Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

27.5° W @ Intelsat 901(907)

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #91
  Apropo, stie cineva daca antena formata din 6 petale e la fel de buna ca una normala dintr-o bucata? As crede ca e un pic ma slaba, caci sunt acele intreruperi in suprafata (dpdv electric), poate cineva sa confirme/infirme?
  montarea corecta se face pe calapod si ca atare ...
  singura problema este sa gasesti un calapod

  Comment


   #92
   Originally posted by satelescu View Post
   Ar trebui sa postez acest info la placii dvbs,dar m-am gindit ca e mai bine sa postez pe acest topic semnalul cu un symbol rate sub 100 Ks pe care l-a inchis placa (profesionala) TBS6983 la 11692 V,88,fec ?,mode ? la 27.5W.Alte date n-am putut extrage din acest semnal pentru a stii ce contine.Deocamdata il semnalez ca o curiozitate tehnica desi poate n-ar mai trebui sa ma surprinda.Si totusi nu poti fi uimit indeajus cind numai cu ceva ani in urma ne bucuram ca puteam inchide semnal cu symbol rate de 1000 Ks.Cu acesta ocazie,pe linga altele de care am avut parte cu placile dvb-s de la tbs,mi-a fost intarita idee ca in acest moment cele mai performante tunere la ora actuala pentru receptia si prelucrarea unui semnal dvbs/t/c sint aceste placi,care impreuna cu suportul hard/sofware pe care il asigura un calculator,bate cele mai scumpe receptoare la toate capitolele(Aviz amatorilor).

   satelescu
   Ai un lnb performant maestre, . Cred ca maximum ce se poate obtine in materie de low sr.
   Bineinteles, nu trebuie subestimata perechea tuner&demodulator, care a functionat ireprosabil.
   Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

   Vand

   Comment


    #93
    Sa stii ca e acelasi model de lnb offset Inverto BU pe care-l folosesc foarte multi utilizatori de citiva ani,fiind la ora actuala cel mai apreciat la capitolul comercial si chiar tehnic,intrecind chiar si renumitul Invacom,preferatul specialistilor.Singura diferenta fata de modelul ce se vinde de catre comercianti e faptul ca eu i-am montat niste inele scalare #317 #372 ,care a facut diferenta la receptie,chiar si la aceasta pozitie 27.5W,fata de toate lnb-urile cu flansa pe care l-am incercat pe antena mea PFA.In plus,la pozitiile unde am mari interferente de diverse tipuri,acestea ma protejeaza si-mi asigura un semnalul util cind am unul slab .Nu intru in amanunte acum.
    Drept sa-ti spun,sint de acord ca IBU este performant din perspectiva unui utilizator obisnuit,cum sint si eu,dar cred ca factorul hotaritor in inchiderea unui astfel de symbol rate atit de mic il au cele doua componente pe care le-ai evidentiat pe buna dreptate,si anume,tunerul si demodulatorul,la care trebuie sa adaug,sa nu uitam,aplicatia pe care am folosit-o,IQmonitor.Aceasta a fost creata de un dezvoltator ucrainean,care semneaza pe forumuri cu nick-ul Strannik,si care a investit mult timp pentru a duce aplicatia lui la un prag de excelenta de necrezut,in stare sa discrimineze symbol rate-uri mici pe care nici producatorul placii-TBS nu l-a prevazut.Acesta a stabilit teoretic ca placa lui stie sa citeasca si inchide symbol rate-uri la placa 6983,cea folosita acum de mine,intre 100-45000 Msps.Iata ca el a fost fericit dezmintit de catre un pretentios si exigent creator de aplicatii care,trebuie sa adaug,cu ajutorul unor dxeri,cel mai important fiind german,a facut posibila exploatarea placii dvbs la cote cu adevarat profesionale.Cu alte cuvinte,a scos ultimul "strop din lamaie" din placa(oare?).(Inca odata aviz amatorilor de receptii deosebite )

    satelescu

    Comment


     #94
     Sper ca mai sint "ambitiosi"/pasionati de receptii satelitare care ar dori sa receptioneze Intelsat 907,in special trp.11495 V,acum ca vizionarea multor pachete tv straine,printre altele si a BBC-ului,este la indemina multora dintre noi,prin streamuri,in special IPTV-urile,care,de ce sa nu recunoastem,ne scuteste sa mai cautam cu antena noatra sateliti si pozitii greu de receptionat.Pentru acesti putini amatori,cei cu "amorul artei"/dezinteresati,postez transponderii care se pot receptiona acum la pozitia 27.5W,desigur in primul rind cel cu pachetul BBC-ului.Am scanat satelitul la ora 13:00 si rezultatul este bun,acum ca sintem in anotimpul rece.Dupa cum stiti,aceasta e perioada din an favorabila pentru receptii dificile.Va doresc succes
     satelescu

     Comment


      #95
      La Bucuresti cit de mare trebuie antena pentru bbc.Am una de aproape un metru.

      Comment


       #96
       Originally posted by granum
       La Bucuresti cit de mare trebuie antena pentru bbc.Am una de aproape un metru.
       Raspunsul il afli la #18 pe acest topic.Minunile nu se prea repeta pentru a spera o receptie a BBC-ului in sudul tarii cu antena de numai un metru.Din pacate acest Intelsat la 27.5W e o tinta mai mult pentru acei pasionati care nu precupetesc timp,nervi,cunostiinte,rabdare,bani pentru antene mari,etc,si mai putin pentru cei cu antene comerciale,in jur de 1m,cum e a ta.Citi dintre acestia ar investii timp si bani pentru a capta un singur transponder de pe un satelit dificil de receptionat in zona noastra,acum ca avem acces la atitea canale pe care nici nu le visam cu multi ani in urma?Daca la inceputul rdi-ului nisa(atunci nici nu se vorbea de acest cuvint) pentru receptii era atit de mare incit puteau sa fie inscrisi,exagerind putin,aproape toti romanii pe acest forum intr-atit de mare era curiozitatea de a avea acces la cit mai multe programe tv.Acum ea devenit atit de ingusta incit e de mirare ca se mai pun astfel de intrebari,cum e a ta.Ea este valabila doar pentru cei care nu se multumesc numai sa butoneze telecomanda pentru a gasi alte si alte canale...

       satelescu

       Comment


        #97
        As butona eu multe daca as avea mai mullti bani de o antena mare.Credeam ca intra cu antena mica.Cocalarii astia de aici dau pa manele nu la tv si pe faceboak.Nici batuti nu pleaca de acolo.Io sunt mai scolit de asta sint mai ciudat si nu stau pe face.

        Comment


         #98
         @granum, Felicitari ! Ai pus o intrebare de bun simt. Bunul simt a disparut din Romania. Nu trebuie sa fi complexat. Prostimea tocmai pe asta mizeaza.
         Scuze de offtopic dar am simtit ca trebuie sa raspund.

         Comment


          #99
          Nu stiu daca mai are importanta sa mentin in viata topicul despre 27.5W,dar pentru ca am incercat din nou,din cu totul din alte motive(vezi topicul 62.0E)receptorul Alma 2210 la 27.5W ,constat ca patch-ul pentru pachetul BBC este inca valabil,si deci el se poate vedea,dar si ca semnalul la 11495 V este captat fara probleme,care,precum se poate vedea din poza,este destul de tare la amiaza,cind el e mai putin tare.

          satelescu
          amic, ANDREI and nirolf like this.

          Comment


           Desi nu prezinta interes pentru useri din alta parte, menționez ca 11495V44100 (canalele BBC) nu le-am putut recepționa īn zona CT, cu antena 1.8 si placa TBS 5927/5925 sau Octagon 8008, dotat cu tunerul Si2166D, usor mai sensibil decat Si2169 de pe DM920, cu care chiar era inutil să īncerc.

           Comment


            Mi se pare putin ciudat ca la Cluj sa mearga cu 1,5M iar la Constanta cu 1,8M sa nici nu simta acest transponder. Nu pun in discutie aici dibacia nimanui si vreau sa intreb daca in Bucuresti reuseste acum cineva sa receptioneze acest transponder cu un diametru de maxim 2M. Pe meridiane asa nu mise pare distanta atat de mare incat sa nu mearga deloc iar la Cj sa intre cu intensitate de 70%.
            Multumesc!

            Comment


             Originally posted by tdy_sat View Post
             Mi se pare putin ciudat ca la Cluj sa mearga cu 1,5M iar la Constanta cu 1,8M sa nici nu simta acest transponder. Nu pun in discutie aici dibacia nimanui si vreau sa intreb daca in Bucuresti reuseste acum cineva sa receptioneze acest transponder cu un diametru de maxim 2M. Pe meridiane asa nu mise pare distanta atat de mare incat sa nu mearga deloc iar la Cj sa intre cu intensitate de 70%.
             Multumesc!

             Pacat ca s-au sters toate pozele de pe acest topic,printre altele si harta de acoperite a lui Intelsat 907.O pun din nou pe topic cu ocazia postarii tale(si bine ai facut),pentru a se vedea de ce e posibila receptia satelitului in partea de vest-nord a tarii si mai putin in celelalte zone ale tarii.
             Si totusi,a fost o singura exceptie cind s-a putut receptiona acest satelit si in sud-estul Romaniei,in septembrie 2014,de catre @EXCALIBUR,(a se vedea la #19,pe acest topic),cind a fost o brusca crestere a semnalului,care n-a durat prea mult,ce-a putut fi receptionat cu antena de 140cm.Acum e de stiut daca acum,cu antena lui de 3m,in apropiere de Bucuresti,ar mai putea sa capteze acest semnal?
             Daca ne uitam pe harta de mai jos,intr-adevar pare un lucru neobisnuit receptia stabila a lui Intelsat 907 in conditii normale,fara vitregii meteo,in partea asta de tara cind semnalul e focalizat in nord-vestul Europei.Si cu toatea acestea avem rapoarte de receptie a satelitului,e drept mai putine,din Oradea,Timisoara,Baia Mare.Dar daca am reusit,la Cluj,sa-mi intre semnal util la 27.5W a fost,si trebuie sa mentionez asta,ca: 1.am indepartat virful unui pin din dreptul antenei care-mi obtura o parte din antena si 2.lnb-ul IBU cu inele scalare ma ajuta sa am semnal mai stabil decit atunci cind folosisem un Inverto alb cu flansa,care,desi sensibil,nu oferea stabilitate la receptie.
             Si mai exista ceva,de care trebuie sa tinem cont,si-n acest caz m-a ajuta/t enorm.citeodata hotariror,la receptia semnalelor slabe,si anume separarea completa a polaritatilor cind reglam lnb in suport,acel skew de care nu tinem seama in mod special cind reglam antena pe semnal tare.O buna separarea a polaritatilor contribuie hotaritor sa avem semnal mai tare cind el este in general mai slab pe zona noastra,Un lucru stiut de majoritatea pasionatilor dar...
             Daca cine vrea sa incerce,ii recomand sa verifice semnalul seara,in mod deosebit in jurul orei 21:00,cind este cel mai puternic pe zona mea.Nu stiu cum se manifesta el si la ce ore e favorabila receptia in alte zone din tara.
             Semnalele care nu-s inchise in spectrul de mai jos au parametrii ce pot fi receptionati cu dispozitive cu extensia S2X.De fapt majoritatea din acesti transponderi mai folosesc si parametrii dvb-s2.Ceea ce inseamna,in functie de puterea semnalului,ca si acestia sa-i receptionam cu placile dvbs obisnuite.Eu am reusit sa receptionez toti transponderii si sa-i inchid de pe acest Intelsat la 27.5E.

             ]             satelescu
             Last edited by satelescu; 9 September 2019, 22:18.
             amic likes this.

             Comment


              Multumesc maestre satelescu, eu am urmarit ideaproape acest topic, mai ales in conditiile in care, cu ani buni in urma nazuinta mea era Astra 2D, la care nu am ajuns niciodata.
              Iata ca intre timp, desi nu am reusit sa montez (din lipsa de spatiu) antena de 2M, observ cum rapoartele de semnal sunt din ce in ce mai putin datatoare de speranta si pentru acest Intelsat 907 de la 27,5W.
              Interventia mea de ieri in acest topic a fost tocmai pentru a vedea daca cineva cuprins intre zona ta si Constanta, poate sa dea un feedback pozitiv. Mai-mai ca-mi vine sa fotoshopez harta cu aria de acoperire sa mut ultima linie mai la est - glumesc.
              Pana nu ma mut la casa eu nu pot sa dau o contributie pe acest topic dar raman mereu conectat la aceste provocari ale voastre, pentru care va felicit.
              satelescu likes this.

              Comment


               Antena 1,8m offset , locatie Arges fara urma de semnal pe frecventa BBC 27.5W . Am testat cu mai multe lnb-uri printre care si Inverto black ultra vreo 3 bucati. Fara succes. Receptor Vu zero 4k cu tuner Si2166D.
               Last edited by arsenal83; 10 September 2019, 19:51.
               tdy_sat and satelescu like this.
               (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
               (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

               Comment


                Originally posted by tdy_sat View Post
                Interventia mea de ieri in acest topic a fost tocmai pentru a vedea daca cineva cuprins intre zona ta si Constanta, poate sa dea un feedback pozitiv.
                Nici zona Constanta nu intra BBC-urile de pe 11495V si nici altceva
                tdy_sat and satelescu like this.

                Comment                Working...
                X