Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet or not logged in. Please take a second, login or register here, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.

PCHOME.RO

Collapse

27.5 W @ Intelsat 901(907)

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  27.5 W @ Intelsat 901(907)

  Nu stiu daca numai la mine a crescut semnalul pe Intelsat 907 W-27.5W dar constat ca in ultima vreme el e ceva mai bun decit in alte dati.Am cautat de-a lungul anilor sa fie cit mai mare pe acest satelit;asta insemnind sa pot receptiona in primul rind pachetul BBC dar sa pot inchide si semnalul pe transponderii de date listati pe site-urile de sateliti.Cel mai bun semnal de pe ultimii e cel de la 11120 V,2750,2/3{pe tot parcursul zilei},despre care am spus cu alt prilej ca ne ofera posibilitatea de a descarca fisiere(media) de net-satelit.
  Pun aceasta intrebare celor care au orientata antena spre 27.5W si au urmarit in timp evolutia semnalului pe Intelsat 907.Inca nu-mi dau seama de ce acum pot sa-l inchide pe mai multi transponderi decit inainte? Nu sint sigur de factorii ce favorizeaza receptia acestora?,mai ales ca sintem in anotimpul calduros cind semnalul "sufera de caldura"!Trebuie sa spun ca ma folosesc de acelasi echipament de receptie ca in anii trecuti,adica:antena 1.5 m,lnb-Inverto{alb}cu flansa si placa TBS6925.Adaug un amanunt despre lnb-ul Inverto folosit de mine,cel putin in cazul testelor facute de atitia ani{fara intentie de promo ),ca el mi-a dat cele mai bune rezultate la receptie indiferent de satelitul receptionat,in special la 28.2 E{Astra 2D,1N} si 27.5 W{Intelsat 907}.Nu vreau sa spun ca alte lnb-uri nu-s performante,dar in cazuri limita el mi-a fost de ajutor mai mult decit valorosul si clasicul Invacom cu flansa,printre altele.Mai trebuie sa adaug un lucru extrem de important,care pentru multi e doar o teorie,insa in practica e covirsitor pentru receptia semnalului slab:separarea totala a polaritatilor!.Sa fie din aceasta cauza ca,acum,semnalul e mai bun decit inainte sau chiar ca el s-a imbunatatit?  satelescu

  ps_Nu sint sigur daca s-au eliminat topicurile din anii trecuti odata cu schimbarea serverului{si proprietarului}in 2012,dar la cautarea prin Search a lui Intelsat 907-27.5 W,filtru de selectie n-a gasit nimic pe un astfel de subiect!Cine stie,poate n-am stiut cum sa nuantez la "Cautare",insa pina ce voi invata sa ma folosesc de aceasta functie,momentan sint nevoit sa deschid{din nou,a cita oara?}acelasi vechi si nou topic despre Intelsat 907-27.5W!Cum ar veni,Mesterul Manole in varianta electronica
  Last edited by satelescu; 26 April 2020, 09:18.

  #2
  Pe aici prin zona Bucurestiului este tot slab semnalul de la 27.5W, daca este vreo imbunatatire este aproape insesizabila, pe frecventa importanta 11495 V nivelul semnalului este departe de receptie cu antena de 1.4m (cel putin 3db sub limita de receptie). De la caldura din ultimele zile este si foarte instabil semnalul.

  Rezultate de receptie cu antena de 1.4m:  PFA 1.4m+IBU 85E->37.5W / PFA 3.0m Ku&C band, 103E->40.5W/Dreambox 500 HD/TBS 6903/5925

  Comment


   #3
   Am incercat si eu niste blindscan-uri cu umila mea antena de 1m pe acest satelit fara sa ma astept la mare lucru vazand orientarea spotului, si totusi receptorul a gasit la fiecare blindscan o frecventa de date si anume 11120 V 2750! La anumite ore a mai intrat si alte 2 frecvente de date si o singura data a mirosit si frecventa BBC-urilor 11495 V 44100! Din pacate pe toate frecventele imi afiseaza la calitate 0, receptorul nerecunoscand modulatiile folosite de aceste frecvente, dar totusi la blindscan le simte.

   De unde din tara, pot cumpara si eu o placa din asta TBS 6925 ca n-am gasit-o nici la un magazin online de profil!?
   Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, DM800 HD PVR, Optibox Raptor, Amiko 8800, Optibox CX PVR, General Satellite VA-7200, 90E-30W!

   Comment


    #4
    Din pacate cu offset S100 (1m) mie nu-mi miroase nici un TP de pe acest satelit (in Cluj) - cu DM800.

    @Satelescu, oare ce diametru minim ar trebui la antena sa prind TP-ul cu BBC-urile?

    Comment


     #5
     Hi EXCALIBUR,

     Pentru ca inca nu-mi merge butonul "Thanks/Like"{ce se intimpla cu el,D-le Admin?},imi face placere sa-ti multumesc direct pentru raportul ce l-ai dat despre receptia lui Intelsat 907!Nu stiu cum ai receptionat inainte acest satelit cu antena de 1.4 m,dar m-as mira ca pachetul BBC sa intre cu antena de 1.4 m si tocmai in sudul tarii?! Poate iarna si la limita?Astept ca si alti useri sa ne spuna ce semnal au de la acest Intelsat.
     Inca nu stiu ce sa cred,dar trebuie sa spun ca de fiecare data cind montez un lnb pe trepied ma inarmez cu multa,multa rabdare sa gasesc skew-ul cel mai bun care sa-mi dea cel mai bun semnal pe transponderii problematici.Cred de asta data am reusit cel mai bine sa separ cele doua polaritati si care a si favorizat receptia in conditii mai bune a lui Intelsat 907.
     Daca tot am vorbit de lnb-ul Inverto,am facut un mic test de receptie cu doua lnb-uri Inverto cu flansa,1.cel alb,despre care am vorbit pina acum,si 2.Inverto negru cu doua iesiri,ambele avind aceasi reputatie buna,ca sensibilitate,pe ultimul numai recent l-am instalat si verificat.Curios ca la capitolul stabilitate in utilizare si conditiile unui semnal la limita Inverto-ul alb se comportat admirabil,adica pastreaza imaginea intreaga chiar daca semnalul e putin fluctuant,pe cind la cel cu doua iesiri imaginea face macrocuburi la prima fluctuatie.Testul l-am facut cu aceasi marime a farfuriei,de 1.5 m,cu acelasi tuner,cel al placii TBS6925 si in acelasi timp/ora si-n aceleasi conditii de clima.Iata pozele luate in timpul unei emisiuni:

     Cu Inverto alb cu flansa;calitate semnal e 65 %,dar ajutat de un nivel mai mare-78%:

     Cu Inverto negru cu doua iesiri;calitate e de 66 %,iar nivelul e 75 %:


     De fapt am vrut sa subliniez de ce cu Inverto alb pot face receptie mai buna decit cu alte lnb-uri.Cel putin in cazul meu el m-a ajutat cel mai mult.Sa nu se traga concluzia ca ce-am obtinut eu se poate repeta si-n alte cazuri.Nici n-ar fi posibil daca tinem cont ca este de duzina,facut in scop comercial pentru cei cu bani putini.

     Hi Florinsv,

     Ce-ai obtinut sa scoti de la acest satelit cu antena ta de 1 m este in sine o performanta,si unde,tocmai in nord-estul tarii!Felicitari.S-ar parea ca la o antena putin mai mare sa-ti intre chiar pachetul BBC-ului?Nu stiu ce semnal ai avut cu alte ocazii,dar daca pozele sint de azi pare sa confirme banuiala/indoiala exprimata la inceput.De asta data,de fapt totdeauna,ar fi fost de folos placa TBS6925 pentru a masura si compara semnalul pe fiecare transponder.
     Dupa stiinta mea inca nici un magazin de specialitate din Romania nu se incumeta sa achizitioneze astfel de placi scumpe de teama sa nu le raman in stoc.Singura cale de-a-ti-o procura e sa te adresezi direct producatorului.Te asigur ca e mai bine asa fiindca nu te costa nimic in plus,adaus comercial,transport sau vama.Cel putin eu n-am platit nimic in plus cu toate ca de doua ori mi-au trimis placa dupa ce prima a avut probleme cu demodulatorul.
     In aceasta privinta ar putea confirma si alti useri care si-au comandat aceasta placa direct de la producator.Poate ne spun ceva in plus.
     Iti doresc sa fi inspirat si sa ai bafta daca te decizi s-o cumperi.

     satelescu

     Comment


      #6
      cu o antena de 1.8m in centrul tarii (HR) ar trebui sa prind BBCurile?
      acum cateva luni am cautat dar nu am gasit satelitul, + parca e prea mare SR 44100 si nu sunt sigur daca STBul poate procesa un rate asa mare
      cu care sa testez azbox, alien1, alma?
      maine o sa incerc din nou
      DIGIBOX HUMAX-I; AzBOX HD; 1.8m parab.;18Strong; Motech, SS2

      Comment


       #7
       Multumesc pentru urari, intr-adevar pozele sunt de azi, adica de ieri ca e trecut de miezul noptii. Am mai incercat vreo doua blindscan-uri acum vreo 2-3 saptamani, si atunci mi-au intrat frecventele din prima poza. Multa vreme acest satelit nici nu l-am mai avut in lista de sateliti intrucat nu receptionam nici un program de pe el. In 2008 cand mi-am instalat antena, tin minte ca am incercat acest satelit si imi intra semnal pe o frecventa de date, singura care mai era in DVB-S, restul erau toate in DVB-S2. Pe vremea aia nu aveam nici un receptor HD, insa frecventele cu programe nu mi-au intrat nici atunci, si nici cand au aparut BBC-urile pe acest satelit. In restul timpului l-am avut sters din listele de sateliti din receptoarele mele, dar in ultima vreme l-am introdus inapoi impreuna cu alti sateliti pe care am vazut ca miros semnal (NSS 7, Eutelsat 48C, Yamal 402, Apstar 7, Chinasat 12).
       Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, DM800 HD PVR, Optibox Raptor, Amiko 8800, Optibox CX PVR, General Satellite VA-7200, 90E-30W!

       Comment


        #8
        Originally posted by ronniee
        cu o antena de 1.8m in centrul tarii (HR) ar trebui sa prind BBCurile?
        acum cateva luni am cautat dar nu am gasit satelitul, + parca e prea mare SR 44100 si nu sunt sigur daca STBul poate procesa un rate asa mare
        cu care sa testez azbox, alien1, alma?
        1.Ai sanse mari sa receptionezi pachetul BBC de la 27.5 W la marimea antenei tale si aflat in centrul tarii!
        2.Ca sa gasesti Intelsat 907,incearca prima data sa dai peste Hispasat de la 30.0W.Aici toti transponderii au semnal puternic.Sau daca nu,atunci ia Intelsat 905 de la 34.5 W cu trps.11675 V,27500,3/4,care are semnal mare.Intelsatul care te intereseaza e la misloc.Logic ar fi ca daca ai prins semnal de la unul din acesti sateliti apropiati de pozitia 27.5 W,treptat deplasezi antena incet pina ce vezi semnal pe bara unui transponder ce-l alegi de pe Intelsat 907.Am spus ca cel mai mare il are 11120 V,2750,2/3,mode 8psk.Dar presupun ca nu-i usor sa dai de el pentru ca n-ai tuner care sa citeasca o astfel de modulatie.
        3.Ca sa poti vedea semnal,ai nevoie un receptor care sa citeasca acest tip de semnal.Dintre cele trei receptoare pomenite de tine,numai despre Alma pot vorbi,primele doua nu le-am testat.Asadar Alma nu numai ca are tuner sensibil dar stie sa citesca si symbol rate de 44100 cit are transponderul cu pachetul BBC!Am verificat chiar acum acest lucru si iata ca receptorul mi-a inchis semnalul si a memorat cu bine tot pachetul:
        Trebuie stiut faptul ca pachetul este codat,iar pentru a-l vedea in mod legal ai nevoie de acceptul furnizorului .In ce masura stie receptorul acest lucru va trebui sa descoperi tu singur.

        satelescu

        Comment


         #9


         Poate e inutil sa mai postez harta de acoperire a satelitului;s-a mai pus pe forum de nenumarate ori.Dupa cum arata pe zona noastra,ea "pare" sa descurajeze pe cei care doresc sa prinda Intelsat 907.Eu cred ca nu e cazul,cum s-a vazut in multe cazuri asemanatoare.Nu stiu daca e corect sa ma dau pe mine ca exemplu,pardon,antena mea,care e de 1.5 m,insa cel putin pot vorbi din experienta ca e posibil sa fie receptionat acest satelit in ciuda acestei harti!Cu putin perseverenta si "daca doresti cu adevarat",cum se spunea in reclama din anii '90,e posibil sa ai la televizor programul dorit!

         satelescu

         Comment


          #10
          Intelsat-907-27-5-W

          Pe aici prin zona Bucurestiului este tot slab semnalul de la 27.5W, daca este vreo imbunatatire este aproape insesizabila, pe frecventa importanta 11495 V nivelul semnalului este departe de receptie cu antena de 1.4m (cel putin 3db sub limita de receptie). De la caldura din ultimele zile este si foarte instabil semnalul.

          Rezultate de receptie cu antena de 1.4m:MASTRE, EU STAU IN BUC NICI NU MIROS MA NIMIK PE 27W TU SPUI CA CU 1.4 AI SEMNAL

          Comment


           #11
           Intelsat-907-27-5-W

           Acum sint la scanat azi ora 14.55 , caut cu blindscan ..!
           Eu am antenna de 1.8 sa vad poate ia blindscan ceva..!

           Comment


            #12
            Originally posted by WARSE
            PE 27W TU SPUI CA CU 1.4 AI SEMNAL
            Trebuie sa spun ca antena cu care receptionez Intelsat 907-27.5 W este de 1.5 m parte activa,si nu de 1.4 m!Am sa postez tot ce prind cu ea de la aceasta pozitie,atit in banda Ku si cit si-n C,pentru a inlatura umbra de indoiala lasata de cele doua semne de intrebare din textul tau:

            Daca mai vrei sa incerci,in zona mea semnalul in banda Ku e mai bun spre seara.Si-ti mai spun ceva,nu cauta transponderii prin blindscan,ci scaneaza fiecare in parte.In fond e un satelit cu putine frecvente,iar atunci cind nu esti sigur c-ai semnal pe el,dupa parerea mea e o pierdere de timp blindscanul. Pentru ca ne aflam la marginea footprintului semnalul are fluctuatie,citeodata mare,si din aceasta cauza tunerul sa nu detecteze imediat semnalul,sau daca il vede s-ar putea sa nu-l inchida in procesul de cautare.E intr-un fel ca la cautarea feed-urilor;tunerul sa gaseasca un transponder dar dupa ce-a terminat blindscanul{depinde de timpul de cautare} constati ca nu mai ai semnal pe el!

            satelescu

            Comment


             #13
             Cred ca se poate prinde pachetul BBC de la 27.5 W si cu antene de 1.1 m de catre cei aflati mai spre vest decit Cluj-Napoca.De mai multe saptamini am semnal cu aceasta farfurie in jur de 5.5 dB pe transponderul 11495 V,44100,9/10.Si cum bine stiti,sezonul rece e favorabil receptiilor extreme.Pentru a inchide semnalul trebuie cel putin 6.3 dB{la limita}.Daca as avea acces la lnb,cine stie,poate as mai scoate putin semnal umblind la skew;ar ajuta probabil si un reglaj la antena anume pentru pozitia de la 27.5W.Acum o folosesc pe o montura H-H.
             Ar putea cineva din vestul tarii verifica daca impresia mea este corecta sau mai degraba e un wishful thinking?Ar fi o premiera,cred,pentru tara noastra ca un amator sa receptioneze semnal util de pe un spot cu mult in afara zonei noastre si mai ales cu o farfurie relativ mica,de 1.1m!Singura problema ar fi fec-ul mare al acestui transponder.Eu zic ca merita incercat,totusi.
             Reamintesc ca semnalul pe trp.11120 V,2750,2/3,S2/8psk este suficient de bun pentru a indentifica pozitia in caz ca sinteti cu antena,fie la 24.5W,fie la 30W.Daca n-aveti placa DVB-S2 pentru PC,puteti sa folositi Dreambox HD sau Alma HD{verificate de mine-a se vedea pozele de pe topic},mai sint si altele,care au tuner sensibil incit sa sesizeze acest tip de semnal dar totodata stiu sa citeasca si symbol rate mare,cum are acest transponder.
             Multumesc.             satelescu

             Comment


              #14
              Am (re)vizitat cu antena de 1.1 m pozitia de la 27.5W;in particular m-a interesat pachetul BBC de pe trps:11495 V,44100,9/10.Constat ca semnalul este surprinzator de bun in perioada asta de iarna,dar nu suficient sa-l pot inchide cu antena respectiva.Imi mai trebuie doar 0.5/6 dB sa pot spera ca-mi intre semnal util!Cum spuneam in postul anterior,daca as avea acces la antena mobila sa pot umbla la skew-ul lnb-ul poate as obtine semnal de 6.3 dB,pragul inferior cind am putut sa inchid acest semnal. Poate,cine stie,un amator aflat cu deschidere a antenei mai spre vest ,favorizant nord-vest,ar putea incerca sa receptioneze pachetul BBC si cu o farfurie de 1.1m!?Acum e perioada cea mai propice pentru receptii extreme si dificile,motiv pentru care am si revenit pe topic.              Tot legat de topicul acesta dar in cu totul alt sens,am o mica nedumerire,si poate cu ajutorul vostru voi reusi sa mi-o clarific sau sa gasesc o explicatie valabila:am dorit sa scanez transponderul 11495 V cu aparatul de masura XFinder.De asta data am folosit antena de 1.5 m pentru verificarea semnalului.Cu toate ca semnalul a intrat instantaneu pe bara,tunerul n-a gasit nici un canal.Nedumerirea mea a constat in faptul ca desi aveam semnal suficient,el indica 0 la C/N,insa la MER{Modulation Error Ratio}el imi arata 7.3 dB.Desigur ca acest indicator-MER-ul-e mai important cind vrem sa stim cu exactitate semnalul util.Si cu toate astea el nu-mi putea fi de ajutor la scanare devreme ce C/N{raportul semnal/zgomot(SNR)a unui semnal modulat}este in cazul acestui transponder-ZERO,precum se poate observa,sper,din poza.Totul pare perfect pentru receptie:BER-0.00E-7,MER-7.3dB,si totusi C/V-0!Am pus acest fapt pe seama faptului ca pidurile acestui stream{ PAT, NIT, SDT, EIT,TOT} sint codate in tabelul SI{Service Information},precum si pidurile PMT-ului{Program Map Table}in PAT{Program Association Table}!?Credeti ca e un bug in software-ul aparatului sau trebuie un patch ca sa pot vizualiza dB-ul la C/N? Aveti o alta explicatie?
              Trebuie sa adaug ca toate receptoarele mele care stiu sa citeasca semnal dvb-s2 si simbol rate-ul mare-44100,au scanat si memorat toate canalele de pe acest transponder.Pina acum numai la pachetul BBC-ului de la 27.5 W am intilnit o astfel de situatie cu XFinder.
              Va multumesc.              satelescu

              Comment


               #15
               Scuze maestre! Am si eu o intrebare. Xfinder pe care il detii este acesta? http://www.receptoaredigitale.ro/amiko-x-finder.html sau http://www.hm-sat-shop.de/montage-zu...-dvb-t-t2.html ? Vad ca "seamana" si eram curios ce si cum sunt. Sau Amiko e doar o clona? Multumesc!
               Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

               Comment               Working...
               X