semnalată īn CrazyScan prin īnlocuirea streamreader cu cel folosit īn Dvbdream.
             TBS 6903 si 6909-X
             Satlink WS 6980
             Amiko Viper 4k, Alien2+,Emme Esse 115cm AL, IBU, Optibox Dm 3800, 100.5E-45W
             mi ste®

             Comment


              La mine 45W este ultimul pe vest. La mine posturile de radio intra si pe dm900 cu 18 dB, dar mai fluctueaza, elevatia e de 4 grade totusi.

              @satelescu: e doar hobby, am avut ceva mai mult timp si m-am ocupat mai indeaproape de problemele ivite (sau create) de-a lungul timpului. In ultimii 5-6 ani nu am prea avut timp pentru nimic, uneori nici nu mai apucam sa deschid televizorul daramite sa mai misc antena. Ma mai tinea in priza, oarecum conectat la fenomen, cardul de focus pe care nu am incetat sa il reincarc... Am cablu, nu mi-ar trebui desigur, dar cred ca intelegi de ce am mentinut cardul activ...
              E reconfortant sa stii ca poti sa faci un anumit lucru (sa receptionezi un anumit canal de pe un anume satelit, de ex), dar asta nu inseamna ca voi urmari toate canalele posibil de receptionat. Hobbyul asta l-as asemana cu filatelia. Asa cum un filatelist colectioneaza timbre, mie imi place sa "colectionez" canale si frecvente. Poate ca asta suna patetic, si asta mai mult ca sigur pentru cei ce nu inteleg fenomenul.
              Ma rog, fiecare cu "pasaricile" lui. Noi sa fim sanatosi!

              Comment


               din nefericire la mine peste 30w nu prea mai iau nimic din cauza de obstacol spre west
               1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k/2m circular dish/motorizet 0,85 gilbertini dish/redline ts 200hd....and more

               Comment


                Re 31.5W:
                Aveti aici o confirmare si pentru receptia canalelor din Mali de la 12333 V pe o antena de 1.4m, scanat inclusiv pe dm900. Poate ca e mai bine sa separ 31.5W pentru cei doi sateliti, intra si frecvente de pe 30W.                LE:
                Cred ca nu va dura mult receptia acestor canale in banda Ku. Se pare ca incepand cu 25.10 canalele se muta (sau invcep sa emita si) in banda C pe 18W. Mai jos cateva printscreen cu aceasta info:

                Last edited by xyzzyx; 23 October 2018, 11:00.

                Comment                Working...
                X