PCHOME.RO

Collapse

Tiriac investeste din nou in media

Collapse
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Tiriac investeste din nou in media

  Bine cunoscutul om de afaceri Ion Tiriac a declarat “Evenimentului zilei” ca intentioneaza sa se implice din nou in piata media romaneasca. “Sint in tratative cu un gigant media strain pentru o investitie in presa scrisa si electronica”, a spus Tiriac, precizind ca prin “electronica” intelege o televiziune.
  Ion Tiriac a mai avut o participare consistenta la imperiul media al lui Adrian Sirbu, prin Rootland Trading Limited, societate cu sediul in Cipru, care a detinut 19 procente din Mediapro International si 28 la suta din Media Pro SA, insa i-a vindut firma acestuia din urma in martie, anul trecut. S-a vorbit atunci despre un conflict intre cei doi, care pornise de la faptul ca Sirbu stabilise o majorare de capital impreuna cu Central European Media Enterprises (CME), actionarul majoritar in Mediapro International, fara consultarea lui Tiriac. Asta, in ciuda faptului ca acesta a mijlocit implicarea masiva a CME in audiovizualul romanesc.
  Intrebat in ce relatii se mai afla cu Adrian Sirbu, Tiriac a spus: “Ne mai intilnim la o cafea”. Totusi fostul tenisman “n-a auzit” de TV Sport, postul preluat de Sirbu dupa cedarea unei bune parti din PRO TV tot catre CME.
  Ion Tiriac a mai afirmat ca strategia lui generala de afaceri este aceea de a-si cauta diferiti parteneri pentru diferite business-uri, “pentru a promova pe palierul superior”. “Sint destul de destept ca sa-mi dau seama cind sint prost”, a spus el.
  Desi Andreea Marin ii este “o prietena draga”, Ion Tiriac nu se gindeste sa-i faca o oferta la noua lui televiziune: “Dupa parerea mea, Andreea Marin este prea scumpa pentru un business aflat la inceput.


Working...
X