PCHOME.RO

Collapse

Universul TV este cumparat de americani

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Universul TV este cumparat de americani

  Universul TV, avīnd initial un proiect de televiziune generalista, se va transforma īntr-un program de nisa, specializat pe problematica drepturilor omului, conform unor declaratii ale directorului Universul TV, Bogdan Carp, facute īn sedinta CNA din 7 aprilie.

  Bogdan Carp a fost prezent la CNA pentru a cere prelungirea cu īnca sase luni a termenului de intrare īn emisie a programului, dupa ce acesta a mai primit, anterior, īnca doua prelungiri.

  Cu aceasta ocazie, el a explicat Consiliului ca, īn ultima perioada, s-au petrecut niste schimbari cu societatea care opereaza licenta pentru Universul TV. El a spus ca Aristide Buhoiu, care detinea licenta, a facut initial un parteneriat cu Gigi Becali, desfiintat cīnd Becali a intrat īn politica. Apoi, o societatea a unor amercani, cu sediul īn Luxemburg, a preluat 90 la suta din partile sociale ale companiei care opereaza Universul TV, cu intentia de a constiutui īn Romānia o televiziune pentru drepturile omului. Actionarul majoritar al societatii luxemburgheze este un fost secretar de stat īn administratia primului presedinte Bush.

  Bogdan Carp a spus ca prin contactele pe care le au partenerii americani, ei urmaresc si atragerea unor fonduri de la Guvernul american si de la Uniunea Europeana pentru realizarea unei televiziuni care, dupa 2007, ar putea emite si īn alte state membre UE.

  Ralu Filip a cerut reprezentantului Universul TV sa revina īn sedinta CNA, peste doua saptamīni, cu partenerul american sau cu un īmputernicit al acestuia. El si-a exprimat parerea ca acest demers poate fi si o forma deghizata de a vinde licenta īnainte ca postul sa emita sase luni, conform legii. El i-a propus lui Carp si alternativa solicitarii unei noi licente de satelit de la CNA.


Working...
X