Your contribution will be used to pay for our hosting service.
THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!

PCHOME.RO

Collapse

Focus Sat [Powered by UPC Broadband DTH]

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently active users viewing this thread: 5 (0 members and 5 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Focus Sat [Powered by UPC Broadband DTH]

  MEDIA EXPRES RAPORT 11-15-2004_15-54

  TV: TELEVIZIUNE-PLATFORMĆ-LANSARE / Prima platformć de televiziune digitalć din Romānia FOCUS SAT ŗi-a anunžat lansarea pentru decembrie 2004
  (11/15/2004 15:52:39)
  Bucureŗti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunžatć oficial pe piaža romāneascć pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscutć, Focus Sat Romānia, īn cadrul unei [...]


  Cine are abonament la MEDIA EXPRES ne poate spune mai multe.

  #2
  DTH-LANSARE-ANUNŢURI / Două platforme digitale se vor lansa aproape simultan săptămīna viitoare:

  Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 12 nov 2004 / Anunţurile de lansare a două dintre proiectele de televiziune cu distribuţie de pe satelit direct către casele abonaţilor, sistem cunoscut sub denumirea DTH, vor fi făcute săptămīna viitoare, īn preajma C [...]
  Salut Prieteni!

  Comment


   #3
   Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2004 / Lansarea primei platforme de televiziuni digitale prin satelit a fost anunţată oficial pe piaţa romānească pentru luna decembrie 2004, de o companie practic necunoscută, Focus Sat Romānia, īn cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 15 noiembrie, la Bucureşti.

   FOCUS SAT va oferi un pachet iniţial de aproximativ 25 de programe de televiziune, īn principal posturi romāneşti şi programe străine localizate, semnalul urmīnd să fie criptat cu un sistem Conax, cu transmisie prin satelitul Intelsat situat la 1 grd. Vest (la care coacţionar este Telenor, principalul operator de comunicaţii din Norvegia). Partenerul romān care asigură transmisia prin satelit este Eastern Space Systems.

   Costul sistemului de recepţie va fi de aproape 8 milioane de lei cu 6 luni de abonament gratuit ulterior abonamentul lunar fiind cuprins īntre 180.000 şi 390.000 de lei pe lună.

   Reprezentanţii companiei au declarat că, din punct de vedere tehnic, platforma va deveni activă de la 1 decembrie 2004, iar din punct de vedere comercial, pīnă la sfīrşitul anului.

   Conform estimărilor cele mai pesimiste ale companiei, Focus Sat va avea aproximativ 200.000 de abonaţi la sfīrşitul primilor trei ani de activitate.

   Reprezentanţii Focus Sat nu au comunicat grila de programe, fiind īn proces de negociere şi contractare. Compania nu are nici licenţă de emisie prin satelit urmīnd să realizeze demersurile pe līngă autoritatea de reglementare īn audiovizual īn zilele următoare.

   Cristinel Popa, Director General FOCUS SAT Romānia a declarat īn cadrul conferinţei de presă că proiectul acestei lansări a fost demarat īncă din luna aprilie a anului 2000. « Este un proiect complicat, care a necesitat un mare volum de muncă », a spus el.

   Referitor la intrarea pe o piaţă de distribuţie deservită pīnă īn prezent exclusiv de operatorii de cablu, Cristinel Popa a menţionat: «Nu ne propunem īn acest moment să atacăm piaţa operatorilor de cablu. Īncercăm să oferim servicii celor ce nu au avut pīnă acum acces la televiziunea prin cablu». Targetul pentru acest serviciu este reprezentat de clientul care locuieşte īn zonele rurale, īn vile, case de vacanţă sau hoteluri, adică acolo unde companiile de cablu nu ajung.

   Investiţia īn Focus Sat este de peste 5 milioane de dolari, īnsă planul de afaceri şi perspectiva recuperării investiţiei nu au fost dezvăluite.

   Platforma Focus Sat va folosi sistemul de criptare al companiei Conax, furnizor de soluţii pentru acces condiţionat bazat pe smart card, securitate şi soluţii de plată. Telenor Broadcast, una din cele trei divizii de bază ale firmei norvegiene Telenor ASA, va fi furnizorul de transmisii prin satelit, şi va transmite de pe poziţia de 1 grad vest.

   Compania Focus Sat Romānia este deţinută de acţionarul majoritar companie britanică Focus Sat Ltd şi acţionari persoane fizice din Romānia printre care: Valentin Ionescu (fost director regional AIG New Europe Fund, acţionar īn Astral Telecom), Bogdan Drăgoi (a lucrat pentru Inquam UK Limited şi reprezentant al acţionarului īn Telemobil SA) şi Cristinel Popa (fondator Eastern Space Systems, fost acţionar la Uniplus Radio īn perioada 1997-2002).

   Focus Sat Romānia este condusă de Cristinel Popa īn calitate de Preşedinte director general, Valeriu Ionescu vicepreşedinte financiar, Bogdan Drăgoi Vicepreşedinte de dezvoltare, Adrian Cojocaru, Vicepreşedinte Operaţiuni Clienţi şi Liviu Pop, Vicepreşedinte tehnic.

   Eastern Space Systems este o companie comunicaţii prin satelit care are activitate īn Romānia de şapte ani.

   Serviciile de comunicare şi campania publicitate ce va īncepe īn următoarele săptămīni vor fi realizate cu agenţia Graffiti BBDO.

   Accesul la serviciul de televiziune digitală se realizează prin achiziţionarea unui ‘kit’ de instalare. Īn momentul achiziţiei, īntre client şi FOCUS SAT se va īncheia un contract de prestări servicii. ‘Kit’-ul de instalare va costa 7.990.000 de lei + TVA şi va conţine un STB (Set Top Box / receptor de satelit), o telecomandă, LNB şi antena de satelit (cu diametrul de 60 sau 70cm), un smart card pentru decriptare şi accesul la pachetul de programe iniţial. Echipamentul va intra īn proprietatea abonatului.

   Instalarea şi activarea serviciului se va realiza īn termen de 3-5 zile lucrătoare de la achiziţie.

   Serviciul de televiziune FOCUS SAT Romānia va fi disponibil pe tot teritoriul ţării, vīnzarea ‘kit’-urilor de instalare realizīndu-se īn peste 200 de locaţii situate īn toate judeţele ţării, unul dintre parteneri fiind lanţul de magazine de IT Flamingo.

   Printre avantajele oferite de televiziunea digitală īn raport cu cea analogică se numără imagine şi sunet digital de calitate, posibilitatea furnizării de servicii de tip Pay Per View (PPV) şi Video on Demand, dar şi aplicaţii adresabile şi/ sau interactive. De asemenea, numărul de programe care pot fi transmise nu este limitat din punct de vedere tehnologic, reprezentanţii companiei declarīnd că intenţionează să mărească īn viitor numărul de programe retransmise.

   Platformele DTH (Direct To Home) folosesc standardul profesional DVB (Digital Video Broadcasting). Acest standard profesional este folosit la nivel mondial īn 35 de ţări şi de către 260 de companii din domeniul telecomunicaţiilor. Īn acest mod, abonaţii unei astfel de platforme au acces la un semnal de o calitate identică cu cea folosită īn studiourile de televiziune, claritatea imaginii şi a sunetului fiind identică cu cea a unui DVD.

   Facilităţile permise de standardul DVB sunt: EPG (Electronic Programmimg Guide) prin care, īn timp real, abonatul poate consulta programul transmisiunilor de pe un anume canal; Instant Messaging, prin care operatorul DTH poate transmite mesaje text personalizate către fiecare abonat īn parte; Subtitrare (programele TV sunt transmise cu mai multe variante de subtitrare iar abonatul īşi poate alege cea pe care doreşte să o utilizeze); MultiSound (anumite programe sīnt transmise īn format Dolby Surround sau dublate īn mai multe limbi iar aceste opţiuni pot fi selectate de către client); Parental Lock, care permite restricţionarea accesului copiilor la programe ce nu le sunt recomandate; PPV (Pey Per View), prin care abonatul poate solicita vizionarea unor servicii de televiziune suplimentare, ce vor fi recepţionate doar de către el; şi VOD (Video on Demand), care permite “īnchirierea virtual㔠a unui film sau a unui spectacol.

   (MEDIA EXPRES)
   @Serpiko

   Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

   Comment


    #4
    Dupa cum ce stim ceea ce stim despre Conax si Telenor cred ca nu am ce sa zic. Pun pariu ca pachetul va apartine pachetelor de televiziune DTH sparte pana la cel tarziu mijlocul anului viitor.

    Comment


     #5
     Eu o sa fiu corect si o sa-mi iau abonament! si sper ca marea majoritate sa faca la fel, alfel dupa un timp o sa fie falimentari, si noi nu o sa mai avem DHT

     Comment


      #6
      hehehhehe
      eu nash baga mina in foc....vezi ca aici nu mai e vb de telenor e vb de roamania deci decodarea este ILEGALA

      Comment


       #7
       vroiai sa zici ca este iLEGALA...
       eu pesonal daca o sa aiba programe de calitate internatinale bagate si aici ma refer mai ales la 5 canale: Sci-Fi, Disney, Showtime, 13th Street si MGM sau o sa ofera programe proprii tip premiere sau Canal+ si eu cumpar abonament. Daca o sa aiba numai prostii gen TVR1, TVR2, ProCinema, ProTV si acasa TV sau programe romanesti ce pot fii vizionate free pe alti sateliti atunci nu cumpar pentru ca am deja. Insa atat timp cat ei nu vor sa faca concurenta pt. cablu ci sa ofera solutie pt. cei de la tara pana tunci pot sa visez numai la altfel de canale.
       O alta intrebare interesanta este ca pentru cei care au deja antena va fii posibil sa ia separat Set Top Box-ul sau nu...

       Comment


        #8
        Te inseli...
        Salut Prieteni!

        Comment


         #9
         in ce fel?

         Comment


          #10
          ... adica nu va fi posibil sa platesc doar abonament, sa primesc cardul si sa ma delectez cu mult asteptatul pachet romanesc pe propriul sistem? Pai mi-am luat MR numai pentru asta...
          Numai bine!

          Jucarii pentru copii:
          DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

          Comment


           #11
           mane idee e sa devii independent de operatorii de cablu
           sai ia draq pe totzi cu sirma lor ca totzi is niste excroci, echipante de rahat antene subdimensionate care la cea mai mica picatura de apa...no signal....iar pentru 2-300 de mii cit va fi pe luna...gindeste ca atita costa shi abonamentul la cablu

           si inca ceva...
           VOI FACE ABO PENTRU O SINGURA CHESTIE...POATE ISHI DAU SEMA SHI TIMPITZII DE LA PROTV SAU ANTENA1 CARECEPTIA INDIVIDUALA ESTE O ALTERNATIVA VIABILA PENTRU EI.DECI II VOI STIMULA PUTIN CUM S-AR ZICE.

           Comment


            #12
            In sfarsit o sa avem si noi o alternativa... eu zic ca nu au exagerat prea mult cu pretul (10EURO/25CANALE)... dar sa-i vedem la treaba!
            RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder, LG 4K, Onkyo T-4711

            Cadou 44 LEI in REVOLUT + card gratis + livrare gratuita!. Oferta prin invitatie: https://revolut.com/ro-RO/referral/pufuofbs!a13221
            (fara cost lunar)
            Cadou 5 LIRE la inscriere in
            CURVE https://curve.page.link/a5Hm sau cod: EY5WQ3OE Card gratis cu livrare gratuita!
            (fara cost lunar)

            Cadou 15 EURO in MONESE https://monese.com/download-now?invi...97230718188169 sau cod: RAZVA822 Card gratis cu livrare gratuita!
            (fara cost lunar)
            Mai multe alternative la bancile clasice aici:
            https://sites.google.com/view/2020banking

            Comment


             #13
             Eu tot nu pricep care-i diferenta dintre PPV si VOD?

             La PPV platesti suplimentar 3 euro, ca-ti da accesul la un film, sa zicem pentru 1 ora si jumate.

             La VOD care-i spilul?

             ovex

             Comment


              #14
              @ghetto

              De acord 100% cu ghettoman,deoarece multi operatori cablu fac cea ce vor,si servicile lor lasa de dorit.Sant sigur ca odata cu lansarea acestui pachet chiar si cei de la oras vor renunta la cablu si vor cumpara antene cu tot echipamentul necesar.O sa se schimbe designul la blocuri ca in orasele occidentale,adica in cativa ani vom fi si noi in rand cu lumea.
              350 kg de scule!

              Comment


               #15
               Deocamdata Focus Sat nu pare a fi decat un proiect frumos...
               In articolul respectiv se mentioneaza ca Focus Sat nu are inca nici licenta de emisie prin satelit. Nu au inceput nici testele.
               Nu prea cred ca o sa fie gata pana la sfarsitul anului.
               Sper sa ma insel...

               Comment

               Your contribution will be used to pay for our hosting service.
               THANK YOU FOR YOUR CONSIDERING CONTRIBUTING!


               Working...
               X