Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

Transmisii in DVB-S2X

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #16
  Daca fiecare confirma (sau nu) modelul din dotare, sau cel vazut (si verificat) pe la prieteni, tot este ceva... putem face o lista cu tv-urile compatibile S2X. Apoi, cand vor aparea si receiverele 4K accesibile, vom putea face o lista si cu ele.
  Este clar ca acest standard se va extinde... acum, cam toate companiile se lupta pentru reducerea costurilor iar SX2 ii ajuta destul de mult (am inteles ca se poate chiar la 30% banda in plus la acelasi transponder dvb-s2, deci spatiu in plus pe tp).
  Cel mai mult vor profita cei ce au in plan lansarea de canale 4K deci chiar trebuie sa luam un serios acest S2X!
  RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder, LG 4K, Onkyo T-4711

  5 LIRE in CURVE APP https://www.curve.com/en/join#NMZZOW3E
  10 LIRE in TRANSFERGO https://my.transfergo.com/en/r/WXaVhF

  10 EURO in AZIMO https://azimo.app.link/invite?code=RAZVANP6
  5 EURO in ZELF
  https://i.zelf.co/s/QTTMYQWEHJ

  Toate invitatiile aici:https://www.topparrain.com/en/profiles/2615

  Comment


   #17
   Nu stiu daca magazinele de produse electronice din alte parti ale tarii pot verifica direct de la o sursa de semnal satelit televizoarele pe care le pun spre vinzare,dar stiu ca in unele orase mari,resedinte de judet(Cluj-Napoca,Oradea,Sibiu,Tg-Mures,etc),prin anii 2005/6 unii furnizori de echipamente electronice instalau antene de receptie satelit la magazinele unde isi vindeau produsele.Clientul avea posibilitatea sa verifice televizorul pe care-l dorea.Desigur ca atunci nu erau prea multa tehnologie incorporata in el incit sa fie atent la aceste amanunte,cum trebuie sa fie azi.
   Nu stiu care-i situatia acum in acele orase,dar din pacate magazinele noi,care s-au deschis in ultimii ani la Cluj,ce vind televizoare au renuntat sa instaleze antene de satelit pentru ca "costa in plus","nu se merita","cumparatorul n-are sursa 3D,UHD,etc",cum declara unul din vinzatori.Nici acestia nu stiu ce vind,iar impreuna,vinzatori-cumparatori sint satisfacuti in ignoranta lor din pricini diferite pina cind cineva sau o situatie ii "trezeste" ca,stai o clipa,primul ca nu stia ce vinde sau n-avea cum sa verifice produsul vindut,iar ultimul descopera atunci,sau mai tirziu, ca a fost "fraierit",sau are sentimentul acesta,dupa care,dupa caz,se rezolva sau nu problema.De cele mai multe ori cumparatorul este cel care renunta,pentru ca,nu-i asa,e prea mare bataie de cap sa te pui cu marile magazine care "dicteaza" in cele din urma cine are dreptate.Iar daca cumparatorul n-a stiut ce cumpara atunci ignoranta lui e chiar "munitia" pe care i-o da vinzatorului sa se apere in caz ca se ajunge la dispute la organul de reglementare.Iti va raspunde,in caz ca faci o reclamatie,de ce nu ne-ai spus asta in momentul in care ai cumparat televizorul?De ce vii dupa atita timp sa ne ceri socoteala pentru produsul pe care tu l-ai ales!Noi l-am verificat atunci,ai fost si tu de fata,n-ai obiectat si ai fost poate chiar multumit ca in fine ai pus mina pe televizorul pe care-l cautai de atita vreme.
   Iata cum acceptam sa intram in logica strimba impusa de vinzatori,fireste cu concursul nostru,de cele mai multe ori din ignoranta sau lehamite,fara sa ne punem intrebarea ca-i obligatia vinzatorului sa vina in intimpinarea cumparatorului si nu invers,ca el trebuie sa stie si sa fie pregatit pentru tot ce apare nou in materia produselor pe care le vinde,etc.Bla,bla,bla,veti spune,asta o stie teoretic fiecare din noi,dar comercial cel care cistiga e tot vinzatorul atita vreme cit nimeni nu le poate impune ce si cum vind produsele lor.Daca nimeni nu le cere sa schimbe o astfel de situatie,atunci ar trebui ca o instanta,de genul OPC-ului,sa-i oblige pe vinzatori sa indeplineasca acele conditii de verificare(minime) a produselor pe care le vind,cum ar fi surse de semnal in functie de standardul folosit,satelit,terestru,etc
   Imi dau seama ca situatia descrisa mai sus se va mai repeta atita vreme cit noi vom sta cu bratele in sin,cu mentalitate de "victime",sau alte tare care a marcat psihicul nostru de o istorie strimba la care contribuim prin pasivitate si indolenta,acum proverbiale.Daca,cel putin cei care se informeaza inainte de a cumpara un produs ar cere imperios de la vinzator sa verifice produsul direct de o sursa de semnal,si nu de pe stick-uri,cum se practica acum,poate ca pina la urma ceva se va mai schimba in acest sens.Sint constient ca e multa naivitate sa cred ca noi,cumparatorii,putem schimba mentalitatea unui vinzator,dar daca,cel putin categoria de cumparatori informati ar cere de fiecare data cind cumpara un produs ca el sa fie verificat,cum am descris mai sus,cred ca in cele din urma si vinzatorul e nevoit sa schimbe ceva in modul cum vinde produsele lui.Este de neadmis ca un televizor,sa zicem,de zeci de mii de roni sa (nu) fie verificat ca si unul de cite va sute,cind se stie ca primul are incorporata mai multe tehnologie cu mai multe functii decit ultimul!Tot noi,cumparatorii,ii putem obliga pe vinzatori sa schimbe modul de a vinde un produs daca ultima tehnologie incorporata in acel produs n-are nici un efect.
   Mai am o slaba speranta ca vor fi fiind si vizitatori ocazionali ai RDI-ului care iau cunostiinta prima oara de astfel de situatii incit si ei sa ceara de la vinzatori exact ceea ce cere un cumparator deja informat.Poate,treptat,se va crea o masa critica care ii va obliga sa accepte ca,cumparatorul este mai important decit produsul pe care-l vinde.Dar poate ca sint prea increzator...

   satelescu

   ps_scuze c-am deviat putin de la (on)topic.

   Comment


    #18
    Cred ca dacă alegeți un LG UHD din generația 2015 sau 2016, mergeți la sigur și aveți garantată recepția transmisiilor Ón DVB S2X. Oricum, platforma WebOS 3.0 este considerată cea mai bună din lume la ora actuală.

    Comment


     #19
     Asa este... webOS 2/3 se misca foarte bine (lipseste insa flash player)
     Aplicatia Youtube reda 4k perfect si la pornire clip in 4K comuta la 4K in 2-3 secunde (trebuie net peste 50Mbps pentru asta, altfel comuta mai greu sau il lasa la 2K)
     La satelit este foarte ok - chiar daca meniul setari este cam sarac... merge perfect cu HH si USALS insa nu pot fi activati mai mult de 16 sateliti (macar 30 ar fi fost decent). Diseqc are doar pentru 4 sateliti.
     Chestia cu negrul care nu e negru nu este atat de evidenta cum zic unii... se observa doar cand este intuneric total in camera
     DVBT2-ul merge impecabil.
     Magic Remote cu care vine in pachet este super... te scuteste de alte investitii in tastaturi/telecomenzi
     RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder, LG 4K, Onkyo T-4711

     5 LIRE in CURVE APP https://www.curve.com/en/join#NMZZOW3E
     10 LIRE in TRANSFERGO https://my.transfergo.com/en/r/WXaVhF

     10 EURO in AZIMO https://azimo.app.link/invite?code=RAZVANP6
     5 EURO in ZELF
     https://i.zelf.co/s/QTTMYQWEHJ

     Toate invitatiile aici:https://www.topparrain.com/en/profiles/2615

     Comment


      #20
      sper sa nu ajungem sa dam 1-1500 euro pe un tv de 65 ( cum este cazul meu , astept reducerile de sarbatori sau dupa... ) si sa vezi ca nu receptioneaza s2x...si altul mult mai ieftin sa fie ok la receptie . n-ar fi prima oara.... o intrebare pentru cunascatori : receptia s2x tine doar de tuner sau este ''implicat'' si procesorul ?

      Comment


       #21
       Păi da, o să vreţi să mergeţi pe apă cu autoturismul...
       TV-ul e TV!
       Receptorul e receptor....

       Comment


        #22
        Ca tot am vorbit despre LG... stie sa lucreze cu SR-uri sub 1000 - le da clasa inclusiv unor producatori de receivere (am intalnit o gramada care nu permit setare SR mai mic de 1000)

        RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder, LG 4K, Onkyo T-4711

        5 LIRE in CURVE APP https://www.curve.com/en/join#NMZZOW3E
        10 LIRE in TRANSFERGO https://my.transfergo.com/en/r/WXaVhF

        10 EURO in AZIMO https://azimo.app.link/invite?code=RAZVANP6
        5 EURO in ZELF
        https://i.zelf.co/s/QTTMYQWEHJ

        Toate invitatiile aici:https://www.topparrain.com/en/profiles/2615

        Comment


         #23
         Ca o paranteza, LG a facut primul pas alegand un demodulator capabil (ATBM7823) de DVB-T2/T/C2/C/S2X/S2/S. Ramane sa descoperim ce modele de tv au acest demodulator.

         Stirea completa :
         http://www.businesswire.com/news/hom...ted-LG-Innotek
         Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

         Vand

         Comment


          #24
          Eu zic totusi sa nu va hazardati atat in legatura cu tv-urile 4K LG
          Sunt ferm convins ca nu toate seriile care detin un tv tuner dvb-s/s2 , pot receptiona si dvb-s2x
          Ca sunt anumite serii , DA sunt de acord si aici ar trebui sa scrieti care sunt acele serii
          Astfel ca un potential cumparator a unui astfel de tv sa stie spre ce serii sa se orienteze si nu sa cumpere orice serie de la LG daca il intereseaza receptia dvb-s2x
          Asta apropo si de ce a scris Satelescu mai sus , astfel ca pt multi cumpararea unui astfel de tv poate fi o "ruleta ruseasca"

          Comment


           #25
           Modelu LG 43UF7787-ZA

           Comment


            #26
            Originally posted by WebMan View Post
            Păi da, o să vreţi să mergeţi pe apă cu autoturismul...
            TV-ul e TV!
            Receptorul e receptor....
            Da foarte corect zis,mai bine lasati tv-urile in pace cu pocnitorile lor de receptoare satelit incorporate de 3 lei ca si asa nu sunt performante si cu multe alte incoveniente fata de un receptor dedicat gen Dreambox sau Vu... Aici trebuie sa ne axam noi cei cu acest hobby numit receptia satelit pe receptoarele satelit dedicate daca e sa se faca aici o lista de compatibilitate cu receptia S2x,nicidecum pe tv-urile care fac receptia satelit doar complementar.
            Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Inverto Pro Black Quad cu flansa 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

            Comment


             #27
             Din pacate asa cum am mai scris , cred ca receptoarele cu aceasta "optiune" in prezent au doua dezavantaje :
             - pretul mare , fiind produse/receptoare/modele noi
             - nu prea se gasesc la vanzare in comertul "mioritic"
             Asa cu un tv care are aceasta "optiune" impaci si capra si varza :
             - preturile au devenit mai accesibile la modele peste medie si avand aceasta optiune
             - se comercializeaza si la noi , singura conditie inainte de a cumpara un astfel de tv , este sa te informezi/documentezi care brand/model dispune de aceasta optiune
             Deci lista cu astfel de tv-uri eu zic ca e bine venita , pana cand vor aparea si detinatori de receptoare dedicate cu aceasta optiune

             Comment


              #28
              sincer ma bucur ca am asa coleji de forum si va multumesc pt postari voastre la subiect.mi-ati salvat viata ca nevasta imi dadea avriul de la etajul 2 daca luam tv acum si ma vedea nemultumit ca nu mere aia/alta pe ea.LG va fi si la mine optiune de tv ca voi cumpara la anu
              PrimFocus 1.5m 56E-30V

              Comment


               #29
               A si fost pus spre vinzare un astfel de receptor dvb-s2x la Alibaba.com: JUNUO

               satelescu

               Comment


                #30
                Originally posted by satelescu View Post
                A si fost pus spre vinzare un astfel de receptor dvb-s2x la Alibaba.com: JUNUO

                satelescu
                Normal chinezii speculeaza... Am vazut si eu ca sunt receptoare acolo dar nu prea avem a cumpara de acolo astfel de produse. Eu unul prefer sa am un tv cu android care are Kodi si o platforma in continua dezvoltare pentru ca la tv-uri e loterie in a cauta sa cumperi cu acest S2x care deocamdata a rasarit si sa aiba eventual si Kodi,iar la receptoare ramane sa astept sa apara Dreambox sau Vu cu acest mai nou tuner S2x astfel sa am totul dedicat in felul asta.
                Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Inverto Pro Black Quad cu flansa 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

                Comment                Working...
                X