Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

27.5 W @ Intelsat 901(907)

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 2 (0 members and 2 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #31
  Hi cbalint,

  1.La Oradea ai mari sanse sa receptionezi pachetul BBC.In anii trecuti erau rapoarte de acolo ca-l receptionau.
  Semnalul pe transponderul BBC-ului e la limita in zona noastra,fiindca spotul satelitului nu acopera(grafic) tara noastra.Dar in ciuda acestei situatii satelitul poate fi receptionat in unele zone(din vest) cu antene si de 1.5 m,dar cel mai sigur cu cele de la 1.8 m in sus.Dar pentru a avea sanse de receptie e de preferat un PFA decit o antena offset.Dar daca n-ai alta alternativa si chiar daca te afli intr-o pozitie mai favorabila decit alti pasionati,te-as sfatui sa cumperi o antena cit mai mare,catre 2m.Daca in sezonul rece nu-s probleme de receptie a pachetului BBC,cu conditia ca antena sa fie bine reglata,odata cu sezonul cald semnalul devine problematic la anumite ore din zi,mai ales la amiaza.Numai o antena mare iti poate asigura o mica rezerva pentru astfel de situatii.
  Nu ma incumet sa-ti recomand nicio o antene offset din cele mentionate de tine.Pentru semnale slabe eu as alege o antena simetrica,fiindca receptia acestui satelit,mai ales a frecventei 11495 V,este una de dxer.Cu antena offset nu poti obtine o astfel de performanta.
  Da,am spus nu o data ca semnalul pe frecventa asta e ceva mai tare in timpul iernii decit in alta perioada din an,dar totodata el e diferit si pe parcursul zilei,spre seara e ceva mai bun,avind si o anumita rezerva.Cel putin asta-i constatarea pe care am facut-o in ultimii ani,in zona mea,Clujul,cu antena de 150 cm.Acum c-am indepartat crengile unui brad din fata antenei am semnal util pe tot parcursul zilei.Numai cind vremea este ploioasa el scade sub limita de receptie sau apar intreruperi,in special la amiaza,cind de regula semnalul este cel mai slab din zi.Nu-i mai cazul in aceasta perioada pentru ca temperatura scade,iar daca vremea e friguroasa sint sanse mari ca receptia sa fie stabila pe o perioada lunga de timp.Glumind putin,iarna vine pentru pasionatii de la noi cu oferta BBC-ului
  Spre exemplificare,iata cum arata semnalul la pozitia 27.5W,desigur si la 11495 V,seara,in jurul orei 20.00 si dimineata,la ora 9.00.Apare o diferenta de un 1 dB,care spre amiaza se accentueaza.La fec-ul de 9/10,cit are pachetul BBC-ului,si un procent infinitezimal de semnal conteaza.Asta se vede cel mai bine pe analizorul de semnal,in special cu aplicatia TSAnalyser,care iti arata cum dispar pachete(flux de informatii)din stream chiar daca pe ecran ai imaginea intreaga.Poti compesa,dar nu prea mult, unele neajunsuri ale antenei sau la reglaje cu un tuner sensibil si un lnb performant.Daca ai scos semnal mai bun la amiaza,atunci poti fi sigur ca seara poti receptiona BBC-ul.In zona ta estimez c-ai putea scoate la amiaza cel putin 7 dB,poate si mai mult,iar seara cam 8.5 dB,cu o antena de 1.8 dB.
  Sa ne spui ce-ai obtinut daca te-ai decizi sa instalezi o antena din lista ta.
  satelescu

  Comment


   #32
   Doamne, multumesc pt acest thread.
   Ma contrazic cu un englez ca ar trebui sa am semnal pe transponderul unde este BBC cu o antena de 115cm in Bucuresti.
   E practic imposibil sa am semnal, nu?
   Vu + Solo2 - Amiko HH - Emme Esse 115cm.

   Comment


    #33
    in bucuresti sanse zero
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd/vu+zero 4k

    Comment


     #34
     Am tot rotit antena aia stanga-dreapta ba cu tunnerul, ba cu receiverul, asta ma tot zapacea.. Nu ai cum! Daca ai pe 24 si pe 30 trebuie sa ai si pe asta! Pana la urma am zis : " Ia stai ma, ca intru eu pe RDI, trebuie sa fie cineva sa fi incercat ca ogramada isi doresc BBC" si am dat fix de topc-ul asta .
     Thanks gladix!
     Vu + Solo2 - Amiko HH - Emme Esse 115cm.

     Comment


      #35
      Code:
      Daca ai pe 24 si pe 30 trebuie sa ai si pe asta!
      Cine ti-a zis asta e un mare bou , transmite-i please,poate se pricepe la un alta dar la receptia satelit sigur nu!
      PrimFocus 1.5m 56E-30V

      Comment


       #36
       E mai mult genul ca mine care se pricepe la video, codecuri, d-astea. Nu la pozitia satelitilor si care cum intra.
       Ma miram eu, era prea frumos sa fie adevarat.
       Vu + Solo2 - Amiko HH - Emme Esse 115cm.

       Comment


        #37
        Mare stiinta nu este, te uiti pe o harta de acoperire si gata.

        Comment


         #38
         Odata cu scaderea temperaturii semnalul pe 11495 V este ceva mai tare in timpul zilei decit in alte perioade ale anului.Se poate incerca receptia si la amiaza.El ramine constant peste 7 dB ,cind de obicei e mai slab.Un test facut azi la ora 13:45:
         satelescu

         ps_pentru @cbalint,un pasionat din Oradea mi-a spus recent ca receptioneaza pachetul BBC si cu antena de 120 cm si lnb Inverto Black Ultra.

         Comment


          #39
          Cel mai tare semnal pe care l-am obtinut de cind fac teste pe 11495 V,44100,9/10.S-a stabilizat in jur de 9 dB/70% pe tot parcursul zilei cu antena de 150m,iar cu cea de 110 cm e la 6 dB.E adevarat ca temperatura la Cluj-Napoca este de -9.2 ˚C.Este momentul cel mai favorabil pentru cei care mai au curiozitatea sau speranta sa poate inchide semnalul pe acest transponder.
          La Multi Ani 2016! rdi-stilor si reusita in receptarea pachetului BBC de la 27.5W


          satelescu

          Comment


           #40
           Un calduros La Multi Ani de la -8C!
           Cu recenta achizitie, Amiko 8250+, am resuit sa receptionez BBC de pe 27.5W
           Calitatea e 49% acum dimineata, posibil sa se strice peste zi. Intra si HD foarte bine.

           Prime Focus 1.5 Alu | Inverto 0.3 Twin | HARL 3618+ | Motek V-Box II | Amiko HD8250+ | Nokia d-box 1 | RG11 | 68.5 E - 45 V.
           FocusSat | TVR
           .

           Comment


            #41
            Ce antena ai?
            SHALOM

            Comment


             #42
             @isr
             cea din semnatura
             pozele sunt de cand vanam astra 2D

             Prime Focus 1.5 Alu | Inverto 0.3 Twin | HARL 3618+ | Motek V-Box II | Amiko HD8250+ | Nokia d-box 1 | RG11 | 68.5 E - 45 V.
             FocusSat | TVR
             .

             Comment


              #43
              Antena 1,8 m si Amiko 8260+              Comment


               #44
               Incet, incet ne apropiem de Bucuresti, cu antena de 2m nu sare nimeni ?

               Comment


                #45
                Pe parcursul zilei semnal constant, Q a coborat de cateva ori la 46%.
                Sa vedem la vara ...

                @vampyrus, mi-ai adus aminte de @EXCALIBUR, vezi ce scria pe paginile precedente.
                Prime Focus 1.5 Alu | Inverto 0.3 Twin | HARL 3618+ | Motek V-Box II | Amiko HD8250+ | Nokia d-box 1 | RG11 | 68.5 E - 45 V.
                FocusSat | TVR
                .

                Comment                Working...
                X