Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

27.5 W @ Intelsat 901(907)

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #76
  antena 1,9 locatie Timisoara confirm semnal foarte bun pe 27,5w mai ales dupa 22,0 seara

  Comment


   #77
   Se prind BBC-urile de pe 11495 V ?

   Romeo
   bucuresti, 0.9 m.

   Comment


    #78
    Originally posted by romeo View Post
    Se prind BBC-urile de pe 11495 V ?

    Romeo
    E suficient sa citesti acest thread ca sa vezi in ce zone ale tarii si cum se receptioneaza pachetul BBC la 27.5W!Cei din partea nord-vestica a tarii sint favorizati daca au reglat bine antena la acesta pozitie.In sezonul rece,mai ales iarna,semnalul e ceva mai bun decit vara.Nu intimplator am postat semnalul de pe Intelsat acum cind avem temperaturi mari in multe parti ale tarii.Dar si-n atare conditii,merita incercat daca te intereseaza Intelsat 907 si te afli cu antena intr-o zona favorabila.
    Iata o receptie de pe 11495 C de azi dimineata:    @liviusco,daca ai utilitarul Crazyscan sau alt analizator,te rog sa postezi freceventele si valoarea semnalului in dB de pe fiecare.Cu multumiri.

    satelescu

    Comment


     #79
     @ satelescu

     multumesc frumos pentru precizari

     o zi placuta

     Romeo
     bucuresti, 0.9 m.

     Comment


      #80
      Arges, antena offset 1,8 metri semnal 0 pe frecventa BBC.
      (1) Offset Alu Mabo 1.85m + IBU 34.5w-85E
      (2) Offset Alu necunoscut 1.85m + IBU 30w-56E

      Comment


       #81
       Prima scanare la 27.5E dupa outage de toamna 2017 pe o vreme inchisa cu antena de 150cm si lnb IBU:
       satelescu

       Comment


        #82
        Felicitari maestre @satelescu. Eu urmaresc cu maare interes postarile tale in diverse perioade ale anului. Ma bucur ca sunteti privilegiati voi cei din zona aceea; chiar ma incearca un sentiment de ciuda ca pe la noi nu merge .. dar asta este Acum cativa ani mi-am luat si eu o antena prim focar de 2M dar la bloc e greu cu asa ceva (o pastrez ca poate intr-o zi .. nu se stie, poate-poate). Am renuntat, momentan, dar urmaresc cu mult interes postarile de pe acest topic.
        Ah, si voiam sa te intreb, merge numai cu placa sau este si vreun receptor cu tunerul atat de sensibil care sa inchida semnalul.
        Multumesc!

        Comment


         #83
         Originally posted by tdy_sat
         ... merge numai cu placa sau este si vreun receptor cu tunerul atat de sensibil care sa inchida semnalul.
         Eu folosesc placa dvbs la 27.5W,si nu numai,pentru ca mi-e la indemina,dar si mai important,fiindca stie sa detecteze orice semnal slab pe care tunerul il capteaza iar apoi pot valorifica informatiile primite.E adevarat ca tunerul placii este sensibil,dar nu-i suficient acest lucru,mai trebuie ca el sa citeasca parametrii de transmisie,care,in cazul acestui transponder-11495 V,prezinta o mica/mare problema pentru majoritatea receptoarelor de consum,si anume,pid-urile Video/Audio nu pot fi cititi din stream cu toate ca,de la caz/tuner la caz/tuner,semnalul poate fi vazut pe bara.Din aceasta cauza unele receptoare sint inzestrate cu un firmware,special facut,capabil sa decodeze acest parametru iar apoi sa inchida semnalul,la care se adauga si un emulator.
         Deci la un astfel de receptor sa te gindesti daca vrei sa inchizi semnalul la 11495 V,fireste cu conditia sa ai semnal suficient de tare la fec-ul de 9/10 ca sa ai imagine stabila si cursiva.
         Dar despre asta s-a mai scris pe acest topic si e bine sa-l (re)citesti.Tot aici vei vedea cu ce receptoare(de pe piata noastra)s-a putut inchide si viziona pachetul BBC.Poate te va stimula sa-ti folosesti antena de 2m...

         satelescu

         Comment


          #84
          Am citit dar cu siguranta am sa recitesc topicul. Stiu ca la un fec de 9/10 trebuie semnal bun ca sa inteleg ceva din vizionarea unui canal.
          Insa ceea ce ma doare cel mai tare este faptul ca, cel putin in prezent, eu nu pot monta antena de 2M intrucat locuiesc intru-un apartament de bloc si dupa cum bine stim cu totii aici nu prea decidem exclusiv asupra montarii pe terasa blocului intrucat nu este una circulabila (dupa cum spune administratia blocului). Vaai ce m-as mai juca cu jucaria aia de 2 M daca mi s-ar permite montarea pe terasa, mai ales ca stau si la ultimul etaj Noah, am fost nevoit sa renunt la pasiunea asta a mea daca stau si ma gandesc ca aceeasi antena, cand am luat-o, am montat-o la etajul 9 (unde locuiam atunci) cu multe peripetii atat la montare cat si perioada de aproape 2 ani cat a stat atarnata acolo.
          De aceea, pana una alta, citesc cu mare placere despre experientele voastre, ale celor care au beneficiul acesta de a incerca si a face posibil, imposibilul.
          Success!

          Comment


           #85
           As vrea sa atac si eu sat. asta locatie TM cu o antena de 1.5m. Oare e suficient pentru un semnal stabil?
           Si te rog satelescu ce ai vrut sa spui prin "separarea polaritatilor"? Spuneai intr-un post la inceput ca pt semnal max. trebuie sep. polaritatile. Multumesc.

           Comment


            #86
            Originally posted by trans_ponder
            As vrea sa atac si eu sat. asta locatie TM cu o antena de 1.5m. Oare e suficient pentru un semnal stabil?
            Si te rog satelescu ce ai vrut sa spui prin "separarea polaritatilor"? Spuneai intr-un post la inceput ca pt semnal max. trebuie sep. polaritatile.

            Tare mult as vrea sa n-am dreptate dar tare mie teama ca o antena de 1.5(?)(1.50!)m nu-i suficient de mare pentru a receptiona 11495 V la Targu-Mures(sau Turnu Magurele?).(De ce trebuie sa ghicesc?Nu sintem pe chat).O sa obtii un semnal oarecare,cred ca undeva la 5.5 dB,in cel mai bun caz max 6 db!? Or pentru a-l inchide ai nevoie de 6.5 dB.La aceasta valoare n-o sa ai imagine stabila.In caz ca atingi un SNR in jur de 6 dB,atunci-apropo-iti ramine sa faci mici(sau mari) reglari la antena,si in primul rind la skew-ul lnb-ului.
            In principiu toti stim de acest lucru cind ne instalam antena si incercam sa scoatem cit mai mult semnal cind miscam lnb-ul in suport.Numai ca,din graba,din neatentie,sau alte motive,nu sintem siguri c-am separat complet polaritatea Verticala de cea Orizontala.La un semnal tare nu dam importanta acestui aspect deoarece semnalul util este mai bun decit zgomotul care apare cind cele doua doua polaritati nu sint complet separate,iar daca pe ambele avem transmisii ne multumim ca putem inchide semnalul.La o antena fixa e mai usor sa facem acest lucru,dar la una mobila,e mai dificil,fiindca odata cu miscarea antenei se modifica si unghiul/skew lnb-ului.Asta-i o problema cam pentru toti cei care se ocupa cu receptiile via satelit indiferent ca-s amatori sau dxeri.Unii mai pretentiosi(si cu dare de mina) recurg la un control electronic pentru a regla skew-ul lnb-ului cind dau peste un semnal slab.Desigur ca pentru a sesiza micile diferente de semnal,ca apoi sa-l mai imbunatatesti,e nevoie de echipament adecvat,in primul rind de un spectrometru.Multi dintre noi nu avem asa ceva si de aceea nu putem fi sigur ca am facut tot ce depinde de noi ca sa receptionam un semnal slab.Eu insumi,cind am incercat sa obtin un semnal mai bun,de peste 6 dB,cu antena offset mobila de 110 cm,la 11495 V,eram/sint in imposibilitatea fizica sa misc putin lnb in suport pentru a mai "stoarce" ce se mai poate de pe acest transponder(vezi la #73).Din pacate n-am acces la antena asta la nicio pozitie . E montata pe un perete la etaj.
            Eu mi-am dat seama ca polaritatile nu-s complet separate la lnb-ul de pe antena de 150 cm in momentul cind am putut vedea pe analizor ca aveam putin semnal pe o polariatea(verticala) unde nu trebuia sa am.De fapt intra de pe cealalta(orizontala),care avea un semnal foarte puternic.Mi-a trebuit multa rabdare(n-am acces usor la lnb) sa elimin orice urma de semnal.Imediat am observat ca aveam un mic cistig la semnalul slab,cum e si la 11495 V,unde granita intre semnalul util si lipsa lui e foarte fragila.Oricind poate sa dispara mai ales in conditii meteo adverse sau alti factori fizici,cind zgomotul pur si simplu omoara semnalul util.La un fec de 9/10 ai nevoie de un semnal puternic,de rezerva.Si cum se stie deja,semnalul de la Intelsat 907 in Ku-band n-are acoperire pe zona noastra si de aceea e nevoie de antene mari si o buna directivitate pentru a-l capta.Daca n-avem astfel de farfurii,ne mai ramine speranta(!?) sa-l obtinem numai daca facem reglaje fine la sistemul nostru de receptie,printre altele si la skew-ul lnb-ului.In cazul meu,dintre toate lnb-urile folosite pentru receptia lui 11495 V la 27.5W,cel mai mult m-a ajutat/a IBU cu inele scalare(vezi #317,#372,#374 )De atunci ma folosesc de ele atit la aceasta pozitie dar si la altele unde semnalul este slab,problematic pentru receptie.

            satelescu

            Comment


             #87
             TM= Timsoara
             SHALOM

             Comment


              #88
              Mersi de precizare @isr2002.Iata cum pierd timpul fiindca userul nostru scrie ca pe chat,crezind ca toti sint ca el.E si o impolitete din partea lui,adresindu-mi-se,asteptind un raspuns de la mine,iar eu,din prea multa bunavointa,acceptindu-i "codul" de comunicare,i-am si raspuns.Asa imi trebuie

              satelescu

              Comment


               #89
               Ar trebui sa postez acest info la placii dvbs,dar m-am gindit ca e mai bine sa postez pe acest topic semnalul cu un symbol rate sub 100 Ks pe care l-a inchis placa (profesionala) TBS6983 la 11692 V,88,fec ?,mode ? la 27.5W.Alte date n-am putut extrage din acest semnal pentru a stii ce contine.Deocamdata il semnalez ca o curiozitate tehnica desi poate n-ar mai trebui sa ma surprinda.Si totusi nu poti fi uimit indeajus cind numai cu ceva ani in urma ne bucuram ca puteam inchide semnal cu symbol rate de 1000 Ks.Cu acesta ocazie,pe linga altele de care am avut parte cu placile dvb-s de la tbs,mi-a fost intarita idee ca in acest moment cele mai performante tunere la ora actuala pentru receptia si prelucrarea unui semnal dvbs/t/c sint aceste placi,care impreuna cu suportul hard/sofware pe care il asigura un calculator,bate cele mai scumpe receptoare la toate capitolele(Aviz amatorilor).               satelescu

               Comment


                #90
                Multumesc Satelescu, am inteles cu polaritatile si scuze de confuzia cu locatia. De fapt rugamintea mea catre tine asta era, explicatia cu polaritatile. In rest am intrebat general catre alti useri daca ei prind in Timisoara (TM) cu 1.5m
                Si multumesc si isr2002 pt clarificare, intradevar TM = Timisoara a fost si va fi intotdeauna

                Apropo, stie cineva daca antena formata din 6 petale e la fel de buna ca una normala dintr-o bucata? As crede ca e un pic ma slaba, caci sunt acele intreruperi in suprafata (dpdv electric), poate cineva sa confirme/infirme?

                Comment                Working...
                X