PCHOME.RO

Collapse

Televiziunea RTT Brasov se afla īn pericol de faliment

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Televiziunea RTT Brasov se afla īn pericol de faliment

  Consiliul Naţional al Audiovizualului a avut o īntrevedere cu reprezentanţii societăţilor Radioteleviziunea Transilvania Braşov şi Tametco Braşov īn şedinţa din 24 martie, pentru discuţii cu privire la solicitarea de cedare a licenţei televiziunii RTT de la SC Radioteleviziunea Transilvania din Braşov la societatea Tametco, pe fondul problemelor financiare ale deţinătoarei licenţei.

  Īn urmă cu o săptămīnă, CNA a respins solicitarea de cedare pentru că ea nu conţinea o hotărīre a asociaţilor RTT īn acest sens, ci doar un proces verbal de la o adunare a acţionarilor, la care nu participaseră īnsă toţi acţionarii. Ulterior, a reieşit că unul dintre acţionari, Florin Boitoş (25%), nu era de acord cu cedarea, ba chiar a protestat īmpotriva ei, considerīnd-o ilegală.

  Prezent īn şedinţa CNA din 24 martie, el a spus că cedarea de licenţă se face pentru că actuala companie care operează postul are datorii foarte mari la stat pe care nu le poate plăti.

  Ceilalţi acţionari ai companiei, care votaseră la adunarea acţionarilor cedarea de licenţă, au spus că schimbarea companiei ar fi singura soluţie pentru salvarea postului de televiziune RTT. Ei au spus că firma Tametco face parte din acelaşi trust şi are aceiaşi acţionari ca şi Radioteleviziunea Transilvania, cu excepţia lui Florin Boitoş, care nu este prezent īn acţionariatul Tametco.

  Ei au spus că Radioteleviziunea Transilvania are licenţa pentru RTT din anul 1992 şi a avut acelaşi acţionariat de la īnfiinţare pīnă īn luna octombrie a anului 2002, cīnd unii acţionari au cedat o parte din acţiuni. Pīnă īn 2003, directorul general al postului a fost Florin Boitoş.

  Acţionarii Tametco şi Radioteleviziunea Transilvania au mai arătat că din 2002, cīnd, prin cesiunea de acţiuni, activitatea principală a societăţii, de transporturi, nu a mai fost desfăşurată īmpreună cu televiziunea, au apărut mai multe datorii la bugetul de stat. “Din 2005, noii guvernanţi au īnceput să facă presiuni asupra societăţii Radioteleviziunea Transilvania“, au spus ei.

  La īnceputul lui 2005, acţionarii Radioteleviziunea Transilvania au decis să convoace o adunare generală a asociaţilor pentru a rezolva situaţia de criză. Dat fiind că Florentin Boitoş nu a participat la adunare, cei prezenţi au luat hotărīrea de cedare a licenţei pe o altă societate, fără să īl consulte. Ei au spus de asemenea că motivul pentru care Boitoş nu este prezent īn acţionariatul Tametco este că el nu a fost prezent la diferitele adunări organizate de-a lungul timpului.

  Īn cadrul adunării acţionarilor, s-a propus şi o majorare a capitalului firmei prin infuzie de capital de la acţionari, decizie ce nu a putut fi adoptată din lipsă de cvorum.

  Boitoş a explicat īn cadrul şedinţei CNA că nu a participat la adunare pentru că şi-a schimbat domiciliul, şi a aflat despre adunare īn mod īntīmplător, de la Registrul Comerţului.

  El s-a arătat nemulţumit de decizia AGA de a ceda licenţa altei companii, spunīnd că intenţia de bază a fost redresarea financiară a televiziunii prin asocierea cu o firmă parteneră care să vină cu o infuzie de bani. El a spus că soluţia nu este trecerea licenţei pe o altă firmă.

  După ce i-au ascultat pe reprezentanţii celor două companii, membrii CNA le-au cerut acestora să mai convoace o adunare generală a acţionarilor, la care să fie prezent şi Boitoş şi să ia o decizie īmpreună. Membrii CNA au arătat că nu au posibilitatea de a aproba solicitarea de cedare a licenţei atīta timp cīt nu există un acord al tuturor acţionarilor.

  Attila Gasparik, care prezidează şedinţele CNA, a spus că singura soluţie pentru RTT este ca toţi acţionarii să găsească o soluţie īmpreună. “Pentru noi cel mai uşor este să ridicăm licenţa“, a spus el.

  Īn cele din urmă, CNA a decis să reia subiectul īn şedinţa de marţi, 29 martie, cerīnd şi acţionarilor să īncerce să ajungă la o soluţie pīnă atunci.

  RTT Braşov difuzează trei ore de program local pe zi, iar īn restul timpului retransmite Prima TV.


Working...
X