10 milioane de dolari in Tele 7abc (investitie Eurom Bank)

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  10 milioane de dolari in Tele 7abc (investitie Eurom Bank)

  Fredi Robinson, patronul Tele 7abc si Eurom Bank, anunta ca va investi 10 milioane de dolari intr-o televiziune
  Director va fi Dan Yaakobi, care pina acum a condus cel mai mare producator de bere din Israel

  O noua miscare de proportii se anunta pe piata televiziunilor din Romania. Patronul controversat al Tele 7abc, omul de afaceri israelian Fredi Robinson, a anuntat in presa din Israel ca va investi 10 milioane de dolari intr-o televiziune, prin intermediul unui joint-venture dintre compania sa Milomour si compania Elran Holdings.

  Asocierea dintre cele doua companii israeliene se va concretiza, conform anuntului, intr-o televiziune cu mai multe canale, care va emite via satelit. Surse apropiate conducerii Tele 7abc sustin ca noua televiziune va fi, de fapt, chiar acest post, ce se vrea relansat. Miza este nu atit numele, cit acoperirea teritoriala a acestui post.

  Robinson controleaza in acest moemnt banca Eurom Bank, unde actionar mai este si Blocul National Sindical.

  Pentru a primi licenta, Elran si Milomour vor infiinta o companie noua, impartindu-si actiunile, sau vor achizitiona cel putin 90% dintr-o companie romaneasca deja existenta.

  Avind in vedere implicarea, intr-o forma sau alta, a lui Fredi Robinson in conducerea postului de televiziune Tele 7abc si situatia dezastruoasa in care a ajuns acest post, este posibil ca noua televiziune sa preia licenta postului condus cindva de Florin Calinescu.

  Desi postul este inglodat in datorii, este extrem de atractiv datorita ariei largi de acoperire, in jur de 75% din teritoriul Romaniei.
  Fredi Robinson, un afacerist controversat
  Robinson este patronul unui grup de firme cu activitati extrem de diversificate, mergind de la servicii bancare, cazinouri, comercializare de electronice, pina la televiziunea Tele 7abc. Patronul Fredi Robinson a tinut de citeva ori prima pagina a ziarelor din Romania, fiind implicat in mai multe scandaluri.

  Printre cele mai rasunatoare se numara preluarea Bancii Dacia Felix si transformarea sa in Eurom Bank, incercarea de achizitionare a Cazinoului din Sinaia si disputa - inca netransata - cu Paul Opris pentru drepturile de proprietate asupra postului Tele 7abc.
  Au angajat deja director
  Desi nu se stiu prea multe despre viitoarea televiziune, un lucru este clar: Robinson se misca repede. La doar o saptamina dupa anuntul privind infiintarea postului, cele doua firme - Elran si Milomour - au anuntat deja angajarea unui nume cu greutate pentru a se ocupa de gestionarea noii afaceri.

  Este vorba despre Dan Yaakobi, fostul director executiv al celui mai mare producator si distribuitor de bere si bauturi racoritoare din Israel, Tempo Beer Industries. Yaakobi a ocupat aceasta pozitie timp de trei ani, vreme in care compania Tempo a inregistrat rezultate excelente, conform presei israeliene.

  http://www.revistapresei.ro/articol_...eleviziune.htm

  #2
  abureala...pina una alta toti cablistii vor scoate "pijamalele" din grila, ca se fac de ris...si asa sunt televiziuni pe teava care apar acum...antena3, credo, ddtv, cosmos...fredi nu-i in stare sa plateasca salariile la oameni...ce 10 milioane de dolari...sa fim seriosi...

  Comment


   #3
   Cablu versus satelit

   Nici nu s-a lansat bine in Romania televiziunea digitala si presa israeliana vorbeste de preluarea unei companii romanesti care furnizeaza servicii de televiziune prin satelit. Sa fie doar o coincidenta?

   Joia trecuta se lansa oficial in tara noastra primul serviciu de televiziune digitala prin satelit. Nici nu s-au incheiat bine festivitatile, ca intr-o publicatie israeliana aparea un articol despre doua companii care vor sa investeasca la noi 10 milioane de dolari. Asta dupa o incercare esuata de investitie in Israel, intr-o companie de telecomunicatii prin satelit.

   Potrivit Globes online, companiile Elran si Miloumor vor investi cate 5 milioane de dolari fiecare intr-o noua companie, pentru a intra pe piata romaneasca de televiziune prin satelit (tehnologia se numeste DBS multi channel television). Ca o alternativa la crearea unei companii noi, cele doua companii se gandesc si la posibilitatea de a achizitiona 90% dintr-o companie romaneasca deja intrata pe piata. Deocamdata, cele trei parti negociaza, scrie publicatia israeliana.

   INTERESE. De altfel, compania Miloumor nu este deloc straina de piata romaneasca. Ea este controlata de omul de afaceri Fredi Robinson, cunoscut la noi pentru legaturile deosebit de stranse cu Eurom Bank, urmasa a Dacia Felix si povestea incalcita a postului Tele7abc.

   Potrivit unui raport kmarket.ro, in tara noastra, grupul controlat de Fredi Robinson detinea la sfarsitul anului trecut societati in domeniul financiar (prin Kolal BV detine 89,58% din actiunile Eurom Bank, impreuna cu un alt om de afaceri isrealian, Yigal Zilkha), domeniul industrial (cariere de marmura, cherestea) si cazinouri. De asemenea, Fredi Robinson a preluat de la Marcel Avram postul de Televizune Tele7abc.

   ALTERNATIVA. Sistemul de transmisie a programelor TV bazat pe tehnologia digital DirectToHome (DTH) a fost lansat la noi de RCS. Este vorba de o conexiune TV digitala direct prin satelit. Accesarea serviciului se face prin instalarea unei antene de satelit, un decodor (set top box) si un smart card.

   Serviciul schimba datele problemei pe piata, pentru ca intra in competitie directa cu toti ceilalti furnizori de televiziune prin cablu si are acces in zonele slab populate. Pana acum, teritoriul era impartit intre companiile de cablu, date fiind cheltuielile mari si beneficiile reduse ale celor care ar fi incercat sa patrunda intr-o zona "controlata" de concurenta.

   http://www.jurnalul.ro/modules.php?o...rder=0&thold=0

   Comment


    #4
    Tele 7 abc agonizeaza legal

    Tele 7 abc agonizeaza legal
    Postul beneficiaza de 15 zile de intrerupere aprobate de CNA

    De cateva zile incoace, pe frecventa postului Tele 7 abc nu se mai difuzeaza nici macar expiratele reluari cu care ne obisnuise in ultima vreme.
    Nici videoclipurile care se repetau obsedant, tinand loc de orice emisiune mai de Doamne-ajuta.
    Mira cu care ne "rasfata" televiziunea in cauza se bucura, deocamdata, de protectia legii.
    Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, ne-a declarat: "Tele 7 abc are 15 zile intrerupere aprobate de noi.
    Au dreptul sa nu difuzeze programele obisnuite din motive tehnice, daca li se strica sau inlocuiesc ceva. Ei au probleme de emisie".
    Termenul de gratie acordat postului din Giulesti expira pe 22 martie, data dupa care, daca nu-si reiau emisia normala, operatorii de cablu ii pot scoate din program.
    (Pana atunci, cablistii sunt impiedicati sa treaca la aceasta masura de o clauza contractuala foarte clara: au voie sa excluda un post din oferta doar dupa mai mult de 24 de ore de intrerupere fara motive legale).

    http://www.adevarulonline.ro/index.j...icle_id=120836

    Comment


     #5
     Cred ca , cablistii atat asteapta , il vo scoate dupa primul minut dupa ce va expira aceasta pasuire . Mai mult ca sigur ca multe posturi le bat la usa.

     Comment     Working...
     X